• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden yayorsunuz kzlar ?

arkadaşlar çok enteresan şeyler yazmışsınız bir gerçek var doğduk öleceğiz sağlığımız sihatimiz yerinde ozaman şükrederek yaşayalım insanca ...

neden bana göre öyle kendim için sadece ben ya
benim en yakın dostum kim ben
beni en cok kim düşünür eee ben kaydirigubbakcemile2
eeee mesela sigarayı kimin için bıraktım ? kendim için
peki spor yapıyorum mesela ne için? kendim için kendi saglıgım için
insan ne yaparsa sadece kendi için yapar

ben biraz daha farklı yaklaşıcam bu soruya. bir dönemler çok ağır bir bunalım geçirmiş ve uzun vadeli terapiler görmüştüm. en son artık dayanamıyorum dediğimde doktorum bana bişey sölemişti ve hala kulağımda çınlar o sözü.
" eğer bitti buraya kadar dicek olur ve uçurumun kenarına gelirsen şunu düşün atlarsan bu hayattan kurtulma ihtimalin var, tabi vaden dolduysa peki ya vaden dolmadıysa ??? o zaman başına gelebilecekleri tahmin bile edemzsin.böle bişeye kalkıştığın için tüm çevrendekileri zan altına sokarsın bir sürü ilaca mahkum olursun ne dersen de artık kimse inanmaz iyi olduğuna dahada kötüsü ya bide sakat kalırsan o zaman belkide o uçurumu bile bir daha ömür boyu göremezsin..."
bu sözler beni hayata bağlayan şeyler olmuştu ve ne zaman yeter dicek olsam hep aklımdan şu geçer ya vadem dolmadıysa !!!
ayrıca artık yaşamamın nedenleride var en büyük sebebim ideallerim.evet kendim için yaşıyorum. annem baban bir gün istemeselerde artık yanımda olamayacaklar, eşim belkide bir rüzgara kapılıp gidecek günün birinde, oğlumsa kendi hayatını kurmak zorunda beni düşünemez bu hayat mücadelesinde.zaten ondan bunuda bekleyemem hiç kimsenin hayatı kimseye endeksli deildir.öyleyse kendim ve ideallerim için yaşıyorum.
ve bir inancım daha var bu dünyaya sadece gönderilmedik herbirimizin bu dünyada olmasının bir sebebi var Rabbim her şeyi bir sebebe bağlamış onun için var etmiş.belki farkındayız bekide farkında olmadan o amaca hizmet ediyoruz.

Bu iki cevaba bayıldım

ya arkadaşlar hayat tüm zorluklara rağmen güzel yaşamaya değer gel gelelim canı veren alır ancak...yaşama sebebiniz nedir diye sorulur mu?ne biçim bi yaklaşım bu böyle benim yaşamak için bir milyon tane sebebim var yazardım ama sıkılır okuyamazsınız...herkesin vardır en anlamlı en geçerlisi de umuttur başımıza kötü olaylar gelebilir hayattan bıkabiliriz bu benimde başıma gelir sık sık ama asla ölümü hayattan kendimi koparmayı düşünmedim...bir anlık öfkeyle öleyimde kurtulayım diyeniniz yok mu sanki illa ki vardır bende derim ama onlar lafta ne olursa olsun güneş battığı gibi doğar ve gün başlar yeni bir gün bundan daha güzel ne olabilir ki kafanızı bu tarz saçmalıklarla doldurmaktansa carpie diem diyorum anı yaşayın en azından bir müddet........

Son düzenleme:
Ben de çok bunaldığım zamanlarda niye yaşıyorum ben diye soruyorum kendime?Ama ölünce ne olacak?Orada neyle karşılaşacağımı biliyorum(bu kadar günahtan sonra) geri dönüşü de yok.Rabbim yaşatıyo demek ki var bir sebebi.Dayanabildiğim yere kadar dayanmaya çalışıyorum işte.

yaşama sebebimi bana biçilen sebepleri biliyorum ama iş uygulamaya gelince değişiyor ne için yaşıyorum ben de bilmiyorum annemi kardeşimi evimi özledim.

Valla doğduğum için yaşıyorum,yoksa gerçekten başka bi sebebi yk...Keşke doğmasaymışım o ayrı mesele...:41:

niye yaşamaya geldiğimizi sanırım kimse tam olarak açıklayamaz.
bence açıklanabilecek tek şey yaşama bakış açıları
herkes mutlu olmak için yaşıyor
kimi başkasını mutlu edince oluyor kimi ise kendisi mutlu olunca oluyor
ben 1. siyim sanırım:31:

valla doğduk işte yaşa dediler yaşıyorum =)

yaşaamaak güzeldir helede biz insan olarak yaratılmışız bir sürü imkanımız varken bu dünyanın tadını niye çıkarmayalım ?
:62:

bu soruyu 3 ay önce annem vefat ettiğnde düşündüm:14:
bütün mutluluklar bütün eğlenceler anlamını yitirdi;en sevdiklerim ve de ulaşmak için çabaladığım onca iş güçde dahil...meğer at gözlüğü takmış gibi gerçek nedeni düşünmeden yiyip içip gezip yaşıyormuşum
ALLAH ın verdiği canı onun yolunda kullanıp öbür dünyada Peygamber Efendimizi (s.a.v)görebilmek ,anneme kavuşabilmek,onun arkasından hayırlı bir evlat olabilmek için yaşıyorum artık:14:

bu soruyu 3 ay önce annem vefat ettiğnde düşündüm:14:
bütün mutluluklar bütün eğlenceler anlamını yitirdi;en sevdiklerim ve de ulaşmak için çabaladığım onca iş güçde dahil...meğer at gözlüğü takmış gibi gerçek nedeni düşünmeden yiyip içip gezip yaşıyormuşum
ALLAH ın verdiği canı onun yolunda kullanıp öbür dünyada Peygamber Efendimizi (s.a.v)görebilmek ,anneme kavuşabilmek,onun arkasından hayırlı bir evlat olabilmek için yaşıyorum artık:14:

başın sağolsun, Allah sabır versin. çok üzücü demiycem çünkü tanımlayacak bir kelime yok bu acıyı. ben de annemi 10 yıl önce kaybettim. dua ediyorum hep, ona kavuşayım diye, bir de dedemle anneanemlere. o yüzden iyi olmam gerektiğini düşünüyorum hep.çünkü onların Cennet'te olacaklarını düşünüyorum. yani seni iyi anlıyorum. tekrardan başın sağolsun.

cevaplara baktım da herkes dünyaya geldik yaşamak zorundayız gibi şeyler yazılmış.sanki bir zorunluluk var.evet belki bir kader var fakat ben dünyaya geldiğim için mutluyum.tabii kötü zamanlarda geçirdim ama ne bileyim ya yaşamak çok güzel.

geleceği bilmemek ve hayaller kurmak.
bazen geçmişi hayal ederim ve sanki bir filmin içinde gibi hissederim kendimi.hatalarıma yanlışlarıma bakarım ve sonra "olsun be kızım onlar olmasaydı belkide çok sıkıcı bir hayatın olacaktı" derim kendi kendime.

kendim için mi yaşıyorum?? bu biraz anlamsız olurdu.fakat ben hayatı kendimle ,sevdiklerimle,hatalarımla ,yanlışlarımla,günahkar tarafımla,umutsuz halimle ve sonra hemen bir neden bulup yeniden umut edişimle ve hayallerimle seviyorum.işte bu yüzden de yaşıyorum.

çünkü her şeyin bir nedeni var ve bizde o güzel nedenlerden biriyiz.

Back