Gebeliğe Hazırlık Neden hamile kalamıyorum anlamadım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cook üzüldüm sizin için
İstediğiniz zaman saglikla kucağınız dolsun inşallah

Yumurtalık dışında hormonel bir problem de olabilir. Sadece rahmin ve yumurtalığın fizyolojik durumuna bakmak yetmez böyle durumlarda..

Bir iş arkadaşımın ilk gebeliği gelişmedi kürtaj oldu. Prolaktin hormonu yüksekmiş ilaç tedavisinden sonra sorunsuz hamile kaldı.

Bilen bilir prolaktin hormonu süt üreten hormondur. Eskilerin "süt korur hamile kalmazsın" demesine sebep olan şeydir. Tabi itibar edip gebelikten sonra korunmazlık etmemek gerekir o ayrı..

Bunun dışında başka bir problem de olabilir, stres kaynaklı da..

Bende de o var

Süt çok güzel koruyor gerçekten :)))

Kafaya takmakla ilgili bebeğim tüp bebekti herşeyi ona göre hesapladim dahada çocuğum olmaz dedim kabulendim bir tane var şükür dedim 7 aylikti ikinciye hamile kaldim ikisi birden hunilik edince de beni ne olur ne olmaz daha olmuyor zaten deme riskine girmedim ria taktırdım :))demem o ki kadın ancak akışına bırakırsa kafası rahat olursa vücudu çocuğu kabul ediyor olursa olur olmasa eşinle dünya turuna çıkarsınız biz böyle karar aldıktan sonra hamile kaldım tavsiye ederim

Tüpler kapaliysa ne olacak rahim filmi çektirin.

İnşallah en kısa zamanda hamile kalırsın canm sen ne kadar uğraştın ben de ona göre önlem alayım tüp yapayım gerekirse
Amin canım kimseye aratmasın Allah, bizim 1 buçuk yıl oldu 6. Aydan itibaren doktora gitmeye başladık çikolata kistim dışında sorun yok o da küçük olduğu için sorun gözüyle de bakılmadı hiç, bu süre içinde bir çok tedavi denedik aşılama dahil, hiçbiri olmadı olup düşse evet çok kötü ama en azından kalabiliyorum dicem ama yok insan tedirgin oluyo böyle yaşlarımız 28, inşallah tüp son olur da daha uğraşmayız

Doktorunuz sizi hematolojiye yönlendirsin kanınızda pıhtılaşma var mı yok mu bakılsın?
Bu çoğunlukla gözden kaçan önemli bir detay.

Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin olacaktır zamanı gelince

Amin canmm Allah gönlümüze göre cersn isteyen herkese nasip etsin inşallah

Dikkate alacağım teşekkür ederim.Aminnn inşallah

Sorunun cevabını zaten yazmışsınz "hala nasip olmadı" diye

Nasip canım ne yaparsan yap vakti gelmedikçe olmaz
Allah hayırlı vakitte sağlıkla sıhhatle nasip etsin inşaAllah

Prolaktinime baktırdım normal şükür

Kanda pıhtılaşma olması hamileliğe engel değil diye biliyorum.Hamile kalırsınız ama düşüğe sebep olur.Onun için rahim filmi çektirin hangi hormonlarınıza bakıldı bilmiyorum ama amh ve e2 hormonlarınıza baktırın yumurtalıklarınız sağlıklı olabilir ama her ay düzenli yumurtluyor musunuz ve yumurta kaliteniz nasıl önemli olan bu.Allah hayırlısını nasip etsin.

Evet çok şükür her ay günü gününe adet oluyorum onlarda bir sıkıntı yok.Rahim filmi için ürkütücü şeyler yazmışlar da cesaret edemedim doktor da istemeyince aklımdan çıkarmıştım açıkçası.

Stres yapiyormusun

Seni o kadar iyi anlıyorum ki bizimde hiç sağlık sorunumuz yoktu kaç farklı doktora gittik. Tam bir bucuk yıldır uğraşıyorduk. en son hsg çekilmek istiyorum dedim. Onun sonucuda temiz çıktı. Ama hsg sonrası hemn gebe kaldım bugün öğrendim daha. Şuan hala inanamıyorum varlığına. O kadar yıpratmıştıkı o süreç beni kendimi hamile olarak bile hayal edemiyordum artık. Hani kafandan atınca hamile kalırsın diyorlar ya ne sinir olurdum nasıl atayım kafamdan ben hasretim bebeğimin olmasına diyordum. Ama bu ay gerçekten olmayacak artık düşünme olmadı evlat edinirsin dedim kendime ne kendime dikkat ettim nede yumurtlama günü falan takip etmedim. İlk defa reglim gecikti testte alamadım ama meraktan çatlamadım da o kadar umursamadım yani. Bugün gecikmenin 6. Gününde testi yaptım pozitif çıktı. Hala inanamıyorum. Demem o ki bırak takip etme hiçbişeyi belirti arama kendinde kuzum. Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin en kısa zamnda

Yumurtlama günlerini takip ediyor musunuz? Ayrıca sebepsiz infertilite olabilir. Bu konuyu kafanızdan biraz uzaklaştırırsanız olur emin olun. 5 yıl olmadı bnm. Tedaviyi bıraktığımız ay hamile kalmıştım

Kardeşimin 3 yıl çocugu olmadı hamile bile kalamadı.
Tüp bebekle 3.denemede doğum yaptı.
Kızı 1bck yaşında ve kendiliğinden hamile kaldı.çünkü ben hamile kalamıyorum nasılsa diye aklına bile getirmemiş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…