Çocuk sahibi olmak için evlenen tayfadanım ben de. Birini çok sevmek onla yaşamak istemek benim için de evlilik nedeni olamazdı. Çünkü çok zor ve kendine ait kişisel bi alanın olmuyor evlilikte ki en çok bunaldığım şey budur benim kişisel alanımın ihlali. Ama çocuk istiyorum sizden farklı olarak bu yüzden evlenirim sanırım.
Sizin için evlilik tek çıkar yolsa onu da bunun icine sürüklemeden ayrılın ve aynı doğrultuda hayata baktığınız birini bulun bence. Inatla hırsla mutlu olacağınızı sanmıyorum
Daha once 10 kez ayrilma oldu ama fiilen basaramadik bunda aliskanlik buyuk rol oynuyor . Ama artik bicak kemige dayandigi icin simdi cekip gitsem o da ses etmezBen de benzer sebeplerden ayrilmak zorunda kaldim bundan 6 ay önce .adam evlenmek istemiyor benimle zaten istemiyormus ... hayir madem hic bir dusuncen yok neden beraber olalim diye çabaladik o kadar sacma geliyor ki ..birak naparsa yapsin kim cekerse ceksin eminim bu adamlari cekecek kadin yoktur biz simarttik tepemize cikti simdi de elinde boyle tuttugunu dusunuyodur belkide bunu da kabul eder yola devam ederiz diyodur bence kabul etme ..ben kabullenemedim cekip gittim beni durdurmadi bile o anki yuz ifadesini unutamam...
Duygusal eşi olan kadın var mı ki?Mesela is ortamimdaki erkekler her gun evlilikten sikayet ediyor simdiki aklim olsa evlenmem hatun baski yapti diyor hepsi bu kafada. Hic biri de onla uyuyup uyanmak icin demiyor. Kadinlar daha duygusal belki, elbette duygusal esleri olan uyeleri genellemeye sokmuyorum.
Mesela is ortamimdaki erkekler her gun evlilikten sikayet ediyor simdiki aklim olsa evlenmem hatun baski yapti diyor hepsi bu kafada. Hic biri de onla uyuyup uyanmak icin demiyor. Kadinlar daha duygusal belki, elbette duygusal esleri olan uyeleri genellemeye sokmuyorum.
Sayfalarca yazildi, oyle esler de var elbet ne mutlu o uyelere :)Duygusal eşi olan kadın var mı ki?Hemen biri alıntılayıp kocam çok duygusaldır falan demesin valla vururum
Hayir ben sevgilim soguk diye herkesin oyle olduguna inandirmak istemiyorum. Sevgili olarak cok dusunceli, sevecen, kendi tabiatinda olmasa da benim icin surprizler yapar manevi olarak ozellikle mutlu eder beni. Yani ben mutlu olayim diye benim icin cAbalar. Sevgili olarak hakkini yemiyorum. Konu evlilik olunca boyut degisiyor sadeceOnlar maço/odun erkeklerdir. Türk kültüru onlarin bakiş açisindan erkeklerin böyle olmasini gerektiriyor. Erkek üstün, kadin bidibidici, erkek duygularini göstermez falan. Cidden çok şikayetçi olsalar boşanirlardi.
Erkekler, yani odun olmayanlar pekala duygusallar. Sevmek ve sevilmek isterler. Ben iki gün annemlerde kalsam eşim beni özler, tekrar evde olduğumda mutluluğu belli oluyor gözlerinde, dilede getitir özledi diye.
Sen kendini sirf sevgilin soğuk diye, herkesin öyle olduğuna inandirmak istiyorsun. Ama cidden değil. Duygasal, merhametli, empati yapabilen erkekler var ve azimsanmayacak kadar çok var.
Sanıyorlar ki böyle adamlar çok donanımlı da,filozofluğundan susuyor,kukumav kuşu gibi oturuyor,kavuşmanın büyüsü geçip sisler dağıldıktan sonra karşılarında görecekleri,aysberg sandıkları şey denizde küçük bir kaya parçası,sessizliği de aslında söyleyecek hiçbir şeyi olmayışındanAynen katiliyorum evde otur otur patlar insan
Surekli evde oturan biriyle zaten hayat gecmez
Okurken baydim bu nasil bir hayat
Oyle bir sey sanmiyorum :) benimle gayet konuskan, sadece sosyal ortamda cok rahat hissetmiyor belki. Cok yakin arkadaslari disinda ortami yok zaten onlar da evli. İsten eve evden ise yasiyor.Sanıyorlar ki böyle adamlar çok donanımlı da,filozofluğundan susuyor,kukumav kuşu gibi oturuyor,kavuşmanın büyüsü geçip sisler dağıldıktan sonra karşılarında görecekleri,aysberg sandıkları şey denizde küçük bir kaya parçası,sessizliği de aslında söyleyecek hiçbir şeyi olmayışından
Sayfalarca yazildi, oyle esler de var elbet ne mutlu o uyelere :)
Burclara inanmiyorum ama ilerde biri karsima cikarsa yengec mi soracagimYengeç burçları misal :)
Benim dini dusuncem degil ama toplum ve elalem kurallari buna mani :) onunla beraber vakit gecirmeyi ayni cati altinda olmayi seviyorum. Cocugu olmayip evli olan bir suru cift var , rahat batiyor belki size gore bilmiyorum :)Asil siz neden istiyosunuz ben onu anlamadim cocuk istemiyorum diyosunuz dini olatakta bir sıkıntiniz yok anladigim kadariyla ee o zaman ayni cati altinda yasayip ne yapacaksinizki yemekti ev isiydi tonla is ne guzel iste birlikte gezin tozun ama herkesin kendi evi duzeni olsun tam olarak hayalim bu aslinda ama dini dusuncelerim ve cevrem buna mani
Bu evlenip çocuk yaptıktan sonra neden evlendim demesinden iyidir.Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .
Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.
Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.
Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
"Seni oyalamak istemiyorum." "Özgürsün." Bunlar içinde kaybetme korkusu olan bir adamın edebileceği sözler değil. Gerçekten size karşı büyük bir bağlılık hissetse, size "sen bilirsin, gidebilirsin." Gibi imalarda bulunmaz.Oncelikle zaman ayirip yazdiginiz icin tesekkur ederim. Evlilik onun icin ozgurluk kisitlamasi evet , kendi evinde kendi pisliginde duzensizliginde beni delirttigi karmasasindan cikip benim duzenime girecek olma fikri onu boguyor. Duzen tertip hakgetire. Bu bile onun icin onem teskil ediyor esaret olarak .
Arkadaslarim evlendikce ben onlari tebrik ettikce bana sinir geliyor o ise bunlar deli mi evleniyor modunda. O yazdiginiz son senaryo bize imkansiz :)) ben seni oyalamak istemiyorum demisligi cok zira...boyle bir hayat istiyorsan ozgursun demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?