• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden kadınların merkezinde erkekler var?

Erkeklerin çoğu öyle olmasa bile öyle olanlar kadınlardan çok.
Kadınlara suç bulmuyorum kesinlikle.
Ataerkil yapıdan bahsediyorum ben de.
Ben de öyle yetişmedim şükür!
Ama bilgi çağında cahillik bir seçim.
En fakirinde de en lüks telefon var en zengininde de. Bilgiye ulaşmak, kendini geliştirmek çok da zor değil.
Kadınların aklı başına geldiğinde de neden bunu yapamadıklarını merak ediyorum.
Bu konuda çok çok haklısınız zaten.
Açlık sınırında yaşayan insanlarımız değil de elinde internet erişimi, kitaplara erişme imkanı olan insanlarımızın cahil kalma tercihine ben saygı duymuyorum. Böyle insanlara cahil demek hakaret de değil
Tek hayali evlenmek olan hemcinslerime üzülüyorum.. Bu konuda bir araştırma yapılsa keşke!

Bu da bir bakış açısı teşekkür ederim. Bunu seçebiliyor olmanız bile sizi boş bir kadın yapmaz zaten.
Bilinçli olarak kendinizi uzak tutmak ayrı, bununla gurur duymak ayrı.
grur duyan bir tip varsa sende kaç zaten:KK48: bizim ailelerde siyasi ticari ve felsefe konusu mesleklerden dolayı çok konuşulduğu için artık bu konular hakkında konuşmuyorum hıııı diyip geçiştiriyorum :bicak:.

Kesinlikle yetistirilme tarzi.. En basta kiz cocuklarina oyuncak olarak bebek ütü mutfak gerecleri vs. Alinip onlara ev hanimligini empoze ettigimizi dusunuyorum. Genc kizlik zamanlarinda ise gerek ev isi gerek yemek konularinda "ögren ögren evlenince ne yapicaksin"lara maruz birakiyoruz genel olarak konusmuyorum tabii ama cogunda boyle. Erkek cocuklarini daha serbest birakip kiz cocuklarini tamamen kendimiz yonetmeye calisiyoruz erkegin her zaman bir adim onde oldugunuda empoze ettik mi iste boyle nesiller yetisiyor. Sanki dunyaya evlenmek ev islerine cocuk bakmaya beyefendilerin hizmetlerini yapmaya gelmisiz gibi yasiyoruz iste. Sonra da ulke neden gelismiyor
Neden acaba.

Bu konuda çok çok haklısınız zaten.
Açlık sınırında yaşayan insanlarımız değil de elinde internet erişimi, kitaplara erişme imkanı olan insanlarımızın cahil kalma tercihine ben saygı duymuyorum. Böyle insanlara cahil demek hakaret de değil
Tek hayali evlenmek olan hemcinslerime üzülüyorum.. Bu konuda bir araştırma yapılsa keşke!
+1000

Kadınların da merkezi erkekler olduğuna inanmıyorum ben öyle olsa boşanma kararları alınıyor olmazdı. Erkeklerin de merkezi kadınlar bu açıdan da bakmak gerekir. Biz sadece burda bayanları dinliyoruz erkek toplumunun ne düşündüğü hakkında çok bi bilgimiz yok. Burda o dediğin kriterlere sahip çok bayan var o alanlarda konuşabilecek. Ama bu konular dert konusu değil fikir paylaşma, konu hakkında tartışma konuları olabilir. Spor denilen muhabet kaba maç muhabbeti olacaksa bayanlara yakışan bi konu değil bu benim görüşüm
Kadinlar duygusal anlamda koyuyarsa erkekler de cinsel anlamda karsit cinsleri merkeze koyabiliyorlar.Kadininki daha affedilir erkeklerinki ise ic bayici.
Bir de kadinlar icini acmayi dertlesmeyi sever.Erkekler icini acmayi genelde sevmez.Bir de yadirganmaktan korkarlar.

Tanıdığım birçok kadının derdi işi, mesleği. Geliştirmeye çalışıyoruz kendimizi sürekli. Bana sorsan ne erkek ne meslek derim mesela. Ne siyaset ne felsefe. Yeşil bir vadide, rahatsız edilmeden, kulübemde tek başıma köpeğim ve kedimle beraber yaşayabilirim. Hadi tamam abartmayayım çevrede birkaç kulübe daha olsun, hayvanlardan, ürünlerden belki yaşama nedenimizden falan bahsedelim.

Kadinlar duygusal anlamda koyuyarsa erkekler de cinsel anlamda karsit cinsleri merkeze koyabiliyorlar.Kadininki daha affedilir erkeklerinki ise ic bayici.
Bir de kadinlar icini acmayi dertlesmeyi sever.Erkekler icini acmayi genelde sevmez.Bir de yadirganmaktan korkarlar.
Demekki kadınlar yargılanmaktan da korkmuyor erkekten daha cesurlar yeri geldiğinde

"Böyle abi olmaz olsun" diye bir konu açılmış bi kaç saat önce...
Kadın neden bu kadar geri planda kalıyor sorusuna, cevap niteliğinde bir konu.
Kızını sindir, oğlunu yücelt !!!

Hayatımızın merkezinin evliliğimiz , eşimiz , aşkımız , çocuklarımız olması diğer şeylere ilgi duymadığımız anlamına gelmez.

Bdv de yada kadınlar biraraya geldiklerinde genelde dertleşme amacıyla ve herkesin ortak noktası olması sebebiyle bu konular konuşuluyor olabilir. Napalım yani ? ' Çocuğumu nasıl yetiştirebilirim ' sorusu dururken , ' neden uzaya çıkamıyoruz ' diye mi soralım?
Sanat , bilim , siyaset ve diğerleri elbette ilgi duyulması güzel şeylerdir. Ama ben bir kadının hayatının merkezinin evi ve ailesi olması gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple de ev hanımıyım.

Zaten bunu erkekler yapıyor kadınlar yapamıyor demiyorum.
Evet erkekler de zır cahil ve bi haber..
Ama bunları konuşabilen erkek sayısı kadınlardan fazla. Bunu kabul etmek lazım.
Emin olun değil... Ben nedense hep kadınların daha çok okuduğunu ve yazdığını görüyorum günümüzde... sanatla da en çok kadınlar ilgileniyor...Gittikçe de artıyor bu durum... Erkekler daha az ilgili... Yani benim gördüğüm o...

Erkekler cok mu donanimli? Entelektüel konularin konusulabildigi erkek de kadin kadar az. Bence toplumsal cahillikle ilgili. Erkeklerin de merkezinde seks ve kadinlar var.
Ayrica dedikodu, evrimlesirken toplumsal hayata geçmemizi saglayan etkenlerden biri. O yuzden aslinda özümüzde ve genlerimizde dedikodu islidir ve bu yuzden herkes cok sever. Bu tuhaf bir durum degil. Insanlarin dedikodu yaptiklarinda daha samimi olmasi bundan mutevellittir. Ayni takımda gibi hissettirir ve karsimizdakini rakip olarak algilamayiz.
Ben bilim adamlarinin, siyasilerin ya da düşünürlerin de bir araya geldiğinde kultur,sanat konustuklarini düşünmüyorum. Dedigim gibi dogamizda dedikodu var çünkü.
Ama ortasını bulmak lazim. Entelektuel konularda da konuşabilecek kadar ilgili olmak lazım keyif almasak bile.

Hayatımızın merkezinin evliliğimiz , eşimiz , aşkımız , çocuklarımız olması diğer şeylere ilgi duymadığımız anlamına gelmez.

Bdv de yada kadınlar biraraya geldiklerinde genelde dertleşme amacıyla ve herkesin ortak noktası olması sebebiyle bu konular konuşuluyor olabilir. Napalım yani ? ' Çocuğumu nasıl yetiştirebilirim ' sorusu dururken , ' neden uzaya çıkamıyoruz ' diye mi soralım?
Sanat , bilim , siyaset ve diğerleri elbette ilgi duyulması güzel şeylerdir. Ama ben bir kadının hayatının merkezinin evi ve ailesi olması gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple de ev hanımıyım.

Ev hayatınız sizi 7/24 meşgul edebilicek kadar sorunlumu?
Bir kadinin hayatinin merkezi kendi HAYATIDIR. Bu hayatin icine neyi kattığınız size bağlıdır...
Cocuk zaten örnek olarak yetiştirilir...
Evet efendim. Çocuğunuz yaninda... biz niye uzaya gidemiyoruz diye beyin çatlatin... hangi cif markasi yerleri parlatira fazla yormayin kendinizi

Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.

Her erkeğin de bu konularda fikri yok ki. Sanattan, bilimden anlayan erkeğe nadiren rastlıyorum. Spordan anladıkları tek şey futbol, bazıları basketbol da takip ediyor ama genelde oynadıkları için takip ediyorlar. Mesela bir tenis maçı izleyen ve yorum yapabilen erkek nadirdir. Siyaset tartışmaktan anladıkları kendi tuttukları partinin fikirlerini dayatmak sadece, bu tüm partileri tutan erkekler için geçerli. Ben mesela X partisi şu açılardan iyi ama şu açılardan kötü diyebilecek birine nadir rastlıyorum. Hiçbir şey tamamen iyi olamaz. Kısacası erkeklerin de çok donanımlı olduklarını düşünmüyorum. Herkes kafasına uyumlu kişilerle sohbet ediyor. Mesela ben belli konuları konuşamadığım bir erkekle sevgili olamam, kız arkadaşlarımla dedikodu da yaparım seminerlere katılarak hep birlikte oradaki hocalarla da tartışmalar yaparım. Dedikodu yapıyor olmam donanımsız olduğum anlamına gelmiyor, keza erkeklerin de dedikodu anlayışı X kızın poposu, Y kızın memesi.

Sırf bu sebeple muhabbetim erkeklerle daha iyidir. Arkadaşlığım daha samimidir vs.
Çünkü kadınların gözünde ya bir başka kadın var (yarış içinde olduğu), ya da bir erkek var...
Muhabbetler de bunlara indekslenmiş durumda haliyle.
Hiç haz etmiyorum cidden...
Tamam dedikodu da yaparım, ederim ama bir toplulukta herkes mi eşinden(sevgilisinden), onun sevdiği yemekten cart curttan bahseder? Gıcık bi durum. Kendilerini unutuyorlar. Peki sen ne seviyorsun, kendin için ne yaptın desen kalakalacaklar...

Türkiye çapında bir anket yapıldı da sizde onun sonucuna istinaden mi açtınız bu konuyu? Bilemedim yani.. Kadınların önceliği niye erkekler olsun ki.Esas erkeklerin önceliği kadınlar.Arz talep meselesi yani.Bekarlar evlenmek ister,evliler çocuk,çocuklu lar huzur, mutluluk, eşinin kendine kıymet vermesini ister.Bunların birazı hormonal ,birazı doğa,birazı da insanlık gereği.Vakti ve ekonomik gücü varsa diğerleri ile de ilgilenir.Kadınlar taşı sıksa suyunu çıkarır.Esas pasif ve sünepe olup karşı cins meraklısı olan erkekler.Sizi okuyan da bu memleket te ki erkeklerin kültür sanat ve edebiyat dalında rekor kırmış lar sanır.Kadınları bu kadar aşağı görmeyin derim.Sizde bir evlenin sizin de açtığınız konuları görelim :KK66:

Ev hayatınız sizi 7/24 meşgul edebilicek kadar sorunlumu?
Bir kadinin hayatinin merkezi kendi HAYATIDIR. Bu hayatin icine neyi kattığınız size bağlıdır...
Cocuk zaten örnek olarak yetiştirilir...
Evet efendim. Çocuğunuz yaninda... biz niye uzaya gidemiyoruz diye beyin çatlatin... hangi cif markasi yerleri parlatira fazla yormayin kendinizi
Herkes kendi düşüncesini söylemek de özgür mü ? ...
O halde saygı duyun lütfen.

Her kadın aynı değil ki
Bence çevreni değiştir
Entellektüel eğitimli sanattan anlayan çok kadın var bu ülkede

Siyaset bilimi fakulteleri genelde kadin ogrenci dolu

Edebiyata kadinlar daha merakli

Muze ve sergi gezenler daha cok kadin

Yeni yerler gorme istegi olanlar ve yeniliklere acik olanlar genelde kadin. (Esime kalsa her sene ayni bildigimiz yere ultra hersey dahil otele gider havuz basinda bira iceriz, cevremdeki bir cok ciftte durum ayni)

Fizikte genelde erkekleri daha on planda goruyoruz ki tum bilimlerin babasidir kabul. Ama biyoloji ve kimyada kadinlar gayet bilgili.

Is hayatinda kadinlar daha hirsli. Erkekler karni doyuyorsa faturalar odeniyorsa baska pek bir seyi dert etmiyor.

Ben mi yaniliyorum bilmem. Konu sahibi bence de ortamini degistirmeli. Tabi ki ters ornekler de vardir ama benim cevremde daha cok erkekler hangi telefonu alsam arabaya ne modifikasyon yapsam veya su arabayi nasil alsam bir de kari kiz dusurme derdinde.

Back