nedir bu çekemezlik

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
nedir bayanlar bu eltilerimizden çektiğimiz ya biri bana akıl danışmadan yorum yapmam etmem ama hep benim eltilerim karar verir neyi nezaman ne şekilde yapıcağıma örneğin: çalışan bayanım yeni evliyim ev görmesine gelmek isteyenler oluyor bu konuyu açmıştım zaten bilen bilir sen çalışsanda git işine biz otururuz sende dendi eltim karar verdi ve uyguladı.ramazan bayramından sonra gelmek isteyenler oldu aynı şekilde olsun dedi dur bakalım sen orda dedim o bir kereye mahsustu evime ben yokken kimseyi sokmam .yok şu zaman çağır misafirini dedi o karar verdi ben ise çağıramam toplantım var işe gitmem lazım o cumartesi dedim,misafirime ne ikram ediceğime eltim karar verir,kimi nezaman arıcağıma bile eltim karar verir,hatta nezaman çocuk yapıcağımada her evime gelişinde mutfağımın yeri değişir bir bakmışım mikrodalgamın yeri değişmiş bir bakıyorum koltuğumun hadi yardım etmek istiyor o gidince bende eski düzenime kavuşurum sonuçta dedim.bu tarz şeylere çok sorun yapmadım gelelim asıl takıldığım konuya ben çalışan diğer eltilerim ise ev hanımları haliyle gelinlikte onlar yapıyor mesala kayınvalidem evi temizlencekse haliyle onlar yetişir ki ben kendi evime bile yetişemiyorum haftanın 6 günü akşam 8lere kadar çalışıyorum ondan ayda bir yardımcı kadın gelir temizler evimi,ama pazar günü kayınvalidem aradı beni ne yapıyorsun kızım dedi cumartesi misafirim olduğundan gece 12ye kadar anca tüm işlerimi pazara bırakmıştım iş yapıyorum anne dedim ay yorma kendini dedi işte eltilerin görümcene gittiler görmcem nar ekşisi yapar ona yardıma gitmişler kadın bana teklif etmedi bile iş yaptığımı duyunca asıl kaynana yani eltim ortaya çıkar eşimi arayıp neden karını göndermedin demiş ona ne oluyorsa artık eşimde işi var evde demiş ,bende içim rahat edemediğinden dün akşam işten 1saat erken çıkıp eşime dedim köye ablana gidelim aynen böyle karşılandım kızlar ben içeri girer slm veririm ve başlarlar;

en büyük eltim: kalan tüm işleri sen yapıcaksın
ortanca eltim: kurtuldun sanma sanada iş bıraktık
ben: yaparız canım bunlamı korkutuyorsunuz beni dedim(ben 12 saatlik bir yerden gelin geldim nar danda hiç anlamam ama elimden geldiğince yardım etmek istedim yada çayı demleyip yemek yapmak onlara)
en büyük eltim: eşime der;karına öğretcez bundan sonra o yapıcak
ortanca eltim: bak bak yaparken video çektik seneye hiç kurtuluşun yok

kızlar 60 dk durduk ve 50 dksı bunla geçti benle uğraştılar eşimde en son o ekmek parası kazanıyor dedi ama bitmedi devam ettiler

en büyük eltim:zaten çalışıyorsunda kaytarıyorsun (sinirden titriyorum resmen)
ben: emin ol çalışmasaydım da yapmazdım
en büyük eltim: he bu bize kapak olsun yani dedi
ben: anladığına sevindim
en büyük eltim: hahahaaa ilahi allah cezanı vermesin seni
ben: amin cümlemize

halbuki ben oraya onlara hiç bu işi bilmesemde yanlarında bulunmak elimden geldiğince birşeyler yapmak istedim sonuç 1 saat zor oturduk kalktık eşimle onunda çok üstüne gittiler çünkü ve bizi soğuttular analdım ki ben çalıştığım ve ortalarda pek gözükmediğim için tavırlılar ama kimseyi aşığalamak küçük görmek gibi bir niyetim yok sadece 1 eltim lise diğerleri ilkokul mezunu onlarda okuyup çalışsalarmış dicem ama malesef onlarda kız okumaz ataerkil yapıda bir aileler ben ise halen alışmaya çabalayan yeni gelin

canım yaa benimde aynı...2 eltim var ve ben çalışıyorum sadece..daha sözlendiğim gün anladım çekememezliğini büyük eltinin...kendini üstün göstermek için o kadar çok şaçmaladı kii eğlenmedim de değil hani..uzaktayız çok gitmiyoruz..bazen bayramlarda..onda da çok muhatap olmuyom olup bitiyoo...sen de mesafeni oluştur şimdiden evt küçük görme ama herkes haddinide bilsin canım...

Bırak çekemesin dursunlar, onlar şimdi kendilerini ezilmiş görüyorlar
Ki onları yardıma çağırdığında gösterdikleri bu tepkiden sonra siz de bir daha gelmeyin anladım ben derdinizi bu kadar zorunuza gidiyorsa yardım etmek gelmeseydiniz diye tepki gösterseymiş görümceniz o zaman yaptıkları saçmalığı anlarlardı belki...
Demek ki yardım için değil sırf ağız kapamak iyi görünmek için yapıyorlar...
Çünkü kimse görümcesi ekşi yaparken yardım etmek zorunda değil y ada kayınvalidesi ev temizlerken
bu sadece istendiği ve destek olunmak istediği için yapılır
kaldi ki çalışmak ev hanımı olmak kriter değildir
çaşıyorum diye kaçtın şeklinde bir mantığı aklım almıyor benim...

okuduklarıma gerçekten çok ama çok şaşırdım.. sanırım sen yuları onların eline baştan vermişsin.. ne münasebet evindeki eşyayı değiştirmek de ne oluyor..!:47: şu saatten sonra çevirebilir misin durumu bilmiyorum ama herşey sende bitiyor.. çok yüz vermişsin.. bu kadar yüz vermeyince kimse bu raddeye getiremez olayı.. onların fesatlıkları da ayrı bi konu zaten.. laflarını asla sakınma, deme ki şunu dersem ne tepki verir kırılır mı diye.. böylelerine çata çat konuşmak müstahak oluyor çünkü.. :31: hayatına karışmalarına asla müdahale etme.. düşün ki kendi annene bile bu kadar müdahale ettirmemişsindir onlar da kim..... ayyyyy haspama bak yaaa çıldırdım sinirimden.. :52:

canım yaa benimde aynı...2 eltim var ve ben çalışıyorum sadece..daha sözlendiğim gün anladım çekememezliğini büyük eltinin...kendini üstün göstermek için o kadar çok şaçmaladı kii eğlenmedim de değil hani..uzaktayız çok gitmiyoruz..bazen bayramlarda..onda da çok muhatap olmuyom olup bitiyoo...sen de mesafeni oluştur şimdiden evt küçük görme ama herkes haddinide bilsin canım...

valla ne güzel canım bak sen en azından uzakmışsın ben malesef aynı şehirdeyim ayda 1,2 görüşüyoruz

okuduklarıma gerçekten çok ama çok şaşırdım.. sanırım sen yuları onların eline baştan vermişsin.. ne münasebet evindeki eşyayı değiştirmek de ne oluyor..!:47: şu saatten sonra çevirebilir misin durumu bilmiyorum ama herşey sende bitiyor.. çok yüz vermişsin.. bu kadar yüz vermeyince kimse bu raddeye getiremez olayı.. onların fesatlıkları da ayrı bi konu zaten.. laflarını asla sakınma, deme ki şunu dersem ne tepki verir kırılır mı diye.. böylelerine çata çat konuşmak müstahak oluyor çünkü.. :31: hayatına karışmalarına asla müdahale etme.. düşün ki kendi annene bile bu kadar müdahale ettirmemişsindir onlar da kim..... ayyyyy haspama bak yaaa çıldırdım sinirimden.. :52:

sorma canım ya bana ilk sözümde kendi ailemden eltilerine dikkat et dediler anlamışlar baştan ne olduğunu baktım 1,2 kişi değil herkez aynısını söylüyor dedim mesafemi koruyum bu korumuş halim daha taviz verseymişim düşünün ,çok rahatsız oldum eşimede söylemiştim bu rahatsızlığımı eşime göre normal onlar sadece bana yardım etmek istiyorlar hatta akşamki onca laflar bile eşime göre normaldir takılıyorlardır ben büyütüyorumdur gerçi eşiminde çok üstüne gittiler belki oda gerilmiştir konuşmadık aynen ben her defasında aman sakinliğimi asilliğimi koruyum dedim ama bunlar onlardan anlamıyor çat çat konuşman lazım

Ne çekiyorsak,samimi ilişkilerden,net bir şekilde hayır diyememekten çekiyoruz.

En baştan mesafeli davranmak,fırsat vermemek gerekiyor.

Ne demek "sen işe git,biz otururuz sende" siz evde yokken,misafir ağırlamak çok manasız.

Ya da nasıl evinize,düzeninize,özel kararlarınıza müdahale ederler,ne münasebet...

Bunlara dur demenin tek yolu;sınırlar çizmek ve ihlale fırsat vermemek.

Yabancılaşmayacak kadar "uzak"
Özensizleşmeyecek kadar "yakın" olabilmek...

Kusura bakmayin ama ben okuduklarimda hicbir kötü niyet göremedim..Sizin evinizde misafirlerinizi agirlamalari tamamen size yardim etmek icin yapilmis ama siz anlamamissiniz, sahsen ben calisan eltimin misafirini rahatimi bozupta agirlayamam...Esyalarinizin yerini degistirmelerini istemediginizi söyleyin birdaha yapacaklarini zannetmem..Orada "gel bakalim sanada is biraktik" tarzi konusmalarida bence tamamen saka maksatli..Sahsen biz kizkardesler arasidada bu tarz sakalar yapariz kacma gel kaytarma vs gibi..Ayrica kimseyi okumamis, cahil diye degerlendirmeyin..Bende üni mezunuyum, bircok okumus esek bircokta okumamis insan gördüm....

Son düzenleme:
Kusura bakmayin ama ben okuduklarimda hicbir kötü niyet göremedim..Sizin evinizde misafirlerinizi agirlamalari tamamen size yardim etmek icin yapilmis ama siz anlamamissiniz, sahsen ben calisan eltimin misafirini rahatimi bozupta agirlayamam...Esyalarinizin yerini degistirmelerini istemediginizi söyleyin birdaha yapacaklarini zannetmem..Orada "gel bakalim sanada is biraktik" tarzi konusmalarida bence tamamen saka maksatli..Sahsen biz kizkardesler arasidada bu tarz sakalar yapariz kacma gel kaytarma vs gibi..Ayrica kimseyi okumamis, cahil diye degerlendirmeyin..Bende üni mezunuyum, bircok okumus esek bircokta okumamis insan gördüm....

yok canım ne kusura bakayım bende ilk zamanlar aynen sizin gibi düşünüyordum yardım amaçlı yaptıklarını ondan hiç birkere birşey demedim hatta ben işteyken evimde misafir bile ağırladılar ona bile tek laf etmedim ama şuan içinde bulunduğum için şaka gibi demiyorlar canım bu bariz anlaşılıyor evet bende aynısını diyorum bizde kardeşlerimizle aynı şakaları yapardık ama 1,2 yapar geçerdik ben orda durdum 1saat 50 dksı sürekli benleydi işte ozaman ben art niyet ararım ozaman bende saatlerce onlarla dalga geçeyim şaka yapayım olmaz en fazla 3,4 kere dersin biter o gün ama diyorum ya bunlar 60 dksının 50 dksını benle uğraştılar işte kardeşlerimizle yaptığımız şakalarla karşılaştırdığım gerek deyiş uslupları bile farklı derken nasıl surat asık ve hırslı olduklarını gördüm işte o beni korkuttu

Seni bu kadar rahatsız etmişlerse (ki okurken ben bile rahatsız oldum) haklısın üzülmekte, dert etmekte. Tavrını kesinlikle koymalısın. Ama susarak ya da küslük yaparak değil. Açık açık söylemelisin, bana böyle böyle demeyin alınıyorum gibilerinden. Hem sen rahatlarsın hem de onlar nasıl davranmaları gerektiğini bilirler artık. Umarım hallolur..
Bu arada yazdıklarını okurken iyi ki eşim tek çocuk diye geçirdim içimden :50:

Seni bu kadar rahatsız etmişlerse (ki okurken ben bile rahatsız oldum) haklısın üzülmekte, dert etmekte. Tavrını kesinlikle koymalısın. Ama susarak ya da küslük yaparak değil. Açık açık söylemelisin, bana böyle böyle demeyin alınıyorum gibilerinden. Hem sen rahatlarsın hem de onlar nasıl davranmaları gerektiğini bilirler artık. Umarım hallolur..
Bu arada yazdıklarını okurken iyi ki eşim tek çocuk diye geçirdim içimden :50:

ay ne güzel canım tadını çıkar valla en iyi gibi gözüken bile altında birşey çıkıyor bunu anladım.hakkımızda kötü düşünen kötülük bulsun ben hep bunu söylerim

ay ne güzel canım tadını çıkar valla en iyi gibi gözüken bile altında birşey çıkıyor bunu anladım.hakkımızda kötü düşünen kötülük bulsun ben hep bunu söylerim

Kesinlikle en güzel dualardan biri, hakkımızda ne düşünüyorlarsa Allah onlara kat kat versin :36:
Senin de son sıkıntıların olur inşallah bunlar..

Ne çekiyorsak,samimi ilişkilerden,net bir şekilde hayır diyememekten çekiyoruz.

En baştan mesafeli davranmak,fırsat vermemek gerekiyor.

Ne demek "sen işe git,biz otururuz sende" siz evde yokken,misafir ağırlamak çok manasız.

Ya da nasıl evinize,düzeninize,özel kararlarınıza müdahale ederler,ne münasebet...

Bunlara dur demenin tek yolu;sınırlar çizmek ve ihlale fırsat vermemek.

Yabancılaşmayacak kadar "uzak"
Özensizleşmeyecek kadar "yakın" olabilmek...
:42: :46: :42: :46: ......................

Son düzenleme:

valla bunu bile normal karşılıyosunuzya pes
ben yokken ne işi var bir başkasının benim evimde ne münasebet nasıl bir laçkalık bu ya
demekki bizler çok kötü insanlarız sizler sevgi pıtırcıklarısınız
demekki başınıza gelmemiş uzaktan konuşması kolay
iyi niyetli insan benim evimde ben yokken ne arar yaptığını şakaylada olsa başa kakmaz
inanamıyorum size gerçekten keşke dünyada hep sizin gibiler yaşasa pembe bulutlar olsa

Niye bu kadar yüz verdin canım ya!!!
Evine misafir kabul etme ve eşyanı değiştirme hakkını nasıl kendilerinde görürler;

Baştan pasif mi kaldın ki?:44:

niye bu kadar yüz verdin canım ya!!!
Evine misafir kabul etme ve eşyanı değiştirme hakkını nasıl kendilerinde görürler;

baştan pasif mi kaldın ki?:44:

canım yeni aileye girdim gerçi hep mesafemide korudum ne kimseye özleimi yada birşeyimi paylaştım çalıştığım içinde görüşemiyorduk pek bu mesafemi korumuş halim canım gerisini sen düşün baştan herkez kendi ailemden dikkat et dediler kabul etme dediler bende ilk başlarda iyi niyetlerine güvendim yeni yeni fark ettim çok yüz vermişim ama öyle pasif kalıcak biri değilim sülalerine yeterim emel allah:) bundan sonra işte herşey fakrlı olucak yeri gelir lafımıda hiç esirgemem bilirler aslında ben daha nişan döneminde bu kadar hayatıma müdahale etmelerine rahatsız olmuştum eşimede söyledim bana yardım ediyorlarmış tamam eşime güveneyim dedim tamamen yardım amaçlı iyi niyet ama işte sonuç ortada

Back