Neden Bu Kadar Acımasız Oluyoruz

BEN HAYATTA KİMSEYE SORAMAM AMA KARŞIMDAKİ İNSANLARINDA BU HASSASİYETTE OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM ARTIK SORMAYIDA GECTİLER NABER DİYE SORDUĞUMDA SENDEN NABER DİYİP DİREK ELİYLE KARNINI GÖSTERMELERİ ARTIK SABRI TAŞIRMAYA BAŞLADI BEN KISMET DEDİKÇE ÜSTELEMELERİ YA NE OLUR BİR SUSSUN HERKESİN HAYATI KENDİNE.ÇOCUK OLDUĞUNDA NE YAPICAKSINIZ GELİP BAKICAKMISINIZ ? EKONOMİK YÖNDEN YARDIMCI MI OLUCAKSINIZ ? SADECE KONUŞMAK İÇİN KONUŞUN AMA KARŞINIZDAKİNİ HİÇ DÜŞÜNMEYİN .ARTIK KONUŞMAKTAN YORULDUM AMA İNSANLAR SORMAKTAN YORULMADI COK DOLDUM İÇİMİ DÖKTÜM RAHATLADIM:mad::confused:

toplum olarak SAYGISIZ bir milletiz.. kesinlikle katılıyorum her cümlene.. ben de doğum yaptıktan sonra ilk 2 ay emzirme ile ilgili muhabbetle boğuştum.. emzirdikçe gelir, aa nie mama veriyorsun, sütün mü yok, ben mememi bi çıkarırdım karşı duvara fışkırırdı, bizim gelin sütünü sağıyor sabaha kaymak tutuyor, emzir emzir emzir emzir................ hepimiz gerizekalıyız her şeyi başkaları biliyor..
geçen bir yazı okumuştum..
"dertlerinizi anlattığınız insanların %20si sizin derdinizi umursamıyor, %80'i de ohh çok şükür bende bu dert yok diye dinliyor"
bu bile ne kadar vicdansız olduğumuzun bir göstergesi..
Herkes her şeyi çok biliyor, bilmeyebin yetersiz olan sadece biziz zaten

toplum olarak SAYGISIZ bir milletiz.. kesinlikle katılıyorum her cümlene.. ben de doğum yaptıktan sonra ilk 2 ay emzirme ile ilgili muhabbetle boğuştum.. emzirdikçe gelir, aa nie mama veriyorsun, sütün mü yok, ben mememi bi çıkarırdım karşı duvara fışkırırdı, bizim gelin sütünü sağıyor sabaha kaymak tutuyor, emzir emzir emzir emzir................ hepimiz gerizekalıyız her şeyi başkaları biliyor..
geçen bir yazı okumuştum..
"dertlerinizi anlattığınız insanların %20si sizin derdinizi umursamıyor, %80'i de ohh çok şükür bende bu dert yok diye dinliyor"
bu bile ne kadar vicdansız olduğumuzun bir göstergesi..

ay koptum ya kusura bakmayın da :KK70:

yazdıklarınıza katılıyorum
fakat sız neden bebek yapmadıgınızın acıklamasını bıze psıkolojım bozulmasın dıye demıssınız bence bu kacmak
kalıp savasmak daha dogrusu dıye dusunuyorum sayet bebek dusunuyorsanız
Canım bulunduğum doğru düzgün doktor bulunmuyor eğer şu an ben çocuğum olmadığını öğrenirsem tek yapacağım şey orda geçirdiğim vakti kendime zehir etmek olacak. Her ay test yapıp oturup ağlamak olacak. Bir yıl daha sabretmek zorundayım gideceğim yerlerde de ilk baktığım şey sağlık imkanı zaten.

Canım bulunduğum doğru düzgün doktor bulunmuyor eğer şu an ben çocuğum olmadığını öğrenirsem tek yapacağım şey orda geçirdiğim vakti kendime zehir etmek olacak. Her ay test yapıp oturup ağlamak olacak. Bir yıl daha sabretmek zorundayım gideceğim yerlerde de ilk baktığım şey sağlık imkanı zaten.

ben sizin çocuğunuz olmuyor diye sanıyordum konuyu anlamamışım.Siz daha denemeden bunları yaşamışsınız.Rabbim istediğiniz anda nasip ederim inşallah da bu tarz insanlarla boğuşmak zorunda kalmazsınız

ben sizin çocuğunuz olmuyor diye sanıyordum konuyu anlamamışım.Siz daha denemeden bunları yaşamışsınız.Rabbim istediğiniz anda nasip ederim inşallah da bu tarz insanlarla boğuşmak zorunda kalmazsınız
Yok canım konumda da yazdım denemedim çünkü olursa uygun şartları sağlayamam, olmazsa da tedavi olamam. Ama insanlar anlamıyor sürekli bir baskı, olmazsa o zaman seni görürüzker filan. Mutlu olacaklar heralde çocuğum olmuyor desem

Yok canım konumda da yazdım denemedim çünkü olursa uygun şartları sağlayamam, olmazsa da tedavi olamam. Ama insanlar anlamıyor sürekli bir baskı, olmazsa o zaman seni görürüzker filan. Mutlu olacaklar heralde çocuğum olmuyor desem

Şimdi anladım canım.Dediğim gibi inşallah istediğin zaman nasip eder Rabbim sana.Gerçekten zor süreç .Ben daha 1,5 yıldır evliyim 1 yıldır tedavi gördüm sayılır 2 düşüğüm var .Kafamdan atatyım düşünmeyeyim diyorum ama yok buna fırtsat vermiyorlar.Rabbim isteyen herkese nasip etsin İnşallah tez vakitte.En yakının bile bir hamileden bahsederken ilk geceden hamile kaldı diye özellikle belirtiyor sanki.Yada ben hassasım artık her şeye alınıyorum

Insanlar başkalarının hayatlarına burunlarini sokmayı çok seviyorlar çünkü. Kuzenim de bu dertten muzdarip gecen konuştuk ne paralar dokmusler nerelere gitmisler. Inşallah olamayan herkes çocuk sahibi olur. Ilerde bana biri sorsa baski yapsa onlara patlarim diye dusunuyorum.
En iyisi kulak asmamak.

insanların SORGULARI hiç bitmiyor

bekarsan yokmu birileri?
buldun birini ne zaman evleneceksin?
evlendin çocuk ne zaman?
hamile kaldın ne zaman doğacak haydi doğsunda sevelim...
çocuk doğar ay sütünmü yok bu çocuk aç büyümemiş bu
biraz zaman geçer kardeş yokmu hani 2.nerde

yani bizim milletimizin hayatın her adımında soracak sorusu bol.....

Şimdi anladım canım.Dediğim gibi inşallah istediğin zaman nasip eder Rabbim sana.Gerçekten zor süreç .Ben daha 1,5 yıldır evliyim 1 yıldır tedavi gördüm sayılır 2 düşüğüm var .Kafamdan atatyım düşünmeyeyim diyorum ama yok buna fırtsat vermiyorlar.Rabbim isteyen herkese nasip etsin İnşallah tez vakitte.En yakının bile bir hamileden bahsederken ilk geceden hamile kaldı diye özellikle belirtiyor sanki.Yada ben hassasım artık her şeye alınıyorum
Amin.. İnşallah yine hamile kalırsın bu sefer kucağına almak nasip olur. İlk geceden olması da, olmaması da Allah ın takdiri. Her şey zamanını bekliyor işte.

Bdv a konu açtım da aslında bu dert sadece benim değil buradaki bebek arayışında olan herkesin derdi.

Evlat sahibi olmak bir ihtiyaç olabilir en güzel duygudur ama insanlar canlarını dişlerine takıp bütün ömürlerini buna harcayacak kadar, tarifsiz acılarla operasyonlar geçirecek, defalarca hayal kırıklığı yaşayacak kadar strese giriyorlar.

Hergün yazılarını okuyorum kahroluyorum çünkü bana göre psikolojilerini bozacak derecede çocuk uğraşı içine girmelerinin temel nedeni toplumsal baskı. O toplum da biziz bayanlar. Hepimiz birilerinin eltisi, görümcesi, komşusu, iş arkadaşı, teyzesi, halası ya da dıdının dıdısıyız. Her fırsatta her görüşte çocuk düşünmüyor musunuz diye soruyoruz, her seferinde zaten ağır imtihandan geçen insanlara biraz da biz yük oluyoruz. Çoğu insan da iyi niyetli sormuyor acaba çocuğu olmuyor mu diye düşünüp açık arıyor ki benim için bu bir açık değil Allah ın takdiridir sadece. Bizi niye ilgilendiriyor?? Doğursalar bakacak olan biz miyiz?

Allah ını seven vicdanı olan azıcık sussun! Etrafını da sustursun. Benim de sağlık sorunlarım ve yaşadığım yerle ilgili sorunlarım var.

Yıllardır yumurtalık kistiyle uğraştım şimdi iyiyim ama bebeğimin tedavisiz olması zor bu yüzden denemiyorum bile, çünkü olmazsa psikolojim bozulacak boş yere, bebek için tedavi imkanı bulunduğum şehirde olmadığı için de üç yılımı zehir edecektim kendime. Ayrıca bebeğim olsa da ona sağlıklı bir ortam sunamayacaktım. Zira doğurmak marifet değil. Ben bunlar için iki yıldır çocuk düşünmezken dengesiz bir iş arkadaşım çıktı dedi ki " şimdi çocuk yapmıyorsun, yarın istediğinde olmazsa görürüm o zaman ben seni".. Çocuğum olmazsa sen de bi yerine kına yakarsın demek istedim terbiyem müsade etmedi. Az önce okuduğum hamile kalamama yazılarından sonra doldum taştım ve yazmak istedim.

Bazı kadınların ya da erkeklerin çocuğu olmayacağını olamadığını neden düşünmüyoruz? Ne zaman bunu anlayacak kadar, insanların yaralarını deşmeyecek kadar vicdanlı olacağız? Sahi biz niye bu kadar acımasızız???
ağzına diline yüreğine sağlık canım beni... Bende istiyorum bir bebeğim olmasını hemde öyle saçma sapan egolarını tatmin etmek için "Hayırdır çocuk yok mu?? daha" diye soranlardan daha çok... Olmuyor işte rabbim vermiyor sabahtan beri bir yumru boğazımda nefes bile alamıyorum bağıra bağıra ağlamak istiyorum ama olmuyor...

Meraklı bir toplumuz, sormadan edemiyorlar
Benimde olmuyor çocuğum, yaşım 38 oldu
Hiç de iplemiyorum
Sorana olmuyor, olmasını da denemiyorum diye üzerine basarak ekliyorum
Nasiptir bu işler, hiç kendime dert edinmedim bunu
Herkes anne olacak diye bir şey yok
Mutlaka ki çok güzel bir duygudur ama bunu hayatınızın merkezine koymayın ya da kendinize eksik muamelesi yapmayın
Bana senelerce sordular evlilik ne zaman ne zaman ne zaman, her sorulduğunda keyfim istediği zaman dedim ve öyle de oldu. İşin özünde bunu bir eksiklik olarak görmeniz yatıyor, çocuğum olmuyor o halde ben eksiğim düşünceniz yüzünden dokunuyor bu sorular. Hiç de değilsiniz, önce bunu kabullenin, kadınsınız ve çok değerlisiniz, kendinizle barışın nolur, böyle üzülerek yaşanır mı, üzmeyin kendinizi, olacaksa zaten önünde hiç bir şey duramaz, gönlünüzü ferahlatmaya çalışın. İnsanları değiştiremezsiniz ama kendiniz değişebilirsiniz

Tabi ki anne olmak istediğin için elinden geleni yapıyorsun ama ben toplum baskısı yüzünden bu sürecin daha stresli geçtiğini ve stresin de süreyi uzattığını düşünüyorum. Yoksa kimse başkası için çocuk yapmaz

toplum baskısıyla strese girildiğini sanmıyorum. kime neyi kanıtlayacaksın ki. ben kendim için eşim için çok istedim. hiç çocuğum olmazsa diye korkup strese girdim.

herkonuda başkalarını suçlamaya gerek yok. tabiki çok soru soran oluyor ama bizde böyle meraklı bir toplumuz işte. takılmamak lazım.

ağzına diline yüreğine sağlık canım beni... Bende istiyorum bir bebeğim olmasını hemde öyle saçma sapan egolarını tatmin etmek için "Hayırdır çocuk yok mu?? daha" diye soranlardan daha çok... Olmuyor işte rabbim vermiyor sabahtan beri bir yumru boğazımda nefes bile alamıyorum bağıra bağıra ağlamak istiyorum ama olmuyor...
Bu konuyla ilgili her açılan konuyu ben de gözlerim dolu dolu okuyorum, anlatılan tedavi süreçlerini okurken kim bilir ne kadar canları yanıyor ama evlat için katlanıyorlar en kısa zamanda nasip et Allahım diye dua ederek okuyorum. Geçen birisi yazmıştı paramız kalmadı diye nasıl bir çaresizlik.. Ama dışardan bakan bunu bilmiyor millet keyfinden çocuk yapmıyor gibi sıkıştırıp duruyor. Ben bu konuyu kendim için yazmadım belki yanımızda birine bu baskı yapılırsa ondan önce biz onu savunalım, onu o zor cevabı vermekten kurtaralım diye yazdım. Çünkü birilerindeki o baskıyı görünce benim bile canım yanıyor. Kimse kimsenin yarasını deşmesin.

Benim yasim kucuk ama gercekten cok densiz insanlar var.Gecenlerde babami biri aradi oglum var iste filanin kizi kac yasindaydi diye oysa cocuklarinin olmadigini biliyor.
Psikoloji bozmaya gerek yok elbet hirpalanilacak yani psikologlar neden var bu surecte destek alinabilir.Ve bence minik bir bebek butun dunyaya bedel.Bakin sizde bebektiniz ve anneniz babanizin nesesi sizdiniz.Cocuk esirgemede bir cok bebek,cocuk yuva bekliyor onlarida evlat edinebilirsiniz

ben de bugün doktordan geldiğimden beri ağlıyorum...
çünkü hormon tahlili sonuçlarımı aldım bugün... ve gebeliğe engel bir durumum olduğunu öğrendim...
prolaktinim yüksekmiş ve bu yüzden hamile kalamıyormuşum...
keşke çok önceden yaptırsaymışım hormon tahlilimi neden 1 sene bekledim diye kendi kendimi yiyip durdum...
hamile kuzenlerimin sürekli gelip bana hava atmasından ve sanki gebe kalmak çok büyük bir marifetmiş gibi (allah lütuf etmese, onların marifeti değil ) hala yok mu bişey demeleri...
yok artık tahammül edemiyorum ben insanlara...

ben de bugün doktordan geldiğimden beri ağlıyorum...
çünkü hormon tahlili sonuçlarımı aldım bugün... ve gebeliğe engel bir durumum olduğunu öğrendim...
prolaktinim yüksekmiş ve bu yüzden hamile kalamıyormuşum...
keşke çok önceden yaptırsaymışım hormon tahlilimi neden 1 sene bekledim diye kendi kendimi yiyip durdum...
hamile kuzenlerimin sürekli gelip bana hava atmasından ve sanki gebe kalmak çok büyük bir marifetmiş gibi (allah lütuf etmese, onların marifeti değil ) hala yok mu bişey demeleri...
yok artık tahammül edemiyorum ben insanlara...
Allah yardımcın olsun. Benim hormonlarım normal çıkmıştı ama sürekli kist oluşuyordu çok şükür şu an yine oluşuyor ama adetim düzenli. Çok nadiren sıkıntı veriyor. İnşallah en kisa zamanda hormonların düzene girer ve bebeğine kavuşursun

Allah yardımcın olsun. Benim hormonlarım normal çıkmıştı ama sürekli kist oluşuyordu çok şükür şu an yine oluşuyor ama adetim düzenli. Çok nadiren sıkıntı veriyor. İnşallah en kisa zamanda hormonların düzene girer ve bebeğine kavuşursun
amin canım inşallah hep birlikte kavuşuruz bebişlerimize... doktor dostinex verdi hemen düşürür prolaktini dedi. bu forumda da okudum. kullandıktan hemen sonra hamile kalmış çoğu arkadaş.

X