- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.717
- 198
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Bence gayet seçim eşimin bir akrabası bu çağda bile okumamış olsun, 18 yaşından büyük olmasın kesinlikle çalışmasın vs vs diyerek bir kız aradı ve buldu. Evleneli 5-6 gün oluyor. Abla biliyor musun ben hamileyim sanırım dedi kız. Ama hamilelik öyle belli olmaz ki kuzum daha çok erken gibi konuşmaya çalışınca kıskandığımı düşündü sanırım :)) muhabbeti kesiverdi. Bu kızla mutlaka bir ortamda denk geliyorum. Sanat, siyaset vs konularını geçtim. Saçmalamadan selamlaşma ritüelini gerçekleştirse öpüp başıma koyacağım. Yaşassıınn evlendimm, inşallah hamileyiimm evleneli 5 gün oldu ama hissediyorum diyor. Ben nasıl iletişim kurayım ??:)))
Yok ya ben konu sahibine katılıyorum. Bazı hemcinslerim var ki bir tane bile hobisi, bırak hobiyi ilgi alanı bile yok, erkekler ve moda dışında. Kendi ilgi alanlarından bahsedince, biraz ufuklarlarını genişleteyim dediğinde sana uzaylı muamelesi yapıyorlar, küçümseyen bile oluyor. Benim şöyle doyasıya sohbet edebildiğim kız arkadaşım yok mesela, bir tane arkadaşım var, o da beni sadece dinler yani monolog oluyor. Neyse ona da şükür.
Bu yüzden erkeklerle sohbet etmek beni daha çok tatmin ediyor, en azından monolog olmuyor.
Cevreye göre değişiyor işte o. Eş, sevgili, moda haric bir cok konuyu konusabilecek kadinlar var benim cevremde. Arkadaş ortaminda kaynana veya dert anlatmayi sevmem ben. Hic oyle muhabbetlere girmeyiz. Evliligi yuzeysel olarak konustugumuz olur ama butun muhabbeti evlilik goturmuyor. Burada yeterince konusuyorum.
Şimdi bu saydiklarinizin çoğunu erkekler de konuşamıyor ki... Spor sadece futboldan ibaret değil bizim millet sadece futboldan konuşur...sanat,felsefe, bilim,teknolojiden anlayan erkekler de çok az ki teknoloji biliyorum diyen çoğunun bilgisi oyundan ya da telefondan öte değildir... Dünya ve siyasete gelince konusmasinlar zaten ki konuşmayı bilmeyen bı halka sahibiz... Tarihte örneği de mevcuttur... Sırf konusamadiklari için 2 ye bölünmüş bir ülke sonunda yitirilmiş nice can ve çözümün siyasi darbe olarak görüldüğü bir dönem de yaşanmış neticede... Yani demem o ki problem sadece kadınlarda değil milletçe konuşmayı bilmiyoruz...Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
Ben kadınların futbol konuşmasından dertliyim. Maç izleyebilcek bi tane bayan arkadaşım yok
Yıl olmuş 2018 korner mi out mu haberimiz yokofsaytı ögrenemiyoruz daha
Ben öğretmenim. Bu kız öğrencilerimle yaşıt. Bazen çok üzülüyorum haline. Olması gereken yer sınıf. Azar yemesi gereken durum ödevini unutmuş olması. Ama farkında değil. Eşinin hayır dışarı çıkamazsın tek demesine mutluluktan deliriyor. Mesela ben çok güZelim ya asla çalıştırmaz beni diyor. Övünüyor bununla. (Ortalama bir kız ) Kayınvalideside bir poh pohluyor ki sorma! İlk geceden hamile kaldı benim kızım diye :)) yinelemek isterim evliliğinin 5. Günü :)) kalsa bile belli olması imkansız. cahil cahil takılıyorlar bende. 2 saat dolsa kalksak artık diyorum:) umarım büyür umarım öğrenir. Çünkü çok yazık.
Şimdi bu saydiklarinizin çoğunu erkekler de konuşamıyor ki... Spor sadece futboldan ibaret değil bizim millet sadece futboldan konuşur...sanat,felsefe, bilim,teknolojiden anlayan erkekler de çok az ki teknoloji biliyorum diyen çoğunun bilgisi oyundan ya da telefondan öte değildir... Dünya ve siyasete gelince konusmasinlar zaten ki konuşmayı bilmeyen bı halka sahibiz... Tarihte örneği de mevcuttur... Sırf konusamadiklari için 2 ye bölünmüş bir ülke sonunda yitirilmiş nice can ve çözümün siyasi darbe olarak görüldüğü bir dönem de yaşanmış neticede... Yani demem o ki problem sadece kadınlarda değil milletçe konuşmayı bilmiyoruz...
herkesin hayatında bunlardan vardır diye düşünüyorum ya da Benim çevrem böyle bilemiyorum. Bu saydığınız şeylerin hepsini veya bir çoğunu yapan bir aileyiz ve yapan bir sürüde kişi tanıyorum ama insanın merkezi her zaman eşi olmalı. Hayatımda aşk yoksa bunların hiç birinden zevk alamazdım. Bu sadece kadınlar içinde geçerli birşey değil eşimin bana hep dediği şey sen olmadan ticari anlamda bu kadar ilerleyemez ve risk alamazdım en büyük destekçim sensin der.
Artık siyasi, ticari ve felsefe konuşmalarından gına geldi ve konuşulan ortamdan kaçıyorum.
Kendi hayatımdan da bildiğim için ev işleri çocuk , kendi özel hayatım derken bazen boş boş konuşmaya o kadar ihtiyaç duyuyorum ki arkadaşımla konuşurken bugün boş konuşup kafamı boşaltmak istiyorum diye gülüyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?