Neden bu kadar değersizim ...

Eşimin ailesi ile zaten mesafeliyim. Şehir dışındalar haliyle çok sık görüşemiyoruz.
Kendi ailemle konuşmadım insan neden hiçbişey yapmıyorsunuz benim için nasıl derki.
onlara göre olması gerektği gibi davranıyorlar.

Aile yaşantınızı çok bilmediğim için çok net bir yorum yapamayacağım. Ama örnek vermem gerekirse annem beni 1 gün aramasın hemen telefon açıp "sen beni artık sevmiyorsun, unuttun" vs diye söylenirim. Ya da rahatsız olduğum, kafama takılan bir şey varsa onları kırmayacak bir şekilde dile getiririm. Sonuçta bu insanlar senin canın, kanın. Onlarla rahat iletişim kurabilmen lazım. Sen düşündükçe, kafanda kurdukça emin ol kendini her geçen gün daha da kötü hissedeceksin, daha da doluracaksın. Örneğin; bize yazdığın gibi "siz bana böyle davrandıkça ben kendimi değersiz hissediyorum" diyerek duygularını onlarla paylaşabilirsin. Ve emin ol bir şey kaybetmezsin. Baktın düzelen bir şey yok. O zaman hayatına her zaman olduğun gibi tek başına devam edersin. Ama bu sefer eskisinden çoook daha güçlü bir şekilde...

Arkadasim bunlarin farkindasin da neden hala uzuyorsun kendini,cek biraz resti akillarini baslarina alirlar belki ,kendini boyle kullandirma.Esin ne diyor peki bu durumlara?

Senin üzülmeyeceğini bilsem suratlarına bakmam diyo.
yedi kat düşman yapmaz ailenin sana yaptıgını diyo.

Senin üzülmeyeceğini bilsem suratlarına bakmam diyo.
yedi kat düşman yapmaz ailenin sana yaptıgını diyo.
Dogru diyor,al cocugunu ver krese esim boyle istiyor de..Para mi istiyorlar yok de esim onaylamiyor de..Yada bir iki sert ciksa esiniz utanirlar belki boyle yapmaya.Ama benden size tavsiye olan size oluyor gordugunuz gibi o yuzden buna bir dur deyin.

Temizlikçi tutucam. taşıma firması da bulduk şükür.
Oglumda eylülde kreşe başlıycak. Ama bebeğe gene annem bakıcak vermem el kadar yavruyu diyo.
bazen ne halin varsa gör bakamam diyo bazende el mi yiycek parasını diyo.
Gçen bana sen resmen yaşlandın dedi. Sinir sitresten kilo alamıyorum.
el mi yiyecek parasını derken,siz nesiniz kaz mı ..afedersinizde annenizin insan olduğunu sanmıyorum..el kadar yavrunuza acıyın bari vermeyin.

Aile yaşantınızı çok bilmediğim için çok net bir yorum yapamayacağım. Ama örnek vermem gerekirse annem beni 1 gün aramasın hemen telefon açıp "sen beni artık sevmiyorsun, unuttun" vs diye söylenirim. Ya da rahatsız olduğum, kafama takılan bir şey varsa onları kırmayacak bir şekilde dile getiririm. Sonuçta bu insanlar senin canın, kanın. Onlarla rahat iletişim kurabilmen lazım. Sen düşündükçe, kafanda kurdukça emin ol kendini her geçen gün daha da kötü hissedeceksin, daha da doluracaksın. Örneğin; bize yazdığın gibi "siz bana böyle davrandıkça ben kendimi değersiz hissediyorum" diyerek duygularını onlarla paylaşabilirsin. Ve emin ol bir şey kaybetmezsin. Baktın düzelen bir şey yok. O zaman hayatına her zaman olduğun gibi tek başına devam edersin. Ama bu sefer eskisinden çoook daha güçlü bir şekilde...

Hiçbişeyin değişecegini sanmıyorum. Saçmalama derler. hatta dinleme tenezzülünde bile bulunmazlar.
Ben bebegimi kaybettim ilk bebeğimi salya sümük hastaneye kürtaj olmaya giderken annem baban evde yanlız deyip beni bırakıp gitti. Onlara göre ben çalışıyorum ve destek olmak zorundayım.

Dogru diyor,al cocugunu ver krese esim boyle istiyor de..Para mi istiyorlar yok de esim onaylamiyor de..Yada bir iki sert ciksa esiniz utanirlar belki boyle yapmaya.Ama benden size tavsiye olan size oluyor gordugunuz gibi o yuzden buna bir dur deyin.

Eşim asla sesini yükseltmez mizacı gereği böyle.
Annemler bişey isteyip olmadıgında aslında mehmet çok anlayışlı kesin sen izin vermemişsindir diyorlar.
Her durumda söylenecek sözleri var anlayacagınız.

Allah yardımcınız olsun..
eşiniz destekçiniz ise, bazı şeylerde onu öne sürün..
eşim artık kreşe gitmesini istiyo de al çocuğunu,
para gönderemem artık eşim istemiyor, huzursuzluk yaşıyorum de, desteğide kes böylece..
yapmak istediğin her değişikliğin önüne eşini koy..
birlikte hareket edin, ve bu insanları arkanızda bırakın..
kendinizi yıpratırsınız böyle, çok üzüldüm..

Hiçbişeyin değişecegini sanmıyorum. Saçmalama derler. hatta dinleme tenezzülünde bile bulunmazlar.
Ben bebegimi kaybettim ilk bebeğimi salya sümük hastaneye kürtaj olmaya giderken annem baban evde yanlız deyip beni bırakıp gitti. Onlara göre ben çalışıyorum ve destek olmak zorundayım.

Peki evlenmeden önce de sana karşı böyleler miydi?

Allah yardımcınız olsun..
eşiniz destekçiniz ise, bazı şeylerde onu öne sürün..
eşim artık kreşe gitmesini istiyo de al çocuğunu,
para gönderemem artık eşim istemiyor, huzursuzluk yaşıyorum de, desteğide kes böylece..
yapmak istediğin her değişikliğin önüne eşini koy..
birlikte hareket edin, ve bu insanları arkanızda bırakın..
kendinizi yıpratırsınız böyle, çok üzüldüm..[/QUOTE

Yeterince yıprandım zaten.
Örnegin evine götürür oglumu annem yanımda kalsın git gel ugraşmıyım diye. Anne oglumu getirirmisin özledim desem.
hastayım getiremem der.
Eşim arar yarım saat sonra çocuk bize.

Peki evlenmeden önce de sana karşı böyleler miydi?

Evet evet tabii.
Maaşımı elimden alırdı annem hiç demezdi sen genç kızsın ihtiyacın olur.
Arkadaşlarımla haftasonu biryere gitmezdim çünkü hiç param yoktu.
Diyemezdim de param yok çalışıyorum çünkü hep bir bahane ile evdeydim.
Annem evde yemek bile yapmazdı işte gelirdim evde agza atılcak lokma yok.
Hafta sonu annem fellik fellik gezer ben evde dip köşe temizlik yapardım.
En ufak bir karşı gel babamı doldurur üzerimize salardı.

resmen yok sayıyorlar sizi..
işte madem damadın lafı dinleniyor, bi denemenizde fayda var..
artık sesinizi çıkarmanın zamanı gelmiş bence..
öp öz ana baba da olsa, bazen söylemek gerekiyor..
misal ben işe yeni başladığımda babam kirayı benim vermemi istemişti,
nedenmiş dediğimde, sen bu evin evladı değilmisin, paylaşalım ödemelerimizi dedi..
benimde 4 yaş küçük erkek kardeşim var,
ozaman oda gitsin simit satsın, ayakkabı boyasın, paylaşım öyle olur dedim..
bidaha asla lafı edilmedi..
ozaman tamam deseydim, devamı artarak gelecekti..

resmen yok sayıyorlar sizi..
işte madem damadın lafı dinleniyor, bi denemenizde fayda var..
artık sesinizi çıkarmanın zamanı gelmiş bence..
öp öz ana baba da olsa, bazen söylemek gerekiyor..
misal ben işe yeni başladığımda babam kirayı benim vermemi istemişti,
nedenmiş dediğimde, sen bu evin evladı değilmisin, paylaşalım ödemelerimizi dedi..
benimde 4 yaş küçük erkek kardeşim var,
ozaman oda gitsin simit satsın, ayakkabı boyasın, paylaşım öyle olur dedim..
bidaha asla lafı edilmedi..
ozaman tamam deseydim, devamı artarak gelecekti..

Ben inanmıyorum bazen öz olduguma.

insanın kendi yanlız hissetmesi çok kötü bir duygu.
En zor anımda bile yoklar. Hep diyorum ki bu sefer yapmazlar ama hep aynı şeyler.
Alıp başımı onları hiç göremeyecegim bir yere gitmek istiyorum.

bende 7 aylık hamileyim canım,bebek olmadan ev boyansın temizlik bitsin boya kokusu olmasın istedim, evim 150 mt. heryer boyandı temizlendi... ne kendi annem nede kv. kimse yoktu , kv. iplemiyorum görüşmüyoruz zaten de...kendi annem şehir dışına çıktı boyadan bıgun once, sanki bilerek gitmiş gibi, karnım burnumda eğil kalk ustaya sofra kur kaldır, ayaklarım balon gibiydi ben bile korktum o gece... el gibi telefonla ilgilendi annem, naptın hallettınızmı, anne yoruldum mahvoldum dedım şaka gibi cvp: temizlıkçi tutsaydın ya kızım yorma kendını....kızkardeşimin evi boyanacak olsa adımını atmazdı gezmelere..bizdede var evlat ayrımı...

Evet yıllarca bu soru hep kafamde. Neden bu kadar değersizim.
4 kardeşiz en küçükleri benim, annem ablalarım ve abim evlenirken elinden geldiği kadar çeyizlerini yaptı takısını taktı. Bana gelince hiç bişey yapmadı. Sebep olarakta siz iki kişi çalışıyorsunuz yaparsınız dediler.
kayınvalidemlerde aynı zihniyet. Hiç bişey yapmadılar. Ne takı ne eşya. Annemlerde bişey yapmadıgı için neden yapmıyorsunuz diyemediler haliyle. Eşimle karınca misali kurduk evimizi. Ödedik borcumuzu sonra bahçe katı bir ev aldık. Taşınırkende temizliktede kimse yoktu yanımızda. Evimize iki kere hırsız girdi kimse destek olmadı. çok zor günler geçirdik maddi manevi kimse ama kimse yoktu. Sonra 2011 yılında düşük yaptım gene eşimle yanlızdık. 2012 de dogum yaptım annem hastaneye geldi yararından çok yük oldu bize. Ben dikişli dikişli çocuk bakmaya çalıştım annem uyuyordu. Ablam desen asla işin düştügünde ortalıkta olmaz. Ama mesela gel kahvaltı yapalım gel gün sırası bende filan desen hiç işim var demez. Kayınvalidem oğluma çorap almadı daha.
Ama gel gelelim bu insancıklar ne zaman paraya sıkışsalar siz iki kişi çalışıyorsunuz diye kapımızı çalıyorlar.
yeni bişey alsak tabi iki maaşsınız diye laf sokuyorlar. Annem babam aynı şekilde eşimin ailesi bişey yapacagımız zaman onların fikrini alalım istiyorlar.Sinir olmamak içten değil. Şimdi taşınıcam kara kara düşünüyorum nasıl olcak diye hamileyim altı aylık. Kimsem yok. Temizlik yapılıcak, ev toparlancak diğer ev yerleşicek ablamı çağırsam eminim işi olucak gelmiycek. Ben ablam hamileyken canı bişey çektiğinde harclıklarımdan alırdım hamile gözü kalmasın diye. Geçen cumartesi aradım fındıklı kek yapıyorum dedi. Sen hamilesin gel birlikte yiyelim yada sana da göndereyim demedi. Çok şükür alabilirim ama olay bu değil ki.
Neden bu kadar değersizim neden hem çıkar sağlamak için kullanılıyorum anlamıyorum. Para versemde değerli değilim, vermesem benden kötüsü yok. Annem 3 yaşında ki çocuguma para ile bakıyor ve benimle 50 lira için günlerce kavga edip günlerce göz yaşı döktürdü bana. Şimdide toplu bir paraya ihtiyaçları var 2 bin sen vericeksin diyo. Artık bu kadar da yüzsüzlüğe pes diyorum. Nedir hatam napıyorum da bu kadar değersizim anlamıyorum.. Birazcık karışık ve uzun oldu ne olur kusuruma bakmayın...
esin deger veriyor mu? yaninda ve destek mi?

Bu arada annem ogluma bakıyo ama yemek filan yapmıyo ben yapıyorum dolaba koyuyorum o ısıtıp yediriyo.
bir kez hastaydım galiba yapamadım yemek kıyamet koptu ben yemek yapmak zorunda değilim yap koy çocugunun yemegini dedi.
Yerinde olsaydım bakıcı tutardım buna paranla rezil olmak denir.

Bacım valla sen hak etmişsin sanki. Yani sabır taşı olsa çatlardı sen nasıl dayandın?

Geçen yaz kreşe vericektim oglumu ben büyüttüm parasını başkasına yedirmem dedi annem.
kadın tutucam zaten mecburen bu kadar işin altından kalkamam. aslında yaparımda malum hamilelik.
Ben tek başıma kendimi paralarım ama ailem en ufak sıkıştıklarında ararlar yetiş diye. Çok üzülüyorum çok.

Torununa baktığı için 50 tl nın lafını yapıp sizi günlerce ağlatan kadına ne diye hala çocuk emanet ediyorsunuz. Yani kreşe verseniz bu ay paranız çıkışmadı 50 tl eksik verseniz 7 kat yabancı insanlar anlar ama anneniz canın sağolsun demek yerine sizinle çata çat kavga etmiş. Allah yardımcınız olsun işiniz zor. Ama madem onlar sizin zor zamanınızda yanınızda olmuyor sizde olmayın. 50 tl için sizinle kavga eden birisi kalkıp size 2000 tl emri vaki yapıyor inanamıyorum..o_O

bende 7 aylık hamileyim canım,bebek olmadan ev boyansın temizlik bitsin boya kokusu olmasın istedim, evim 150 mt. heryer boyandı temizlendi... ne kendi annem nede kv. kimse yoktu , kv. iplemiyorum görüşmüyoruz zaten de...kendi annem şehir dışına çıktı boyadan bıgun once, sanki bilerek gitmiş gibi, karnım burnumda eğil kalk ustaya sofra kur kaldır, ayaklarım balon gibiydi ben bile korktum o gece... el gibi telefonla ilgilendi annem, naptın hallettınızmı, anne yoruldum mahvoldum dedım şaka gibi cvp: temizlıkçi tutsaydın ya kızım yorma kendını....kızkardeşimin evi boyanacak olsa adımını atmazdı gezmelere..bizdede var evlat ayrımı...

Me kadar canını acıtıyo dimi insanın malesef :KK43:

Torununa baktığı için 50 tl nın lafını yapıp sizi günlerce ağlatan kadına ne diye hala çocuk emanet ediyorsunuz. Yani kreşe verseniz bu ay paranız çıkışmadı 50 tl eksik verseniz 7 kat yabancı insanlar anlar ama anneniz canın sağolsun demek yerine sizinle çata çat kavga etmiş. Allah yardımcınız olsun işiniz zor. Ama madem onlar sizin zor zamanınızda yanınızda olmuyor sizde olmayın. 50 tl için sizinle kavga eden birisi kalkıp size 2000 tl emri vaki yapıyor inanamıyorum..o_O

Aynen öyle.
Dedim ki bende anne hatırlıyormusun 50 lira için günlerce aglattıgını beni dedim. Ben evlatmışım yapmak zorundaymısım.
herşeyde haklı çıkarır kendini.

X