Neden Kitap Okuyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kitap okurken kendimi çok mutlu hissediyorum...bilmiyorum ya anlatamıyorum ..gerçekten harika bir duygu

işim gereği zaten kitap okumak zorundayım. fakat ben zorunluluk değilde zevk için okuyorum.

küçüklüğümden beri kitap okurum kitapların kokusuna bayılırım.kitaplar insanları başka başa yaşamlara sürüklüyor. ortamınızdan dertlerinizden uzaklaşıyorsunuz

evde olduğum zamanlarda,boş zamanlarımda,tatilde kısaca tüm boş zamanlarımda kitap okurum.kitap okumaya bir genç kızın gizli defteriyle (ipek ongun)başlamıştım.her tarzdn kitabı okumayı seviyorum.hatta evlendiğimizde bile televizyon izlemektense kitap okumayı düşünüoru.böylece çocuğumuzda kitap sevgisiyle büyüyecek inşallah

okurken bazen başka dünyalara gidiorum,bazen başka karakterlere bürünüyorum,bazen hayal gücümü zorluyorum bazen de yeni şeyler öğrenerek beynimi çalıştırıorum yeni şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum...yaşasın kitap okumak:)))

kitap okumak hayatı okumak, öğrenmektir çünkü.. belki hiç içinde bulunmayacağınız ortamları , olayları yaşayabilir , hiç tanışmayacağınız insanları tanıyabilir, hiç görmeyeceğiniz yerleri görebililirsiniz ..yaşamdığınız olumsuzluklarda n ders çıkarabilrisiniz, empati yapabil,risiniz...büyük keyif ...

Babamın çocukluğu karadenizin ücra bir köyünde geçmiş. Ben yıllar yıllar sonra gidip kendi gözlerimle gördüm. Zaman çokta birşey değiştirmemişti. İşte o köye bir öğretmen gelmiş köyün çocuklarını toplamış okul bile denemeyecek bir yere. Dersine başlamış öğretmen ve öğrencilerine önce şunu demiş ; yerde kağıt parçası bulsanız okuyun.

Babam bundan lafın arasında bahsetmişti bize, ama ben o lafın arasındaki cümleden çok etkilenmiştim. Bütün hayatımı etkilemiştir ve iyi bir okuyucu olmamda babamın köyündeki o yüce insanın çok büyük rolü vardır.

Büyük ihtimal rahmetli olan o insana teşekkürlerimi gönderiyorum.

Bilemiyorum bu içten gelen bir dürtümüdür nedir anlayamadım ama okumayı çok seviyorum ve hiçbir ayrım yapmadan okurum ben herşeyi!!!

Son düzenleme:
okumaya başladığım andan itibaren hep bişeyler okudum ben.

evdeki hayvanlar ansiklopedisinden tutunda, saatli maarif takvimlerinin arkasını bile okurdum. hep annemi elinde kitapla gördüğüm için normali bu gelirdi bana.
daha ortaokula giderdim, karşı komşumuz tıp fakültesinde okurdu onun ders kitaplarına bakardım meraktan.
çok mu çalışkandım; hayır vasat bi öğrenciydim genelde.

ama kitap niye okurum derseniz??
bana niye nefes alıyorsun demek gibi geliyor.
sanki bişeyler okumadan yaşayamam gibi. hayati bir ihtiyaç gibi geliyor artık.

çünkü okumayı bildiğimden beri aralıksız okurum. hatta okumadığım bir zaman dilim yoktur o derece.
insanlar beni kitap okumamla tanır. bütünleştim galiba...

Okurken ben oluyorum evimden, işimden, eşimden ve çocuğumdan uzak ben. Genç kız ben, yeniden hayal kurabilen, kahramanlarla bütünleşen ben. Kitapsız boğuluyorum:)

bazıları kitabı boş zamanlarında okur.ama ben kitap okumayı hayatımın vazgeçilmezi olarak görüyorum tv izlemiyorum mesela gündüz 2,5 saat soluksuz kitap okurum.
dinlendirici,bilgi dagarcımı genişletiyor,konuşmamı etkiliyor...
en sevdiğim hobim.

okumayı seviyorum sevdiğim için okuyorum.bir kitapta,bir gazetede,dergide,bir satırda,bir cümlede öğrendiğim ve bir okadarda öğrenilecek okadar çok şey varki.bunları öğrenmek içinde okumaya devamm...

rahatlıyorum.sürükleyici bir eserden sonra okuma isteğim dahada artıyor.deşarj oluyorum,konuşma ve hitabet gücüm artıyor.bilmediğim ne kadar çok şey varmış diyorum,iyi ve sadık bir dost benim için.
bu kadar sebeb yeterli herhalde.

Ne mutlu oldum simdi anlatamam kizlar, inanin öyle güzel sözlerle ifade etmissinizki, yemin ediyorum her yorumu okudugumda gözlerim doldu. Ne güzel yorumlar yazmissiniz öyle.
Benim ne annem nede babam okuma yazmasi yoktu, acaba oradaki boslugu kitaplarimlami doldurmaya calistim inanin bilmiyorum.
Ben kendimi bildim bileli, okumayi cok seven biriyim. Hayatimi kitaplarima borcluyum, okudugum kitaplar sayesinde, ben kendimi gelistirdim, onlar yeri geldi bana anne, yeri geldi baba ve yeri geldi en iyi arkadasim oldu.
Ufkum acildi, realist bir insan oldum, hayatin her zorluklarini zorluk olarak degilde bir sans veya bir firsat olarak gördüm. Toplumlarda cogu konularda bende konusabildim.
Cünkü bir kitap sana dünyayi evine getiriyor, yeterki hisset, oku, satir aralariyla birlikte...
Bu arada bu konuyu acan arkadasada yürekten tesekkür ediyorum ve cok güzel yorum yazan arkadaslarada a.s.

okumak için neden aramıyorum ama kafanı dağıtıyor o bir gerçek bir an kendinden çıkıp başkalarının hayatına dalabiliyorsun :)

her kitap ayrı bir dünya benim için.farklı dünyalarda dolaşmak, bilinmeze yolculuk benim için vazgeçilmez bir ihtiyaç.

kitap okumak mükemmel birşey ahmet ümitin sis ve gece kitabın okudum daha sonra filmini seyrettim inanın okurken hissettiğim heyecan çok başka

bende hiç sormadım kendime..ayrıca sadece geceleri kitap okurum niye bilmiyorum ama gündüzleri
kitap okuyasım hiç gelmiyor.(gazete dergi dışında) gelin görün ki gece birazcık uykum gelsin elim hoop
diye kitaplara kayıyor.neden böyleyim bilmiyorum ama kitap okurken uyuyakalmayı gerçekten çok severim:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…