• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden kadınların merkezinde erkekler var?

Ağaç yaş iken eğilirmiş küçükken ailede ne kaparsa bir insan o şekilde büyür,serpilir,şekil alır.Eğitimle de perçinlenir diye düşünüyorum.Bazı arkadaşların dediği gibi gereksiz muhabbetler yapanlar amacı olmayanlar o kadar çok ki insan kendine arkadaş bulamıyor,bulamayınca da ne yapıyor eşiyle daha fazla Zaman harcıyor eşinden birşeyler öğreniyor veya kendisi ona birşeyler katıyor. :) Açıkçası bizde de durum bu.Ve daha da baglar güçleniyor,bu sebepten hayatımın merkezinde bir erkek var,boş muhabbet ve boş insanlar yerine.

ben size katılmıyorum.. :) üniversite öğrenimini tamamladım, şuan çalışmaktayım, üniversitede öğrenciyken bile part time çalışırdım, şuandada yüksek lisans yapıyorum. Çok vaktimde yok bu işlere 30 yaşımdayım neredeyse,ama aşık olduğum adam hala hayatımın merkezinde mesela. Bende umursamaz yada diğer şeylerin daha ön planda olmasını çok istesem de ne yazık ki başaramıyorum :/
Ayrıca moda ve spora da oldukça ilgim var. Ama bu tarz şeyler de kalıcı deil bunu aşmam da, ne yapabilirim bilmiyorum..
Benim gözlemlediğim kadınlar çok çabuk bağlanıyor ve çok çabuk yıkılıyorlar. Ayrılık bir erkeği az etkilerken, kadınlar çin bir trajediye dönüşüyor. Neden bu kadar erkekler merkezimizde yani? Adamlar dünyanın en iyi insanı, tek insanı değil. Hatta çoğu zaman itici, kırıcı, cahil ve geri kafalı. Neden kadınları günün 27 saatinde kafasını sevgilisine yorarken kendinden bu kadar uzaklaşıyor?

Biz kendimize, geleceğimize odaklanamıyoruz ki. Kendimizi sevmiyoruz, tanımıyoruz. O yüzdendir başka başka insanlarda kendimizi aramamız. Kendimi başkalarına teslim etmemiz. Bilgisiz, dünyadan bir haber, ezilmiş olarak hayatımıza devam ediyoruz. En üzücüsü de zehir gibi beyinlerimizi kim, kiminle, nerede, o ne dedi, bu ne dedi ile harcamamız. Bir kitap okuyum, bir şey öğreneyim, cesaret edeyim, fark yaratayım diyen kadın sayısı çok az!

neden kadınların merkezinde erkekler var sorusunun cevabını buraya üye olan ve burada aktif olarak iki gün bile geçiren biri çok net bulabilir.

konulara bir bakın eş,kaynana,görümce,elti vs vs...

Çünkü kadınlar o kadar dar alanlara o kadar sınırlı kalıplara hapsedilmis ki dünyaları bu ne yapsınlar

Ne güzel bir konu böyle.

Ben hiç kadınlar arasında saatlerce süren siyasi,sosyal,bilimsel bir tartışma görmüyorum.Ama erkekler arasında sık oluyor bu.Ben de bunun yetiştirilme ile alakalı olduğunu düşünüyorum.Kadınlar sorgulamalara daha uzak yetiştiriliyor sanki.''Laf ederler'' düşüncesi hakim kız çocuklarını büyütürken.Ki sadece büyütürken değil,yaşım 20 hala etrafımdan '' sen erkek değilsin ama hoş karşılanmaz '' cümlesini duyuyorum.

Valla benim cevremdeki en azindan yakinim olan kadinlarin merkezinde erkek falan yok . Kariyeridir cocugudur kendidir merkez genelde..
Ama erkegi bas koseye oturtan milyonlarca kadin var. Ustun yaratiktir erkek cunku onlara gore ..kadinlar da zaten evlenmek ve cocuk koca bakmak icin dogarlae oyle yetistirirlirler.
Feminist degilim. Evlendim ben de,1 kizim var 1yasinda.. pekala cocuk bakiyorum evde oturup.calismiyorum da.. muhendislik diplomam yatiyo bakalim smdilik.
Ama insanin hayati boyle olmamali bence. Karni doyan ,doyunca ruhunu da doydu sananlardan olmamaliyiz.. insan ruhunh doyurcak seyler de yapmali diye dusunuyorum...zirvaladim mi ne :KK70:

Ben kendimi sınıflandıracak olursam evet feministim ve evliyim. Feminizm zaten erkek düşmanlığı değil ki :) Babam da feministtir benim o yüzden çok şanslıyım. Cinsiyetlerin eşitliğini savunan çok değerli bir felsefe feminizm.

neden kadınların merkezinde erkekler var sorusunun cevabını buraya üye olan ve burada aktif olarak iki gün bile geçiren biri çok net bulabilir.

konulara bir bakın eş,kaynana,görümce,elti vs vs...

Çünkü kadınlar o kadar dar alanlara o kadar sınırlı kalıplara hapsedilmis ki dünyaları bu ne yapsınlar
Ya aslında sorun o da değil tam. Bizim sınıftaki kızlar Esra Erol izliyorlardı mesela ya da moda programları bunlar üniversite öğrencileri düşünün. Yarısı kitap okumuyor zaten tek amaçları kıyafet almak erkek arkadaş dedikodusu kızların dedikodusu kapanış. Kendini geliştirebilen kadın az bu da erkeklerin erkeklerin ailelerinin ve kadının kendi ailesinin işine gelmiyor. Kadın gözünü açsın istemiyorlar

Ya aslında sorun o da değil tam. Bizim sınıftaki kızlar Esra Erol izliyorlardı mesela ya da moda programları bunlar üniversite öğrencileri düşünün. Yarısı kitap okumuyor zaten tek amaçları kıyafet almak erkek arkadaş dedikodusu kızların dedikodusu kapanış. Kendini geliştirebilen kadın az bu da erkeklerin erkeklerin ailelerinin ve kadının kendi ailesinin işine gelmiyor. Kadın gözünü açsın istemiyorlar
bizim Türk erkekleri bilgili daha doğrusu kendini bilen kadınları pek sevmiyor özellikle ataerkil yetişenler.

hatta bizim kadınlarımız da kendini geliştiren hemcinslerini çok sevmez :)

Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.

Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.

Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.

Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?

bence olay entelektüellik (çok özür dilerim, düzeltmeden geçemeyeceğim, tek L ile yazılır) ile ilgili değil
erkekler çok mu entelektüel?
erkekler kendilerini seviyorlar
kadınlar erkekleri seviyorlar
erkekler kıskanç değiller hemcinslerine karşı
kadınlar hemcinslerini feci kıskanıyorlar, onda olmasın bende olsun modundalar, onda niye var bende de olsun modundalar
erkekler birbirlerine saygı gösterebiliyorlar, birbirlerine hırlamadan hatta espri ile tartışabiliyorlar
kadınlar neredeyse saç saça baş başa girecekler

bence bu evlilik, aşk vs konularının sanatla bilimle alakası yok
ben hiç görmedin yanyana gelince sanat, felsefe konuşan erkekler (istisnalar vardır tabi)
futbol konuşurlar, siyaset konuşurlar, iş konuşurlar
erkek erkeğe yetebiliyorlar hayatı yaşamak anlamında

İşte bunun nedenini merak ediyorum. Küçük çocukken tabii bana da sen kızsın anlamazsın derlerdi. Neden derdim? Benim de iki kolum bacağım var, gözlerim ağzım aynı neden onlardan farklıyım ki? Anlam veremezdim. Haşım 30 koskoca kadınım hala anlam veremiyorum. Kadınlar aynaya hiç mi bakmıyor? Neyimiz farklı? Bilgi çağındayız, beyin çağındayız, fikir çağındayız... Güç savaşları bitti artık. Kadınlar bu cahiliyetten kurtulsun, hiç değilse çocuklarını açık fikirli yetiştirsinler. O kadar sıkıcı ki kim kiminle napmış, o ne demiş, o kimle çıkıyormuş... Yahu bana ne bana ne!!!Kime ne! Hep aşk hep aşk... Neymiş bu aşk bu kadar abartacak, hayatından vazgeçecek ne var bu aşkta???

Ama söyledikleriniz tam örtüşmüyo.
Aşk dışında ilgi noktalarınız varmış moda ve spor gibi

Diğerlerinde evlenmek sonrasında da kocası hepsi bu

Dolar yükseliyo desen oh oh der. Mağazalara gider tvde gördüklerinden yada orada hoş giyimli kişilerin aldıklarından alır. Hiçbir spor dalıyla ilgilenmez. Siyaset desen hiçbişey bilmez
İşte ilginç olan o, aşk dışında ilgi alanlarım ve boş vaktim çok olmamasına rağmen o aklımın köşesinde mutlaka o var. Boş zamanımda ilk onu düşünüyorum acaba oda bana karşı dolu mu , acaba neden yazmadı, bugün az aradı vs vs. gibi. Bunlar örnekler. Hani bir yandan hayat mücadelemi her yönüyle sürdürürken benim içinde aşk daha ön planda mesela, onu söylemeye çalışıyorum. İsterdim ki daha geri planda olsun ama değil işte. Konu başlığını görünce çok ilgimi çekti hemen geldim :)

bence olay entelektüellik (çok özür dilerim, düzeltmeden geçemeyeceğim, tek L ile yazılır) ile ilgili değil
erkekler çok mu entelektüel?
erkekler kendilerini seviyorlar
kadınlar erkekleri seviyorlar
erkekler kıskanç değiller hemcinslerine karşı
kadınlar hemcinslerini feci kıskanıyorlar, onda olmasın bende olsun modundalar, onda niye var bende de olsun modundalar
erkekler birbirlerine saygı gösterebiliyorlar, birbirlerine hırlamadan hatta espri ile tartışabiliyorlar
kadınlar neredeyse saç saça baş başa girecekler

bence bu evlilik, aşk vs konularının sanatla bilimle alakası yok
ben hiç görmedin yanyana gelince sanat, felsefe konuşan erkekler (istisnalar vardır tabi)
futbol konuşurlar, siyaset konuşurlar, iş konuşurlar
erkek erkeğe yetebiliyorlar hayatı yaşamak anlamında

Yok zaten erkekler yapıyor biz neden yapamıyoruz değil mesele..
Biz neden cüret etmiyoruz.
Onlar harika bakın entellektüeller biz değiliz değil asıl mesele.
Bilim de konuşuyorlar, sanat da, spor da, siyasette... Evet.
Ama çoğu kadın bi haber. Yok. Bomboş bir sayfa. Yüzüne bakıyor avel avel...
Bir de seni küçümsüyor.
Kıskançlık ve destek konusunda çok haklısın.
Erkekler o konuda süper. Kadınlar yine benlik savaşı içerisinde bu konuda da.

Annesiyle birlikte günden güne koşan, tv içerisinden dedikodu dizi harici bişey izlemeyen kadınlardan ne bekliyosun ?
:D ben koşuyorum günden güne ama diğer konularda bilgiliyim:KK52: erkekleri de merkeze koymuyorum köklerine kibrit suyu:rapci: Gün candır:KK45:

Neden hep eleştirmek için kadınları seçiyoruz ki? Kadınları bu hale sokan zaten hep ona anlam yükleyen insanlar.
İsteyen kadının merkezinde erkek olur, isteyen kadının merkezinde sinema, bilim, siyaset olur. Ve herkes çevresini de ona göre oluşturur.
Çevre neyse siz de osunuz. Aşk da çok güzel bir şey. Yeni aşık olan bir arkadaşımın sürekli sevgilisinden bahsetmesini gayet normal karşılıyorum, çünkü aşkı, sevgisi taşıyordur ve anlatmak istiyordur. Buna neden engel olayım ki :)

Bizde de kaçmaz maç yüzünden nöbet günü değiştirmişliğimiz vardır. Değiştirme sebebimi dediğimde de yadirganmistim :)

bizde de, özellikle önemli maçların olduğu günler kaç gün önceden planlanır
futbol seyretmeyen misafir kabul edilmez
tüm maç yayınları evimizde mevcuttur :KK70::KK70::KK70:

Back