dikiş makinesi yok muydu zaten? sanki yine bir hayırsever almıştı ona diye biliyorum?kitaplari ben babamin asistani araciligiyla ulastirmistim, kendisi konu sahibiyle iletisime gecti. bebegi hastalandigi icin kitaplari satip dikis makinesi alacakmis terzilik yapmayi ogrenip bebegini tedavi ettirecekmis o sekilde soylemis. kim inanirsa inansin bilmiyorum ben inanmadim.
biz kendisinden kitaplari en yakin devlet okuluna birakmasini rica ettik, kitaplarin ihtiyac sahibi birine ulasmasi benim icin yeterli. yine de oncesinde emniyete bildirimde bulundugum icin onu geri cekmeyecegim. kendisini takip etmeyi de dusunmuyorum cocugunun hasta oldugunu soyluyor umarim iyilesir. benden bu kadar.
Benim annem 40 yıldır terzilik yapıyor overlok makinasıda yok. Ayrıca o deliller belgeler mahkemede geçerlilik süresi 6 aydır. 6 ayı geçerse affettim sayıyorlarSadece bir ic dokus...
Kisaca anlatmak gerekirsem yagmurdan kacarken doluya tutulmustum ..
Okuma sansim yoktu cok siddet goruyordum ve calismama izin de yoktu itilip kakilan hor gorulen dovulen piskolojik bir cokus icinde oldugum bir cocukluk gecirdim bunlarin tek sebebi uvey annem ve ses cikarmayan akrabalar ve bizden bihaber olan babam di ...
Belki bazilariniz diyecekki niye buraya yaziyorsun hep anlatacak kimsem yok cunku herkes biliyor ve bu icimde kapanmayan bir yara olarak kaldi hep kendimi cocuklugumu hatirlayip aglerken buluyorum kabuslarim bitmiyor yine ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum galiba piskolojin bozuldu diyeceksiniz ama kucuklugumden beri var olan bir korku bu ...
Bu gune donelim evlendim 18 yasinda ve 35 yasindaki beni kandiran biriyle kactim yargilayacak olan olacak illaki ama kimse kimsenin caresizligini gormez anlamaz bilemez...
Suan bir bebisim var 8 aylik saglik sorunlari var kontrole goturup getiriyorum pek karisik bir konu simdilik bu kadari yeter...
Esimle olan meseleme gelince sorumsuz calismayan bizi baskalarina magdur eden biri ve Ben bir karar almistim bosanmak icin ilk once bir is yapmak zorundayim diye.. yarin obur gun duzenli bir isim olsun ve ortada perisan olmak istemiyorum bebegimle diye kadin siginma vs diyecskler olacak orasi olmaz biliyoru
mm cunku...
Sagolsun burdan bir abla dikis makinasi gonderdi bana ilk denemimizi yaptik bebisimle ona bere ve kendime şalvar diktim baslangic olarak suan internet uzerinden satis yapmak istiyorum elbise ferace vs tarzi seyler satmak istiyorum iyi kotu birseyler kazanmak icin Ana kumas almam lazim onun icin yine 5.... gibi bir sermaye olmasi lazimmis elimde (terzixi arkadasimdan edindigim bilgiye gore..)
Ovarlok makimasi sartmis
diger konuma gelince bosanmak icin esimin beni aldattugina dair ekran resmi cektim eski sevgilisine msj attigi 've bissuru kadina istek attigina dair tabi bunlar mahkemede kabul olurmu bilmiyorum. (Daha dava acmadim cunku ilk once dikis isini yapmam lazim aksi taktirde ailem arkamda degio ortada kalacam)
Babamla birkez daha konustum uvey anneme kizim senin yuzunden kacmis demis ama bana hala cok sert ve soguk resmen esime herseyini danisiyor bir beklentimde yok zaten me maddi ne de manevi yanimda degiller ...
Sen ne güzel yürekli bir kadınsın!kitaplari ben babamin asistani araciligiyla ulastirmistim, kendisi konu sahibiyle iletisime gecti. bebegi hastalandigi icin kitaplari satip dikis makinesi alacakmis terzilik yapmayi ogrenip bebegini tedavi ettirecekmis o sekilde soylemis. kim inanirsa inansin bilmiyorum ben inanmadim.
biz kendisinden kitaplari en yakin devlet okuluna birakmasini rica ettik, kitaplarin ihtiyac sahibi birine ulasmasi benim icin yeterli. yine de oncesinde emniyete bildirimde bulundugum icin onu geri cekmeyecegim. kendisini takip etmeyi de dusunmuyorum cocugunun hasta oldugunu soyluyor umarim iyilesir. benden bu kadar.
Sassy valla uzulme, cok da iyi yaptin, iyi ki söyledin cunku inan ben keriz, kapanma sona erince gidip para yollayacaktim bu kadina, yazmasan kimbilir daha kacimizi ayak üstü yiycekti, arkasini aramak, arastirmak lazim cok haklisin, dogru olan sensin, foruma ilk girdim, bi utandim bu kadina para yollayacaktim bi türlü firsat olmadi diye, meger direkten donmusum haberim yok, sayende farkettim, baskalari da farketsin.e bana ne soyluyorsunuz o zaman? ben de benden para istemesine ragmen gondermedim kitap gonderdim. yani birinin size okuyun diye gonderdigi kitabi satmak sizce normal mi?
gercekten sinirliydim su an uzgunum hem sinirden hem uzuntuden agliyorum. insani yardim yapacagina bir kez, baskalari dolandirilmasin diye uyardigina iki kez pisman ediyorsunuz.
nedir o nitelikler? once para isteyip, is ayarlma teklifine hayir diyip, zar zor kitaba razi olup sonra kitabi satmaya calismak dolandiricilik degil mi? ya ben cok saf bir dunyada buyudum ya da cidden insanlar cok pis anlayamiyorum.Dolandırıcı olmak için yeterli niteliğe, donanıma sahip değil.
Niyetinin güzel karşılığı misliyle seni bulsun. Boşver insanları burda.nedir o nitelikler? once para isteyip, is ayarlma teklifine hayir diyip, zar zor kitaba razi olup sonra kitabi satmaya calismak dolandiricilik degil mi? ya ben cok saf bir dunyada buyudum ya da cidden insanlar cok pis anlayamiyorum.
ben konuyu kapattim sayilir ama bu gereksiz humanist mesajlariniz cok gulunc.
şu anda ekonomi çok kötü.benim de gelirim yarı yarıya azaldı.örnek vereyim pandemiDolandırıcılıktır bu yahu, insanların iyi niyetini suistimal etmektir. Belki nakit paraya ihtiyacı vardı sattı denerek aklanacak bir şey söz konusu bile olamaz sahtekarlık bu yapılan. Yani benden çıktı iş , benim niyetim yerini buldu diyip geçersek başa çıkamayız ki bu sahtekarlarla. Ha gitmiş şaraba yatırmış verilen parayı ha oku diye verilen kitabı satmış, bu 2 durum arasında fark yok ki... Çok belli ki yolunu bulmuş, her konusunu okudum oldukça profesyonel. Alttan alta öyle bir işliyor ki duyguyu sanırsın acıların çocuğu emrah ... hep okumaktan dem vurmuş, burda kaç kadını ne yapsak ne etsek diye düşündürmüş.
insanlar açlıktan işsizlikten intihar ediyor be deli oluyorum deli.. kimsenin kimseye güveni kalmadı. him yoksun kim ahlaksız bilemez olduk. burda da gelip vicdanımızla oynuyorlar rahat koltuklarında.
Herşeyden önce bu kadın dolandırıcı değil. Israrla dikiş makinası istemiş. İlanın detayına bakacak olursanız Dikiş makinasıyla takas olur demiş.
belli ki epeyce cahil.
Ben sizi eleştirmiyorum ki. Ortada bir dolandırılma olayı olduğunu, üyeliğin iptal edileceğini, Benim de bebek arabası gönderip kazık yemiş olduğumu yazdım. Üzgün olduğunuz için yazılanları eleştiri gibi düşünüyorsunuz
Sen elinden gelenin fazlasını yapmışsın. İyi ki de açıkladım bu durumunedir o nitelikler? once para isteyip, is ayarlma teklifine hayir diyip, zar zor kitaba razi olup sonra kitabi satmaya calismak dolandiricilik degil mi? ya ben cok saf bir dunyada buyudum ya da cidden insanlar cok pis anlayamiyorum.
ben konuyu kapattim sayilir ama bu gereksiz humanist mesajlariniz cok gulunc.
Israrla dikis makinasi istemis, sanirim dikis makinasi ticareti yapiyor, burdan biri yollamis , yetmemis kalanlardan para toplamaya devam dikis makinasi alicam diye, simdi de bilmem kac bin liralik overlokun pesinde, bu kadar insan yazmis benim annem terzi overlok makinasi yok hala diye, nitelikli dolandiricilik nasil oluyor bilemem ama gayet duygu somurusuyle dolandiricik yaptigi aşikar.Herşeyden önce bu kadın dolandırıcı değil. Israrla dikiş makinası istemiş. İlanın detayına bakacak olursanız Dikiş makinasıyla takas olur demiş.
belli ki epeyce cahil. Kitaplar sıfır diye belirtmiş ama sonuçta sıfırı 400 tl olan kitaba yine 390 tl istiyor. Zaten kitapları da satamamış.
kendine geçim kapısı yapmaya çalışıyor heralde. O yüzden ilk başta okumaya heveslenmiş ama demek ki ciddi maddi sıkıntısı var.
yalancı olabilir, ajitasyon yapıyor olabilir, dileniyor olabilir ama dolandırıcı diyemeyiz. Dolandırıcı olmak için yeterli niteliğe, donanıma sahip değil.
Çocuğun röntgen olayında da abartmış. Sokak lambalarında da kolu, bacağı yaralı onlarca insan görüyoruz. Yardım edip etmemek size kalmış.
aynı arabanın içinde giderken eşim asla dilencilere para vermez. Git çalış der. İş var sanki. Ben bozukluk veririm. Aynı şekilde verdiğim 5-10 tl neye yetecek.
Benim mailime senelerdir yardım et mesajları gelir. Daha açtığım olmadı. Birine yardım etmek istersen alırım erzağımı giderim gecekondu semtine en azından yardım ettiğim insanları görürüm.
ülke olarak ciddi krizdeyiz. Bizim markette 2 tl ayakkabı süngerine alarm takıyorlar. Hırsızlık had sayfada. Keza intiharlar çoğaldı. Yardım edende uyanık olmalı. Yardım isteyende karşındakinin vicdanını suistimal etmemeli. Zaten forumda yasaklamakla tedbirini almış.
kitaplari ben babamin asistani araciligiyla ulastirmistim, kendisi konu sahibiyle iletisime gecti. bebegi hastalandigi icin kitaplari satip dikis makinesi alacakmis terzilik yapmayi ogrenip bebegini tedavi ettirecekmis o sekilde soylemis. kim inanirsa inansin bilmiyorum ben inanmadim.
modelini beğenmemiştire dikiş makinesi göndermiş ya buradan biri zaten kendisi yazdı hatta ilk mesajında
İşte cahil. 400 tl kitabı 5 bin lira değerinde bir makina ile takas etmeye çalışıyor.Kendisine zaten dikiş makinesi de hediye edilmiş. Overlok makinesi istiyor 5 bin lira değerinde.
Bu arada babama bahsettim bu olaydan, kendisi benim yaşlarımdayken bir dönem terzilik de yapmış. Overlok makinesi şart mı diye sordum. Kendisinin yalancısıyım ben de. Bizim zamanımızda overlok makinesi yoktu, onun işini de kendimiz yapıyorduk dedi. Farklı dikiş teknikleri oluyormuş, Fransız dikimi falan. Gerçekten bilmediğim konular olmadığı için de anladığım kadarını aktardım. Yani illa o makine olacak diye bir kural yokmuş.
Gercek ihtiyac sahipleri isteyemez cekinirler genelde, maalesef ki bu sebepten de gercek ihtiyac sahiplerine ulasamiyorsun bilemiyorsuno film ve tahlil sonuclarini bana da gonderebilir misin?
bana daha once de biri boyle sonucunu atti, baya hastaliktan bahsetti. babama gonderdim beni bir guzel fircaladi sen salak misin burada bahsettigin hicbir hastalik yok kimseye para gonderme diye. o zaman erken ayiktim. bende de salaklik var galiba ama cidden cok ihtiyac sahibiymis gibi yaziyorlar.
Profile tiklayip mesajlara basinca yazdigi tum mesahlari gorursunuzKonu sahibi hesabina kısıtlama getirmis. Gecmis konularini goremiyorum. Umarim tek nick i vardir. Cunku daha once ben de buradan birisine para gondermistim. Ancak onu nicki Cansu000 degildi.