R
REYYAN
Ziyaretçi
- Konu Sahibi freesecret
arkadaşlar çok enteresan şeyler yazmışsınız bir gerçek var doğduk öleceğiz sağlığımız sihatimiz yerinde ozaman şükrederek yaşayalım insanca ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
neden bana göre öyle kendim için sadece ben ya
benim en yakın dostum kim ben
beni en cok kim düşünür eee ben kaydirigubbakcemile2
eeee mesela sigarayı kimin için bıraktım ? kendim için
peki spor yapıyorum mesela ne için? kendim için kendi saglıgım için
insan ne yaparsa sadece kendi için yapar
ben biraz daha farklı yaklaşıcam bu soruya. bir dönemler çok ağır bir bunalım geçirmiş ve uzun vadeli terapiler görmüştüm. en son artık dayanamıyorum dediğimde doktorum bana bişey sölemişti ve hala kulağımda çınlar o sözü.
" eğer bitti buraya kadar dicek olur ve uçurumun kenarına gelirsen şunu düşün atlarsan bu hayattan kurtulma ihtimalin var, tabi vaden dolduysa peki ya vaden dolmadıysa ??? o zaman başına gelebilecekleri tahmin bile edemzsin.böle bişeye kalkıştığın için tüm çevrendekileri zan altına sokarsın bir sürü ilaca mahkum olursun ne dersen de artık kimse inanmaz iyi olduğuna dahada kötüsü ya bide sakat kalırsan o zaman belkide o uçurumu bile bir daha ömür boyu göremezsin..."
bu sözler beni hayata bağlayan şeyler olmuştu ve ne zaman yeter dicek olsam hep aklımdan şu geçer ya vadem dolmadıysa !!!
ayrıca artık yaşamamın nedenleride var en büyük sebebim ideallerim.evet kendim için yaşıyorum. annem baban bir gün istemeselerde artık yanımda olamayacaklar, eşim belkide bir rüzgara kapılıp gidecek günün birinde, oğlumsa kendi hayatını kurmak zorunda beni düşünemez bu hayat mücadelesinde.zaten ondan bunuda bekleyemem hiç kimsenin hayatı kimseye endeksli deildir.öyleyse kendim ve ideallerim için yaşıyorum.
ve bir inancım daha var bu dünyaya sadece gönderilmedik herbirimizin bu dünyada olmasının bir sebebi var Rabbim her şeyi bir sebebe bağlamış onun için var etmiş.belki farkındayız bekide farkında olmadan o amaca hizmet ediyoruz.
bu soruyu 3 ay önce annem vefat ettiğnde düşündüm
bütün mutluluklar bütün eğlenceler anlamını yitirdi;en sevdiklerim ve de ulaşmak için çabaladığım onca iş güçde dahil...meğer at gözlüğü takmış gibi gerçek nedeni düşünmeden yiyip içip gezip yaşıyormuşum
ALLAH ın verdiği canı onun yolunda kullanıp öbür dünyada Peygamber Efendimizi (s.a.v)görebilmek ,anneme kavuşabilmek,onun arkasından hayırlı bir evlat olabilmek için yaşıyorum artık
ne kadar sacma bir soru ya:)