Kadınların değil toplumun merkezinde erkekler var. Çünkü Türk toplumu eril bi toplum..
Bu konuyu bi de şu açıdan ele alın; Türk kızları doğdukları andan itibaren evlilik ve annelik için yetiştirilirler. Çocuk eğitiminde de en çok söz sahibi olan babalardır. Peki kaç Türk erkeğinin kızını sadece, namusuyla evlenecek yaşa getirip evlendirmek yerine bilim, kültür, sanat, spor, felsefe gibi alanlarda eğitme çabasında olduğunu gördünüz ? Sosyal platformlar da 'yaa bizim kızlar çok eğitimsiz abi, anca dedikodu yapsınlar, yabancılar öyle mi hepsi en az bir dil, bir tane enstrüman çalmayı bilir, düzenli spor yapar kendine bakar'. diye gevşek gevşek konuşan o erkeklerin hiç biri kızına 'gel kızım seni keman, bale, dil kursuna yazdırayım' demez. Kızının ilgilendiği spor alanından çok, o sporu yaparken ne giyecek, neresi ne kadar gözükecek onunla ilgilenir.. Beğenmedikleri o Türk kadınlarını aslında kendilerinin yetiştirdiklerini, sindirdiklerini, 'millet ne der' zihniyeti içinde esir ettiklerini göremezler... Haksızsınız demiyorum, konunuzu da beğendim hatta fakat eğitimsiz bırakılmış, sindirilmiş, cinsel açlığın zirve yapmış olduğu bir ülkede korkarak yaşayan ülkemiz kadınlarının birden aydınlanmasını bekler gibi kendini farkedip, tüm tabuları yıkmak, yıllarca dayatılan zihniyetten kurtulup, kadının da toplumda sözü geçen, kültürlü, her alanda başarı sağlayabilecek kadar özgür, güçlü bi birey olabileceğine inandırmak hiç kolay olmasa gerek... Eminim siz de bugün bunları düşünebilecek farkındalığa; tüm hayatınız boyunca size dayatılan, öğretilen bir çok şeyin aslında ne kadar yanlış olduğunu kabullenerek, okuyarak, kendinizi geliştirerek sahip oldunuz. Ne mutlu size ki bu ayrıcalıklara ve algıya sahipsiniz. Peki ya diğer kadınlar ? Okumayan, okutulmayan, kendine dayatılanı sorgulama becerisine sahip olmayanlar. Türk kadınına biçilen bu hayatın tek sorumlusu senin, benim gibi düşünen insanlarla bile 'feminik, feminaziler' diye dalga geçen eril zihniyettir.