• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden yayorsunuz kzlar ?

inancımız.. oda olmasa. aslnda imthanlar kolay ama bazende kolay diyip geçilmiyokii.. Ben şahsen hç kmseyi sevmiorm şu hayatta kendmde dahil ama insanlarla yaşamak zorundayım . Sadece Allahım var benm napıosamda onun için..

sanırım ergenlik çağındasın cnm çünkü bu tür konular o çağlarda daha çok aklını kurcalar insanın...
bu tür sorgulamalar düşünen her insanın öyle yada böyle aklına gelmiş ve geliyordur gayet doğal...ama içinde bir karamsarlık da var senin...
bir parça da olsa bir inancın varsa herşeyin üstesinden gelebilirsin emin ol..iş sende bitiyor..
şöyle bir örnek de vericem sana..
dünya üzerinde en çok intihar isveç norveçte olmakta..
ama baktığın zaman refah seviyesi en yüksek ülkelerin başındadır bunlar..insanların herşeyleri tastamam..yiyeceği içeceği üstü başı evi arabası yatı katı aklına ne gelirse artık..
hal böyle olunca da ortada bir amaç kalmıyor ..ve en son nokta olarak da ölmeyi deniyorlar..

şuan kimseyi sevmiyorum kendimi bile desen bile bu düşüncen ilerleyen zamanlarda tamamen değişecek..
ve zaten birilerini sevmeden önce kendini sevmeyi öğrenmelisin cnm ..yoksa kimseyi sevemezsin..
kendini sevmemen için de eminimki hiçbir sebep yoktur..

bu dünyada var olmayı hakedip doğduğum için,oğluma iyi bir anne olup onu benim yaşadıklarımı yaşamadan hayata daha sıkı tutundurmak için, her türlü acıya bunalıma rağmen her seferinde yeniden ayağa kalkmayı başarmanın mutluluğunu tatmak için, kocam için, beni seven ailem için, her sabah tekrar şükrederek uyanmak için.. kısacası bu hayat sınavını başarıyla geçmek için..

ben biraz daha farklı yaklaşıcam bu soruya. bir dönemler çok ağır bir bunalım geçirmiş ve uzun vadeli terapiler görmüştüm. en son artık dayanamıyorum dediğimde doktorum bana bişey sölemişti ve hala kulağımda çınlar o sözü.
" eğer bitti buraya kadar dicek olur ve uçurumun kenarına gelirsen şunu düşün atlarsan bu hayattan kurtulma ihtimalin var, tabi vaden dolduysa peki ya vaden dolmadıysa ??? o zaman başına gelebilecekleri tahmin bile edemzsin.böle bişeye kalkıştığın için tüm çevrendekileri zan altına sokarsın bir sürü ilaca mahkum olursun ne dersen de artık kimse inanmaz iyi olduğuna dahada kötüsü ya bide sakat kalırsan o zaman belkide o uçurumu bile bir daha ömür boyu göremezsin..."
bu sözler beni hayata bağlayan şeyler olmuştu ve ne zaman yeter dicek olsam hep aklımdan şu geçer ya vadem dolmadıysa !!!
ayrıca artık yaşamamın nedenleride var en büyük sebebim ideallerim.evet kendim için yaşıyorum. annem baban bir gün istemeselerde artık yanımda olamayacaklar, eşim belkide bir rüzgara kapılıp gidecek günün birinde, oğlumsa kendi hayatını kurmak zorunda beni düşünemez bu hayat mücadelesinde.zaten ondan bunuda bekleyemem hiç kimsenin hayatı kimseye endeksli deildir.öyleyse kendim ve ideallerim için yaşıyorum.
ve bir inancım daha var bu dünyaya sadece gönderilmedik herbirimizin bu dünyada olmasının bir sebebi var Rabbim her şeyi bir sebebe bağlamış onun için var etmiş.belki farkındayız bekide farkında olmadan o amaca hizmet ediyoruz.

eger bu soru bir sene önce çıksaydı karşıma,en ufak şeylerden bile keyif alıp mutluluk duymak için derdim
akşam annemle kahve içmek için,yarın sevgilimle buluşmak için,yeni aldığım göz kalemini sürmek için...
ama bundan 6-7 ay önce bazı yaşadıklarım dolayısıyla öyle garip bir ruh haline büründüm ki,depresyon kadar ağır da değil,ama bir amacını kaybetmişlik yaşadım ama öyle bir kaybetmişlik,öyle bir kaybolmuşluk ki...
allaha şükür eskisi gibi kötü hissetmiyorum ama çok aşırı mutlu da sayılmam yine de şükürler olsun şu anki halime.
şu anki cevabıma gelirsek,allah bana bu canı verdiği için yaşıyorum,alla ne eylerse güzel eyler,vardır herşeyin bir amacı diye yaşıyorum,tahmin ediyorum ki o amaç da benim mesleğimi elime alıp insanlara içtenlikle yardım etmemdir.allah hepimizi aşırı hırslardan korusun çünkü aşırı hırsın sonu hayal kırıklığı ve hayatın anlamsızlığıdır.hayat bugün bize nasip edilen 1 damla su,3 soluk nefestir.a.s

-kocişim ve belki olabilir diye umut ettiğim bebişimle yaz tatillerinde annemlere gidip bebişimin ortalığı dağıtıp anneim al şu çocugunu demesini görmek
-kocişimle daha nice mutlu geçireceğimiz günler için
-sağlıklı bir şekilde ömür geçirebilmek
-umutlarımın her geçen gün daha çok gerçekleşebilmesi için
YAŞIYORUM

Merhaba freesecret,
Her insan bu sorulara takılır varlığın manasızlığı
Neden geldi ki bu dünyaya benim hayatım nasıl olmalı vs
Bu vehme herkes kapılır buna kapılan insan bakar ki
Herkes ne kadar huzurlu neşeli o halde atmalıyım kafamdan
bu saçmalıkları der. Benim de karamsar dönemlerim oldu
bu dünyaya ait değilim falan diyordum..
İntihara meyletmiştim ama başaramadım,beceriksizimdir,
(Bkz: Stor perdeyi takamamak hehe:))
Yani çözümsüz görünen şeylerin bile çözümü var.
Ot gibi öleceğim diyorsun o zaman yaşamını değiştir.
Nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa hayattan zevk almaya bak!!
Yapmak isteyip yapamadığın şeylerle ilgileneceksin..
Seni iyi edenlerin peşinden koşacaksın..
Hayat ne iyidir ne de kötü önemli olan ona nasıl baktığın..
Neden yaşıyorum’un cevabını da bilmiyorum esasında,
Neden bulmamız gerektiğine de pek inanmıyorum.
Yaşamaya mecburuz diyelim...

insanların umutlarının olması çok güzel bişi umarım bende kurtulurum şu bunalım türü şeyden gerçi yapımda var ama mafoldumben genetik kişilik bozukluğu ! :sinifsinif: düşünmesem daha iyi sanırım :teselli:

Son düzenleme:
freesecret herkes zaman zaman yaşıyor bunları
ben de çok umutsuzluğa düşerim bazen
depresyonu da yaşadım
ve bazen anlamsızlığa düşüyorum
ama önemli olan bunları kendine her aklına takıldığında tekrarlamak defalarca ve defalarca
bazen diyorum ki karnım ağrıyor mesela Allah bizi niye yarattı ki acı çekeceksek
sonra düşünüyorum ve ne olursa olsun bize bir yaşam bahşedilmiş şükretmeliyiz diyorum
anlayacağın tabi ki bu sorular hep takılıyor farklı şekillerde bazen
ama cevap vermeye çalşmak lazım elinden geldiğince
olumlu olmaya çalşmak lazıma.s

allahın verdıgı canı ancak allah alır o yuzden
bende böyle yazacktım bana laf kalmamış tebrikler alkisalkisalkis ALLAH'ın verdiği canı ancak ALLAH alır sonra sevdiklerimiz için ve ne olursa olsun hayat güzel yaşamak güzel opuyorumnanaktan
misyoner falan mısın sen hocam? freesecret diye de nik almışın?

arkadaşım kusura bakma ama bende başlığı gördüğümde benimde aklıma gelen ilk şey bu oldu :delphin:

gizzemcim --> haklısın olumlu olmamız lazım ve çokta düşünmemeliyiz yoksa çıkamayız işin içinden .:1rolleyes:

bengüşcüm --> evlatlarını Allah bağışlasın birlikte uzun ömürler geçirirsiniz inş opuyorumnanaktan

EsmerYarimcim --> :D garip oldu neyse . misyonerlik diyip durdunuz benimde kafam karıştı iyice çok bilgim yok o konuda o yüzden fazla konuşmıyım :roflol:

canim bu soruyu bende aynen senin gibi herkese sormak istemisimdir cogu zaman..
bu yüzden bu sorunu tamamen dogal karsiliyorum.. ne bicim bir soru bu demeyecegim buyrunnnnnnnnn
ergenlikte oldugum icin böyle düsünmüyorum 22 yas ergenlik sayilmiyor bildigim kadariyla..
neden yasiyoruz ölelimde demiyorum.. eskiden olsa derdim öyle düsünürdüm.. yani ne icin geldikki?
bi sebep yok ? hayat cok sIkIcI cok zor derdim..
ama simdi bu sekilde soruyorum : Neden geldik ? yani ne icin gönderildik bu dünyaya ? neden kimse bunun cevabini bilmiyor.. cünkü her insan doguyor yasiyor ve ölüyor ... eee o zaman niye varolduki o insan ?
tabiki bunu sürekli düsünmüyorum ama aklima geldigi zamanlar oluyor bazen..
bende artik herkes gibi yaratildik yasamaliyiz diye düsünüyorum..
mecburuz yani... belkide allah bir sebepten göndermistir bizi dünyaya.. ama nedeni mechul..:sm_confused:

yüce ALLAH buyuruyor ki:
“ Ben, cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım ”
Zariyat suresi 56.ayet
bu yeterince açıklar sanırım....!

Back