- 27 Mart 2017
- 16.158
- 65.364
- 598
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Dinleme ya da amaan hepsi aynı işte boşverin moduna giriyorlar. Cosmos dan bahsetsem o ney gı derler.Kız arkadaşlarınla konuşmaya çalıştığında sana uzaydan gelmiş gibi bakıyorlar ya bir de. Yahu siz de bişey söyleyin, bişey diyin, nerede yaşıyorsunuz, hiç mi duymadınız... İnsan deli oluyor gerçekten.
Neden hep eleştirmek için kadınları seçiyoruz ki? Kadınları bu hale sokan zaten hep ona anlam yükleyen insanlar.
İsteyen kadının merkezinde erkek olur, isteyen kadının merkezinde sinema, bilim, siyaset olur. Ve herkes çevresini de ona göre oluşturur.
Çevre neyse siz de osunuz. Aşk da çok güzel bir şey. Yeni aşık olan bir arkadaşımın sürekli sevgilisinden bahsetmesini gayet normal karşılıyorum, çünkü aşkı, sevgisi taşıyordur ve anlatmak istiyordur. Buna neden engel olayım ki :)
bizde de, özellikle önemli maçların olduğu günler kaç gün önceden planlanır
futbol seyretmeyen misafir kabul edilmez
tüm maç yayınları evimizde mevcuttur
Kadınların da merkezi erkekler olduğuna inanmıyorum ben öyle olsa boşanma kararları alınıyor olmazdı. Erkeklerin de merkezi kadınlar bu açıdan da bakmak gerekir. Biz sadece burda bayanları dinliyoruz erkek toplumunun ne düşündüğü hakkında çok bi bilgimiz yok. Burda o dediğin kriterlere sahip çok bayan var o alanlarda konuşabilecek. Ama bu konular dert konusu değil fikir paylaşma, konu hakkında tartışma konuları olabilir. Spor denilen muhabet kaba maç muhabbeti olacaksa bayanlara yakışan bi konu değil bu benim görüşümMerhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
Valla pasta börekte konuşuruöim futbolda hayata at gözlüğüyle bakamam önüm açık geniş her pencereden bakmam gerek :))İzleyelim :) bu konuda gerçekten dertliyim. Çalıştığım yerde değişik bakıyolar bunları takip ediyorum diye. Ben de sizin pasta börek muhabbetinizden sıkıldım napabilirim :))
Ama siz çevrenizi ona göre oluşturuyorsunuz işte.Konudaki şey tam bu değil ama.
Bir insanı sevmek,aşık olmak bunlar doğal şeyler ve kadına özgü şeyler de değil.Erkekler de sevdikleri kadını düşünürler sık sık,sürekli bahsederler.
Ama erkeklerin birçoğunun hayatındaki tek şey bir kadınla evlenme fikri veya sürekli onun çevresi olmuyor işte.Siyaset,spor,bilim az buçuk konuşuyorlar mesela kendi aralarında.Ama bu kadınlarda çok az,en azından benim çevremde.Bir tartışma çıktı mı hemen biri ortaya bir dedikodu malzemesi atıp çekiliyor tartışma uzamasın diye.Neden uzamıyor mesela ? Neden böyle konulara ilgisiz kalmayı ''seçiyoruz'' ? Bu ülkede yaşıyoruz,bu ülkenin sorunlarını ben neden bir arkadaşımla tartışamıyorum,neden kadınlar böyle düşünen kadınları ''küçümsüyor'' ?
Erkekler de böyle değil mi? Sadece konuya kadınları baz almak doğru mu?Katılıyorum. Bence 30 yıl önce Türk kadınları daha feministti. Şimdi kızların derdi sevgili. Bizim çok güzel arkadaşlıklarımız olurdu okulda erkek arkadaşlarımızla. Çıkma çok azdı. Birbirimize her konuda destek olurduk. Şimdi herkes hayatında mutlaka bir erkek olsun istiyor. Boşanmadan ben bir daha birini bulabilir miyim telaşında. Erkeklere de bu çok sevimsiz geliyor. Kendi değerimizi düşürüyoruz. Ayaklarımız üstünde duralım hanımlar.
Neden hep eleştirmek için kadınları seçiyoruz ki? Kadınları bu hale sokan zaten hep ona anlam yükleyen insanlar.
İsteyen kadının merkezinde erkek olur, isteyen kadının merkezinde sinema, bilim, siyaset olur. Ve herkes çevresini de ona göre oluşturur.
Çevre neyse siz de osunuz. Aşk da çok güzel bir şey. Yeni aşık olan bir arkadaşımın sürekli sevgilisinden bahsetmesini gayet normal karşılıyorum, çünkü aşkı, sevgisi taşıyordur ve anlatmak istiyordur. Buna neden engel olayım ki :)
Algıda seçicilik yapıyorsunuzdur belki. Benim çevremde böyle olmayan bir sürü kadın var.
Belki koca dısında da ilgi ve bilgi sahibi olduğu konular vardir karşinizdakinin ama ilgilendikleri konular sizinkilerle örtüşmüyordur, olabilir mi? Ayrica herkesher konuyu mutlaka konusmak zorunda degil.
Siyaset konuşmayi uzun zaman once biraktim ama arkadaslarla bir araya geldigimizde saatlerce konuşurduk, tartisirdik. Hatta heryerde konuşurdum da millet sıkılirdı benden veya kötü gorurdu ama artik kendimde biktim ve umurumda değil.
Spor denilince futbol aklina geliyor mesela herkesin, sporla ilgili olmak=tv de maç izlemekama futbola asla ilgim yoktur, hic sevmem. Motor sporlariyla, ekstrem sporlarla ilgiliyim daha çok. Futbol izleyen kadinla biraraya geldigimde tabiki spor konusamam. Bu ilgilenmedigim anlamina gelmez.
Erkekler sanki bahsettiğiniz konuları konuşabiliyor mu?
Bu konuları konuşabilen erkek de kadın da az sayıda.
Ülkemizin çoğu cahil maalesef.
Kadınlar erkeklere göre daha az yüzdeye düşüyorsa ataerkil toplumdan dolayı. Kadınlar evliliğe hazırlanarak büyütülüyor.
Öyle yetiştirilmediğim için o kadar minnettarım ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?