Mümkün olduğunca fırsat vermiyorum ama mutlaka bir yerden sızıyor işteHayat sizin hayatınız kim ne demiş ne der diye düşünmeyin herkes herzaman birşeyler der siz kendinizi bildikten sonra gerisinin dediyinin önemi olmamalı sizin icin bunada kimseye fırsat vermeyin kimse ayrılmak icin evlenmiyor herkese sizin hakkınızda konuşmaya fırsat vermeyin
Ben de tehdit olarak gorulmemek adına mesafe koydum arama . Bazıları kendileri kesti irtibatı . Çok uzuldum ilk önce , sonra bu da alisilir geldi biraz dahaBoşandım ama etrafımdan, çevremden hiç bu tarz cümleler, uyarılar duymadım.
Sadece ilk dava açtığımda ve duruşma günüme yakın amcam gibi bi kaç akrabam; eminsin di mi kızım bak çocukların da var gibi babacan uyarılarda bulundular.
1,5 sene oldu, ne birinden ima, ne akıl, ne eleştiri hiç bişey duymadım.
Duysam da umursamam bununda etkisi olabilir belki.
Benim o dört duvar içinde ne yaşadığımı kimse bilmiyordu çünkü, hala bilmiyorlar.
Sen de takma, kararını verdiysen önüne bak, Duyma.
Evli olan arkadaşlarımın, bekar olduğum için beni tehdit görmesi konusuna gelince;
İnsanlara bu konuda alan tanıyorum, biraz mesafelendim onların teklif etmediği hiç bişeyi ben teklif etmiyorum, onların kurduğu samimiyet kadar samimiyet kuruyorum, abartmıyorum yeri geldiğinde çekiliyorum köşeme.
Kafam rahat, ohh :)
Haklısınız . Elalem konuşmak zaman geçirmek belki de kendi hatalarını kendi kusurlarını yada kendi mutsuzluklarini benim kararım üzerinde yoguracaklar. Zemin oldum belki de onlar için . Susacaklar ama o zamana kadar duymak sinir bozucuBen de elalemim mesela başkalarına gore. Ben neden boşanmış biri için böyle şeyler düşünmüyorum? Birinin boşandığını öğrendiğimde ilk aklıma gelen şu oluyor " nankör koca ne yaptı da kadını kaybetti" "kim bilir kadın ne cefalar çekti de yuvasını yıkmak zorunda kaldı " " helal olsun kadına demek ki kendine saygı duyuyor ve güçlü durmuş ki hayatından birini çıkarma sorumluluğunu almış " ya da en kötü düşüncem " Inşallah çok mağdur olmaz da travmayı bir an önce atlatır " deyip üzülmek oluyor.
Yani demem o ki , elalem var elalem var.
Neden böyle bir ezikliği yaşadığımı bilmiyorum . Bir kızım var onun için daha da dik durmaya çalışıyorum . Mesela konuşulanlara tahammül edemediğim için iş yerinde kimse bilmiyor . Dilim varıp da söyleyemiyorum . Güçsüzlük mu ?, Yoksa korkaklık mı? Bilmiyorumben boşandım 2 sene oldu, o kadar mutlu ve huzurluyum ki. Ve bu söylediklerinizin 10 katı cümleler duydum. hiç sallamadım. Türlü iftiralara uğradım. binaya girerken komşum bile bana "kocanı nasıl aldatırsın utanmıyor musun , ne kadar da iyi adamdı." dedi. "Bu ne cürrett" diye bağırdım. Herkesle arama set koydum. Bir müddet sonra anladılar ki hiç sallamıyorum sustular.
Ve üstelik kayınvalide kişisi bana "bu mahalleyi terketmek zorunda kalacaksın, herkes senin o.. olduğunu bilip seni rahatsız edecek" dedi, hasta oğlunun dediklerine inanarak. Ben yıllara kıyamadığım için hakaret davası açmadım, ama halen yazdığı hakaretler telefonumda. Okudukça güçleniyorum bana güç veriyor. Ta ev sahibimi arayıp evden çıkarılmamı talep etmişlerdi. Ama ben evi satın aldım, allahıma şükür. Sonra daha çirkefleştiler.
Aynı dediğiniz gibi amcam bile bana dul olacaksın dedi, senin kızın gibi psikopatla yaşamaktan iyidir, kendi problemlerinle ilgilen dedim. Birgün cinayet haberlerinde kızını görmek dul olmamaktan daha önemli olan bir insanın bana söylediği şeyler benim için hiçbir önemi yok dedim.
Önemli olan senin kendini iyi hissetmen. Kendinin değerli olduğunu hisset güçlü ol. Hiçkimse senden daha önemli değil, hele ki insanların söylediği şeyler benim gözümde sıfır. Şimdi de hepsi benim hayatıma güçlülüğüme kararlılığıma özeniyor, keşke biz de yapabilsek diyorlar.
Hayat sana 2. kez yaşama şansı vermeyecek "elalem" için bu hakkı elinden alma.
Bu huzursuzluğu da aticam üzerimden biliyorum zamanla ... Kızıma çok iyi bir hayat sunabilmek için harcamaya calisicam enerjimi . Mutlu etmek ,düzgün yetiştirmek için .Elalemin ne dedigi cok onemsiz ama ozellikle erkekler kadinlarla ilgili konularda o cenelerini kapatip karismamayi ogrenecekler. Erkek terorunun baska bir boyutu size yaptiklari. Ben olsam direkt sana ne, fikrini sordum mu, bu ne saygisiz cumleler derdim. Siz naifseniz bu benim kararim rica ediyorum ustune konusmayalim deyin. Ama susturun. Konusmaya basladiklari anda susturun devam edemesinler.
Siz cok guclu bir kadinsiniz. Kadinlar gucludur ama anneler daha gucludur unutmayin. O evde yasadiklarinizi elalem sizinle beraber yasamadi. Donseniz sizinle beraber eziyet cekmeye devam etmeyecekler. Insanlarin 30 saniyelik dedikodu malzemesi olmayi goze alarak bosandiginiz ve kizinizi oyle bir evde buyutmediginiz icin kiziniz sizinle gurur duyacak ve tesekkur edecek. Kiziniz haric kimseye karsi bir sorumlulugunuz yok bu konuda, hic onemsemeyin.
Bende 6 yilimi verdim . Dediğiniz gibi korktuğum için5 sene oldu. Kulaklarimi öyle bir tikamisimki elaleme..bagirsalar umurumda degil duymuyorum
Duysamda etkilenmiyorum.Dulum ve hayatimdanda sooon derece memnunum.Herkes otursun kendi namusunu düsünsün. Kimse icin yasayamam.yasamiyorumda.istediklerini soylesinler.1 gün bile demedim keşke bosanmasaydim diye. O kadar korkuyordum ki bosanmaktan 6 sene cektim o korkak halimden dolayi. siddet ihanet asagilama..ne ararsan vardi. Sirf elalem ne der diye cekmistim. Eşeklik etmisim.Kendime etmisim.Sil onlari aklindan ve sana soylenenleri icsellestirmeden banane sanane demesini ogren. Hayat birilerine feda edilmeyecek kadar kiymetli ve kisa.
Umarım iyi olur ,olmasi için elimden geleni yapıyorumİşte tam da şimdi bu zamanlarda iyi gün dostu kötü gün dostu kim, bunları tek tek göreceksin
hepsinin kısa öz cevaplarla ağızlarının payını vereceksin ki herkes haddini yerini bilsin.
Ben de boşandım ve çok mutluyum. iyi ki de boşanmışım. resmen nefes aldığımı yaşadığımı hissediyorum.
inşallah sende daha mutlu olacaksın
unutma kimseden kimseye fayda yok. seni sen düşüneceksin.
başkalarının kafanı karıştırmasına, seni üzmesine asla izin verme.
inanin büyük hata.. ya icindeki gücü kullanacaksin ya da elalem yüzünden potansiyelini hiç edeceksin..başka yolu yok. sen icindeki güce inan. elalem konusur..hatta simdi birilerini umursamamaktan buyuk keyif aliyorum. cunku arkamdan bana laf soyleyen herkesden gucluyum hepsinden kaliteliyimBende 6 yilimi verdim . Dediğiniz gibi korktuğum için
Neden böyle bir ezikliği yaşadığımı bilmiyorum . Bir kızım var onun için daha da dik durmaya çalışıyorum . Mesela konuşulanlara tahammül edemediğim için iş yerinde kimse bilmiyor . Dilim varıp da söyleyemiyorum . Güçsüzlük mu ?, Yoksa korkaklık mı? Bilmiyorum
Mümkün olduğunca fırsat vermiyorum ama mutlaka bir yerden sızıyor işte