nedir bu ek gıda merakı

Mantikli aciklamasi yok. Tamamen cehalet. Dunya saglik örgütü 6 ay diye bir sınır koymuş. Neymiş 6 ay beklersen damak tadı secici olurmuş. Yok artik.
Cahilliğin ta kendisi bu. Ben daha iyi biliyorum demek. Çocuğuma 4 aylikken basladim hicbir sey olmadi diye savunuyorlar bir de. Hepsi uzman bu konuda. Profesör olmuslar. En iyi anne ödüllerinin sahipleri.👏

Mantikli aciklamasi yok. Tamamen cehalet. Dunya saglik örgütü 6 ay diye bir sınır koymuş. Neymiş 6 ay beklersen damak tadı secici olurmuş. Yok artik.
Cahilliğin ta kendisi bu. Ben daha iyi biliyorum demek. Çocuğuma 4 aylikken basladim hicbir sey olmadi diye savunuyorlar bir de. Hepsi uzman bu konuda. Profesör olmuslar. En iyi anne ödüllerinin sahipleri.👏
haklisiniz tamamen. bir de demin okudum dogdugundan beri su veriyorum yazmis biri. yahu bu salak sacma seyleri yaparken hic mi kimse demedi doktora sor diye. marifet sanki. bebeklerin 6 aya kadar bagirsaklari anne sutu ve mama haric hicbir seyi sindiremiyor. iki dk acip okusa burda bos bos yazacagina, anlayacak

haklisiniz tamamen. bir de demin okudum dogdugundan beri su veriyorum yazmis biri. yahu bu salak sacma seyleri yaparken hic mi kimse demedi doktora sor diye. marifet sanki. bebeklerin 6 aya kadar bagirsaklari anne sutu ve mama haric hicbir seyi sindiremiyor. iki dk acip okusa burda bos bos yazacagina, anlayacak
Anne sütünde su var zaten. Eskiden yapılıyordu bir nebze hak veriyorum. Kitap yok internet yok doktora her zaman gidemiyorsun. Büyüklerinden duyduğunu yapiyorlardi annelerimiz. Simdi bu çağda yapılıyor olmasi resmen cahillik.

bilmedigim ve anlamadigim bir sey var bazı annelerde 6 ayi doldurmadan ek gidaya gecme hevesi var neden? 4. ayda daha basliyorlar yahu sinir oluyorum var mi mantikli bi aciklamasi

Doktorlar çalışan annelerde 4. ayda başlayalım diyor

Bu olması gereken değil ama anne evde ise gerek yok diyorlar fakat çalışma şartlarında 4. ayda başlıyorlar

Lakin o verilen iki kaşık yoğurt vs çocuğu doyurmuyor zaten, başlangıç işte

Tamam da bu anne ile çocuğunu alakadar eden bir şey siz niye sinirleniyorsunuz onu anlamadım tamam doğru bir şey değil ama eskilerimiz yapıyordu ki cahil de demeyin buna çoğumuzun annesi de dahil vermişlerdir yaşıyor muyuz evet bir sıkıntı var mı hayır yani çokta abartmaya gerek olduğunu düşünmüyorum suya gelince bazı doktorlar kendi söylüyor bir çay kaşığı verin diye yeğenime öyle dedi doktor bi sorunundan ötürü ve veriliyor çok arada nadir yani anlayacağınız anne de evladının kötülüğünü isteyecek değil

Bizim Dr dedi napalim sen cahilsin mi diyelim . Mama süt alerjisi olan çocuklar var ne verelim toprak mi . Anlamıyorum sizi bir anne evladını senden benden daha iyi düşünür . Siz yapmayın okey yapanlarada hakaret etmeyelim. Saygı duymayı bilelim lütfen .bende beşinci ayda başladım su da veriyorum çünkü alerjik günden güne zayifliyordu . Napim birakim süt içiyor diye komalık mi edeyim . Yavrum zor toparladi . Ha bu arada Dr umuz en çok tercih edilen dr lardan . Bir daha ki gidisimiz de siz cahilmisiniz diye yazılanları anlatıp cevabini buraya yazarım sizede ... Olur .anladınız neyse sinirlenmicem . Derdi olan anlar olmayanda böyle çok bilmişlik taslar

Çocuk Nefroloji doktorları emzirdikten sonra 1-2 çay kaşığı su verin diyorlar. Su sonuçta sindirmemesi bir durum söz konusu değil. Bu konuda size katılmıyorum.

Tamam da bu anne ile çocuğunu alakadar eden bir şey siz niye sinirleniyorsunuz onu anlamadım tamam doğru bir şey değil ama eskilerimiz yapıyordu ki cahil de demeyin buna çoğumuzun annesi de dahil vermişlerdir yaşıyor muyuz evet bir sıkıntı var mı hayır yani çokta abartmaya gerek olduğunu düşünmüyorum suya gelince bazı doktorlar kendi söylüyor bir çay kaşığı verin diye yeğenime öyle dedi doktor bi sorunundan ötürü ve veriliyor çok arada nadir yani anlayacağınız anne de evladının kötülüğünü isteyecek değil
👏🏻👏🏻👏🏻
Bizim Dr dedi napalim sen cahilsin mi diyelim . Mama süt alerjisi olan çocuklar var ne verelim toprak mi . Anlamıyorum sizi bir anne evladını senden benden daha iyi düşünür . Siz yapmayın okey yapanlarada hakaret etmeyelim. Saygı duymayı bilelim lütfen .bende beşinci ayda başladım su da veriyorum çünkü alerjik günden güne zayifliyordu . Napim birakim süt içiyor diye komalık mi edeyim . Yavrum zor toparladi . Ha bu arada Dr umuz en çok tercih edilen dr lardan . Bir daha ki gidisimiz de siz cahilmisiniz diye yazılanları anlatıp cevabini buraya yazarım sizede ... Olur .anladınız neyse sinirlenmicem . Derdi olan anlar olmayanda böyle çok bilmişlik taslar
👏🏻👏🏻👏🏻

Siz de başka annelerin tercihleriyle bu kadar ilgilenmeyin bence. Sizin eleştirinizle ilgilenen biri de çıkıp mama suyla hazırlanıyor o suyu bebek nasıl sindiriyor diye sorar, mahçup olursunuz sonra.

Damdan duseni damdan düsen anlar misali,hanfendi sizin cocugunuzda problem yksa vermeyin.Alerjik olan bebekler var, napsinlar hic bisey vermesin ac mi kalsinlar.Herkes kendi anneligine baksin,blkide senin yaptigin bir.sey burdaki annelere dogru gelmeyecek blemezsin.Ayrica benim kndi doktorumda 4.ay itibariLe verebilirsin dedi hatta kasik mamalari 4.aydan itibaren yaziyor,yurt dsindayim bu arada.

Tamamen katılıyorum size. Cahillikle ne alakası var anlamadım...
Benim buyuk oglum 6 da başladık eke .ama iştahı bırak Hıc beslenmedi nerdeyse hep reddetti hep. Sadece tarhana corbasıyla buyudu diyebilirim. Ne yaptık ne ettik yedıremedık ne doktorlar ne cabalar ne gayretler. Bende biraz kucuktum tecrubesızdım yanımda kimse yoktu tıkanır diye korktum ettım pek bisey veremedim eline yesin etsin diye.Boğazına bısey takıldımı aklım cıkardı. Benimde bıraz etkım oldu bu korkumdan dolayı sanırım😔 Yemedimi yemıyor ne yaparsan yap bunu öğrendim. Onun ıcın 2.cıde hıc korkmadım cunku ilkinde dilim yandı bu konuda 😒

2.bebem dogana kadar hep dedımkı bir cocugum daha olursa 4 aylıkken basltacam eke hıc korkmayacağım.ama baslamadım tabi kıyamadım yınede korktum nolurnolmaz diye.. Sırf ilkinde yasadıklarım için korkuyordum ikincide aynı olur diye. Yine onun ıyılığı ıcın yanı. Belki ıyı olur diye.
Yemek yemeyen cocugun zorluğunu yaşayan bilir. Oyle kafadan atıp bilip bilmeden insanlara cahilliği yapıştırmaktır asıl cahillik. Kimse kimsenin ne yasadıgını bilmez cunku.. Ben o psikolojiyi hala atamadım cunku. Evın köşe kıyılarına kuru uzum vs koyuyordum belki bulurda heveslenır yer dıye. Hem kime ne yani..Herkesın kendi cocugu.. Tuhaf anlam veremedim bu başlığa🤷‍♀️

Son düzenleme:
Msj tekrarı

Cahillik değil arkadaşım mesela benim bebeğim mamayla büyüdü suan 4.5 aylık ve mama içen bebekler genel olarak bu aralarda yoğurt meyve püresi tadimlarina başlıyor .
Ebemiz kan damlası başladı ve püreyle verirsek daha etkili olacağını söyledi ha ben henüz bunu uygulamadim ara sıra kaşık ucuyla tattırdıgım oluyor şimdi bu kadına sen cahilsin ne meraklısın mi diyeyim.
Birde bir zaman sonra mama doyurmuyor saat başı mama vermektense hafif kıvamlı kaşık maması vermeyi secerim çok şükür cahil değilim bebeğim için en iyisini en güzelini araştırıyorum okuyorum bilgileniyorum ve ağır adımlarla ilerliyorum .
Insanlari meraklı cahil diye yargilamayin.

Amerika da doktorumuz onerdi, 4 aydan sonra siz yerken cocugunuz uzaniyorsa, agzini acip kapatiyorsa, yani ilgisi varsa ve yediginiz sey bebege uygunsa cok az az tadina baktirabilirsiniz diye. Doyurmak icin vermiyorsun, 3 kasik yagsiz tuzsuz sebze corbasi veriyorsun, peynirin ucundan yaklasik 1mm3'luk kirinti bir parca veriyorsun. Biraz buyudugunde mama sandalyesinde onune ne koysak kendi kendine yerdi. Simdi 3 yasinda, yemek secer oldu, kasikla agzina ben o baska..

Sutun bol olsun, ve sen anne sutuyle besle gonlunden oyle geciyorsa. Ama baska annelere cahil deme.

Siz çocuğunuza 6.aydan itibaren ek gıda verirsiniz ya da vermezsiniz o sizin bileceğiniz iş.6.aydan önce ek gıdaya geçenlerin de kendi bileceği iş ve yargılamak kimseye düşmez. Veeeeeee onlara cahil deme hakkınız yok!!!!herkesin kendi çocuğu size ne?başka işiniz gücünüz mü yoktu da oturup milleti eleştirip cahil falan demişsiniz.tövbe yarabbim yaa.

Back