• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden kadınların merkezinde erkekler var?

Bu kocayla da alakali mesela kendimden ornek vereyim esim asabi biri cabuk yanar soner ona ayak uyduruyorum yoksa sıkıntı çikiyor kucuk kizim yaramazlik yaptiginda baban kizar diye cocugu korkutmaya baslamisim babasindan napiyorsun sen dedim kendime onu da kendin gibi pisirik yapma benim gibi olmasin diye cabaliyorum kizim icin.

Bence gayet seçim eşimin bir akrabası bu çağda bile okumamış olsun, 18 yaşından büyük olmasın kesinlikle çalışmasın vs vs diyerek bir kız aradı ve buldu. Evleneli 5-6 gün oluyor. Abla biliyor musun ben hamileyim sanırım dedi kız. Ama hamilelik öyle belli olmaz ki kuzum daha çok erken gibi konuşmaya çalışınca kıskandığımı düşündü sanırım :)) muhabbeti kesiverdi. Bu kızla mutlaka bir ortamda denk geliyorum. Sanat, siyaset vs konularını geçtim. Saçmalamadan selamlaşma ritüelini gerçekleştirse öpüp başıma koyacağım. Yaşassıınn evlendimm, inşallah hamileyiimm evleneli 5 gün oldu ama hissediyorum diyor. Ben nasıl iletişim kurayım ??:)))

Bahsettiğim kadın tam da bu işte.
O kadar çok ki bunlardan. Milyonlarca...
Ve ürüyorlar bunlar. Sonunu bilmeden ürüyor, ürüyor aynı fikirler de ürüyor.
Sonra onların çocukları bizim üzerine titrediğimiz ve binbir zorlukla eğitim verdiğimiz çocuklarımıza musallat oluyor.
Yani sen çocuğuna ' şiddet kötü birşeydir annecim. sorunlarımızı şiddetle çözemeyiz' diye öğretirken bunlar 'sen de vur ağzına bir tane benim çocuğuma nasıl laf eder o. anası da itici onun zaten kenafir gözlü. gördüğüm yerde haddini bildircem o karının' diyor. Sadece bir örnek işte. Katlanarak devam ediyor bu....

Yok ya ben konu sahibine katılıyorum. Bazı hemcinslerim var ki bir tane bile hobisi, bırak hobiyi ilgi alanı bile yok, erkekler ve moda dışında. Kendi ilgi alanlarından bahsedince, biraz ufuklarlarını genişleteyim dediğinde sana uzaylı muamelesi yapıyorlar, küçümseyen bile oluyor. Benim şöyle doyasıya sohbet edebildiğim kız arkadaşım yok mesela, bir tane arkadaşım var, o da beni sadece dinler yani monolog oluyor. Neyse ona da şükür. :dua:
Bu yüzden erkeklerle sohbet etmek beni daha çok tatmin ediyor, en azından monolog olmuyor.:KK14:

Cevreye göre değişiyor işte o. Eş, sevgili, moda haric bir cok konuyu konusabilecek kadinlar var benim cevremde. Arkadaş ortaminda kaynana veya dert anlatmayi sevmem ben. Hic oyle muhabbetlere girmeyiz. Evliligi yuzeysel olarak konustugumuz olur ama butun muhabbeti evlilik goturmuyor. Burada yeterince konusuyorum. :D

Bekarsın , bir etek giyersin annen bağırır " evlen kocan giydirsin "
Bir yere gidecek olursun " evlen kocan götürsün "
Çoğu ailelerin çocukları aşıladığı bilinç altından kaynaklı .
Yani çoğu genç kızımuzda sanıyor ki ailesinin ona tanımadığı özgürlüğü kocası tanıyacak . Amma velakin işler hiçte öyle gitmiyor .
Çok tanudığım var kocası her haltı yemiş , hatta başka bir aile bile kurmuş çocuk yapmış ve hala karısı ben kocamsız yapamam kafasında .
Bir erkeğe ihtiyaç duymuyorum , erkejsiz olamam ben ühü ühü kafasında da değilim .
Benim lügatımda erkek hayat arkadaşıdır , başını koyacağın omuzdur , fazlası olamaz

Ben öğretmenim. Bu kız öğrencilerimle yaşıt. Bazen çok üzülüyorum haline. Olması gereken yer sınıf. Azar yemesi gereken durum ödevini unutmuş olması. Ama farkında değil. Eşinin hayır dışarı çıkamazsın tek demesine mutluluktan deliriyor. Mesela ben çok güZelim ya asla çalıştırmaz beni diyor. Övünüyor bununla. (Ortalama bir kız ) Kayınvalideside bir poh pohluyor ki sorma! İlk geceden hamile kaldı benim kızım diye :)) yinelemek isterim evliliğinin 5. Günü :)) kalsa bile belli olması imkansız. cahil cahil takılıyorlar bende. 2 saat dolsa kalksak artık diyorum:) umarım büyür umarım öğrenir. Çünkü çok yazık.

Cevreye göre değişiyor işte o. Eş, sevgili, moda haric bir cok konuyu konusabilecek kadinlar var benim cevremde. Arkadaş ortaminda kaynana veya dert anlatmayi sevmem ben. Hic oyle muhabbetlere girmeyiz. Evliligi yuzeysel olarak konustugumuz olur ama butun muhabbeti evlilik goturmuyor. Burada yeterince konusuyorum. :KK70:

Allah bana da nasip etsin öyle bir çevre inşallah. :KK51:

Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.

Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.

Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.

Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
Şimdi bu saydiklarinizin çoğunu erkekler de konuşamıyor ki... Spor sadece futboldan ibaret değil bizim millet sadece futboldan konuşur...sanat,felsefe, bilim,teknolojiden anlayan erkekler de çok az ki teknoloji biliyorum diyen çoğunun bilgisi oyundan ya da telefondan öte değildir... Dünya ve siyasete gelince konusmasinlar zaten ki konuşmayı bilmeyen bı halka sahibiz... Tarihte örneği de mevcuttur... Sırf konusamadiklari için 2 ye bölünmüş bir ülke sonunda yitirilmiş nice can ve çözümün siyasi darbe olarak görüldüğü bir dönem de yaşanmış neticede... Yani demem o ki problem sadece kadınlarda değil milletçe konuşmayı bilmiyoruz...

Konuya hak versem mi yersem mi bilemedim. Uzun zamandır hiç bir muhabbette erkekler üzerine konuşmadığımı fark ettim de, hele ki yeni edindiğim çevremde, genelde oğlumun arkadaşlarının anneleri babaları, yok hiç konu oraya gelmiyor. Kk daki arkadaşlarla da erkekleri genelde dalga malzemesi kontenjanından kullanıyoruz.
Bilemedim, belki yaşınızla alakalıdır konu sahibi sıkıntınız.

Katilmiyorum soylediklerinize. Bu tamamen kadinlarin kisisel tercihi. Ben de fazla konusmam ama esimi seviyorum ve benim icin degerli. Tabiki bir cok seyin onune gececek. Ama onu tanimadan onnce boyle degildi. Onceliklerim farkliydi ama simdi onceligim esim. Ve ben bunu esimin golgesinde yasamak olarak gormuyorum. Esimi ne kadar onemsesem de yaptigim seyleri her zaman once kendim icin yapiyorum. Mesela esim istiyor diye zayiflamaya kalkismam veya giyim kusamimi ortamimi degistirmem eşim icin.

Senin dedigin o kadinlar erkekler icin her seyi yapan tipler ve malesef vazgecmeyecekler. Erkeklere guzel gorunmek icin zayiflayanlar, onlar icin makyaj yapanlar, onlar istedi diye fikir degistirenler vs.. bu tamamen kisilik ve tercih meselesi. Herkes ayni degil. Hatta ben cogunlugun bile oyle oldugunu dusunmuyorum. Kendisini erkeklerden daha cok onemseyen bir cok kadin var. Buna bu forumdakiler de dahil. Bosanma konularindaki kadinlarin cogu kendini dusundugu icin bu karari aliyor.

Ben bu dediğiniz tanıma uymuyorum. Çevremde de siyaset, sanat, bilim, spor konuşabildiğim bir sürü kadın arkadaşım var. Burda da herkes başka bir türden bahsedermiş gibi yorum yapmış kimse üstüne alınmıyor. :KK53: ay bilmiyorum bu genellemeler beni bayıyor. Ama BAZI kadınlar dediğiniz gibi olabilir evet. Sosyo kültürel yapıyla alakalı sanırım. Muhabbeti çok sığ olan, bir araya gelince kadın muhabbetinden başka şey konuşmayan erkekler de var. Kadınlar olarak niye böyleyiz diye düşünmedim hiç çünkü cinse göre değil her insanı bireysel değerlendiriyorum. Cinsiyete göre değil kültürel yapımıza göre kategorize oluyoruz, bence.

Kadınların değil toplumun merkezinde erkekler var. Çünkü Türk toplumu eril bi toplum..
Bu konuyu bi de şu açıdan ele alın; Türk kızları doğdukları andan itibaren evlilik ve annelik için yetiştirilirler. Çocuk eğitiminde de en çok söz sahibi olan babalardır. Peki kaç Türk erkeğinin kızını sadece, namusuyla evlenecek yaşa getirip evlendirmek yerine bilim, kültür, sanat, spor, felsefe gibi alanlarda eğitme çabasında olduğunu gördünüz ? Sosyal platformlar da 'yaa bizim kızlar çok eğitimsiz abi, anca dedikodu yapsınlar, yabancılar öyle mi hepsi en az bir dil, bir tane enstrüman çalmayı bilir, düzenli spor yapar kendine bakar'. diye gevşek gevşek konuşan o erkeklerin hiç biri kızına 'gel kızım seni keman, bale, dil kursuna yazdırayım' demez. Kızının ilgilendiği spor alanından çok, o sporu yaparken ne giyecek, neresi ne kadar gözükecek onunla ilgilenir.. Beğenmedikleri o Türk kadınlarını aslında kendilerinin yetiştirdiklerini, sindirdiklerini, 'millet ne der' zihniyeti içinde esir ettiklerini göremezler... Haksızsınız demiyorum, konunuzu da beğendim hatta fakat eğitimsiz bırakılmış, sindirilmiş, cinsel açlığın zirve yapmış olduğu bir ülkede korkarak yaşayan ülkemiz kadınlarının birden aydınlanmasını bekler gibi kendini farkedip, tüm tabuları yıkmak, yıllarca dayatılan zihniyetten kurtulup, kadının da toplumda sözü geçen, kültürlü, her alanda başarı sağlayabilecek kadar özgür, güçlü bi birey olabileceğine inandırmak hiç kolay olmasa gerek... Eminim siz de bugün bunları düşünebilecek farkındalığa; tüm hayatınız boyunca size dayatılan, öğretilen bir çok şeyin aslında ne kadar yanlış olduğunu kabullenerek, okuyarak, kendinizi geliştirerek sahip oldunuz. Ne mutlu size ki bu ayrıcalıklara ve algıya sahipsiniz. Peki ya diğer kadınlar ? Okumayan, okutulmayan, kendine dayatılanı sorgulama becerisine sahip olmayanlar. Türk kadınına biçilen bu hayatın tek sorumlusu senin, benim gibi düşünen insanlarla bile 'feminik, feminaziler' diye dalga geçen eril zihniyettir.

Yok?
Şu an için hayatımın merkezinde kendim bile yokum gerçi :D
Bilim merkeze konuşlanmış durumda
Olmayacağım araştırmacı falan bıktım :confused:

Ben öğretmenim. Bu kız öğrencilerimle yaşıt. Bazen çok üzülüyorum haline. Olması gereken yer sınıf. Azar yemesi gereken durum ödevini unutmuş olması. Ama farkında değil. Eşinin hayır dışarı çıkamazsın tek demesine mutluluktan deliriyor. Mesela ben çok güZelim ya asla çalıştırmaz beni diyor. Övünüyor bununla. (Ortalama bir kız ) Kayınvalideside bir poh pohluyor ki sorma! İlk geceden hamile kaldı benim kızım diye :)) yinelemek isterim evliliğinin 5. Günü :)) kalsa bile belli olması imkansız. cahil cahil takılıyorlar bende. 2 saat dolsa kalksak artık diyorum:) umarım büyür umarım öğrenir. Çünkü çok yazık.

Cahiller büyümez ve öğrenemez canım. Okurken sinirlerim bozuldu ya.
Sabır diliyorum sana. Bir de seni küçümserler bunlar. Yazık bak çalışıyo diye. Of ki ne offf.

herkesin hayatında bunlardan vardır diye düşünüyorum ya da Benim çevrem böyle bilemiyorum. Bu saydığınız şeylerin hepsini veya bir çoğunu yapan bir aileyiz ve yapan bir sürüde kişi tanıyorum ama insanın merkezi her zaman eşi olmalı. Hayatımda aşk yoksa bunların hiç birinden zevk alamazdım. Bu sadece kadınlar içinde geçerli birşey değil eşimin bana hep dediği şey sen olmadan ticari anlamda bu kadar ilerleyemez ve risk alamazdım en büyük destekçim sensin der.
Artık siyasi, ticari ve felsefe konuşmalarından gına geldi ve konuşulan ortamdan kaçıyorum.

Kendi hayatımdan da bildiğim için ev işleri çocuk , kendi özel hayatım derken bazen boş boş konuşmaya o kadar ihtiyaç duyuyorum ki arkadaşımla konuşurken bugün boş konuşup kafamı boşaltmak istiyorum diye gülüyoruz.

Şimdi bu saydiklarinizin çoğunu erkekler de konuşamıyor ki... Spor sadece futboldan ibaret değil bizim millet sadece futboldan konuşur...sanat,felsefe, bilim,teknolojiden anlayan erkekler de çok az ki teknoloji biliyorum diyen çoğunun bilgisi oyundan ya da telefondan öte değildir... Dünya ve siyasete gelince konusmasinlar zaten ki konuşmayı bilmeyen bı halka sahibiz... Tarihte örneği de mevcuttur... Sırf konusamadiklari için 2 ye bölünmüş bir ülke sonunda yitirilmiş nice can ve çözümün siyasi darbe olarak görüldüğü bir dönem de yaşanmış neticede... Yani demem o ki problem sadece kadınlarda değil milletçe konuşmayı bilmiyoruz...

Zaten bunu erkekler yapıyor kadınlar yapamıyor demiyorum.
Evet erkekler de zır cahil ve bi haber..
Ama bunları konuşabilen erkek sayısı kadınlardan fazla. Bunu kabul etmek lazım.

herkesin hayatında bunlardan vardır diye düşünüyorum ya da Benim çevrem böyle bilemiyorum. Bu saydığınız şeylerin hepsini veya bir çoğunu yapan bir aileyiz ve yapan bir sürüde kişi tanıyorum ama insanın merkezi her zaman eşi olmalı. Hayatımda aşk yoksa bunların hiç birinden zevk alamazdım. Bu sadece kadınlar içinde geçerli birşey değil eşimin bana hep dediği şey sen olmadan ticari anlamda bu kadar ilerleyemez ve risk alamazdım en büyük destekçim sensin der.
Artık siyasi, ticari ve felsefe konuşmalarından gına geldi ve konuşulan ortamdan kaçıyorum.

Kendi hayatımdan da bildiğim için ev işleri çocuk , kendi özel hayatım derken bazen boş boş konuşmaya o kadar ihtiyaç duyuyorum ki arkadaşımla konuşurken bugün boş konuşup kafamı boşaltmak istiyorum diye gülüyoruz.

Bu da bir bakış açısı teşekkür ederim. Bunu seçebiliyor olmanız bile sizi boş bir kadın yapmaz zaten.
Bilinçli olarak kendinizi uzak tutmak ayrı, bununla gurur duymak ayrı.

Back