Neden bu şekilde düşünülüyor ?

Eselsu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
778
550
34
Merhaba arkadaşlar ...
Boşanmanın yaşattığı sıkıntılı süreç bir yana ,birde elalem var . Hani şu herşeyi çok bilip ,konuşanlar .... Babamın amcasının oğlu arıyor "daha iyisini mı bulacak ,herkes neler çekiyor " kendi öz amcam , "dul olacak ,elalem arkasından ne der şimdi " gibi gibi bir sürü cümle yazabilirim ....
Çok bunaldım . Kim boşanmak için evlenir ,yada hangi boşanan ,kötü bir evlilikten çıkmış biri arayışa girer ki ya .!
Bı konu da okudum evli olan kişilerin gözünde de tehdit olarak algılanmak!!! Ne kadar acı . Belki hayatta istisnalar vardır , tabiki eşinizin üzerinde olsun gözünüz ama bir kadınin bile size bu gözle bakacagini düşünmek çok acı ...
Bu elalem ne der vesvesesinden nasıl kurtulabilirim ? Bu içimdeki huzursuzluğu , korkakligi , utanmışligi (bosandigimi için ) , tedirginliği nasıl uzerimden çıkarıp atabilirim ?

Son düzenleme:
Herkes kendine baksın. Benim kuzenim boşandığında onun baba tarafından akrabaları bulunduğumuz aynı ortamda benzer laflar ettiler, benim kuzen sustu ama ben daldım direkt.

Herkes kendi dört duvar içine baksın, kimin ne yaşadığı ya da ne yaşayacağı bilinmez dedim. Hem başkasını kafaya takıp ipe sapa gelmez laflar edecek kadar mutsuzsunuz belli ki bence siz önce kendi mutsuzluğunuza çare arayın sonra başkalarının evladını düşünün dedim. Kuzen bacağımı morarttı çimdiklerle O son oldu herkes başını öne eğdi ve hakkında hayırlısı olsun demeye başladı anında çark

Kimseyi konuşturmayın, hayat sizin hayatınız ve sizin ne yaşadığınızı sadece siz bilirsiniz. Geleceğinize odaklanın. Kimse bugün mutlu evliliğine güvenmesin yarını bilemez

Ne dermiş elalem arkandan? Demekki senin öz amcanda boşanmış bir kadına bakacak kadar, kötü emellerle peşine takılacak kadar şeref yoksunuymuş.Aklına böyle şeyler gelen insanların içinde bunlar vardır.Kişinin fikri neyse zikride odur.Allah belalarını versin.

Hayat sizin hayatınız kim ne demiş ne der diye düşünmeyin herkes herzaman birşeyler der siz kendinizi bildikten sonra gerisinin dediyinin önemi olmamalı sizin icin bunada kimseye fırsat vermeyin kimse ayrılmak icin evlenmiyor herkese sizin hakkınızda konuşmaya fırsat vermeyin

elin ağzı torba değil maalesef, üzülmeyin, dik durun! kimse boşanmak için evlenmez, kimin ne olacağı belli olmaz.

zamanla geçiyor takmamayı öğrenin. ben hiç evlenmemiş gibi yaşayarak ve hiç evlenmemiş gibi hissederek atlattım o dönemleri. dul damgası el alemden ve akrabalarımdan çok yedim. mahallemden de yedim. bi tarafımla güldüm geçtim. çünkü benim yaşadığım şey evlilik değildi.

3 yıl sonra gerçekten aşık oldum sevdim evlendim. o bana laf edilen mahallede davul çaldırdım telli duvaklı çıktım baba evinden. benim hayatım benim kararım çok da fifi yani.

hayatta herşey bizim için. ilk boşanan sen değilsin. son boşanan da sen olmayacaksın. inadına gül. kurtulduğuna gül. yeni başlangıçlara gül.

Neden böyle düşünülüyor? demişsiniz ya konu başlığında.
Vizyonsuz, dar görüşlü, örümcek beyinli oldukları için. Hayat sizin hayatınız kim ne derse desin unutmayın, yazın aklınızın bir köşesine ki ileride nasıl davranacağınızı bilmek adına. Ama takılmayın bu söylemlere, sadece kendi seviyelerini gösteriyorlar. Evlenmek nasıl bir haksa boşanmak da bir hak. Ne yani sırf adım boşanmış olmasın diye mutsuz olduğumuz, hergün öldüğümüz evliliklere he demeye devam mı etmeliyiz.

Boşandım ama etrafımdan, çevremden hiç bu tarz cümleler, uyarılar duymadım.
Sadece ilk dava açtığımda ve duruşma günüme yakın amcam gibi bi kaç akrabam; eminsin di mi kızım bak çocukların da var gibi babacan uyarılarda bulundular.
1,5 sene oldu, ne birinden ima, ne akıl, ne eleştiri hiç bişey duymadım.
Duysam da umursamam bununda etkisi olabilir belki.
Benim o dört duvar içinde ne yaşadığımı kimse bilmiyordu çünkü, hala bilmiyorlar.
Sen de takma, kararını verdiysen önüne bak, Duyma.

Evli olan arkadaşlarımın, bekar olduğum için beni tehdit görmesi konusuna gelince;
İnsanlara bu konuda alan tanıyorum, biraz mesafelendim onların teklif etmediği hiç bişeyi ben teklif etmiyorum, onların kurduğu samimiyet kadar samimiyet kuruyorum, abartmıyorum yeri geldiğinde çekiliyorum köşeme.
Kafam rahat, ohh :)

Ben de elalemim mesela başkalarına gore. Ben neden boşanmış biri için böyle şeyler düşünmüyorum? Birinin boşandığını öğrendiğimde ilk aklıma gelen şu oluyor " nankör koca ne yaptı da kadını kaybetti" "kim bilir kadın ne cefalar çekti de yuvasını yıkmak zorunda kaldı " " helal olsun kadına demek ki kendine saygı duyuyor ve güçlü durmuş ki hayatından birini çıkarma sorumluluğunu almış " ya da en kötü düşüncem " Inşallah çok mağdur olmaz da travmayı bir an önce atlatır " deyip üzülmek oluyor.

Yani demem o ki , elalem var elalem var.

hayat onların hayatı değil ya rahatça konuşuyorlar kendi evlatlarının başına ne geleceğini biliyorlar mı hayatta herşey bizim için sen böyle olsun istemezdin ama nasip kısmet devam etsen belki çok daha mutsuz olacaksın hakkında hayırlısı olsun kimseyi takma kafana tabiri caizse salla gitsin

ben boşandım 2 sene oldu, o kadar mutlu ve huzurluyum ki. Ve bu söylediklerinizin 10 katı cümleler duydum. hiç sallamadım. Türlü iftiralara uğradım. binaya girerken komşum bile bana "kocanı nasıl aldatırsın utanmıyor musun , ne kadar da iyi adamdı." dedi. "Bu ne cürrett" diye bağırdım. Herkesle arama set koydum. Bir müddet sonra anladılar ki hiç sallamıyorum sustular.

Ve üstelik kayınvalide kişisi bana "bu mahalleyi terketmek zorunda kalacaksın, herkes senin o.. olduğunu bilip seni rahatsız edecek" dedi, hasta oğlunun dediklerine inanarak. Ben yıllara kıyamadığım için hakaret davası açmadım, ama halen yazdığı hakaretler telefonumda. Okudukça güçleniyorum bana güç veriyor. Ta ev sahibimi arayıp evden çıkarılmamı talep etmişlerdi. Ama ben evi satın aldım, allahıma şükür. Sonra daha çirkefleştiler.

Aynı dediğiniz gibi amcam bile bana dul olacaksın dedi, senin kızın gibi psikopatla yaşamaktan iyidir, kendi problemlerinle ilgilen dedim. Birgün cinayet haberlerinde kızını görmek dul olmamaktan daha önemli olan bir insanın bana söylediği şeyler benim için hiçbir önemi yok dedim.

Önemli olan senin kendini iyi hissetmen. Kendinin değerli olduğunu hisset güçlü ol. Hiçkimse senden daha önemli değil, hele ki insanların söylediği şeyler benim gözümde sıfır. Şimdi de hepsi benim hayatıma güçlülüğüme kararlılığıma özeniyor, keşke biz de yapabilsek diyorlar.

Hayat sana 2. kez yaşama şansı vermeyecek "elalem" için bu hakkı elinden alma.

Elalemin ne dedigi cok onemsiz ama ozellikle erkekler kadinlarla ilgili konularda o cenelerini kapatip karismamayi ogrenecekler. Erkek terorunun baska bir boyutu size yaptiklari. Ben olsam direkt sana ne, fikrini sordum mu, bu ne saygisiz cumleler derdim. Siz naifseniz bu benim kararim rica ediyorum ustune konusmayalim deyin. Ama susturun. Konusmaya basladiklari anda susturun devam edemesinler.

Siz cok guclu bir kadinsiniz. Kadinlar gucludur ama anneler daha gucludur unutmayin. O evde yasadiklarinizi elalem sizinle beraber yasamadi. Donseniz sizinle beraber eziyet cekmeye devam etmeyecekler. Insanlarin 30 saniyelik dedikodu malzemesi olmayi goze alarak bosandiginiz ve kizinizi oyle bir evde buyutmediginiz icin kiziniz sizinle gurur duyacak ve tesekkur edecek. Kiziniz haric kimseye karsi bir sorumlulugunuz yok bu konuda, hic onemsemeyin.

Yapanız gerekeni yapısınız en iyisinide yapışınız Rabbim mutluluğunızu daim etsin bu kıza yaşamımızda ne üzülmeye ne üzmeye değmez

5 sene oldu. Kulaklarimi öyle bir tikamisimki elaleme..bagirsalar umurumda degil duymuyorum
Duysamda etkilenmiyorum.Dulum ve hayatimdanda sooon derece memnunum.Herkes otursun kendi namusunu düsünsün. Kimse icin yasayamam.yasamiyorumda.istediklerini soylesinler.1 gün bile demedim keşke bosanmasaydim diye. O kadar korkuyordum ki bosanmaktan 6 sene cektim o korkak halimden dolayi. siddet ihanet asagilama..ne ararsan vardi. Sirf elalem ne der diye cekmistim. Eşeklik etmisim.Kendime etmisim.Sil onlari aklindan ve sana soylenenleri icsellestirmeden banane sanane demesini ogren. Hayat birilerine feda edilmeyecek kadar kiymetli ve kisa.

Mümkün olduğunca sanki bu konunun disindaymisim gibi yapıyorum . Denileni umursamamak için verdiğim çaba da çok . Ama bazen öyle birşey deniliyor ki ,sinirim çok bozuluyor

İnsanlara bu kadar söz hakkı tanımayın.Kimse kimsenin hayatı hakkında bu kadar rahat yorum yapmamalı.Ağızlarına laf vermeyin.
Gerekeni söyleyince ,biz sizin için dedik diyorlar bı de

Elimden geldiğince kulak asmamaya çalıssam da duymam icin ne mümkünse yapılıo . Babam ve annem Allah razı olsun laf dedirtmiyorlar ama herkese de engel olmak ne mümkün . Yanlış insanı seçmisim sucluymusum

Bunu diyen amcam da boşanmış ikinci evliliği üstelik . Allah'a havale ediyorum .ben boyle bir son olmasın diye verdigim mücadele altında kaldım . Allah biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…