Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bosanmak utanılacak birsey degil....Hayata bir kere geliniyor, neden mutsuzluğa mahkum edecek kadinlar kendini ki... Baskalari icin basari olan (evlilik basari midir???) mutsuzluğa devam etmek icin mi? Bence Boşanan kadin güçlü kadin. Yok çocuğum, yok yuvam diye mutluluk rolu oynamak saçmalık. Boşanan hiçbir kadını da şahsım adina tehlike görmem, azıcık hayat tecrübesi olan insanlar kimse hakkında yorum yapmaz. Size yeni hayatınızda mutluluklar dilerim...Merhaba arkadaşlar ...
Boşanmanın yaşattığı sıkıntılı süreç bir yana ,birde elalem var . Hani şu herşeyi çok bilip ,konuşanlar .... Babamın amcasının oğlu arıyor "daha iyisini mı bulacak ,herkes neler çekiyor " kendi öz amcam , "dul olacak ,elalem arkasından ne der şimdi " gibi gibi bir sürü cümle yazabilirim ....
Çok bunaldım . Kim boşanmak için evlenir ,yada hangi boşanan ,kötü bir evlilikten çıkmış biri arayışa girer ki ya .!
Bı konu okuyunca evli olan kişilerin gözünde de tehdit olarak algılanmak!!! Ne kadar acı . Belki hayatta istisnalar vardır , tabiki eşinizin üzerinde olsun gözünüz ama bir kadınin bile size bu gözle bakacagini düşünmek çok acı ...
Bu elalem ne der vesvesesinden nasıl kurtulabilirim ? Bu içimdeki huzursuzluğu , korkakligi , utanmışligi (bosandigimi için ) , tedirginliği nasıl uzerimden çıkarıp atabilirim ?
Evet ufak tefek şeyden hemen öyle yuva mı yıkılırmis öyle diyorlar . Ufak tefek şey dediğiniz ne ki ne biliyorsunuz . Cehennemdem çıktım ben . Bı yalancının avucundanVallaha ben hem öyle diyenlerin agzinin payini veriyorum. Kimin hakkinda konussalar konussun. Türk kadini öyle üften püften yuva dagitmaz. Demek ki var birseyler ki ayriliyor. Lafi da ona düsmez. Bazi insanlar cok pis zihniyetli konu bosanmis bekar kadin olunca.
Umarım ben de bunu başarabilirim kulak tıkamaya çalıştıkça sanki daha da bagiriyorlarinanin büyük hata.. ya icindeki gücü kullanacaksin ya da elalem yüzünden potansiyelini hiç edeceksin..başka yolu yok. sen icindeki güce inan. elalem konusur..hatta simdi birilerini umursamamaktan buyuk keyif aliyorum. cunku arkamdan bana laf soyleyen herkesden gucluyum hepsinden kaliteliyim
kiskandiklari icin catlayabilirler ,bir mahsuru yoookk:))
Bunu düşünüyorum . Sırf o yüzden kalmak istemiyorum hem kendim hem de kızım içinKonuyla çok alakalı değil ama bir akrabamız sürekli babama kızardı.. Kızlarını açık giydiriyorsun serbest yetiştiriyorsun diye.Kendisinin kızı yok ama kız torunları var. Torunlarına çok karışır kapalı giydirir.. Bize de çok iyi gözle bakmazdı. Seneler sonra büyük kız torunu evli iken evli bir erkekle kaçtı.
Çok şükür babam hiç umursamadı ne dediğini, bize de hiç yansıtmadı... Demem o ki siz de kimseyi takmayın, kimin başına ne geleceğini kim bilir. Sizi kınayabilecekerini sanan bu zihniyetlerin hayatınıza karışmasına, sizi üzmesine izin vermeyin. Yapabiliyorsanız şehir değiştirin. Kendinize yeni bir hayat kurun.
Kimseyi takmayarak,uc maymunu oynayarak, insanlarin agzi cuval degilki buzesin( Herkes dogruda olsa,yanlista olsa illa birsey soyleyecek. Sizde aldirmayin soylenenlere,kimse sizin ekmeginizi,suyunuzu vermiyor sonucta. O kadarda sey etmemek gercek kanimca:))Merhaba arkadaşlar ...
Boşanmanın yaşattığı sıkıntılı süreç bir yana ,birde elalem var . Hani şu herşeyi çok bilip ,konuşanlar .... Babamın amcasının oğlu arıyor "daha iyisini mı bulacak ,herkes neler çekiyor " kendi öz amcam , "dul olacak ,elalem arkasından ne der şimdi " gibi gibi bir sürü cümle yazabilirim ....
Çok bunaldım . Kim boşanmak için evlenir ,yada hangi boşanan ,kötü bir evlilikten çıkmış biri arayışa girer ki ya .!
Bı konu da okudum evli olan kişilerin gözünde de tehdit olarak algılanmak!!! Ne kadar acı . Belki hayatta istisnalar vardır , tabiki eşinizin üzerinde olsun gözünüz ama bir kadınin bile size bu gözle bakacagini düşünmek çok acı ...
Bu elalem ne der vesvesesinden nasıl kurtulabilirim ? Bu içimdeki huzursuzluğu , korkakligi , utanmışligi (bosandigimi için ) , tedirginliği nasıl uzerimden çıkarıp atabilirim ?
min ol cogu kadin bu laflari duymamak ivin lanet adamlari cekmek zorunda kaliyorMerhaba arkadaşlar ...
Bı konu da okudum evli olan kişilerin gözünde de tehdit olarak algılanmak!!! Ne kadar acı . Belki hayatta istisnalar vardır , tabiki eşinizin üzerinde olsun gözünüz ama bir kadınin bile size bu gözle bakacagini düşünmek çok acı ...
Amin . Bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun rabbim .... O kadar arsizlarki başkaları hakkında düşüncelerinde söylemlerinde katlanamiyorumBoşanmanızla alakalı çok fazla ayrıntı vermeyin bence nedenleri niçinleri.Toplum olarak her zaman birilerini taşlamaya hazırız zaten konu komşu hısım akraba ne kdr az detay bilirse bu süreci o kdr kolay atlatırsınız.Allah yardımcınız olsun
O zaman diliminde yipraniyoruz işte . Kendimi sürekli mutsuz hissediyorum halbuki daha mutsuz olmusligum ağlayarak yorulup uyumuslugum var .!inan ilk zamanlar o durumu ben de yaşadım, boşanacağımızı söyleyemedim. İşyerinde kimse bilmiyordu , dedikoducu müdür bile arkamdan konuşmaya başladı, resmen o da beni eşimi aldatmakla suçladı, çünkü eski eş ona ben anlatmadan birşeyler anlatmış. Ben tam kararlı değildim, o nedenle kimse ile paylaşmamıştım, kendi anne babama bile söylememiştim, amacım göz dağı vermekti çünkü. Ama kendi o görevi üstlenip herkese iftiralarını anlattı. İşyerinde neler yaşadığımı bir ben bilir bir de Allah. Çok zor günler geçirdim, o dedikoducu müdür yüzünden. Şimdi de inkar ediyor asla ben öyle şeyler demedim diyor. Utanıyor tabi, zaman beni haklı çıkardı, kalitemi ortaya çıkardı. Delikanlı gibi evet bunları dedim ama özür dilerim diyemedi.
Allahım o günleri tekrar yaşatmasın, iş hayatım da özel hayatımda zor günler geçirdim. Ama güçlü durarak hepsine cevabını vererek üstesinden geldim. Düşünsenize eski eşin teyzesi bu müdürü arayıp beni şikayet ediyor o da canına minnet dinliyordu, cürrete bak sen. Ortalığı yıktım tabi. O müdüre de birgün öyle ayar verdim ki bir daha özel hayatımla ilgili tek kelime edemedi. İyi de oldu.
Asla güçsüz görünme. Kimseye kendini ezdirme , kimseye de hakkında konuşturma, bir müddet sonra herkes haddini biliyor emin ol.
Cevapları hazır ! Onlar daha beterini yaşamışlar !O bilip bilmeden konuşan elalemi,elalem içinde gereken cevabı verin bir daha konuşamazlar.
Ben sıkıntı çekerken hanginiz benimle yaşadı ne gördü ne biliyor ki boş boş konuşuyorsunuz deyin
Babama telefon Edip arsız düşüncelerini soylemekten çekinmeyen elalem bunlar .Ya hayat sizin sizde boşanmak için evlenmediniz kim huzurlu sürdürülebilir yuvasını yıkıp yeniden düzen kurmak ister olabilitesi olsaydı laf onlara düşmeden önce zaten kendiniz düzeltirdiniz elinizden geleni yapardınız. Hayat sizin bi daha tekrarı da yok eminim elinizden geleni de yapmışsınızdır lüzumsuz boş laflarla kafanızı doldurmayın sizden başkasını ilgilendirmez bu durum ne çektiğinizi kendiniz biliyorsunuz
Cevap verince tabiki senin kararında ama doğru olan (kendilerince) bu diye bitiriyor cümleleriniSizin hayatınız sizin kararlarınız... Kimse karışamaz.
Kendimi hiç evlenmemiş gibi hissediyorum kızım sanki hep vardı gibi ...onunla ilgili şeyler hatırlamıyorum artık ara ara uğrasa da ,idare edebiliyorum bu durumla ....o elalem bir süre sonra kendilerine başka meşkale bulacak, başkasının karısını, kızını, çocuğunu dolayacak ağızlarına.Siz de yaşadığınız bu travmayla kala kalacaksınız. Yahu bırakın kim ne der, ne söyler diye düşünmeyi, siz boşandıktan sonra üstünüzden yük kalkmış hissediyor musunuz, mutlu musunuz ona bakın.
Mutluluk tercih meselesi olmuyor ki bazen . Önceden olsa saatlerce günlerce takılı kalırdım ,artık ben de umursamiyorum ,ama aileme laf gelince de eziliyorum işteDul olmak utanılacak bir şey mi? Hırsızlık yaparlar utanmazlar , taciz tecavüz ederler utanmazlar, gasp ederler utanmazlar insanlar ama bir kadın anlaşıp ayrılınca aaa o dul oldu diye yapistirirlar. Ya şu zihniyetleri takmamayi öğrenin artık.
Kadınlar olarak o bunu dedi şu şunu dedi dert etmeyin artık. Bu ülkede kadınsan ne yazık ki her şeyine kulp takmayı seven genel bir zihniyet var. Her şeyin suçlusu kadın. Oysa bir çok çileyi de kadın çekiyor.
Sen çok mu isterdin yuvam yıkılsın diye. Bir kişi de geçip senin boşandığın adama 'Yaa sen nasıl bir adamsin da gül gibi karını senden boşanacak hale getirdin utan' demiyor. Herkes daha iyisini mi bulacaksin, dul olacaksin diyor. Bizim ülkemiz böyle malesef. Kabul etmesek de bir çok insan da erkek üstünlüğü düşüncesi var.
Bu dusunceyi kabul Edip kafana takmak istersen senin tercihin. Ya da kimse bu hayatta benden üstün değil bu hayatta tek değerli benim diyerek kendi kıymetini bilip milletin lafına bı yerinle guleceksin. Tercih senin.
Maalesef ben de 6 yilimi o yüzden heba ettim .min ol cogu kadin bu laflari duymamak ivin lanet adamlari cekmek zorunda kaliyor