iste okumakla adam olunmuyor
bu bayanda tam bir cahillik abidesi baskada birsey demek istemiyorum
insani kiyafetiyle degerlendiren insandan ne vatana ne millete hic bir hayir gelmez
INSANLAR BU DUNYADA KIMI NE ILE KINARSA ,KINADIGI SEYI YASAMADAN CAN VEREMEYECEKLERDIR demistir yüce YARADAN. . .
o beğenmediğiniz kadının yetiştirdiği çocuğu koca yapmışsınız kendinize ama...sizi zorla gelin diye aldıklarını sanmıyorum.madem öyle istemeye geldiklerinde gördünüz vazgeçseydiniz...adam doktor diye annesi de profesor olcak değil.ne mutlu ki dediğiniz gibiyse cahil görgüsüz olduğu halde yetiştirmiş doktor yapmış oğlunu..bence fazla abartmışsınız.aranızda sorun olması ayrı bişey sizin herşeyi sorun yapmanız ayrı bir şey..bence arada sorun yok siz sorun yaratıyorsunuz..kusura bakmayın ama ben sizi kınadım...eşinizin yerinde olsam anneme o şekilde davranan kadını annem hakkında o şekilde düşünen kadını eşim olarak yanımda bulundrmazdım...
Hayat herkese aynı şansı, aynı imkanları vermiyor maalesef...
Kimilerini çok rahat imkanlarda dünyaya getirken, kimileri sıkıntıların, yoksulluğun, yoksunluğun kucağında doğuveriyor.
Kimileri lüks içinde her dilediğini yaparken, özel okullarda okurken, yazın tatillerde "Nereye gitsem acaba bu sene..." diye düşünürken; malesef kimileri de ne okul yüzü, ne de tatil yüzü görebilmiş, "Bu gün acaba karnımı nasıl doyursam, elektrik faturasını nasıl denkleştirsem, Çocuğum hasta... Acaba kasabaya inip sağlık ocağına götürmek için, Mehmet ağaya söylesem, beni arabasıyla kasabaya indirir mi ki..." diye kahrolmakta....
Kimileri her gün sücük, salam, et yemekleri yemekten bunalıp "Bu gün değişik bi şeyler yesem.." diye düşünürken; ömür boyu salam, sucuk yüzü görmemiş, kurban bayramlarında konu komşunun verdiği iki gıdımlık et dışında evine et girmemiş insanlar var malesef....
Evet... Hiç birimiz ne imkanlarımızı, nede doğup büyüdüğümüz anne babayı, şartlarımızı seçebiliyoruz....
Gönül ister ki, herkes aynı imkanlarda doğsun, aynı kültür düzeyinde yetişsin, aynı görgüye sahip olsun.... Bu nasıl mümkün olabilir ki....
O cahil dediğiniz insan, cahilliğinin sorumlusu mu sizce....
Yoksa hayat mı ona bu şekilde bir imkansızlık sağladı... :uhm:
Peki ya giyinip kuşanmak; insanlıktan haberi olmayanı insan yapıyor mu; ya da giyinmeyi bilmemek; insanlığımızdan bir şeyler mi alıp götürüyor; yüreğimizin kirlenmesine mi sebep oluyor iki çul.... :1no2:
Nerde ne konuşacağını bilmemek bir ayıpmıdır sizce....
Düşünün ki ne kadar şanslısınız; iyi bir ortamda eğitim almış, iyi kötü bir yerlere gelebilmiş, orta düzeyde bir hayat yaşama imkanına sahip olabilmişsiniz....
Peki doğunun ücra bir köşesinde dünyaya gelip, bir ailenin 9. çocuğu olduğunuzu, kız çocuklarının okula dahi gönderilmediği bir köyde doğsaydınız o zaman ne yapardınız....
O kadın ne mübarek bir kadınmış ki, onca cehaletin içinde evladını okutmayı akıl edip, becebilmiş... Eğitimin önemli olduğunu kavrayabilmiş... Oğlum bi yerlere gelsin diye imkansızlıkların imkan yaratmış...Yokluktan, bir varlık çıkarmış....
Helal olsun ona....
Bu cümlem biraz ağır olacak ama kusura bakmayın, sözüm genele....
"Eşeğe altın semer de vursan, eşek yine eşektir...."
Son olarak İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un çok sevdiğim bir dörtlüğünü paylaşmak niyetindeyim böyle düşünen arkadaşlara:
Geçilmez kahkahandan her taraf yangın içindeyken...
Yanan bir sineden, lakin, ne istersin? Nedir öfken?
Beraber ağlamazsın, sonra, kör dersin, sağır dersin.
Bu hissizlikten insanlık hem iğrensin, hem ürpersin!
Ne ibret, yok mu, bir bilsen kızarmak bilmeyen çehren?
Bırak tahsili, evladım, sen ilkin bir haya öğren!
Mehmet Akif Ersoy :jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?