- 9 Ağustos 2021
- 15.182
- 51.735
-
- Konu Sahibi birbogaburcu
Yapmayan yoktur . Yapmadım diyen yalan söylemiştirAy louder ama şimdi hangimiz kardeşimizle anamızla dedikodu yapmıyoruz
Mesajları karıştırıyorsan göreceğime hazır olmam lazım
Kaynanam benim ablamla kankamla yazdıklarımı okusa kalpten gider. Severim iyidir hoştur ama bazen çok kızdırıyor beni çekiştiriyorum yani. Doğalı da bu değil mi
Teyzeme gittim bugün mesela gelinini çekiştirdi gelinin annesini çekiştirdi. Kızı sever aslında ama gelini onlara gelip gitmezken sorun çıkarırken anasından çıkmayınca da insan işte kıskanıyor bozuluyor. Kendi oğluna diyemeyince bana diyor. Kendi oğluna da kızıyor. Kalkıp bir şekilde bunu okursa kızmaya da hakkı yok yani okursan görürsün.
Dediğim gibi hangimiz eş ailesine kızıp güvenip sevdiğimiz insanlara dert yanmayız ki.
Geçen aylarda kayınpeder beni deli etti yemin ediyorum bir ay ablama ileri geri mesaj attım o da eski kaynanam da böyleydi diye eskileri yazdı. Yazdıkça ferahladık yani. Bana normal geliyor kızıyla dedikodu yapması.
Kimse kimsenin özeline o kadar girmemeli ya. Ha evi de temizlememeli bence. Hem mesajına girme özel hem evini temizleme o da özel.
Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler e doğru
İşte daha evlenmeden etmeden neden temizliğine denk gelecek kadar içine girdiniz ki? Eşimle 3 sene sevgiliydik. Evlerine girmedim. Ne zaman evlenme teklifi etti, ondan sonra girdim. Onda da haberli gittim temizliğine denk gelmedim.Ya bu temizlik dediğim işte birden bire otururken ay dur da şu kadının evini temizleyim olayı değil ki... temizliğine denk gelmiştim yardım etmişliğim vardır anlamında temizlik üzeri denk geldiğimde yoksa kimse durup dururken birinin evine ay dur gideyim temizlik yapayım kafasında değil. Benim vurgulamak istediğim bi hayırsızlığım olmamıştır,aksine hep faydam olmuştur ama onun benim için dediği cümleleri.
Anne kız hele ooo.Yapmayan yoktur . Yapmadım diyen yalan söylemiştiryani insanın doğasına aykırı her ayrıntıyı konuşmasan bile yeri geliyor şu da şöyle yaptı diye anlatıyorsun kardeşine annene unutup gidiyorsun sonra . Benim kayınvalide de eminim kalpten gider ben okusam bende giderim . Yüz yüze gelince yine devam ediyoruz. Anneme kızıyorum kardeşime anlatıyorum çok pimpirikli şöyle böyle diye . Insanız yani
23 yaşında değilim 26 yaşındayım eşim benden 3 yaş büyük. Al buyur burdan yak başka alakasız konu daha.23 yaşında değil misiniz ? Eşinizle 13 yaşından beri mi berabersiniz ? Siz 13 ken , eşiniz kaç yaşındaydı ?
Sizin telefonunuzdaki şahsi yazışmalarınızı bir başkası okusa , bunu normal mi karşılarsınız ?
Arkadaşlarınız veya annenizle bir başkası hakkında hiç yorum yapmadınız mı ?
Anlatsın yani anlatır bizde yapıyoruz çünkü .Anne kız hele ooo.
Bak benim kayınvalidemin kızı yok, ama kızkardeşine eminim beni çekiştiriyordur. Üzdüğüm kırdığım uyuz ettiğim olmuştur. Kimbilir neler anlattı. Anlatmasında çatlasın mı kadın canım.
Burda kimse hata yapmaz, telefona bakmaz, arkasından ana avrat sövüldüğünü de duysa özel karıştırmaz, küfür etmez, ses yükseltmez, yanlış düzeyde samimiyet kurmaz ve herkesin kakası bile pembedir. O yüzden bu evrenden gelen linci ciddiye almayın, ben almam şahsen.
O yüzden bu evrenden gelen linci ciddiye almayın, ben almam şahsen.
ve dahi ciddiye alınmayan kişilerin fikirlerinin alınması için konu acılıyor bence bu daha ilginç :)Forumda yazılanları ciddiye almayan bir insan için ; yorum yapan üyelere dair , konuların kendisinden çok yorum yapıyorsunuz. İlginç (!)
23 yaşında değilim 26 yaşındayım eşim benden 3 yaş büyük. Al buyur burdan yak başka alakasız konu daha.
Konu bir başkasıyla bişeyler değil bahsettiğim kişi kayınvalidem,merak ediyorsanız hayır hiç konuşmadım kimse ile kayınvalidem hakkında aksine hep iyi derdim.
ve dahi ciddiye alınmayan kişilerin fikirlerinin alınması için konu acılıyor bence bu daha ilginç :)
O kısmı sorgulamaya dahi girmedim , sorgularsak hem sonuç alamayacağız hem de "kahrolsun bağzı üyeler, forumdan gitsinler , onlar yüzünden konu açamıyoruz" yakınmalarını dinleyeceğiz.
Kendiniz soylemissiniz dip kose diye. Temizlige denk gelsem en fazla supurge yaparim ya da paspas. Neyse demek istedigim baska birseydi. Kimseye yaranmak icin gordugunuz degerden daha fazlasini vermeyin. Bugün temizlik olur yarin baska birsey. Zaten oglunun henüz "sevgilisi" olan bir kiza temizlik yaptiran kayinvalideden hayır gelmez. Mesafe koyun araniza. Siz temizlik yaptiniz da noldu sizi sevdiler mi? Yoo, arkanizdan olur olmadik konusmuslar. Demekki bundan sonra elinizi birseye surmeyeceksinizYa bu temizlik dediğim işte birden bire otururken ay dur da şu kadının evini temizleyim olayı değil ki... temizliğine denk gelmiştim yardım etmişliğim vardır anlamında temizlik üzeri denk geldiğimde yoksa kimse durup dururken birinin evine ay dur gideyim temizlik yapayım kafasında değil. Benim vurgulamak istediğim bi hayırsızlığım olmamıştır,aksine hep faydam olmuştur ama onun benim için dediği cümleleri.
Linçten kastım "sorduğum soru ile alakasız cümleleri cımbız ile çekip çekip ortaya koymak" ne denirdi buna artık herşeye linç diyoruz kısaca linç yazdım kendimi ifade edemedim sanırım,özür dilerim...Linç kelimesi de iyice ayağa düştü. İçi boşaldı. Az canı sıkılan linçleniyorum diye basıyor feryadı. Buraya konu açıyorsanız eleştirilirsiniz, yanlışlarınız doğrularınız gerçekleriniz söylenir buna da hazır olacaksınız. Size terbiyesizlik edilmediği sürece yazılanları bir zahmet tolere edin.
Telefon karıştırmanız mı cımbızlandı mesela? Ne münasebet afedersiniz insanların telefonunu karıştırıyorsunuz deyince cımbızlamış mı oluyoruz? Daha sevgiliyken ailesi haddinden fazla iç içe geçmenizi de cımbızladık evet. Cımbızı hafife almayın. Bol muhabbet tez ayrılık getirir derler, muhabbetin dozunun kaçtığı cımbızdan anlaşıldı mesela.Linçten kastım "sorduğum soru ile alakasız cümleleri cımbız ile çekip çekip ortaya koymak" ne denirdi buna artık herşeye linç diyoruz kısaca linç yazdım kendimi ifade edemedim sanırım,özür dilerim...
Hatorladım konuyu mesajlatı gormemis gibibyapin. Mesafe koyun tavsiyemYahu hanımlar şurda size bi derdimi anlatayım dedim, demediğiniz kalmadı daha doğrusu benim size sorduğum asıl soru ile alakasız şeyler yok niye evini temizliyorsun,yok efendim nasıl evine gidiyorsun.. Eşim ile 10 senedir beraberim, 2019 da evlendik 2019 dan beride evliyiz 2011 den beri birbirimizi tanıyoruz yani uzunda bi nişanlılık dönemimiz olmuştu okul askerlik iş derken bekleriz adını koyalım dedik uzun yıllar beraberdik çünkü. Eşimin annesini görür görmez aaa merhaba ben gelininizim evinizi temizlicem her gün demedim herhalde sevgiliyken o benim ailem ile tanıştı ben onun ailesi ile bu şekilde uzun bi serüvenimiz başladı,evinide ne olmuş yani gören sancak her gün gidip ev temizliyorumtemizliği seven biriyim gözüme gelmez annemden de büyüktü insanlara yardımcı olmayı yakın olmayı severim hep demiştim zaten.. (tabi her ne kadar dersimi sonradan alsamda) düşmanım değil bişey değil ne olmuş yani beni öldürmez bitirmezdi, ben onu size bu kadın benim arkamdan böyle böyle demiş ama zamanında evini dip köşe temizlemişliğimde var dediğim halde siz resmen cımbızla laf çekiyorsunuz. Dediğim gibi hiç bir zaman ters düşmedik kavgamız olmadı,sonuçta eşimin annesi ben size diyorum arkamdan edepsiz yazmış siz neler neler halbuki hiç ona karşı edepsizliğimde olmamıştır olsa zaten yazardım herşeyi söylüyorum da derdim evet zamanında böyle böyle bir olay oldu diye. Gelelim ikinci konuya yaptığım doğru demiyorum, gel zaman git zaman ben evlendim çocuğum oldu hala iyiyiz bazı konular oldu kayınvalidemde düşüncesini belli eder bende az çok anlarım, bişeyler seziyordum orda da yazdım bir kişiye ağzından bi laf kaçırdı benimle ilgili anladım benim için gerçek düşüncesini söyledi gibi üzerinde durmadım,sonra kızı ile telefon aramasında sesi dışarı veriyorum diyor sürekli anlıyorum yanında ben varken diyor zaten görümcemin ne olduğunu biliyordum aslında amacım görümcemdi ve ya ikisi ne fark eder haketmediğim tarzda bi mesajlaşma gördüm mü gördüm doğru ve ya yanlış bu benim yanlışım sizden ahlak dersi almaya değil dertleşmeye gelmiştim oysa ki. Ne yapmam bu saatten sonra nasıl davranmam gerektiğini sormuştum sadece. Gerçekten yardımcı olmak için yazacak arkadaşlar için şuan ne kzıı ile ne de görümcem ile bi derdim var gayet iyiyiz ama onlara karşı çok soğudum....