neden hep engel cikiyor 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
oyle zaten. biz egitim disinda yardim yapmayiz, ya erzak yardimi yapariz gercekten bildigimiz ailelere ya da egitime katki saglariz. ben birine kitap gonderiyorsam o kitabi okusun isterim. ona dikis makinasi alacak olsam zaten onu alirdim. istemiyorum ki dikis makinasi almak. saka gibi ya kandirilan ben, dalga gecilen ben, fircayi yiyen yine ben.

ekleme yapayim, ben kendisine is bulabilecegimi de soyledim. istemedi. kitap parasi istedi, para gonderemem kitap gondereyim dedigimde de 3 binlik liste cikardi. parca parca gelecek diger ogrencilerle beraber dedim, paketi yirtik geldi diye bana cemkirdi ben de bir daha gondermedim. ne diyeyim simdi olsun ya ben yardim ettim iyi oldu mu diyeyim?

geçen ay tv de izledim bir dilenci grubunu muhabirler bulmuş konuşyorlardı.üslup yerlerdeydi pişkinlikte öyle.çete gibi olmuşlar.çocukları bilerek çorapsız terlikli atletli giydiriyorlar.çocuklar bile eşkiyalaşmış gelenden gidenden zorla para alıyorlardı.birinin kazancı 3000 e yakınmış günlük bilesiniz iyi bir yerde dileniyorsa.muhabirle de alay ettiler güldüler yakalansak nolacak para cezası öder çıkar geliriz gene buraya diye

benim yazdiklarimi anlayamadiginiz icin sizinle daha fazla konusmayi dusunmuyorum zaten. forum kurallarini cok biliyorsaniz kibleyin.
Önceki mesajda da anlamadığımı yazmışsınız, bunda da aynısını yazdınız. Ben anlıyorum. İkimiz iki ayrı insan olduğumuz için sizden daha farklı düşünüyor ve hissediyorum. Kendi fikrimi yazıyorum.

Dolandırıldığım için dehşete düşmedim. Benim niyetim yerini buldu. Gerisi bana sorulmayacak. İlk kazık yiyişim de değil. Ondan dehşete kapılmadım. Başkasını da dolandırmasın tabii ki. Üyeliği iptal edilir muhtemelen

Şurayı da özellikle belirtmek isterim, konu sahibinin kimliği “ ay dur bir bakayım kimmiş, ifşa edeyim, hmm “ gibi bir düşünceyle sırf dedikodu ve merak/ eğlence uğruna araştırılmadı. Hatta konu sahibinin kimliği hiç araştırılmadı.

ilana ulaşılınca tesadüfen öğrenildi. Yani burada kasıtlı olarak kimlik deşifre etme durumu yok bence.

Benim babam anlatırdı topladıkları dilencilerin üzerinden tapular çıkıyormuş villalar lüks araç ruhsatları vs Bende diyorum bu dilenen çocuklara babam niye kızıyor adam biliyor ne halt olduklarını

Sassy ifşa etmiş gibi gözükmesin bu arada. Kadın dolandırıldığı için üstüne fırça yedi zaten şaka gibi.

Konu sahibinin profilinde Sivas yazıyordu. Olayın doğruluğundan şüphelenilince ben dedim ki sahtekarsa zaten bu kitapları satışa çıkarıyordur. Sahibinden sitesine Sivas'ı filtreleyip girdim karşıma çıkınca da ss alıp attım özelden. Yani yardımı eden kişi kurcalamadı ben araştırdım.

Benim babam anlatırdı topladıkları dilencilerin üzerinden tapular çıkıyormuş villalar lüks araç ruhsatları vs
İnanırım, yalnız bu dönemde işsizlik çok artınca ve herşey de daha pahalı olunca insan daha duyarlı oluyor. Ama tabi en mantıklısı yerinde görüp yardım etmek.

Senin yaşına göre çoook büyük olan aklını, güzel kalbini yerim, canım benim

Benim babam anlatırdı topladıkları dilencilerin üzerinden tapular çıkıyormuş villalar lüks araç ruhsatları vs
aynen öyle.biz de yıllarca kendimizden kısıp ev araba kredisi ödüyoruz.çevremizdeki okullara gitsek okul yönetimi söylüyor ihtiyaç sahibi çocuğu.muhtara gitsek o da söyler mağdur aileyi.önce yakın çevremize bakmalıyız.bugün komşum bir teyzeye kuzenim maddi yardım da bulundu kendisine teslim ettim.eminim çünkü gerçek ihtiyaç sahibi ve iyi bir insan olduğuna

seni boşuna sevmiyormuşumm çok akıllısın.geleceğin daha da parlak olsun başarılarla dolu olsun okulun bitince

Ya birde bir yorum gördüm yardımın gerisini sorgulanmaz diye öyle bir şey yok yardımın nereye kime gitceğini sorgulayacaksın hem dini olarak bu böyle hemde dürüstlük için önemli

İnanırım, yalnız bu dönemde işsizlik çok artınca ve herşey de daha pahalı olunca insan daha duyarlı oluyor. Ama tabi en mantıklısı yerinde görüp yardım etmek.
Kesinlikle daha neler biliyorumda bu tip insanların nasıl karakterde olduklarınıda neyse şurada milleti şok edip mide bulandırmak istemem. Zaten arsızlığından belli yardıma ihtiyacı olan insan kendini belli eder gerçekten ytanıp sıkılıyorlar gereksuz yere ama bak böyleleride anca yüzsüzce çemkirir beğenmemezlik yapar ne olduğu belli oldu yazık çok yazık

Ben de azıcık baktım, konu sahibi sadece kitapları satışa çıkarmış. Sivas' ta dikiş makinelerine baktım, bir tane overlok makinesi vardı 4750 TL. Belki de gerçekten onu almak istiyor olabilir. Ama gene de yaptığını aklamaz.

Ya birde bir yorum gördüm yardımın gerisini sorgulanmaz diye öyle bir şey yok yardımın nereye kime gitceğini sorgulayacaksın hem dini olarak bu böyle hemde dürüstlük için önemli
Beni diyorsanız sorgulanmaz yazmadım. Özellikle para vermediğimi anlattım.

Ben de para gondericektim mesajlasmistik, ama once annem üstüne kizimi dr.lara goturmem gerekti, bi de ustune 10 gün ban yiyince arada kaynadi gitti, iyi ki gitti, banka hesabim yok, postaneden yolla demisti, bi de postane kuyruguna giricektim bu koronada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…