Neden evlenilir?

Evliliğin aile kısmı dert resmen, evlenince rahat bırakmıyorlar ki insanı aileler hemen bir "gelin" sıfatı yakıştırılıyor, bir ton baskı istek beklenti...

Evliliğin aile kısmından nefret ediyorum.
Aynen ama her ailede bir değil benim ailem dert değil bu sebepten genelleme yapmak istemedim...

Ya isminden dolayı sanırım, ben seni hep italyada sanıyorum:) ama söylemiştin daha öncesinde de yaşadığın şehri galiba.

Bizim gibi kültürlerde evlenmeyeceğim diyen erkeğe güven olmamalı zaten. Sonrasında, kadın zararlı çıkıyor. Bu yüzden de bencilce geliyor bana eğer ki istemeyen erkekse.

Basliga cevap
aile kavrami,duzenli seks, maddi ortaklik, yaslilik garantisi vs vs
Neden evlenmek istemedigiyse medeni kanunumuz.
Evlenen erkek elini verir kolu dahilherseyini kaptirir. Bosanmak istese tazminat nafaka belki olene kadar.
Mallar bosaninca yari yariya.
Cocuk olsa annede kalir.
Dugun nisan isteme gibi ivir zivira hic girmiyorum.
Erkek olsam ben de evlenmek istemem

bayanlar olarak hayalımızde çizdiğimiz eş profılerını bır kenara yavaşça bıraksak sorun yok aslında.ah şu pembe dızılerın jönleri onlar yuzunden hersey =D velhasıl sevdiğinle herseyı paylaşmak ömrune omur katmak butun olmak en guzelıde bır evlada sahıp olmak için evlilik.tabıkı anlayışlı bır eş için gecerlı bılmıyorum ya bazen nıe evlendım dıyosun bazen ayakların yerden kesılıyor bazen ıyıkı dıyosun ama hep şükredıyosun.karışık duygular hayata heycan katmak için yeterli sebep evlilik

Evlenmek dert satın almaktır. Dertler sel gibi geldiğinde önünde set gibi duramayacaksınız evlenmeyin....!!!

Ahhaa italyada yasadim orda okudum , icine doguyor sanirim italya gecmisim :)
Su anda bildigin memleket sinirlarindayim , bu konuda pek katilmiyorum sana , eger adam net bir sekilde evlenmek istemiyorsa bunu da bastan soyluyorsa iliskiye dvm etmek kadinin tercihi sonucta
Benim beraber yasayip evlenmeden cocuk sahibi olan arkadasim da var , kadin herhangi bir zarar gormuyor ki bastan oyle anlasmislar
Bir kadinin isi gucu parasi varsa illa evlenelim diye tutturmayabiliyor :)
Tabi toplumun kucuk bir kesimi ama insallah ileridr herkes boyle olur ve biter bu evlilik meraki

Burada herkesler seven erkek, sevgi, aşk, çocuk, aile gibi şeylerden söz etmiş ama kaç evlilik var sevgisi ilk günkü gibi süren. Evlilik süregelen bir alışkanlık. İki çocuğum var. Onlar için yaşamaktan kendime zaman ayıramıyorum. Fedakarlık fedakarlık, nereye kadar. Hele ekonomik geliriniz belirli bir seviyedeyse çok daha zor. Evlilik alıştırılmış kalıpları kendine giydirmektir bence. Ha bizim ülkemizde birlikte yaşamak çok doğru bulunmaz ama ne iki yüzlü evlilikler var yalnızca imza atılmış adı evlilik. Evlilik bence erkekler için değil ama kadınlar için ekstra yüktür ve ülkede çok fazla anlam yüklenen gösterişli bir imzadır. Kararı verecek olan sizsiniz. Bunu kaldıramayacağınızı düşüyorsanız kararınız o yönde olmalı. Bazı erkekler ve çok az kadınlar evliliği yük gibi algılıyorlar ya da alışılmış yaşantılarını bozmak konusunda rahatsızlık duyuyorlar. Bazı kararlar zor alınır ama son söz sizin.

Sevdiyin biriyle ayni hayati paylaşmaktan guzel bir şey varmi? Sabah uyanip beraber kahvalti yapiyorsunuz, surekli birliktesiniz. aher seyinizi bir-birinizle paylasiyorsunuz. Hastalandiginizda bir-birinizi iyilestirmeye calisiyorsunuz. Sonra cocugunuz oluyo ve hayat bir başka guzellesiyo, sevdiyiniz insan ideal bir baba oluyo, iyi ki, bu adamla evlenmisim diyorsunuz))) Ne bileyim, insan sevdiyini her zaman yaninda ister.
Ben evlenmeden ayni evde yaşamaya karşiyim.
Yalniz yaşayan erkekler yalnizliga alistigi icin evlenmek istemezler. Sevdiyinden ayrilirlar ama yine de evlenmez. En sonda mecbur kalir, evlenmeyi kabul eder, o zaman da ailesi bir kiz bulur evlendirir ...

İşte sen bizim kültürden değilsin de ondan. Misal eşim ve benim örneğimde birlikte yaşayıp anlaşamayıp ayrıldığımızı varsayayım.
Ailem beni belki evlatlıktan reddeder veyahut asgari düzeyde görüşürdü. Keza bir çok sosyal ortamdan da dışlanırdım. Eşim içinse onaylanmayan bir iki sohbet o kadar, neticede erkeğin elinin kiri.
Bu kadar dramatik düzeyde olmasa da bu tarz ilişkilerde zararlı çıkan genel olarak kadın oluyor. Erkek sadece ilişkinin bitişinin yarattığı sorunu yaşarken, kadın çok daha fazlasının içine çekiliyor. Maşum kadının nefes alışı bile eleştiri mevzusu olabilir, kaldı ki nikahsız birliktelik yürümemişse vay o kadının haline.

Tam tersi düşünüyorum bende aslında :)
Türkiye de genelde evlilikten karlı çıkan erkektir bana göre. Kadın çalışsa dahi ev işlerinin çoğu ona ait. Yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik, çay servisine varana kadar. Adam işten geldikten sonra oh değme keyfine. Ha bu arada çocukta kadına zimmetlidir. Yıkar, giydirir, uyutur, yedirir vs. Mesela dediniz ya boşanma durumunda çocuk anneye verilir. Zaten çoğu erkek istemez ki. Bekar gibi yaşamak varken çocuk mu bakacak. Evliyken bir yardımları olmuyor da boşanıca mı 7 24 çocuk bakacaklar.

Sonra anasına babasına baktırabilirler. Hizmet ettirirler. Bunları tabii tüm erkekler için söylemiyorum. Ama bu bdv de okuduğuma göre yüksek oranda böyle. Kadınlar niye evlenir en ufak fikrim yok. Bu kadar cefaya da az biraz maddi karşılık çok değil bence

Eşinden önce uzun süre ilişki yaşadığım sevgilim evlenmek istemiyordu. Ben evliliği çok mantıklı bilmasamda onun beni evleneceği kadın olarak görmesini çok istiyordum. Ama o asla demesede evlilikten korkuyordu. Ve artık ilişki çıkmaza girmişti. Sonra bitirdim keyfi kaçtı çünkü. Ama baya uzun yıllar sürdü yani. Bu arada benim kesin olarak bitrdigimi görünce gel evlenelim demişti donsem evlenirmiyidi bilemedim Bu arada annemle babam boşandı ve ben annemle yaşamaya başladım. Annemin maddi geliri yoktu. Hem bu nedenle hem zamanla evlilik fikri çok mantıklı gelmediği için bende uzsklastim evlilik fikrinden. Sonra eşimle tanıştım. Ayrı sehirlerdeydik. O evlenmek için baya niyetliydi. Beni eşim ikna etti diyebilirim. Bir gün anne olmak istiyordum ve eşimi seviyor ve iyi anlasiyordum. Sanırım o nedenle evlendim. Eski sevgili hala evlenmedi. Bazı insanlar gerçekten korkuyor evlilikten. Ve bunun sevmeyle aşık olmaya kesin ilişkisi olmayabiliyor. Nedenini bilmiyorum çocukluklarina inmek lazım

anlașamıyorsan neden hala devam etme cabasindasin bende seni anlamadim ve birde cocuk șıkkını elemek ona takildim henuz gencsin evlenince yasin ilerleyince anne de olmak isticeksin mantiksiz bir iliski icindesin biran önce ayīlman dileğiyle sevgiler

Evet soyledigin seyler cok uzak bana
Ama haklidin toplumun buyuk kesimi boyle
Bizim cocuklarimiz degistitecek insallah diyelim

Arkadaşlar soylenilecekleri söylemiş. Bir kaç ekleme .
Aşık oluyoruz. Beraber yaşıyoruz. Tamam ama sanki evlilik bu aşkın ilanı. Düğünle aşkımızı herkese ilan ediyoruz .
Sanki sevdiğini cümle aleme haykırmak gibi gibi . (anlamsız bulanlar olabilir. )

Ve istisnalar olabilir , insanın öncelikle içinde olmalı elbette.
Ama sanki evlilik hayata başka erkekler ve kadınlar almamak. Kalbimizin birbirine ait olduğuna , sözleşme imzalamak gibi birşey.
Yine hastalıkta, sağlıkta, iyi ve kötü günde , Yaşlılıkta ; sahiplenmek , sahiplenilmek isterim .

Eğer çocuk düşünmüyorsanız evliliğin bir esprisi yok zaten ekstra sorumlulukta cabası. Ailnizde elalem ne der bilmem ne bizimkiler gibi geri kafalı değiller sanırım. Bana kalsa 26-28 arasıydı nişanlıyken evlilik. Şuan evliyim 11 aylıkta oğlum var 24üme giricem bir kac ay sonra. Evladım İyi kide olmus tırnagını hiç birşeye değişmem. Ama yapmak istediğim cogu şeyde içimde kaldı sonucta 1 kere gelicem dünyaya

Belli bir yaşa gelindiğinde evlenilmesi gerekiyor
Düşüncesinin hakimiyetinden dolayı insanlar evleniyor.
Aile birliği.
Okul + meslek + evlilik
Erkekler için sıralamada bir de askerlik var.

Evlilik bir görevdir arkadaşlar.
Yetişkin isen toplum yada ailen tarafından da bu görevi yerine getirmen beklenir.
Hatta dayatılır. Hatta ya evlenirsin yada bir halta yaramazsındır ahahahgsk
Erkek arkadaşın bu düzeni bozamaz. O direnç ipliğini önce inceltir sonra keserler
Kendine gelsin.

Edit. Seni sevmediğini düşünmüyorum. Evliliğin sorumlulukların fazla farkında gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…