Hayır içmiyorum. Sigara, alkol vb. zararlı alışkanlıklarım yokSigara içiyorsanız bırakın. Başka bir fikrim yok.
Şekerine baktır.
Şeker yaparmış geçen bu konuyu merak edip araştırdım.
Şekerin yavaş yavaş bozulmaya başlamış olabilir.
Tiroid ve pko da ciltte kararma yapıyor.
Ama neden sadece yüzümde yapsın ki? Vücudumda tek hassas ve tahriş olmaya müsait yer yüzümü onun dışında kararma yokŞekerine baktır.
Şeker yaparmış geçen bu konuyu merak edip araştırdım.
Şekerin yavaş yavaş bozulmaya başlamış olabilir.
Tiroid ve pko da ciltte kararma yapıyor.
Yaşınız kaçMerhaba. Direkt konuya gireceğim. Ben normalde beyaz tenliyim. Hatta bir tık daha beyaz. Ama son zamanlarda yüzümde aşırı derecede esmerleşme var. Bogazimla yüzüm arasında çok fark var neden böyle oluyor asla anlayamıyorum. Normalde bir kaç gün olur geçerdi esmerleşme ama bu geçecek gibi değil sanki hissediyorum. Yüzümü hep aynı rutinle temizleyip aynı kremleri sürüyorum. Güneşsiz günlerde bile güneş kremi sürüyorum ama bir halta yaramiyorlar. Belki cildim kuru olduğu için böyle gozukuyordur diye düşündüm gece fazladan fazladan nemlendirici sürdüm sabah kalktim aynaya baktım daha da esmerleşmisim. Kaç aydır kullandığım nemlendirici neden şuan ters tepki yapsın ki? Kullandığım güneş kreminden mi dicem ama güneş kremlerine para vermekten çok yoruldum 6k yi geçmiştir herhalde verdiğim para. denedim bir sürü şey ama yok olmuyor beyazlamiyor yüzüm. Aynı durumu yaşayan var mı ya ne yapmam gerekiyor ?
Bence kullandığınız nemlendirici serum vs ne ise onu değiştirin güneş kreminizi de değiştirin hatta bu denli yoğunsa renk değişimi hemen bir dermatologdan randevu alın, zaten o da sizden kan idrar vs isteyecektir, yaz ayında olsak bir nebze ok derim ama kış ayındayız güneş bile görmüyoruz doğru düzgün çok farklı bir sebebi olamazMerhaba. Direkt konuya gireceğim. Ben normalde beyaz tenliyim. Hatta bir tık daha beyaz. Ama son zamanlarda yüzümde aşırı derecede esmerleşme var. Bogazimla yüzüm arasında çok fark var neden böyle oluyor asla anlayamıyorum. Normalde bir kaç gün olur geçerdi esmerleşme ama bu geçecek gibi değil sanki hissediyorum. Yüzümü hep aynı rutinle temizleyip aynı kremleri sürüyorum. Güneşsiz günlerde bile güneş kremi sürüyorum ama bir halta yaramiyorlar. Belki cildim kuru olduğu için böyle gozukuyordur diye düşündüm gece fazladan fazladan nemlendirici sürdüm sabah kalktim aynaya baktım daha da esmerleşmisim. Kaç aydır kullandığım nemlendirici neden şuan ters tepki yapsın ki? Kullandığım güneş kreminden mi dicem ama güneş kremlerine para vermekten çok yoruldum 6k yi geçmiştir herhalde verdiğim para. denedim bir sürü şey ama yok olmuyor beyazlamiyor yüzüm. Aynı durumu yaşayan var mı ya ne yapmam gerekiyor ?
Güneş kremimi daha yeni degistirmistim ama nemlendiricimi kesin değiştirmeyi düşünüyorum.Bence kullandığınız nemlendirici serum vs ne ise onu değiştirin güneş kreminizi de değiştirin hatta bu denli yoğunsa renk değişimi hemen bir dermatologdan randevu alın, zaten o da sizden kan idrar vs isteyecektir, yaz ayında olsak bir nebze ok derim ama kış ayındayız güneş bile görmüyoruz doğru düzgün çok farklı bir sebebi olamaz
tiroid,şeker,zararsız kistler vs yada kullandığınız bir ilaç varsa o da yapabilir,genellikle yüz de olur zaten,kararma aslında melanin seviyesinin yükselmesi diye hatırlıyorum,sivilce,kıllanmada olabilir,ben çocukken apartman yöneticisinin yüzü morumsu bir renkteydi hiç unutmam çok dikkatimi çekerdi,babam sağlıkçıdır adama tiroidine baktırmasını söylemişti,sıklıkla görülen bir durum bu zaten ben çevremde çok abartı olmasada buna benzer renk değişimleri görüyorum,kırmızı,mor yada hafif esmerimsi oluyor,buradan insanlar tecrübelerini,bildiklerini paylaşır tabi sizin aklınıza gelmeyenleri söyler,sizde en kısa zamanda bir doktora gidin tahminlerle olacak şey değil sağlık konusu.Merhaba. Direkt konuya gireceğim. Ben normalde beyaz tenliyim. Hatta bir tık daha beyaz. Ama son zamanlarda yüzümde aşırı derecede esmerleşme var. Bogazimla yüzüm arasında çok fark var neden böyle oluyor asla anlayamıyorum. Normalde bir kaç gün olur geçerdi esmerleşme ama bu geçecek gibi değil sanki hissediyorum. Yüzümü hep aynı rutinle temizleyip aynı kremleri sürüyorum. Güneşsiz günlerde bile güneş kremi sürüyorum ama bir halta yaramiyorlar. Belki cildim kuru olduğu için böyle gozukuyordur diye düşündüm gece fazladan fazladan nemlendirici sürdüm sabah kalktim aynaya baktım daha da esmerleşmisim. Kaç aydır kullandığım nemlendirici neden şuan ters tepki yapsın ki? Kullandığım güneş kreminden mi dicem ama güneş kremlerine para vermekten çok yoruldum 6k yi geçmiştir herhalde verdiğim para. denedim bir sürü şey ama yok olmuyor beyazlamiyor yüzüm. Aynı durumu yaşayan var mı ya ne yapmam gerekiyor ?
tiroid,şeker,zararsız kistler vs yada kullandığınız bir ilaç varsa o da yapabilir,genellikle yüz de olur zaten,kararma aslında melanin seviyesinin yükselmesi diye hatırlıyorum,sivilce,kıllanmada olabilir,ben çocukken apartman yöneticisinin yüzü morumsu bir renkteydi hiç unutmam çok dikkatimi çekerdi,babam sağlıkçıdır adama tiroidine baktırmasını söylemişti,sıklıkla görülen bir durum bu zaten ben çevremde çok abartı olmasada buna benzer renk değişimleri görüyorum,kırmızı,mor yada hafif esmerimsi oluyor,buradan insanlar tecrübelerini,bildiklerini paylaşır tabi sizin aklınıza gelmeyenleri söyler,sizde en kısa zamanda bir doktora gidin tahminlerle olacak şey değil sağlık konusu.
Haklısınız başka çare yok gibitiroid,şeker,zararsız kistler vs yada kullandığınız bir ilaç varsa o da yapabilir,genellikle yüz de olur zaten,kararma aslında melanin seviyesinin yükselmesi diye hatırlıyorum,sivilce,kıllanmada olabilir,ben çocukken apartman yöneticisinin yüzü morumsu bir renkteydi hiç unutmam çok dikkatimi çekerdi,babam sağlıkçıdır adama tiroidine baktırmasını söylemişti,sıklıkla görülen bir durum bu zaten ben çevremde çok abartı olmasada buna benzer renk değişimleri görüyorum,kırmızı,mor yada hafif esmerimsi oluyor,buradan insanlar tecrübelerini,bildiklerini paylaşır tabi sizin aklınıza gelmeyenleri söyler,sizde en kısa zamanda bir doktora gidin tahminlerle olacak şey değil sağlık konusu.
Bazen hormonel bozukluklardanda olabiliyor. Değişik ilaç vs. Kullanıyor musunuz?Merhaba. Direkt konuya gireceğim. Ben normalde beyaz tenliyim. Hatta bir tık daha beyaz. Ama son zamanlarda yüzümde aşırı derecede esmerleşme var. Bogazimla yüzüm arasında çok fark var neden böyle oluyor asla anlayamıyorum. Normalde bir kaç gün olur geçerdi esmerleşme ama bu geçecek gibi değil sanki hissediyorum. Yüzümü hep aynı rutinle temizleyip aynı kremleri sürüyorum. Güneşsiz günlerde bile güneş kremi sürüyorum ama bir halta yaramiyorlar. Belki cildim kuru olduğu için böyle gozukuyordur diye düşündüm gece fazladan fazladan nemlendirici sürdüm sabah kalktim aynaya baktım daha da esmerleşmisim. Kaç aydır kullandığım nemlendirici neden şuan ters tepki yapsın ki? Kullandığım güneş kreminden mi dicem ama güneş kremlerine para vermekten çok yoruldum 6k yi geçmiştir herhalde verdiğim para. denedim bir sürü şey ama yok olmuyor beyazlamiyor yüzüm. Aynı durumu yaşayan var mı ya ne yapmam gerekiyor ?
HayirBazen hormonel bozukluklardanda olabiliyor. Değişik ilaç vs. Kullanıyor musunuz?
Doğru valla ben o zaman o zararlı güneş kremlerini çöpe atayimBende süt gibi beyaz tenliyim yüzüme kesinlikle o kadar kimyasal kullanmam. Beyaz ten esmer tene göre daha hassas olur. Güneş kremi bile tatil harici kullanmam kullandığımda çocuklara sürülen temiz içeriklerden. İntagramda bi furya elli tane krem damla içerik her gün yıkadım jelledim bilmem ne yalan dolan. Karaciğerinizi böbreklerinizi maf ediyosunuz, cilt direk emip kana karıştırıyor, sindirim sistemi gibi çiğnedim mideye gitti ordan bağırsağa gitti emildi durumu yok.
Cilt sorunu olan leke akne vs uzman doktor yardımı ile tedavisini olmalı bu kadar. Genç kalayım kırışmayım olayları sürmekle olmuyor cilt içerden beslenecek, mesela kimse ilikli kemik suyunu koyun içeceğe için demiyorda colajen toz öneriyor sizce neden?
Direk atın hepsini çöpe alın güzel temiz içerikli sabun bitti gitti.
Kilolu musunuz, insülin direncinin var mı? İnsülin direnci olanlarda da kararmalar olabiliyor. Yada Güneş kremleri yapıyor.Merhaba. Direkt konuya gireceğim. Ben normalde beyaz tenliyim. Hatta bir tık daha beyaz. Ama son zamanlarda yüzümde aşırı derecede esmerleşme var. Bogazimla yüzüm arasında çok fark var neden böyle oluyor asla anlayamıyorum. Normalde bir kaç gün olur geçerdi esmerleşme ama bu geçecek gibi değil sanki hissediyorum. Yüzümü hep aynı rutinle temizleyip aynı kremleri sürüyorum. Güneşsiz günlerde bile güneş kremi sürüyorum ama bir halta yaramiyorlar. Belki cildim kuru olduğu için böyle gozukuyordur diye düşündüm gece fazladan fazladan nemlendirici sürdüm sabah kalktim aynaya baktım daha da esmerleşmisim. Kaç aydır kullandığım nemlendirici neden şuan ters tepki yapsın ki? Kullandığım güneş kreminden mi dicem ama güneş kremlerine para vermekten çok yoruldum 6k yi geçmiştir herhalde verdiğim para. denedim bir sürü şey ama yok olmuyor beyazlamiyor yüzüm. Aynı durumu yaşayan var mı ya ne yapmam gerekiyor ?