ya gece hayatı yok, gezmesi yok ot gibi evden çıkmayan bir adam. Kendisini sevmiyor bir de, beni neden seviyorsun diyor. Çok zor bir karakter
Bir kadın çok istendiğini, çok sevildiğini gördüğü için evlenir. Bunu daha çok hissetmek için evlenir.Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Aynı çatı altında yasamak için kendini güvence altına almak için evlenilir,Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .
Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.
Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.
Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
bunu teklif edemem, etsem kabul ederdi. ikimiz de dindar değiliz ama yine de toplum kaideleri için şart evlilik legal olarakBu adam kendini seviyor, hem de çok seviyor aslında. Ne dediği hikaye. Rahatına düşkün, sorumluluk almak istemiyor. Epey de bencil. Yalnızlık korkusu yaşarsam evlenirim demiş açık açık. Hani yaşlandığını hissedip, elden ayaktan kesilme ihtimaline karşı bakacak birisi olsun diyor.
Hiç beraber yaşamayı teklif ettiniz mi? Tamam imza olmasın ama aynı çatı altında olalım dediğinizde tepkisi nasıl?
Bu soruyu kadinlara sorarak erkek gozuyle "neden evlenilir"in cevabini alamazsin. Soruyu erkeklere sormak lazim aslinda. Cunku kadinlarin cogu asik olup evleniyor. Artik ayri kalmak istemedigi icin. Ben de bunlardan biriyim. Yaklasik 6 yildir evliyim ve 2 yil once ben de yalniz yasamayi dusunmeye basladim. Esimi seviyorum, ondan ayrilmak falan degil niyetim. Ama ne bileyim evli olup ayri yasamak isterdim dogrusu. Sebebi de artik evliligin sorumluluklarini tasimak istemiyor oluşum. Yoksa esimi hala seviyorum. Ayri yasayip, herkesin kendi hayati olmasi fikrine evlendikten sonra kapildim. Evlenmeden ve evliligin zorluklarini gormeden once boyle birseyi dusunebilecegim, isteyebilecegim aklima dahi gelmezdi. Sizin sevgiliniz bunu henuz daha hic evlenmemisken kesfetmis birisi. Ben burdan sizi sevmiyor sonucunu cikaramam. Sizi elbette seviyor. Ama kendi hayatini daha cok seviyor. Bunun icin ona kizamayiz. Evlilik cidden cok sorumluluk yukluyor insana. Karsindaki insan da bu sorumluluklari alamayacagini anlamis ve istemiyor. Sizden ayrilip gidip baskasiyla evlenecegine falan da ihtimal vermem. Belki cok sonra yaslanma korkusu ve yalnizlik korkusu cekmeye baslarsa biriyle evlenebilir.
senin yorumlarını her zaman severek okurum misscim, özelden yazacağım sanaKonu sahibesi nedense sevgiliniz yuksek egitimli ve yuksek gelir grubundan diye hissediyorum. Sosyal iliskisi pek yok demissiniz, yani sosyal olarak problemli, bencil tipler genelde yuksek egitim seviyesinden insanlardan cikiyor gozlemledigim kadariyla afedersiniz popolari kalkiyor.
Bana soracak olursaniz cok askimdan oluyorum bitiyorum modunda degilseniz ayrilin gitsin ben bu adamdan bir mutluluk goremiyorum size. Ayrica anne olma hakkinizdan bu adam icin vazgecmeyin. Yani evleneceginiz kisi, egitim, is guc, gelir bakimindan daha mutevazi biri olur belki ama sizi mutlu eder, elinizi askla tutar, guzel sozler soyler.
Hayir yani, adam gezen eglenen hayattan zevk alan bir tip de degil ki. Ustelik uzak yerlerde yasiyorsunuz, bir saatten sonra yalniz basiniza olmaktan zaten daralirsiniz. Insan sevdigini yanina istiyor.
Bence ailenize ve arkadaslariniza soyleyin, ben evlenmek istiyorum uygun taliplerime acigim aklinizda bulunsun diyin. Gelen talipleri de degerlendirin :) Ben sizin yerinizde olsam yeni asklara yelken acarim bu adama da sen evlenmek istemiyorsan da isteme ne yapayim, isteyenler bulunuyor derim.
Ben de sadece onu denemek için dedim zaten, ama inandırıcı olmanız lazım.bunu teklif edemem, etsem kabul ederdi. ikimiz de dindar değiliz ama yine de toplum kaideleri için şart evlilik legal olarak
benimkisi kendisini sıkıcı bulan bir insan, dışardan bakınca dediğim gibi evden çıkmıyor. Beni de bu hayata alet istemiyor, sıkılacağımı ve bir gün bıkacağımı düşünüyor. O kendi sıkıcılığında mutlu kendinceEğer erkek arkadaşınızda sizin gibi düşünseydi sizinle olan ilişkiden ne beklediğini eler dokur ve onun için adım atardı .
Siz onunla rutin hayatınızı paylaşmak istiyorsunuz ama o bunu istemiyor .
Aslında gerçek" ben evlilik adamı değilim " kafası değil .
Sizin doğru insan olduğunuza inanmıyor belli ki .
Eşimde hayatta evlilik adamı değilim derdi
Şimdi keşke daha önce evlenseydik modunda
sevgisinde şüphe duymuyorum. Sevse evlenir biraz klişe geliyor. Sorumluluk almak istemiyor ailesiyle bile yaşayamayan bir insan kendisiBelli bir yaşa gelindiğinde evlenilmesi gerekiyor
Düşüncesinin hakimiyetinden dolayı insanlar evleniyor.
Aile birliği.
Okul + meslek + evlilik
Erkekler için sıralamada bir de askerlik var.
Evlilik bir görevdir arkadaşlar.
Yetişkin isen toplum yada ailen tarafından da bu görevi yerine getirmen beklenir.
Hatta dayatılır. Hatta ya evlenirsin yada bir halta yaramazsındır ahahahgsk
Erkek arkadaşın bu düzeni bozamaz. O direnç ipliğini önce inceltir sonra keserler
Kendine gelsin.
Edit. Seni sevmediğini düşünmüyorum. Evliliğin sorumlulukların fazla farkında gibi..
benimkisi kendisini sıkıcı bulan bir insan, dışardan bakınca dediğim gibi evden çıkmıyor. Beni de bu hayata alet istemiyor, sıkılacağımı ve bir gün bıkacağımı düşünüyor. O kendi sıkıcılığında mutlu kendince
senin yorumlarını her zaman severek okurum misscim, özelden yazacağım sana
Ay çok kötü..konu sahibi bak fragmanın burdaymışHAHAHAHSSSS çok güldüm ya
Yapamadılar bu daha taze haber zaten .Ama yani arkadaşım çıldırmış durumda . Bu herife herşey müstehak .Kalacaksın birinden hamile doğuracaksın deyip duruyordu geçen gün .Tabi ki dalga geçiyor ama hakikaten artık 40 yaşında ve 16 yıldır bu adamı çekiyor ya .Çocuk gibi...
Yazjnizin hepsini okuyamadim. Ama okudugum kadariyla sunlari soyleyebilirim. Aile olabilmek icin, asik oldugum icin, onjnla uyuyup onunla uyanmak istedigim icin, benjm dinim boyle emrettigi icin, ikimizden bir parca olabilmesi icin ve dusundukce dahada sayabilirim. Simdi diyebilirsiniz ki ben zaten boyle yasiyorum, o sizin tercihiniz. Ben evlenmeden ayni evde yasamadim ki karsiyimda...Evlilik benm icin kutsal. Yani kisacasi herseyimizle birbirimizin olabilmemiz icin evlendim...Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .
Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.
Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.
Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?