Neden Evlenince Konular Hep Kayınvalideye Döner :)

İyi de bunun kararı kayınvalideye kalmamış ki.
İki yetişkin insan ev ekonomilerine karar verebilirler yani. Müdahale etmek oluyor bu bence. Hakeme ihtiyaçlar yok ki.
Gitsin illa çalışsın dememiş. O zaman haklı olabilirdiniz ama çalışmayacak mı, çalışsa iyi olur demiş. Bu kadarcık sorudan da insan gücenmesin bir zahmet. Ben bunu ogluma da kizima da sorabilirim. Ne var bunda cidden anlamadım.

Çalışacak mı diye sormuş ben kötü birşey göremedim. Çalışmanızı istemesi neden kötü olsun? Eşiniz kendisi de istiyor bence sadece annesinin lafına bakıyor gibi gelmedi. İstemekte de çok haklı yetiştiremiyor demekki.. Ben sizi fevri buldum bu konuda.

Ben olsam şu çalışma iş muhabbetleri üzerine ,çalışacak olsam da çalışmam oturur evde çocuğumu büyütürüm.
Kadına çalışma konusunda guvenmemeliler, çünkü kadın çocuk doğuruyor.
Ayrıca eşiniz suçlu.

kısaca çok sinir oluyorum kv ye nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmmmm

iş durumu için ne yapmalıyım sizce
İçinden geliyorsa çalış. Ara verince tekrar işe ısınmakta zor oluyor. İlerisi emekliliği için de iyi birşey artılarını söylüyorum. Çocuk büyüyünce eğitim masrafı olacak. Eksisi çocuğundan ayrı kalacaksın.

Çalışacak mı diye sormuş ben kötü birşey göremedim. Çalışmanızı istemesi neden kötü olsun? Eşiniz kendisi de istiyor bence sadece annesinin lafına bakıyor gibi gelmedi. İstemekte de çok haklı yetiştiremiyor demekki.. Ben sizi fevri buldum bu konuda.
Yetişmek mümkün değil artık. Para ne zaman geliyor ne zaman gidiyor hiç anlamıyorum. Hele bir de çoluk çocuk varsa ucunu toplayabilene helal olsun.

Merhaba en son açtığım konulara baktım da :) evlenmeden önceki sorunlarım çeyiz iş hayatı sorunları ev hayatında problemler şuan okuyunca içinden çıkalmayacak gibi değillermiş diyorum ve yepyeni hayatımda bir problem ( ya da kendime yeni dert ) anlatacağım :) çünkü artık eviliyim ve kayınvalide konusu açılmalı değilmi :)

2,5 senelik evliyim. 1 yaşında kızım var rabbim eksikliğini göstermesin.

çocuk olana kadar çalıştım toplamda 9 senelik bir çalışma hayatım var. 1 senedir evdeyim ben genelde konularımı okuyan varsa belki aşinadır kafaya takan biriyim yani kafamı dağıtacak bir şeyler yoksa hayatımda hep tek düze gidiyorsa o durumlarda boğuluyorum olayları çözemiyorum.
kayınvalidemi çocuk olana kadar Allah için seviyor ve sayıyordum ta ki çocuk olana kadar.. artık hiçbirşey sevgim yok saygım da olması gerektiği kadar eşim annesine ailesne düşkündür ( benim güzel bir şey ) ama annesinin dediklerini uygulayan da bir insan ( benim için iğrenç bir şey ) kayınvalidemde dinamik eğlenceli çok sosyal biridir. 3 erkek annesi olduğundan yöneticilik çok yapar. e haliyle bizim evlerimize de müdahil olmaya çalışır ama ben mesafe kurarım. çocuk olduktan sonra bende sevgi bitti çünkü o herşeye müdahil olma halini sürdürdü üst üste herşeyi kendi istediği gibi olsun istiyor. bende yönetilmeyi asla sevmem yani idare edemem o an sinirlenirim. en son ki olayı anlatacağım sinirliyim çünkü.

bir misafir geldi onlara oturuyoruz misafir ablayla ben kenarda muhabbet edşyorum bana çalışmayı düşünüyomusun ne zaman çalışcaksın dedi bende şuan düşünmüyorum ama ilerleyen zamanlarda inşaallah dedim. bu burada dursun

eşim bana 2 gün önce eski işyerin seni ister mi yine 1 sene para biriktirsek mi çalışmak istermsin dedi ( ben ona daha önce çalışsam mı ya acaba dedim ) bende yok ya şuan düşünmüyorum dedim o da niye ya iyi olur istiyodun ya dedi bende çocuk nolcak annen yoğun bakabilecekmi sanki dedim orda kaldı laf dün eşimle annesi konuşmuş eşimin anlatmasına göre kv eşime okuyucuu çalışmıcak mı demiş o da dün sordum ben ona istemiyor demiş o da oğlum işte sen kendi işini yapıyosun bazen var bazen yok karında çalışsa iki maaş girer para biriktirirsiniz hem demiş eşimde dün bana yemekte bu laflara yarım yarım anlatıyor o kadar sinirlendim kii ağzıma geleni söyledim bu sefer yok ben senden birşey istemiyorum tamam kapat falan atar yaptı yani kadının böyle alttan alta birşeyler müdahil olup eşimin üzerime gelmesi beni darlıyorr yani eşim de zor bir insan annesinin isteklerini yaptığını kabullenmez aslaaa sinirliyim ve sizlere anlatmak istedim belki sizler bir çıkar yol bulursunuz bana karışık anlattığım için kusura bakmayın şimdiden teşekkürler
Ekomomik olarak rahatsanız çalışmayın kızınız küçükmüş.

tavsiye edilen şey evet sorun değil ama dolaylı yoldan eşimle bana bu soruyu sordurtması beni çileden çıkartıyor eşimle ben o konuyu konuşmuşum değilmi eşim annesi alttan alttan huyuna giderek anlatınca hemen aa evet anne haklısın dur ben karıma söyleyşm çalışsın moduna giriyor

Ama işte sorun burada yine eşinizde. Yani adam birey olmuş olsa anası ne derse desin “dur ben bir karıma söyleyeyim” demez. Uydum akıllı olmaz. Kayınvalidenize boşuna bilenmeyin asıl sorun maalesef eşiniz.

Çalışma konusunu da eşinizle sakince başbaşa tekrar konuşun. Olayı anlatın. Kararı birlikte verdiğinizi sonra kayınvalidenizin lafıyla fikir değiştirir gibi olduğunu düşündüğünüzü ve annesini evinize karıştırdığı imajı verdiğini söylersiniz. Bu konuyla birlikte neden fikir değiştirdiğini, birikiminizin ne durumda olduğunu, aylık gelir ve gider dengenizi de sorarsınız. Ekonominiz öngörülemeyen derecede çok sarsıldıysa işe dönme programına karar verebilirsiniz ama ekonominizin sarsıldığı yok sadece para biriktirememeye başladıysanız bu çok doğal bunun için işe dönüp bebeğinizin bir daha geri gelmeyecek bebekliğini kaçırmak istemediğinizi, güvenli bağlanmanın annesiyle olmasını istediğinizi (babaannesi ya da bakıcıyla değil) en iyi bebeğinize sizin bakacağınızı düşündüğünüzü ve bundan fedakarlık yapacaksınız çok önemli bir maddi kayıpta olmanız gerektiğini düşündüğünüzü anlatırsınız (yazdıklarınızdan böyle düşündüğünüzü çıkartım. Değilse düşündüğünüzü belirtirsiniz)

Ekonomi bozuldu elbette ama sizinki ne kadar bozuldu? İki kişi çalışıp iphone alırız, marka giyeriz vs gibi bir düşünceyle eşiniz çalış diyorsa ayrı, birikimden yiyoruz, eksiye düşüyoruz, temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanıyoruz diye çalış diyorsa çok ayrı durum. Benim 8 aylık kızım var. 36 yaşındayız eşimle ve çocuktan önce yıllarca iyi bir gelecek sağlayalım ve annesiyle bebekliğini geçirsin diye birikim yaptık. 2 yaşa kadar ben bakacağım. Bize de diyorlar ikide bir çalış da çalış çalış da çalış diye. İnsanlar karışmak için de değil boş boş konuşmak için de diyor :p havalae da soğudu, artık tek maaş olmuyor gibi yani konuşma :) Siz durumunuza göre he deyip geçin gitsin. Ben çok ısrar edene “senden borç mu istiyorum. Sana ne benim bebeğime bakmak için işsiz durmamdan” diyorum geçiyorum.

yani ben doğumdan sonraki müdahil olmaları başladı kıl kaptım artık hiçbir müdaline katlanamıyorum
Peki neden doğumdan sonra hiç düşündünüz mü. Düşünmediyseniz ben söyleyeyim, artık annesiniz ve kolay kolay o adamı boşayamazsınız.

Bunlar sonradan böyle olmadılar sadece zamanını beklediler, içten içe bunu siz de biliyorsunuz, çoğu zaman size sinyali çalkmışlardır da siz görmek istememişsinizdir.

Çoğu kadın gibi, evlenince düzelir, çocuk yapınca düzelir mantığıyla kendi ayağınıza sıkmış, ellerine silahı vermişsiniz gibi geldi bana, tabi bu benim fikrim, sizi tanımıyorum ama sizin gibi olan tanıdıklarım var.

Biz böyle konuşunca konu sahipleri, bizim derdimiz bize yeter, bir de üyelerin bizi gömmesiyle uğraşıyoruz diye bize çok kızıyorlar, ama insan ne ederse kendine eder, dışarıdaki de kişi izin verdiği için eder.

Konularda hep kv. suçlu, koca suçlu, evet doğru ama onların ekmeğine yağ süren de kadının kendisi. Adama anasının saygısı yok evine kadar karışıyor, siz saygı gösterince de kendini bir şey sanıyor. Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder demişler. Tek sizin değil, çoğu evliliğin sorunu bu soytarı krallar maalesef.

Bence siz kayınvalide görmemişsiniz. Kadın oğluyla konuşmasın mı? Her ağzından çıkan lafı sizi yönetmek istiyor gibi algılıyorsunuz bence. Hoşunuza gitmeyen bir şey olduğunda öyle ağzınıza ağzına geleni sayamazsınız. Anlattığınız olayda asıl sorumlu süreci yönetemeyen eşiniz. Kayınvalideyi suçlamak daha kolay geliyor o yüzden konular hep kayınvalideye dönüyor. Düzgün bir evlilik hayatı istiyorsanız idare etmeyi öğrenmek zorundasınız. Aynı soruyu kayınvalideniz size sorsa aynı cümlelerle konuşsa sizinle ona da sinirlenip beni yönetmek istiyor der miydiniz?

Son düzenleme:
Çok garip bir şey dememiş aslında.
Ailelerşmiz sonuçta.
Eğer kötülük yapmıyorsa elbette birbirimize hakkında merak ettiklerimiz de olacak, yardım ettiklerimiz de, fikir verdiklerimiz de...
Bana kalırsa çalışmak isterse ben bakabilirim, fırsat varsa geri tepmesin demek istemiş şu ekonomik şartlar içinde de kendince doğru olanı ifade etmiş kesinlikle.
Tabi.eşiniz her işi yapmadan önce kayınvalidenizin söylemi ile hareket ediyorsa o ayrı.

tavsiye edilen şey evet sorun değil ama dolaylı yoldan eşimle bana bu soruyu sordurtması beni çileden çıkartıyor eşimle ben o konuyu konuşmuşum değilmi eşim annesi alttan alttan huyuna giderek anlatınca hemen aa evet anne haklısın dur ben karıma söyleyşm çalışsın moduna giriyor
Sanırım sizin sinir olduğunuz şey çalışma konusunu konuşup kapattığınız halde eşinizin annesinin ağzıyla konuşması ve annesine biz konuyu konuştuk kapattık dememesi, yoksa annesinin okuyucuu çalışmayı düşünmüyor mu, çalışsa iyi olur para biriktirirsiniz lafı kötü bir şey değil.

Sorun kayınvalidenizde değil eşinizde, ikinizin konuşup kapattığı mevzuları biz bu konuyu kapattık diyemeyen biri.

Mesele kayinvalide degil eşin. Brn evlenirken kadrolu memuriyetten istifa ettim, baska hayallerim var istemiyorum dedim. Kayinpeder kayinvalide birkac geveledi şöyle mi yapsak boyle mi etsek diye. Eşim o nasil isterse oyle olur diyip kapatti konuyu. Sonrasında bir iki kez kayinvalide sen calissan da cocuga ben baksam diye sacma sapan laflar etti, esim o calismak isterse calisir calismak istemezse calismaz calissa da cocugumuza bakacak kimse aramiyoruz su an dedi kapatti agzini. Bu isler boyle oluyor

Kadın bir şey dememiş ki
Soru sormuş
Ana oğul arasındaki muhabbet
Asıl sorun kocanızda

Başlıktaki soruya cevap vereyim: bazı gelinler bazı sebeplerden ötürü asıl sorunun koca olduğunu fark etmeyip kolaya kaçıp kvyi suçluyor da ondan. Bu sebepler;
A. Ya zeka bakımından problem vardır. Mantığı kuramıyor ve asıl suçluyu göremiyordur
B. Vicdansızdır. Kvden kurtulmak için fırsatı değerlendiriyordur
C. Pipitapardır. Kocişim de kocişim aman yağız kocişim diye dolandığı için kocasını kaybetmemek adına ona laf ettirmiyordur
D. Kemalim yapmaz kafasında olduğu için kocası pürüpaktır.
E. Kocasından yiyeceği tepkiyi bildiği için ona laf edemiyordur. Onun yerine sağda solda kv dedikodusu yapıyordur.
F. Hepsi

Kayınvalide bir karar vermemiş ki soru sormuş sonra kendi görüşünü söylemiş.
Fikir sorulmayınca dan diye hayatım hakkında fikir beyan edilmesinden hoşlanmıyorum ben. Benim gibi bundan hoşlanmayanlar da vardır bence. Kayınvalideme çalışayım mı X anne demediğim sürece kocamla dedikodu eder gibi konuşması rahatsız eder beni. Kocam da iş bilmez biriyse getirir annesinin dediğini avcuma dökerse o zaman da sinirlenirim şahsen. Ki konudaki koca da sıkıntı yani. Yani anne biz konuyu konuştuk karımla, planlarımız farklı yönde diyemeyişi sıkıntı. Bir de üstüne annesini karısına açık etmesi de sıkıntı.

eşimin böyle olacağını bilmiyordum ki hiç falso vermedi.

eşim yarım anlattı bence annesi ona söyledi ondan sonra o benim ağzımı aradı 1 gün sonra da dedin ya çocuğa nasıl bakacak sordum bakarım dedi falan diyor yarım yarım saçmalayarak konuştu
Kayınvalidenize zamanında çalış çalış diye dürtükleyen, ondan para bekleyen olmuş mu, kocası nasıl ev geçindirmiş?

Sorması birşey değil ama size sorsaymış keşke. Eğer annen bize karışamaz tavrı içine girerseniz eşiniz otomatik olarak annesinin avukatlığını yapmaya başlar. Benim kararım bu diyip geçin, konuyu büyütmeyin bence.

Fikir sorulmayınca dan diye hayatım hakkında fikir beyan edilmesinden hoşlanmıyorum ben. Benim gibi bundan hoşlanmayanlar da vardır bence. Kayınvalideme çalışayım mı X anne demediğim sürece kocamla dedikodu eder gibi konuşması rahatsız eder beni. Kocam da iş bilmez biriyse getirir annesinin dediğini avcuma dökerse o zaman da sinirlenirim şahsen. Ki konudaki koca da sıkıntı yani.

Görüşünü oğluna bildirmiş zaten. Belki oğlu fikrini sordu belki sormadı zaten orası önemli değil ama kadın oğluyla konuşmuş neticede. Dedikodu ne alaka ayrıca? Dedikodu birini çekiştirmek demektir. Gelini hakkında kötü bir söz mü söylemiş, hayır. Aynı cümleleri kendi annesiz söylese rahatsız olacak mıydınız? Anne ben sana sormadım hayatım hakkında neden fikir beyan ettin der sinirlenir miydiniz? Hiç sanmıyorum

X