neden hep engel cikiyor 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
e dikiş makinesi göndermiş ya buradan biri zaten kendisi yazdı hatta ilk mesajında
abla bilmiyorum ki zaten bize verdigi numara kullanilmiyor. sevgilim buldu gercek numarasini. ben yazmak istemedim iste kitabi gonderen kisi yazdi ona da boyle soylemis. buraya attigi film sonucunu falan atmis. bir de kitaplari cozdum demis. ugrasmak istemedim cidden midem bulandi kendisi gercek hayatinda ne dilenirse dilensin burada artik baskasini kandirmasa o bile kar yani.

Duygu sömürüsü yaptığı konusunda hem fikirim ama dolandırı olabilecek potansiyeli yok. Sahibinden. Com’da bu ilandan başka ilanı yok. 400 tl değerinde kitapları 5 bin tl makinayla takas etmeye çalışıyor.

5 bin olan yeni ihtiyacı, overlok makinası. dikiş makinası 2. el 300 falan alınıyor.
ben kesin yalancı da diyemiyorum ama cahil de değil bence. belki gerçekten ihtiyaç sahibidir bilemeyiz. ama yaptığı dürüst bir hareket değil ne yazık ki.

mesajı okuyunca da kumaş mı alsam dedim alta yazan arkadaş olmasa ayılmayacaktım. belki bu kadar saf olmamak lazım bebeğin böyle ciddi bir hastalığı olsa sağlık sisteminden yaralanabilir herhalde değil mi? yani teşhisi koyup ne halin varsa gör demezler?

Sitenin adını sürekli yazıyorsunuz ama reklama giriyor

Profile tiklayip mesajlara basinca yazdigi tum mesahlari gorursunuz
okudum şimdi virüse inanmıyor virüs kaparsak ilaç kullanmamalıymışız asıl o ilaçlar öldürürmüş.çocuğunu da 2 büyük hastaneye götürmüş teşhis koyamadılar vs yazmış.nasıl teşhis konmaz mümkün değil.

Dolandiriciligin kucugu buyugu olmaz.
Horoz kadar akliyla insanlarin yüreklerini sömürüyor. Üstelik bunu mübarek bir ayda yapıyor. En hassas oldugumuz, zekati, fitreyi kime verecegiz dedigimiz bir dönemde. Iste bu yuzden bile yuzbinlerce yaziklar olsunu hak ediyor bu kadin.

Sanırım "bir milyon üç" kez dedik ki bu sitede hiç bir koşulda "yardım içerikli konu açılmayacak, yardım yapılmayacak" diye. Üzgünüm ama yapılan yardımı suistimal eden kadar yardım yapanı da suçlu buluyorum.
Gücenmece darılmaca yok, o kişiyi burada deşifre edemezsiniz, hakkınızı lütfen yasal süreçte arayın. Benim tek yapacağım ilgili hesabı kapatmaktır.

Hanımlar,
elimden geldiğince kimseyi rencide etmemeye gayret ederim, kaldı ki ağzımdan gerçek ihtiyaç sahiplerini istemeden incitecek bir şey çıkar diye bu gibi konularda kelimelerimi özenli seçmeye çalışıyorum.

Gerçek ihtiyaç sahipleri müstesna Allah onlara yardım etsin, karşılarına hayırsever insanları çıkarsın lakin onlar zaten durumlarını dile getirip sizlerden bir şey istemeye çekinir, aramızda ihtiyacı olanlar yok mu var ama bir defa bile sizlerden bir şey istemediler.

Birileri direkt veya duygularınızı suistimal ederek dolaylı yoldan bir şeyler istiyorsa şüphe edin, bu kötü kalplilik değildir zira. Bir kitap, bir paket bez, bir parça kıyafetten ne olur bunun lafı bile olmaz, çok mu görüyorsunuz ne olmuş birkaç parça eşyadan demeyin.

Bu sitede birinden 2 parça bebek tulumu, 3 paket bez, bilmem kaç tane kitap, 1 paket makarna, mama vs vs derken hepsini toplayıp el altından gizli gizli başka üyelere satanlar oldu.

1 liradan 5 liradan ne olur dene dene milyarlarca lira toplayıp kendine harcayanlar da oldu.

Çok ihtiyacım var annem hasta, bebeğimin tedavisi için lazım dene dene elinde olmayan ürünü 3-5 üyeye parasını peşin alarak satıp ürün göndermeye gelince sırra kadem basanlar oldu, az meblağlarda değildi 2-3 bin liralık bebek arabalarından vb bahsediyorum.

Biz 2 kardeşiz bahara evleneceğiz, düğün için bize bilmem kaç kilo pirinç, şu kadar litre yağ, bu kadar miktar şeker gönderin diyenler oldu.

Evim akıyor, köyde ailemle yaşıyorum eşim öldü bebeğimle kaldım denerek yardım toplayanlar oldu, kocalar ölmemişti bunu da not düşeyim.

3-5 çaputtan ne olur demeyin, sadece bu site olarak da düşünmeyin, bugüne kadar gelenlerin çoğu aynı konuları başka sitelerde de açıp yardım topladı hepsi de dikkatli kişilerce tespit edildi.

Yardıma ihtiyacı olana yardım güzeldir ama görerek bilerek yapmak lazım, bu siteye bebeğim aç, annem hasta vs diyerek sizlerin iyi niyetini suistimal etmek üzere gelen çok oldu, ki bebekler ve hastalıklar bizlerin en dayanamadığı üzüldüğü şeyler.

Varsın bu da benim kötü kalpliliğim olsun lakin rica ediyorum, sitede sizden direkt veya dolaylı bir toplu iğne isteyene bile hemen koşup 1 kutu iğne göndermeyin, bugün sokakta yardım edin diyenler dahi cebinizden çıkan paraya burun kıvırıyor, sokakta bir ekmek parası deyip yardım isteyen bir kadından edeceğim yardımı beğenmediği için bizzat beddua yemişliğim var, gel evimi temizlersin emeğini veririm diyorsun gelmiyorlar.
Belediye, kaymakamlık, yardım fonuna yönlendiriyorsun binbir bahane.

Birkaç parça şey diyorsunuz ya, o öyle değil maalesef.

Bu sebepledir ki sitede bireysel yardımlar yasak zaten, nakdi yardımsa mümkünatı yok çünkü valilik izni olmadan para yardımı talep etmek, toplamak suç.

Lütfen artık sizlerde bu gibi durumlarda yardım amaçlı üye olan kişileri Devletin resmî kurumlarına yönlendirin.

Ben her şeye rağmen yardım edeceğim derseniz de, Kadınlar Kulübü yönetiminin hiçbir üyeye garanti veremeyeceğini, hiçbir sorumluluğu olmadığını da bilin.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…