- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.872
Evet arada benzer nickli biri cevap yazmış karıştı pardon.Benim çift üyeliğim yokki. O nedir onu bile bilmiyorum !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet arada benzer nickli biri cevap yazmış karıştı pardon.Benim çift üyeliğim yokki. O nedir onu bile bilmiyorum !!!
Canım sen önce tavrını koy bir bakalım anladığım kadarı ile eşin ile çok mutlusun önemli olanda bu zaten diğerleri seni sadece işii düştüğünde para olarak görüyosa dış kapının arkasıdır benim için sende öyle yap kimseye değerinden fazla değer verme çok şükür çalışıyosunuz herşeyin üstesinden gelirsiniz.Yavrunada bakıyor 50 lira için kıyamet koparıyosa vahlar olsun bu anneye allah yardım etsin değişsin bu zihniyeti bir an evvel .anne olmasa çok denecek şey var ama işte o dünyaya getiren varlık hakkı var üstünde yapacak birşey yok sadece mesafeni koru sen bunu yap inşallah devamı güzel olur.
anneniz torununa para ile mi bakiyor !!!!
zaten karekterlerini anlatmak icin bu kelimeyi yazmaniz bile yeterliydi
anlattıklarınıza göre aileleriniz, maddi manevi destek olmamışlar. aileler, maddi olmayabilir ama manevi olarak evlatlarının yanında olmalılar diye düşünüyorum. koyun mesafenizi ayda yılda bir görüşün. çocuğunuzu ya kreşe verin ya da başka bakıcı tutun. annenize baktırmayın yani, günlerce sizi ağlattığını söylüyorsunuz.temizlik taşınma vs. gibi işler için de bir kadın hatta iki kadın tutup evinize yerleşirsiniz. nakliyatçılar da taşımayı yapar. biraz masraflı olur ama kafanız da rahat olur. kimseden beklentiniz olmasın, siz de onlar için maddi manevi bir şey yapmayın. keskin çizgiler olursa onlar da zamanla sizden bir şey isteyemez hale gelirler. ayrıca küçük bir mevzu ama üzüldüm: ablanızın fındıklı kek yaptığını söylemesi gel yiyelim dememesi de vicdansızca bir hareket çünkü hamilesiniz.
Çok üzücü bir durum gerçekten. Allah yardımcınız olsun Eşinizin ailesi ile zor olur ama en azından kendi ailenizi karşınıza alıp hiç konuştunuz mu? Eğer konuşarakta çözüme ulaşılamıyorsa iki taraf için de araya mesafe koymak sizin için en mantıklısı olacak sanırım.
bir süre görüşmezsen iki taraflada bir şey kaybetmezsin..varlığının kıymetini bilmeyenleri yokluğunla bir terbiye et hele.Evet yıllarca bu soru hep kafamde. Neden bu kadar değersizim.
4 kardeşiz en küçükleri benim, annem ablalarım ve abim evlenirken elinden geldiği kadar çeyizlerini yaptı takısını taktı. Bana gelince hiç bişey yapmadı. Sebep olarakta siz iki kişi çalışıyorsunuz yaparsınız dediler.
kayınvalidemlerde aynı zihniyet. Hiç bişey yapmadılar. Ne takı ne eşya. Annemlerde bişey yapmadıgı için neden yapmıyorsunuz diyemediler haliyle. Eşimle karınca misali kurduk evimizi. Ödedik borcumuzu sonra bahçe katı bir ev aldık. Taşınırkende temizliktede kimse yoktu yanımızda. Evimize iki kere hırsız girdi kimse destek olmadı. çok zor günler geçirdik maddi manevi kimse ama kimse yoktu. Sonra 2011 yılında düşük yaptım gene eşimle yanlızdık. 2012 de dogum yaptım annem hastaneye geldi yararından çok yük oldu bize. Ben dikişli dikişli çocuk bakmaya çalıştım annem uyuyordu. Ablam desen asla işin düştügünde ortalıkta olmaz. Ama mesela gel kahvaltı yapalım gel gün sırası bende filan desen hiç işim var demez. Kayınvalidem oğluma çorap almadı daha.
Ama gel gelelim bu insancıklar ne zaman paraya sıkışsalar siz iki kişi çalışıyorsunuz diye kapımızı çalıyorlar.
yeni bişey alsak tabi iki maaşsınız diye laf sokuyorlar. Annem babam aynı şekilde eşimin ailesi bişey yapacagımız zaman onların fikrini alalım istiyorlar.Sinir olmamak içten değil. Şimdi taşınıcam kara kara düşünüyorum nasıl olcak diye hamileyim altı aylık. Kimsem yok. Temizlik yapılıcak, ev toparlancak diğer ev yerleşicek ablamı çağırsam eminim işi olucak gelmiycek. Ben ablam hamileyken canı bişey çektiğinde harclıklarımdan alırdım hamile gözü kalmasın diye. Geçen cumartesi aradım fındıklı kek yapıyorum dedi. Sen hamilesin gel birlikte yiyelim yada sana da göndereyim demedi. Çok şükür alabilirim ama olay bu değil ki.
Neden bu kadar değersizim neden hem çıkar sağlamak için kullanılıyorum anlamıyorum. Para versemde değerli değilim, vermesem benden kötüsü yok. Annem 3 yaşında ki çocuguma para ile bakıyor ve benimle 50 lira için günlerce kavga edip günlerce göz yaşı döktürdü bana. Şimdide toplu bir paraya ihtiyaçları var 2 bin sen vericeksin diyo. Artık bu kadar da yüzsüzlüğe pes diyorum. Nedir hatam napıyorum da bu kadar değersizim anlamıyorum.. Birazcık karışık ve uzun oldu ne olur kusuruma bakmayın...
Ne güzel yazmışsınız çok teşekkürler.
Şükür eşimle sorunum yok ama olanlara çok üzülüyorum. Arkadaşlarım daha çok deger veriyo ailemden.
bir süre görüşmezsen iki taraflada bir şey kaybetmezsin..varlığının kıymetini bilmeyenleri yokluğunla bir terbiye et hele.
neden baktırıyorsun o vakitBu arada annem ogluma bakıyo ama yemek filan yapmıyo ben yapıyorum dolaba koyuyorum o ısıtıp yediriyo.
bir kez hastaydım galiba yapamadım yemek kıyamet koptu ben yemek yapmak zorunda değilim yap koy çocugunun yemegini dedi.
neden baktırıyorsun o vakit
Canım hiçkimseyi karıştırma 100 tl ye temizlikçi bul taşınacağın evi temizlettir.. 500-1000 tl arası taşıma firmaları var eşyalarını çiçek gibi taşır yerleştirirler mutfak tabak çanaklarına kadar onlar koliliyor sen sadece başlarında duruyorsun.. Minik kızınıda al annenin yanına kreşe ver zaten yaşı gelmiş yeni doğacak yavrunada iyi bir bakıcı bul.. Paranla rezil olma ve ilişiğini kes bu insanlarla .. Çünkü bunlar akraba değil resmrn akbabaEvet yıllarca bu soru hep kafamde. Neden bu kadar değersizim.
4 kardeşiz en küçükleri benim, annem ablalarım ve abim evlenirken elinden geldiği kadar çeyizlerini yaptı takısını taktı. Bana gelince hiç bişey yapmadı. Sebep olarakta siz iki kişi çalışıyorsunuz yaparsınız dediler.
kayınvalidemlerde aynı zihniyet. Hiç bişey yapmadılar. Ne takı ne eşya. Annemlerde bişey yapmadıgı için neden yapmıyorsunuz diyemediler haliyle. Eşimle karınca misali kurduk evimizi. Ödedik borcumuzu sonra bahçe katı bir ev aldık. Taşınırkende temizliktede kimse yoktu yanımızda. Evimize iki kere hırsız girdi kimse destek olmadı. çok zor günler geçirdik maddi manevi kimse ama kimse yoktu. Sonra 2011 yılında düşük yaptım gene eşimle yanlızdık. 2012 de dogum yaptım annem hastaneye geldi yararından çok yük oldu bize. Ben dikişli dikişli çocuk bakmaya çalıştım annem uyuyordu. Ablam desen asla işin düştügünde ortalıkta olmaz. Ama mesela gel kahvaltı yapalım gel gün sırası bende filan desen hiç işim var demez. Kayınvalidem oğluma çorap almadı daha.
Ama gel gelelim bu insancıklar ne zaman paraya sıkışsalar siz iki kişi çalışıyorsunuz diye kapımızı çalıyorlar.
yeni bişey alsak tabi iki maaşsınız diye laf sokuyorlar. Annem babam aynı şekilde eşimin ailesi bişey yapacagımız zaman onların fikrini alalım istiyorlar.Sinir olmamak içten değil. Şimdi taşınıcam kara kara düşünüyorum nasıl olcak diye hamileyim altı aylık. Kimsem yok. Temizlik yapılıcak, ev toparlancak diğer ev yerleşicek ablamı çağırsam eminim işi olucak gelmiycek. Ben ablam hamileyken canı bişey çektiğinde harclıklarımdan alırdım hamile gözü kalmasın diye. Geçen cumartesi aradım fındıklı kek yapıyorum dedi. Sen hamilesin gel birlikte yiyelim yada sana da göndereyim demedi. Çok şükür alabilirim ama olay bu değil ki.
Neden bu kadar değersizim neden hem çıkar sağlamak için kullanılıyorum anlamıyorum. Para versemde değerli değilim, vermesem benden kötüsü yok. Annem 3 yaşında ki çocuguma para ile bakıyor ve benimle 50 lira için günlerce kavga edip günlerce göz yaşı döktürdü bana. Şimdide toplu bir paraya ihtiyaçları var 2 bin sen vericeksin diyo. Artık bu kadar da yüzsüzlüğe pes diyorum. Nedir hatam napıyorum da bu kadar değersizim anlamıyorum.. Birazcık karışık ve uzun oldu ne olur kusuruma bakmayın...
Canım hiçkimseyi karıştırma 100 tl ye temizlikçi bul taşınacağın evi temizlettir.. 500-1000 tl arası taşıma firmaları var eşyalarını çiçek gibi taşır yerleştirirler mutfak tabak çanaklarına kadar onlar koliliyor sen sadece başlarında duruyorsun.. Minik kızınıda al annenin yanına kreşe ver zaten yaşı gelmiş yeni doğacak yavrunada iyi bir bakıcı bul.. Paranla rezil olma ve ilişiğini kes bu insanlarla .. Çünkü bunlar akraba değil resmrn akbaba