Merhaba arkadaşlar ...
Boşanmanın yaşattığı sıkıntılı süreç bir yana ,birde elalem var . Hani şu herşeyi çok bilip ,konuşanlar .... Babamın amcasının oğlu arıyor "daha iyisini mı bulacak ,herkes neler çekiyor " kendi öz amcam , "dul olacak ,elalem arkasından ne der şimdi " gibi gibi bir sürü cümle yazabilirim ....
Çok bunaldım . Kim boşanmak için evlenir ,yada hangi boşanan ,kötü bir evlilikten çıkmış biri arayışa girer ki ya .!
Bı konu okuyunca evli olan kişilerin gözünde de tehdit olarak algılanmak!!! Ne kadar acı . Belki hayatta istisnalar vardır , tabiki eşinizin üzerinde olsun gözünüz ama bir kadınin bile size bu gözle bakacagini düşünmek çok acı ...
Bu elalem ne der vesvesesinden nasıl kurtulabilirim ? Bu içimdeki huzursuzluğu , korkakligi , utanmışligi (bosandigimi için ) , tedirginliği nasıl uzerimden çıkarıp atabilirim ?
zamanla geçiyor takmamayı öğrenin. ben hiç evlenmemiş gibi yaşayarak ve hiç evlenmemiş gibi hissederek atlattım o dönemleri. dul damgası el alemden ve akrabalarımdan çok yedim. mahallemden de yedim. bi tarafımla güldüm geçtim. çünkü benim yaşadığım şey evlilik değildi.
3 yıl sonra gerçekten aşık oldum sevdim evlendim. o bana laf edilen mahallede davul çaldırdım telli duvaklı çıktım baba evinden. benim hayatım benim kararım çok da fifi yani.
hayatta herşey bizim için. ilk boşanan sen değilsin. son boşanan da sen olmayacaksın. inadına gül. kurtulduğuna gül. yeni başlangıçlara gül.
Mümkün olduğunca sanki bu konunun disindaymisim gibi yapıyorum . Denileni umursamamak için verdiğim çaba da çok . Ama bazen öyle birşey deniliyor ki ,sinirim çok bozuluyorhayat onların hayatı değil ya rahatça konuşuyorlar kendi evlatlarının başına ne geleceğini biliyorlar mı hayatta herşey bizim için sen böyle olsun istemezdin ama nasip kısmet devam etsen belki çok daha mutsuz olacaksın hakkında hayırlısı olsun kimseyi takma kafana tabiri caizse salla gitsin
Gerekeni söyleyince ,biz sizin için dedik diyorlar bı deİnsanlara bu kadar söz hakkı tanımayın.Kimse kimsenin hayatı hakkında bu kadar rahat yorum yapmamalı.Ağızlarına laf vermeyin.
Elimden geldiğince kulak asmamaya çalıssam da duymam icin ne mümkünse yapılıo . Babam ve annem Allah razı olsun laf dedirtmiyorlar ama herkese de engel olmak ne mümkün . Yanlış insanı seçmisim sucluymusumHerkes kendine baksın. Benim kuzenim boşandığında onun baba tarafından akrabaları bulunduğumuz aynı ortamda benzer laflar ettiler, benim kuzen sustu ama ben daldım direkt.
Herkes kendi dört duvar içine baksın, kimin ne yaşadığı ya da ne yaşayacağı bilinmez dedim. Hem başkasını kafaya takıp ipe sapa gelmez laflar edecek kadar mutsuzsunuz belli ki bence siz önce kendi mutsuzluğunuza çare arayın sonra başkalarının evladını düşünün dedim. Kuzen bacağımı morarttı çimdiklerleO son oldu herkes başını öne eğdi ve hakkında hayırlısı olsun demeye başladı anında çark
Kimseyi konuşturmayın, hayat sizin hayatınız ve sizin ne yaşadığınızı sadece siz bilirsiniz. Geleceğinize odaklanın. Kimse bugün mutlu evliliğine güvenmesin yarını bilemez
Bunu diyen amcam da boşanmış ikinci evliliği üstelik . Allah'a havale ediyorum .ben boyle bir son olmasın diye verdigim mücadele altında kaldım . Allah biliyorNe dermiş elalem arkandan? Demekki senin öz amcanda boşanmış bir kadına bakacak kadar, kötü emellerle peşine takılacak kadar şeref yoksunuymuş.Aklına böyle şeyler gelen insanların içinde bunlar vardır.Kişinin fikri neyse zikride odur.Allah belalarını versin.