Bana erkek demişti. Bilemiyorum
Filmde erkek 7 aylık yazıyor da acaba doğru mu diye merak etmiştimBana erkek demişti. Bilemiyorum
oyle zaten. biz egitim disinda yardim yapmayiz, ya erzak yardimi yapariz gercekten bildigimiz ailelere ya da egitime katki saglariz. ben birine kitap gonderiyorsam o kitabi okusun isterim. ona dikis makinasi alacak olsam zaten onu alirdim. istemiyorum ki dikis makinasi almak. saka gibi ya kandirilan ben, dalga gecilen ben, fircayi yiyen yine ben.Bir de herkes 'iyiliğimi yaptım, sevabı aldım, gerisi beni ilgilendirmez' mantığında yaklaşmak zorunda değil. Belki yardım eden kadının dini inancı yok, tek beklentisi karşı tarafın dürüstlüğü.
geçen ay tv de izledim bir dilenci grubunu muhabirler bulmuş konuşyorlardı.üslup yerlerdeydi pişkinlikte öyle.çete gibi olmuşlar.çocukları bilerek çorapsız terlikli atletli giydiriyorlar.çocuklar bile eşkiyalaşmış gelenden gidenden zorla para alıyorlardı.birinin kazancı 3000 e yakınmış günlük bilesiniz iyi bir yerde dileniyorsa.muhabirle de alay ettiler güldüler yakalansak nolacak para cezası öder çıkar geliriz gene buraya diyeYapılanı küçümsemeyin.
İnsanlar, kolay kazanmıyor bu paraları, bir asgari ücretli 93-95 lira için gününü veriyor; bu kadın ne yaptı? Taş attı da kolu mu yoruldu? 3 paragraflık bir yazı ile kaç yüz lirayı kaldırdı. Kaç kişi yardım etti, kaç farklı üyeliği var vb. o da belli değil.
Bu basbayağı suistimaldir.
Siz arkadaşlar da yemeyin lütfen, ne haberler görüp okuyoruz, dilendikleri mamaları anlaştıkları markete yarı fiyatına satanlar mı, kıyafet yardımı isteyip ikinci el satış uygulamalarında satıp kendine beşi bir yerde düzüp üzerine altınlı storyler atanları mı? Yerinde yurdunda görmediğiniz, arkasında sağlam insanların adının olmadığı sözde derneklere - insanlara yardım etmeyin; internet gibi dipsiz bir alemde insanlar ne hikayeler, ne fotoğraflarla neler yapıyor biliyorsunuz; vicdanlı davranayım diyorsunuz ancak onların istedikleri de bu zaten, vicdandan yakalamak.
Önceki mesajda da anlamadığımı yazmışsınız, bunda da aynısını yazdınız. Ben anlıyorum. İkimiz iki ayrı insan olduğumuz için sizden daha farklı düşünüyor ve hissediyorum. Kendi fikrimi yazıyorum.benim yazdiklarimi anlayamadiginiz icin sizinle daha fazla konusmayi dusunmuyorum zaten. forum kurallarini cok biliyorsaniz kibleyin.
Benim babam anlatırdı topladıkları dilencilerin üzerinden tapular çıkıyormuş villalar lüks araç ruhsatları vsgeçen ay tv de izledim bir dilenci grubunu muhabirler bulmuş konuşyorlardı.üslup yerlerdeydi pişkinlikte öyle.çete gibi olmuşlar.çocukları bilerek çorapsız terlikli atletli giydiriyorlar.çocuklar bile eşkiyalaşmış gelenden gidenden zorla para alıyorlardı.birinin kazancı 3000 e yakınmış günlük bilesiniz iyi bir yerde dileniyorsa.muhabirle de alay ettiler güldüler yakalansak nolacak para cezası öder çıkar geliriz gene buraya diye
Şurayı da özellikle belirtmek isterim, konu sahibinin kimliği “ ay dur bir bakayım kimmiş, ifşa edeyim, hmm “ gibi bir düşünceyle sırf dedikodu ve merak/ eğlence uğruna araştırılmadı. Hatta konu sahibinin kimliği hiç araştırılmadı.
ilana ulaşılınca tesadüfen öğrenildi. Yani burada kasıtlı olarak kimlik deşifre etme durumu yok bence.
İnanırım, yalnız bu dönemde işsizlik çok artınca ve herşey de daha pahalı olunca insan daha duyarlı oluyor. Ama tabi en mantıklısı yerinde görüp yardım etmek.Benim babam anlatırdı topladıkları dilencilerin üzerinden tapular çıkıyormuş villalar lüks araç ruhsatları vs
Senin yaşına göre çoook büyük olan aklını, güzel kalbini yerim, canım benimSassy ifşa etmiş gibi gözükmesin bu arada. Kadın dolandırıldığı için üstüne fırça yedi zaten şaka gibi.
Konu sahibinin profilinde Sivas yazıyordu. Olayın doğruluğundan şüphelenilince ben dedim ki sahtekarsa zaten bu kitapları satışa çıkarıyordur. Sahibinden sitesine Sivas'ı filtreleyip girdim karşıma çıkınca da ss alıp attım özelden. Yani yardımı eden kişi kurcalamadı ben araştırdım.
aynen öyle.biz de yıllarca kendimizden kısıp ev araba kredisi ödüyoruz.çevremizdeki okullara gitsek okul yönetimi söylüyor ihtiyaç sahibi çocuğu.muhtara gitsek o da söyler mağdur aileyi.önce yakın çevremize bakmalıyız.bugün komşum bir teyzeye kuzenim maddi yardım da bulundu kendisine teslim ettim.eminim çünkü gerçek ihtiyaç sahibi ve iyi bir insan olduğunaBenim babam anlatırdı topladıkları dilencilerin üzerinden tapular çıkıyormuş villalar lüks araç ruhsatları vs
seni boşuna sevmiyormuşumm çok akıllısın.geleceğin daha da parlak olsun başarılarla dolu olsun okulun bitinceSassy ifşa etmiş gibi gözükmesin bu arada. Kadın dolandırıldığı için üstüne fırça yedi zaten şaka gibi.
Konu sahibinin profilinde Sivas yazıyordu. Olayın doğruluğundan şüphelenilince ben dedim ki sahtekarsa zaten bu kitapları satışa çıkarıyordur. Sahibinden sitesine Sivas'ı filtreleyip girdim karşıma çıkınca da ss alıp attım özelden. Yani yardımı eden kişi kurcalamadı ben araştırdım.
Ya birde bir yorum gördüm yardımın gerisini sorgulanmaz diye öyle bir şey yok yardımın nereye kime gitceğini sorgulayacaksın hem dini olarak bu böyle hemde dürüstlük için önemliaynen öyle.biz de yıllarca kendimizden kısıp ev araba kredisi ödüyoruz.çevremizdeki okullara gitsek okul yönetimi söylüyor ihtiyaç sahibi çocuğu.muhtara gitsek o da söyler mağdur aileyi.önce yakın çevremize bakmalıyız.bugün komşum bir teyzeye kuzenim maddi yardım da bulundu kendisine teslim ettim.eminim çünkü gerçek ihtiyaç sahibi ve iyi bir insan olduğuna
Kesinlikle daha neler biliyorumda bu tip insanların nasıl karakterde olduklarınıda neyse şurada milleti şok edip mide bulandırmak istemem. Zaten arsızlığından belli yardıma ihtiyacı olan insan kendini belli eder gerçekten ytanıp sıkılıyorlar gereksuz yere ama bak böyleleride anca yüzsüzce çemkirir beğenmemezlik yapar ne olduğu belli oldu yazık çok yazıkİnanırım, yalnız bu dönemde işsizlik çok artınca ve herşey de daha pahalı olunca insan daha duyarlı oluyor. Ama tabi en mantıklısı yerinde görüp yardım etmek.
Beni diyorsanız sorgulanmaz yazmadım. Özellikle para vermediğimi anlattım.Ya birde bir yorum gördüm yardımın gerisini sorgulanmaz diye öyle bir şey yok yardımın nereye kime gitceğini sorgulayacaksın hem dini olarak bu böyle hemde dürüstlük için önemli
Siz mi dediniz bilmiyorum bu tarz yazan bir yorum gördüm cümle buna çıkıyordu direk cümleyi yazmadım yani siz misiniz bilmiyorum sizde olmayabilirsinizBeni diyorsanız sorgulanmaz yazmadım. Özellikle para vermediğimi anlattım.
Ben de para gondericektim mesajlasmistik, ama once annem üstüne kizimi dr.lara goturmem gerekti, bi de ustune 10 gün ban yiyince arada kaynadi gitti, iyi ki gitti, banka hesabim yok, postaneden yolla demisti, bi de postane kuyruguna giricektim bu koronadaİlk konusunda ikinci el dikiş makinası alıp yollayacaktım kendisine. "300 liraya falan buldum, kocam parayı elimden aldı" minvalinde yazınca ben de o fiyatlamalarda bir şey baktım.
Dikiş vs de anladığım işler değil, bu yüzden de kendisine sordum nasıl bir şey işini görür diye. Bana gayet sıfır, son modellerin fotoları geldi karşıdan. Konuşma tarzından vs de rahatsız olduğum için almaktan vazgeçtim. Sonra tekrar mesaj attı ikinci el 250 liralık bir makina buldum diye. Cevap vermedim.
Gerçekten ihtiyacı olan insanın tavrı, tarzı farklı olur.
Ya sassy bakanla görüşebiliyorsan şu bizim 3600 gösterge işi vardı, bi hatırlatsana sana zahmetşaka bir yana, insan iyi niyetini böyle böyle kaybediyor, en azından hafif hasarla atlatmışsın.
Yuh ben şokben sana istedigin kitaplarin sadece 4te 1 ini anca gondermistim, hemen hepsini satisa cikarmissin. dikis makinesini de buradan kapmissin zaten. bari kitaplari ihtiyaci olan birine ver veya takas ettiysen dikis makinesini gonderen kisiye iade et.
adin ve yasadigin yer uyuyor, bu kitaplar da benim gonderdigim kitaplar.
muhtesemgatsby yardimin icin tesekkurler. Eki Görüntüle 2842442 Eki Görüntüle 2842442 Eki Görüntüle 2842443