- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
Aynen ama her ailede bir değil benim ailem dert değil bu sebepten genelleme yapmak istemedim...Evliliğin aile kısmı dert resmen, evlenince rahat bırakmıyorlar ki insanı aileler hemen bir "gelin" sıfatı yakıştırılıyor, bir ton baskı istek beklenti...
Evliliğin aile kısmından nefret ediyorum.
Gohacim biz beraber yasiyorduk ve ben hala soylerim keske hemen evlenmeyip biraz daha bekleseydik diye :)
Benim koca kacacagimi mi sandi ne dusundu bilmiyorum ama cidden cok istedi evlenmeyi
Ben hala soylenirim ara sira bok mu var bu evlilik denen seyde diye o da bozulur ask olsun ne guzel mutlu yuvamiz var diye
Yani bana kalsa ben evlilik olayina karsiyim ama bizim ulke kosullarinda da zor tabi bu isler bununda bilincindeyim
Aynen ama her ailede bir değil benim ailem dert değil bu sebepten genelleme yapmak istemedim...
Evlenmek dert satın almaktır. Dertler sel gibi geldiğinde önünde set gibi duramayacaksınız evlenmeyin....!!!Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .
Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.
Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.
Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
Ahhaa italyada yasadim orda okudum , icine doguyor sanirim italya gecmisim :)Ya isminden dolayı sanırım, ben seni hep italyada sanıyorum:) ama söylemiştin daha öncesinde de yaşadığın şehri galiba.
Bizim gibi kültürlerde evlenmeyeceğim diyen erkeğe güven olmamalı zaten. Sonrasında, kadın zararlı çıkıyor. Bu yüzden de bencilce geliyor bana eğer ki istemeyen erkekse.
Ahhaa italyada yasadim orda okudum , icine doguyor sanirim italya gecmisim :)
Su anda bildigin memleket sinirlarindayim , bu konuda pek katilmiyorum sana , eger adam net bir sekilde evlenmek istemiyorsa bunu da bastan soyluyorsa iliskiye dvm etmek kadinin tercihi sonucta
Benim beraber yasayip evlenmeden cocuk sahibi olan arkadasim da var , kadin herhangi bir zarar gormuyor ki bastan oyle anlasmislar
Bir kadinin isi gucu parasi varsa illa evlenelim diye tutturmayabiliyor :)
Tabi toplumun kucuk bir kesimi ama insallah ileridr herkes boyle olur ve biter bu evlilik meraki
Basliga cevap
aile kavrami,duzenli seks, maddi ortaklik, yaslilik garantisi vs vs
Neden evlenmek istemedigiyse medeni kanunumuz.
Evlenen erkek elini verir kolu dahilherseyini kaptirir. Bosanmak istese tazminat nafaka belki olene kadar.
Mallar bosaninca yari yariya.
Cocuk olsa annede kalir.
Dugun nisan isteme gibi ivir zivira hic girmiyorum.
Erkek olsam ben de evlenmek istemem
anlașamıyorsan neden hala devam etme cabasindasin bende seni anlamadim ve birde cocuk șıkkını elemek ona takildim henuz gencsin evlenince yasin ilerleyince anne de olmak isticeksin mantiksiz bir iliski icindesin biran önce ayīlman dileğiyle sevgilerMerhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .
Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.
Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.
Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
Evet soyledigin seyler cok uzak banaİşte sen bizim kültürden değilsin de ondan. Misal eşim ve benim örneğimde birlikte yaşayıp anlaşamayıp ayrıldığımızı varsayayım.
Ailem beni belki evlatlıktan reddeder veyahut asgari düzeyde görüşürdü. Keza bir çok sosyal ortamdan da dışlanırdım. Eşim içinse onaylanmayan bir iki sohbet o kadar, neticede erkeğin elinin kiri.
Bu kadar dramatik düzeyde olmasa da bu tarz ilişkilerde zararlı çıkan genel olarak kadın oluyor. Erkek sadece ilişkinin bitişinin yarattığı sorunu yaşarken, kadın çok daha fazlasının içine çekiliyor. Maşum kadının nefes alışı bile eleştiri mevzusu olabilir, kaldı ki nikahsız birliktelik yürümemişse vay o kadının haline.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?