Nedir bu KAYNANALARIN derdi ???

Buğlem mi Alya mı ?

• Buğlem

OY: 35 9,8%
  • Alya

OY: 322 90,2%

• Ankete Katılan
    357
  • Anket Kapalı .
Bırakın artık şu popülist , ne anlama geldiği belli olmayan isimleri ya ,etraf saçma sapan isimlerle dolu, kayınvalidenisin adı Ayşe ya da Zeynep ise kesinlikle onu koyun derim :) ya da eski ama güzel bir isim ise neden olmasın ki ?

Canım benim oyum alyadan yana

Kayinvalide için hiç takma diyebilirim konuşmuştuk biliyorsun demiştim okadar mutsuz bir kadın ki herkesin mutsuz olmasını istiyor diye

Oyuzden umursamayip bildiğinizi okuyun
Eltinin de bebişi hayırlı uğurlu olsun sağlıkla sıhhatle :)

Öpüyorum cano

Eltiniz daha kendini ifade edip savunamıyor ki
Yapucam edicem demeyle de yapamaz böyle bir durumdayken

Eltiniz kanınız ve kv_kp arasında ki konuya siz niye müdahil oluyorsunuz, bırakın kendi sorunlarını kendiler çözsün.

11 sayfadır oyunun ne olduğunu yazmamışsın Hannaz Hannaz . Önce bize bi anlat hele bakalım yiyecek miyiz :KK70:
Kısasa kısas olacak bi nevi:halay: , emrivakiye emrivakiyle karşılık vericez ailede sözü herkesin üstünde bi yakınımız " bu ismi düşündük ama istemiyorlar " diycez ve tabi o kişi de nasıl istemezler deyip olaya el koyacak ve planımız tıkır tıkır işleyecek :KK5:

Canım benim oyum alyadan yana

Kayinvalide için hiç takma diyebilirim konuşmuştuk biliyorsun demiştim okadar mutsuz bir kadın ki herkesin mutsuz olmasını istiyor diye

Oyuzden umursamayip bildiğinizi okuyun
Eltinin de bebişi hayırlı uğurlu olsun sağlıkla sıhhatle :)

Öpüyorum cano
Sağol canım benim çok teşekkür ediyorum :)
Öyleki karamsarlıkta nirvanaya ulaştı diyebilirim , bi durum olur biz iyi olasılıklar üzerinden konuşursak kendisi en olabilecek en kötü senaryoları peşpeşe sıralar ..

Arkadaşlar dini görüşünüz nedir bilemem ama eğer İslamiyet dinine iman etmiş iseniz, şunu bilmeniz gerekir ki Dinimize göre evde son söz babanındır. İsim koymada da son söz babanın olmalıdır. Anne ile istişare etmesi ise o erkeğin mü’min nezaketine sahip olmasıyla alakalı bir durumdur.. Evet 9 ay biz taşıyor zorlukları biz çekiyoruz. Rabbimiz de bunun karşılığını bize cenneti ayaklarımızın altına sererek veriyor çok şükür.. İslamiyet 'bence' ile yaşanacak bir din değil, Allah'ın kelamı ve peygamber efendimizin sünneti ile yaşanacak bir dindir... Aile içinde bir isim yüzünden tatsızlık yaşamak kalp kırmak da bizlere yakışmaz.diye düşünüyorum .. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Peygamberimizin ismini annesi koymuş ve o "CAHİLİYET" döneminde bile kayınpederi bunu engellemeye kalkışmamış, destek vermiş.

Sizin gibi cahiller azalarak değil, birden yok olun!

Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına geliyor.Buglem isminin bir anlamı yok.Bu yüzden Alya diyorum.
Kayınvalideyi alt etme konusunda başarılar.Acik açık istemediğinizi söyleseniz.

Hepinize merhaba arkadaşlar :)
Konuya geçeyim hemen ..
Eltim hamile ve ilk bebeği , bir kızımız olacak inşAllah ..
Lâkin hamileliğin ilk dönemlerinde sevgili kvalide hanım “ Erkek olursa ismini biz koyarız , kız olursa karışmayız “ demişti . Kaldıki bana göre ikisine de karışılmaması gerek , son derece karşıyım .. Kaynana kayınpeder ismi koyulunca ne oluyor yani biri bana bunu açıklasın hayrına ..
E şimdi kızımız olacak kvalidem alttan alttan kendi isminin koyulmasını istiyor .. Bizimleyken bi arada olunca da “ ben karışmıyorum “ diyor .
Kaynım da hâliyle gaza gelmiş vaziyette Nuh diyor Peygamber demiyor ve “ annemin ismi olcak “ diyip duruyor ..
Ama ufak bi oyunla tabiki planımız tutarsa bu ana oğulu alt edicez :KK55:
Şu anda eltim okuyor , hem derdini döktü hem de ufak bir anket yapmamı istedi ..
Buğlem ve Alya arasında kararsız kaldı :emir_bebek:
Hem konuya yorum yapıp hem de anketimize tıklarsanız sevinirim :KK52:
Biraz uzun oldu şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar :KK36:
Sevgiler kuzulu kuzum canım benim :KK19:
On aylık kızım ismi Alya , beş yıl önce hayal etmistimheves etmiştim (on yıl çocuk sahibi olamadık) tüp bebekle sonunda olunca içimde kalmasın istedim , benim ailem kv,kp onların ismini koysamda istemezler o konuda rahatım ,fakat yorum yapıp fikir verip cümlenin sonunda ee biz karışmayız demeleri beni delirtti ,Alya ismi çok modern en güzel eski isimler Ayşe emine diyen eltimin çocuklarının ismi. Liya ve Amara.. oyuna poza tartışmaya hiç gerek yok kimliğini çıkartmaya kocanizi tek yollamayin yeter ,benim.esim ile ortak kararım Alya olduğu için istedikleri kadar çamur yaptılar ama fayda etmedi

Back