Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sen ne koycan
Keske bir de okudugunuzu anlasaydiniz. Millete akil veriyorsunuz ama tamamen yanlis anlamissiniz. Allah akil fikir versin."Çocuğa isim verme görevi ve hakkı babaya aittir. Kur’an’ımız, çocukları babalarıyla anmamızı emretmektedir. (Ahzab suresi, 5)
Böyle bir konuyu baba ve anne aralarında istişare etmeyi becerebilmelidirler. İstişare ile babanın yönetimiyle isim konursa ne güzel olur. Tartışılırsa babanın verdiği isim muteberdir. "
Çok şükür ki kafamızdan uydurmaya ak kadar biliyor ve yaşıyoruz dinimizi. Hangi fetva merciine bakarsan bak bunun cevabı budur. İslam sence benceyle yaşanmaz Kitabı bellidir ve birdir. Açık ve nettir
1400 yıldır var olan ve değişmeyen kitaba rağmen, hala oruçken sakız çiğnersek bozulur mu diye soranlar gibisin, çok yanlış anlamışsın sen olayı"Çocuğa isim verme görevi ve hakkı babaya aittir. Kur’an’ımız, çocukları babalarıyla anmamızı emretmektedir. (Ahzab suresi, 5)
Böyle bir konuyu baba ve anne aralarında istişare etmeyi becerebilmelidirler. İstişare ile babanın yönetimiyle isim konursa ne güzel olur. Tartışılırsa babanın verdiği isim muteberdir. "
Çok şükür ki kafamızdan uydurmaya ak kadar biliyor ve yaşıyoruz dinimizi. Hangi fetva merciine bakarsan bak bunun cevabı budur. İslam sence benceyle yaşanmaz Kitabı bellidir ve birdir. Açık ve nettir
Alya güzel bir kızım olursa bende alyadua koymak istiyorum
İkisinden birini seçmek gerekiyor ise Alya daha nazik hoş geliyor kulağa.
Ben kızım olursa diye bir isim düşündüm hep, ama kısmet oğlum olucak. Fikir olsun buraya bırakıyorum; Eflal.
Deli oldum..
Annem 3 evlat doğurdu, üçünede isim vermedi. Kayınvalidesi yüzünden. Ortanca kardeşim babaannemin adını taşıyor ve bu ad ona çok ağır geldiği için kardeşim çok mutsuzdu, ve bir gün kardeşim yatalak kaldı çok amansız bi hastalık yaşadı. Gitmediğimiz yer kalmadı morfin ve son raddeye geldik. Son çağre enerji uzmanıydı ve Amerikalı bir profesör, adam ne dedi ? bunu başka profesörler de dedi anneme. Kızınız bir büyüğün ismini mi taşıyor? Çünkü bu kadının enerjisi ve bu isim çocuğunuza ağır geldi dendi. Kardeşim enerji reiki ile çok şükür iyi oldu. Son sürat mahkemeye koştuk sildik o ismi.
Yahu doğuran versin o adı. Kaynana değil. İsimler çok önemli ve cidden o çocukların taşıyabilmesi de önemli. Geçen gün bi arkadaşım Doğum yaptı, boncuk boncuk mavii gözlü bebeeee, adı ne diye sorduk ABDULKADİR dedi. Kayınbabanın adı. Güler misin ağlar mısın.
Fadime.. ama babaannem çok farklı bi kadındı. Annemin babası, kötü birşey demek istemiyorum. Ama kendi evlatlarının bile anne demek istemediği bi kadın. Enerjisi çok negatif. Annemin hamilelikleri çok kötü geçmiştiKardesinizin ismi neydi acaba dini bir isim mi??
Fadime.. ama babaannem çok farklı bi kadındı. Annemin babası, kötü birşey demek istemiyorum. Ama kendi evlatlarının bile anne demek istemediği bi kadın. Enerjisi çok negatif. Annemin hamilelikleri çok kötü geçmişti
Teşekkür ederim. Yakın bir arkadaşım da bunu yaşadı. Gerçekten isimler önemli.. çocuğun onu kabul etmesi de önemli.Kardesinizin iyi olmasina sevindim.
Benzer bir sey cevremde gordum ondan sordum.
Arkadaşlar dini görüşünüz nedir bilemem ama eğer İslamiyet dinine iman etmiş iseniz, şunu bilmeniz gerekir ki Dinimize göre evde son söz babanındır. İsim koymada da son söz babanın olmalıdır. Anne ile istişare etmesi ise o erkeğin mü’min nezaketine sahip olmasıyla alakalı bir durumdur.. Evet 9 ay biz taşıyor zorlukları biz çekiyoruz. Rabbimiz de bunun karşılığını bize cenneti ayaklarımızın altına sererek veriyor çok şükür.. İslamiyet 'bence' ile yaşanacak bir din değil, Allah'ın kelamı ve peygamber efendimizin sünneti ile yaşanacak bir dindir... Aile içinde bir isim yüzünden tatsızlık yaşamak kalp kırmak da bizlere yakışmaz.diye düşünüyorum .. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Hepinize merhaba arkadaşlar :)
Konuya geçeyim hemen ..
Eltim hamile ve ilk bebeği , bir kızımız olacak inşAllah ..
Lâkin hamileliğin ilk dönemlerinde sevgili kvalide hanım “ Erkek olursa ismini biz koyarız , kız olursa karışmayız “ demişti . Kaldıki bana göre ikisine de karışılmaması gerek , son derece karşıyım .. Kaynana kayınpeder ismi koyulunca ne oluyor yani biri bana bunu açıklasın hayrına ..
E şimdi kızımız olacak kvalidem alttan alttan kendi isminin koyulmasını istiyor .. Bizimleyken bi arada olunca da “ ben karışmıyorum “ diyor .
Kaynım da hâliyle gaza gelmiş vaziyette Nuh diyor Peygamber demiyor ve “ annemin ismi olcak “ diyip duruyor ..
Ama ufak bi oyunla tabiki planımız tutarsa bu ana oğulu alt edicez
Şu anda eltim okuyor , hem derdini döktü hem de ufak bir anket yapmamı istedi ..
Buğlem ve Alya arasında kararsız kaldı
Hem konuya yorum yapıp hem de anketimize tıklarsanız sevinirim
Biraz uzun oldu şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar
Sevgiler kuzulu kuzum canım benim![]()
Arkadaşlar dini görüşünüz nedir bilemem ama eğer İslamiyet dinine iman etmiş iseniz, şunu bilmeniz gerekir ki Dinimize göre evde son söz babanındır. İsim koymada da son söz babanın olmalıdır. Anne ile istişare etmesi ise o erkeğin mü’min nezaketine sahip olmasıyla alakalı bir durumdur.. Evet 9 ay biz taşıyor zorlukları biz çekiyoruz. Rabbimiz de bunun karşılığını bize cenneti ayaklarımızın altına sererek veriyor çok şükür.. İslamiyet 'bence' ile yaşanacak bir din değil, Allah'ın kelamı ve peygamber efendimizin sünneti ile yaşanacak bir dindir... Aile içinde bir isim yüzünden tatsızlık yaşamak kalp kırmak da bizlere yakışmaz.diye düşünüyorum .. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Dua ismi bana dua lipa’ yı çağrıştırıyor.
Eflal kelimesini merakedip üşenmeyip lügatten baktım, yok. İnternetten bulduğum anlam ise “kurak, verimsiz, hezimete uğrayan” gibi felaketli şeyler çıktı ki dandik bi site yazmış.
Lügatten bulamadığım için merak ettim anlamı nedir? Eflah mı demek istediniz acaba (selamete çıkan, nasibine kavuşan)