- 15 Temmuz 2008
- 5.479
- 4.922
-
- Konu Sahibi dingindeniz
Ciddi ciddi mesafe koymak şart.. Düğünde bayramda hiç tanımadığım uzaktan akrabalar bile soruyor e 2 yıl olmuş çocuk yok mu daha diye. 2 yıl olmuşsa vardır bir sebebi bekledikleri diye düşünmüyorlar. Duymak istedikleri şey benim çocuğum olmuyor cümlesi. Sonra akıl vermelere başlayacaklar çünkü. Açıkçası burdan bana birisi tavsiye verse zoruma gitmez çünkü yaşamış insanlar. Yüzyüze tanımadıkları için beni rencide amacı gütmezler. Ama bana toplum içinde çocuk sorup tavsiye veren nasihat eden insanın iyi niyetli olduğuna inanmıyorumbu meraklı dedikoducular yüzünden insan içine çıkmaya korkuyorum biri çıkıp bebek yokmu daha sorusunu sorcak diyeboş beyinli cahiller
Öp öz teyzem korunmayın sonra çocuğunuz olmaz dedi defalarca bıktırana kadar. Her telefonda boş durmayın der.. Üstelik zaten ben korunmuyorum eşim korunuyor hani ilaç filan kullansam da hormonum bozulsa desen.. durduk yere niye olmasın benim çocuğum korundum diye. Yani bi de yumurtalık kistim olduğunu duysalar tefe koyup çalarlar..bir de şöyle bişey var...hadi samimi olmadıklarına kısmet diyorsun susturuyorsun ya yakınların? başının etini yiyorlar olaki kazara birine tedavi görüyorum demeye gör..vay efendim benim kızın da olmuyordu şunu yaptı, yok bizim akrabanın da olmuyordu şunu yaptı, zaten ilaç kullanıyorsunuz die olmuyor kendi haline bırakın vs.. herkes çok biliyor söylesen polikistik over die anlamaz tüplerde sorun varmış desen anlamaz hala şunu yap olur olur der dururlar..ya herkesin problemi aynı değil ki belli başlı yapılması gereken şeyler var öyle her duyduğunu yapacak olsan ohooo ne dayatıyorsun.. araştırıyoruz hangi probleme ne iyi gelir elimizden geleni yapıyoruz zaten..
bir de ben böyle bebek yok mu dediklerinde dayanamıyorum düğümleniyor sözler boğazımda gözlerim sulanıyor adamlar anlamıyorlar bile her seferinde aynı soru ..
Evet tam olarak Allah vicdan versin.. İnsanların zayıflığıyla beslenenler var maalesef. Öyle kendilerini iyi hissediyorlar çünküHiç sevmem milleti genelleme yi ama bu konuda genelleyeceğim. Bazı insanlar çok zot, anlayışsız. Ne denebilir ki? Allah vicdan versin.
Azıcık empati! Bu kadar zor mu insanları anlamak ya?
Sen alınmıyorsan en güzeli bu zaten inşallah hep böyle iyimser olursun ama sırf iki yıldır çocuğum olmadığını duyınca " çocuğun olmazsa görürüm ben seni" diyen arkadaşımı , korunma sonra isterseniz olmaz diyen teyzemi, bayramda elin günün içinde karnını gösterip yok mu dahaaa niyee diye bağıra bağıra soran dıdımın dıdısını ben iyi niyetli görmüyorum arkadaşım maalesefKatılıyorum size ama ben de bazı bayanları gereğinden fazla hassas buluyorum bu konuda. Gerçekten tüm soranlar kötü niyetli mi sizce? Hepsi açık mi arıyor tek dertleri bizim çocuğumuzun olmayışını dedikodu malzemesi yapmak mi?
Ben böyle düşünmüyorum ya dünyada iyi niyetli insanların varliklarina inanmak istiyorum..
Gerçekten yardimci olmak adına sorduklarini düşünmek lstiyorum..
Belki ben çok safim bilmiyorum.
Toplumu değiştiremeyiz ama kendimizi, duruma bakışımizi değiştirebiliriz bir parça.
Onlar için mi Hayır kendimiz için. .
Bana da soruyorlar ama hiç alınmadım inanin. Sorun etmedim. Terslemedim kimseyi. Yol gösterenler oluyor. Bak şunu uygulayın şu hamile kaldı sen de dene diyen oluyor.
Kuzenimin çocuğu doğal yolla olmuyordu, imkansizdi. Tüp bebek tedavileri ile 3 çocuğu oldu..
O zorlu süreci yaşamış biri olarak uzun uzun anlattı bana bak tedavi için geç kalma. Yasin küçük değil diye.
Ben 2 yıldır korunmadigim halde olmuyor. Ikinizde de sorun yok dediler diye üstüne gitmiyorum durumun ama yaş da 29.
Inanin çocuk var mı diye soranlara yok derken acimıyor içim.
Ee hadi yapın artık diye espri yapanlara ben de espri ole yapamıyorum kardes olmuyor diyorum. Ve gülebiliyorum.
Asla kötü niyetli olduklarını düşünmedim.
Benim acım, eksigim kimi neden beslesin?
Besliyorsa acirim ben o insana.. Sadece acirim kızmam. .
Gerçekten kızmam.
Mutluluk= çocuk demiyorum.
Rabbim hayırlı bir zamanda hayırlı bir evlat ver. Hayirsizsa istemiyorum diyorum.
Ve gerçekten Allah'a emanet yaşıyorum.
Olursa ne güzel olur?
Olmazsa da hayırlısı..
tedavi görmüş biri sana tavsiye veriyosa onda art niyet aranmaz zaten, onun yaşadıklarını sende yaşama istiyodur.ama sana tembelmisin çalışmıyomusun diye soruyosa o insanın iyi niyetli olduğuna kimse inandırmaz beni.açık arıyoKatılıyorum size ama ben de bazı bayanları gereğinden fazla hassas buluyorum bu konuda. Gerçekten tüm soranlar kötü niyetli mi sizce? Hepsi açık mi arıyor tek dertleri bizim çocuğumuzun olmayışını dedikodu malzemesi yapmak mi?
Ben böyle düşünmüyorum ya dünyada iyi niyetli insanların varliklarina inanmak istiyorum..
Gerçekten yardimci olmak adına sorduklarini düşünmek lstiyorum..
Belki ben çok safim bilmiyorum.
Toplumu değiştiremeyiz ama kendimizi, duruma bakışımizi değiştirebiliriz bir parça.
Onlar için mi Hayır kendimiz için. .
Bana da soruyorlar ama hiç alınmadım inanin. Sorun etmedim. Terslemedim kimseyi. Yol gösterenler oluyor. Bak şunu uygulayın şu hamile kaldı sen de dene diyen oluyor.
Kuzenimin çocuğu doğal yolla olmuyordu, imkansizdi. Tüp bebek tedavileri ile 3 çocuğu oldu..
O zorlu süreci yaşamış biri olarak uzun uzun anlattı bana bak tedavi için geç kalma. Yasin küçük değil diye.
Ben 2 yıldır korunmadigim halde olmuyor. Ikinizde de sorun yok dediler diye üstüne gitmiyorum durumun ama yaş da 29.
Inanin çocuk var mı diye soranlara yok derken acimıyor içim.
Ee hadi yapın artık diye espri yapanlara ben de espri ole yapamıyorum kardes olmuyor diyorum. Ve gülebiliyorum.
Asla kötü niyetli olduklarını düşünmedim.
Benim acım, eksigim kimi neden beslesin?
Besliyorsa acirim ben o insana.. Sadece acirim kızmam. .
Gerçekten kızmam.
Mutluluk= çocuk demiyorum.
Rabbim hayırlı bir zamanda hayırlı bir evlat ver. Hayirsizsa istemiyorum diyorum.
Ve gerçekten Allah'a emanet yaşıyorum.
Olursa ne güzel olur?
Olmazsa da hayırlısı..
bende dün eşime söyledim hemde yolda ağlayarak sarıldı bana lütfen yapma bende üzülüyorum bak dedi. yolda ağladım evde odaya kapattım kendimi ağladım. Gece yatarken ağladım sabah kalktım ağladım... Bunu o densizler bilmiyorlar ama sanki ben istemiyorum hamile olmayı sevdiğimden bir parça taşımayı. Sanki ben istemiyorum yumuş yumuş elleri olan gözleri sevdiğim adama benzeyen bir bebeğim olmasını... Dün bir arkadaşmın bebeği oldu gözyaşlarımı sildim eşime hadi hastaneye götür beni geçmiş olsuna gidelim dedim eminmisin bunu yapmak istediğinden dedi eminim götür beni dedim. Hemde o hastanede 6 ay önce düşük yaptım canımın canını orda bıraktım ama yinede gittim korkarak yaşayamazdım. Hastanenin kapısında durdum adım atamadım içeriye aynı yaşadığım acıyı sanki tekrar yaşadım boğazımda bir yumru oturdu yine. Biraz bekledim girdim arkadaşımın yanına tebrik ettim kokladım bebeği rabbim banada nasip et rabbim nazarlardan korusun diyerek. Çıkarken yine ağladım arkadaşımı kıskandığım için değil bizimde olsun diye. Biz bebek bekleyenler olarak hassasız eğer biz toplum içine karışarak geziyorsak bunu eksiklikmiş gibi bizim yüzümüze vurmasınlar rica ediyorum insanlardan.Bu konuyla ilgili her açılan konuyu ben de gözlerim dolu dolu okuyorum, anlatılan tedavi süreçlerini okurken kim bilir ne kadar canları yanıyor ama evlat için katlanıyorlar en kısa zamanda nasip et Allahım diye dua ederek okuyorum. Geçen birisi yazmıştı paramız kalmadı diye nasıl bir çaresizlik.. Ama dışardan bakan bunu bilmiyor millet keyfinden çocuk yapmıyor gibi sıkıştırıp duruyor. Ben bu konuyu kendim için yazmadım belki yanımızda birine bu baskı yapılırsa ondan önce biz onu savunalım, onu o zor cevabı vermekten kurtaralım diye yazdım. Çünkü birilerindeki o baskıyı görünce benim bile canım yanıyor. Kimse kimsenin yarasını deşmesin.
Ben kimseye soramam bakarım iki üç yıllık evli ya da daha fazla ama çocuğu yok. Belki olmuyordur diye düşünürüm. O insan da bana sorununu anlatmak zorunda değil milletin cinsel sorununu ben niye bileyim niye utandırayım niye yarasını deşeyim. Soruldukça insan problemini büyütüyor ben böyle düşünüyorum. Ben daha denemediğim halde o kadar korkuyorum ki bebeğim olmazsa bu insanlar benim psikolojimi iyice alt üst ederler. Bebek denemeden önce kür yapmaya başlayacağım inşallahtedavi görmüş biri sana tavsiye veriyosa onda art niyet aranmaz zaten, onun yaşadıklarını sende yaşama istiyodur.ama sana tembelmisin çalışmıyomusun diye soruyosa o insanın iyi niyetli olduğuna kimse inandırmaz beni.açık arıyo
olmuyo deyince suscaklarını bilsem rahat rahat söylerim, ama soruların devamı kesilmiyoki amaç dedikodu yapmak işte herkese yaymak, senin kanyan yaranı daha çok kanatmak
inşallah senin hemen olur ne kadarlık evlisinBen kimseye soramam bakarım iki üç yıllık evli ya da daha fazla ama çocuğu yok. Belki olmuyordur diye düşünürüm. O insan da bana sorununu anlatmak zorunda değil milletin cinsel sorununu ben niye bileyim niye utandırayım niye yarasını deşeyim. Soruldukça insan problemini büyütüyor ben böyle düşünüyorum. Ben daha denemediğim halde o kadar korkuyorum ki bebeğim olmazsa bu insanlar benim psikolojimi iyice alt üst ederler. Bebek denemeden önce kür yapmaya başlayacağım inşallah
İnşallah Allah isteyen herkese hemen nasip etsin. İki yıl oldu biziminşallah senin hemen olur ne kadarlık evlisin