Neden evlenilir?

Cok seversin evlenirsin .Cocuksuz ,yada esi baska sehirde olanlar bosanmıyor .O evlenmek istemiyor dediginiz erkekte cok sevdigi biri olursa hayatını onunla gecirmek isterse bal gibi de evlenir .Siz evlenmek istiyorsanız o istemiyorsa bırakın gitsin .
Onu ikna etmekle mi gececek ömrünüz .

Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Bir kadın çok istendiğini, çok sevildiğini gördüğü için evlenir. Bunu daha çok hissetmek için evlenir.
Erkek de aynı şekilde. Evet çocuk çok önemli ama çocuktan ziyade insanların birbirine arkadaş olması dost olması sırt sırta verip bir ömür geçirmek istemesi daha önemli.
Bunları hissetmiyorsa çift evlenmemeli.

Aynı çatı altında yasamak için kendini güvence altına almak için evlenilir,

bunu teklif edemem, etsem kabul ederdi. ikimiz de dindar değiliz ama yine de toplum kaideleri için şart evlilik legal olarak

Ben kocacığımla neden evlendim mutluluğumu, mutsuzluğumu her anımı onunla paylaşmak. İstediğim her an bakabilmek, dokunabilmek, koklayabilmek. Onunla ortak amaçlar için uğraşmak ve bir olmak, her yerde ve her zümrede bir olarak anılmak, ondan çocuklarım olsun bizim olsun bizden minik parçalar (daha zamanımız var tabi) Benim ailem olmasını istedim.

tam olarak böyle evet, kabullenmem gerek sanırım onun hayatına saygı duymam gerek belki

senin yorumlarını her zaman severek okurum misscim, özelden yazacağım sana

bunu teklif edemem, etsem kabul ederdi. ikimiz de dindar değiliz ama yine de toplum kaideleri için şart evlilik legal olarak
Ben de sadece onu denemek için dedim zaten, ama inandırıcı olmanız lazım.

Bunu kabul edip, evliliğe hayır diyorsa daha da büyük sıkıntı bence. Özgürlüğüm, rahatlığım tüm bahaneleri yalan o zaman. Beraber yaşamanın evlilikten ne farkı var ki? İmza tek problemse, istediğim zaman, o kadar rahat kurtulamam bu birliktelikten demeye geliyor.

benimkisi kendisini sıkıcı bulan bir insan, dışardan bakınca dediğim gibi evden çıkmıyor. Beni de bu hayata alet istemiyor, sıkılacağımı ve bir gün bıkacağımı düşünüyor. O kendi sıkıcılığında mutlu kendince

sevgisinde şüphe duymuyorum. Sevse evlenir biraz klişe geliyor. Sorumluluk almak istemiyor ailesiyle bile yaşayamayan bir insan kendisi

Bu nasil bir is arkadas? Valla cozemedim

Benim eşim de asla evlilik düşünmeyen biriymiş. İnsanlar neden evlenir saçma falan dermiş annesine herkese. Sonra benimle tanıştıktan 1 ay sonra koşa koşa evleneceğim seninle göreceksin dedi ve evlendik :)
Şahsen ben her an omunla uyuyup onunla uyanmak için evlendim. O da aynı şekilde. Çok mutluyuz şükür.
İnsan bir süre sonra evlenmek istiyor çünkü artık bir hayat arkadaşına ihtiyaç duyuyor bence.

Yorumlari ve cevaplarini biraz okudum,olduda kafasina tas dusse ve evlenmeyi kabul etse,bu adamla mutlu olamazsin gibi,garip itici bir karakteri var...cocuk sevmiyor,evli arkadaslarina bile tahammulu yok,oldukca bencil rahatina pek ala duskun...adam resmen olsanda olur olmasanda olur kafasinda.Bu adamla evlensen ne olur resmen omur torpusu gibi birsey olan sana olur,zaten baskasiylada olmaz korkma kim ne yapsin bu adami derler ya evlat olsa sevilmez aynen oyle yani

Bunun cevabı herkese göre değişir.

Kendi sebeplerimi sıralayayım.
Sevdim, yaş geldi meslek falan tamam sırada evlilik var heralde diye evlendim.

Ama şuan ki aklımla evlenmezdim.
Akıllı işi değil bence

Ben de evlilik yolunda uzak bir ilişkisi olan biri olarak rahat rahat sevişmek için evlenmeye karar verdim evet. Beraber uyanmak, kokusunu çekmek vs vs gibi boş duygusallık yapmayacağım. Bu konudaki motivasyonum canım istediğinde elimi uzattığımda onu yanımda bulabilmek, istediğimde hadi dediğimde sehir dışı yurt dışı başımızı alıp gidebilmek. Şimdi tekrar düşündüm 28 yaşındayım bu yaşta evlenmek için tek motivasyonum bu evet. Sevdiğim adamın ulaşılabilir olması. Yuva kurmak falan aklımda yok açıkçası. Çocuk dürtülerim de henüz başlamadı.

Ay çok kötü..konu sahibi bak fragmanın burdaymış

tamamen duygusal
birbirimizi seviyoruz birlikte zaman geçirmek için başka şansımız yok.
olsada evlilik bize kodlanmis bişey galiba.
niyeyse nikah olmayınca hep birşeyler eksik sanariz.öyledir değildir bilemiyorum ama insanları bağlayan şeyin imza olmadığını biliyorum.

Yazjnizin hepsini okuyamadim. Ama okudugum kadariyla sunlari soyleyebilirim. Aile olabilmek icin, asik oldugum icin, onjnla uyuyup onunla uyanmak istedigim icin, benjm dinim boyle emrettigi icin, ikimizden bir parca olabilmesi icin ve dusundukce dahada sayabilirim. Simdi diyebilirsiniz ki ben zaten boyle yasiyorum, o sizin tercihiniz. Ben evlenmeden ayni evde yasamadim ki karsiyimda...Evlilik benm icin kutsal. Yani kisacasi herseyimizle birbirimizin olabilmemiz icin evlendim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…