neden böyle....

Ayaklarınızı biraz yere değdirseniz iyi olur. Hemşire olduğunuzu söylüyorsunuz ama maşallar gıcık kelimesini ısrarla kıcık diye yazıyorsunuz. Artı kimse sizin kriterlerinize uymak zorunda değil.
Kayınvalidenize çok üzüldüm çünkü malesef sizin gibi kibirli bir gelini var.
Hal hatır sorduğu için, yardıma ihtiyacınız olduğunu sorduğu için bile gıcık oluyormuşsunuz. Ehhh bugün kaynıvalidenize olan yarın size olur, gelininizde size kıcık (sizin tabirinizi kullandım) olur.

Allah oğluna da eşin gibi iyi bir kariyer, sana da senin gibi insanları giyimiyle kuşamıyla konuşmasıyla yargılayan bir gelin nasip ederse canım ne demek istediklerini anlarsın o zaman bu kadar kadının

kestane kabuğundan çıkmış bune ya demiş

beğenmemiş işte kaynanasını ne kızıyosunuz
doktor hanımı o
kokteyllerde falan öyle bir kaynana doktor hanımının yanına yakışmaz :1closedeyes:

Hiçkimse kimseyi sevmek zorunda değil ama yanıma yakıştıramıyorum demişsiniz ya işte orda duracaksınız. Arkadaşım çok şey söylemek isterdim ama kalsın en iyisi. Sadece meyvesini yediğin ağaca biraz saygı duymasını bileceksin. Daha ne denirki.

ooo soruna bakın yani
hakkaten nasılda büyük sorunmuş napsanız acaba bir cami avlusuna falan mı bıraksanız...

arkadaşım şaka mısın sen yahu ne dediğinin farkındamısın acaba
her şeyden önce o senin eşinin dünyaya gelmesini sağlamış bir insan
o olmasaydı eşinde olmazdı bunu hiç düşündün mü
dünyanın en kötü insanı olsa bile senin için bu işe vesile olmuş biri
bu açıdan bakarsan eğer o bir melek melek....
birazcık saygı duymaya çalışır ve komplekslerinden arınırsan eğer
hiç bir sorunun kalmaz benceee

iste okumakla adam olunmuyor

bu bayanda tam bir cahillik abidesi baskada birsey demek istemiyorum

insani kiyafetiyle degerlendiren insandan ne vatana ne millete hic bir hayir gelmez

INSANLAR BU DUNYADA KIMI NE ILE KINARSA ,KINADIGI SEYI YASAMADAN CAN VEREMEYECEKLERDIR demistir yüce YARADAN. . .

valla ne diyim bilemedim CADIARZU Siz bence şööööyyyle bir sayfalarda dolaşında kaynanalarından gerçekten çeken kadınları görün birde ondan sonra bir daha düşünün kaynananız gerçekten iyimi kötümü diye kaydirigubbakcemile3
eşinizin dr olmasına vesile olanlardan birisi unutmayın, en önemlisi insan insan o kadın.

allaaamm yaaaaaa

bu mesaja hak verdiğimi açık açık belirtmeden geçemeyeceğim
çok çokk çokk haklısınız
kimse kusura bakmasın ama
okumak cehaleti alır diye bir söz var gerisini getirmeye gerek yok anlayan anladı sanırım :1closedeyes::1closedeyes:

cok üzüldüm :a015: ne diyecegimi bilemedim. aklim bir türlü almadi bir insanin esini dogurmus, büyütmüs, okutmus adam etmis annesi hakkinda hic bir kötülügünü görmedigi halde bunlari düsünmesini...

istemeye geldiklerinde yikildim demissiniz. madem ki dis görünüm bu kadar önemliydi vazgecseydiniz. evlenmeseydiniz... amaaa es adayi dr olunca o anlik esitlendi degil mi durum? cok yazik.

kücük bir örmek size. kayinvalidenizin degerini anlayin. düsününün ki kayinvalideniz cok bakimli, calisan gezmeyi tozmayi seven biri. cilt bakim ürünlerinin, parfümlerin en pahalisini kullaniyor. her yeri geziyor. tüm kazancini bunlara yatiriyor. eee noolucak yani demeyin . hala bir evi olmadigi icin ( kac ev alicak parayi kozmetige ve kuaföre yatirdigi icin) oglunun kendine ev almasini bekliyor. hani dr oglu var ya :)

hadi bakalim burdan yakin .... hangi kayinvalide örnegi daha isinize gelir?

Son düzenleme:
bak canım sen yazınca bir an kendimi gördüm ama senin gibi düşünmedim ben..
benim kayınvalidemde görmemiş bir insan..ciddi anlamda görmemiş..hiçbişey bilmiyor,örf adet vs vs...düğünüm bu yüzden hiçte istediğim gibi olmadı..
benimde eşimin mesleği çok iyi burda söylemem zikretmek hoşuma gitmiyor...istemeye geldiklerinde ilk gördüm bende kayınvalidemi...bende şok oldum ama yaptığı patavatsızlıklara şok oldum..içime oturdu resmen,eşim yerin dibine girdi..ailem alttan aldı vs...ama kayınvalidem yüzünden eşimden vazgeçemezdim..ben eşimi seviyordum ve gerçekten çok iyi biridir allah razı olsun...nişanımda,düğünümde yine hiç hoş olmayan davranışlarda bulundu,çok kötü hissettim kendimi...ama utanmadım kendisi utansın..çevremizde eşimi biliyor çok görgülü bilgili insandır..sanki o ailen çıkmamış...
ama ne olursa olsun o eşimin ailesi,ben ne kadar sevemesemde asla belli etmem,yanıma yakıştırmamazlık etmem..insan annesinden utanırmı..sonuçta oda benim annem artık..yada eşim benim ailemden utansaydı,anne baba demeseydi,saygıda kusur etseydi benim hoşuma gidermiydi..asla...çok büyük kavga meselesi..ne olursa olsun onun annesi...canından dişinden yok haliyle okutmuşlar adam olsunlar diye...eşim aileme karşı çok saygılı sevgilidir ve bende öyle davranırım onun ailesine karşı..çok kızdığım şeyler olur şu görmemişlik konusunda ama kendi kendime konuşurum burada sinrimi dökerim o kadar...aslaaa bişey belli etmem..eşimin üzülmesine dayanamam...annesi onun başının tacıdır sonuçta..lütfen öyle konuşmayın yakıştıramıyorumfalan diye..gıcık olursunuz ona bişey diyemem..olmaynımız azdır...ama hayat arkadaşınızın annesine yanıma yakıştırmıyorum hiiç hoş bir cümle değil...kendinizi bu kadar büyük görmeyin..
ben kayınvalidem görmemiş diyorum ama o kadar çok sebebi varki..kayınvalidesi ezmiş,adam savunmamış,köyden dışarı çıkıp kendi başına bişey halletmemiş..kayınpederim sindirmiş...düşün doğumuma gelecek ama kendi başına otobüse binip gelmeyi beceremiyor..çıkmamış kadın..kaynım getirecek o kadar yolu..napsın şimdi bu insan suçu ne..kayınpederim eline 5 kuruş verip sokağa salmamış vs vs..bazen çok kızıyorum ama bunları düşününcede bişey diyemiyorum

o beğenmediğiniz kadının yetiştirdiği çocuğu koca yapmışsınız kendinize ama...sizi zorla gelin diye aldıklarını sanmıyorum.madem öyle istemeye geldiklerinde gördünüz vazgeçseydiniz...adam doktor diye annesi de profesor olcak değil.ne mutlu ki dediğiniz gibiyse cahil görgüsüz olduğu halde yetiştirmiş doktor yapmış oğlunu..bence fazla abartmışsınız.aranızda sorun olması ayrı bişey sizin herşeyi sorun yapmanız ayrı bir şey..bence arada sorun yok siz sorun yaratıyorsunuz..kusura bakmayın ama ben sizi kınadım...eşinizin yerinde olsam anneme o şekilde davranan kadını annem hakkında o şekilde düşünen kadını eşim olarak yanımda bulundrmazdım...

kayınvalidenizi sevmiyor olabilirsiniz
ondan hiç haz etmiyor olabilirsiniz
ama aşşağılayıcı kelimeler çok yanlış
nedemek yanıma yakıştıramıyorum kıcık oluyorum
ayrıca o kıcık değil "gıcık" tır
kadın konuşmasını,oturmasını kalkmasını bilmiyor olabilir
pekii siz çok mu biliyorsunuz.
bende sizin konuşma tarzınızı uslubunuzu hiç beğenmedim kusura bakmayın
her ne olursa olsun oda bir anne

kaynananızı sevmiyor olabilirsiniz ama saygı göstermek durumundasınız
o çok beğendiğiniz doktor eşinizi o hiç beğenmediğiniz kaynananız yetiştirdi

size karşı özellikle yaptığı olumsuz bir davranışda yok anladığım kadarıyla,
onun giyim kuşam ve hareketlerinden mesul değilsiniz sonuçta

bir de kayınvalidenizi yetiştiği ve yaşadığı şartlarda değerlendirin
herkes aynı şartlara sahip olarak gelmiyor dünyaya ve eşit şartlarda yaşamını sürdürmüyor
çok farklı kültürde ve ekonomik şartlarda insanlar var

Son düzenleme:
ben sizin annenizi çok merak ettim acaba bir doktorun yanına yakışabilecek bir kayınvalidemi
-tatlicadiarzu-
oturmuş nelerle uğraşıyorsunuz yazıklar olsun ben utandım sizin yazdıklarınızdan kötükedihüso
pek bir havaya girmişsiniz doktor koca buldum diye :jeyyar:

bu arada ilk defa bu kadar sert bir mesaj yazdım forumda ki o kadar sakin bir insanım kötükedihüso

Hayat herkese aynı şansı, aynı imkanları vermiyor maalesef...
Kimilerini çok rahat imkanlarda dünyaya getirken, kimileri sıkıntıların, yoksulluğun, yoksunluğun kucağında doğuveriyor.

Kimileri lüks içinde her dilediğini yaparken, özel okullarda okurken, yazın tatillerde "Nereye gitsem acaba bu sene..." diye düşünürken; malesef kimileri de ne okul yüzü, ne de tatil yüzü görebilmiş, "Bu gün acaba karnımı nasıl doyursam, elektrik faturasını nasıl denkleştirsem, Çocuğum hasta... Acaba kasabaya inip sağlık ocağına götürmek için, Mehmet ağaya söylesem, beni arabasıyla kasabaya indirir mi ki..." diye kahrolmakta....

Kimileri her gün sücük, salam, et yemekleri yemekten bunalıp "Bu gün değişik bi şeyler yesem.." diye düşünürken; ömür boyu salam, sucuk yüzü görmemiş, kurban bayramlarında konu komşunun verdiği iki gıdımlık et dışında evine et girmemiş insanlar var malesef....

Evet... Hiç birimiz ne imkanlarımızı, nede doğup büyüdüğümüz anne babayı, şartlarımızı seçebiliyoruz....
Gönül ister ki, herkes aynı imkanlarda doğsun, aynı kültür düzeyinde yetişsin, aynı görgüye sahip olsun.... Bu nasıl mümkün olabilir ki....

O cahil dediğiniz insan, cahilliğinin sorumlusu mu sizce....
Yoksa hayat mı ona bu şekilde bir imkansızlık sağladı... :uhm:

Peki ya giyinip kuşanmak; insanlıktan haberi olmayanı insan yapıyor mu; ya da giyinmeyi bilmemek; insanlığımızdan bir şeyler mi alıp götürüyor; yüreğimizin kirlenmesine mi sebep oluyor iki çul.... :1no2:

Nerde ne konuşacağını bilmemek bir ayıpmıdır sizce....

Düşünün ki ne kadar şanslısınız; iyi bir ortamda eğitim almış, iyi kötü bir yerlere gelebilmiş, orta düzeyde bir hayat yaşama imkanına sahip olabilmişsiniz....

Peki doğunun ücra bir köşesinde dünyaya gelip, bir ailenin 9. çocuğu olduğunuzu, kız çocuklarının okula dahi gönderilmediği bir köyde doğsaydınız o zaman ne yapardınız....

O kadın ne mübarek bir kadınmış ki, onca cehaletin içinde evladını okutmayı akıl edip, becebilmiş... Eğitimin önemli olduğunu kavrayabilmiş... Oğlum bi yerlere gelsin diye imkansızlıkların imkan yaratmış...Yokluktan, bir varlık çıkarmış....
Helal olsun ona....

Bu cümlem biraz ağır olacak ama kusura bakmayın, sözüm genele....
"Eşeğe altın semer de vursan, eşek yine eşektir...."

Son olarak İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un çok sevdiğim bir dörtlüğünü paylaşmak niyetindeyim böyle düşünen arkadaşlara:

Geçilmez kahkahandan her taraf yangın içindeyken...

Yanan bir sineden, lakin, ne istersin? Nedir öfken?

Beraber ağlamazsın, sonra, kör dersin, sağır dersin.

Bu hissizlikten insanlık hem iğrensin, hem ürpersin!

Ne ibret, yok mu, bir bilsen kızarmak bilmeyen çehren?

Bırak tahsili, evladım, sen ilkin bir haya öğren!

Mehmet Akif Ersoy
:jeyyar:

kesinlikle sana katılıyorum arkadaşım ..a.s. ve konu sahibine şöğle formu gezmesini ve ne kaynanalar olduğunu okumusanını rica edicem milletin kaynanası yuvasını yıkacak kadar çirkinleşiyo siz ise sorun yokken sorun çıkarıyorsunuz hiçmi kendi annenizle sorun olmuyo bi onu düşünün ..:tomato:

tek kelimeyle mükemmel yazmışın camım..a.s.a.s.a.s.

butun sayfaları okudugum halde baslıgın sahıbı bır kelıme bıle yazmamıs.nasıl bır ınsan oldugunu anlamak zor deıl.esas kendısı bıraz tutarsız galıba ki,konusunu bırakıp gıtmıs.ınsan ne kadar da olsa yazısının arkasında durur veya arkadaslarla ortak nokta aramaya calısır.hakıkaten burdakı tum K K kadınlarına,tum yazdıkları ıcın katılıyorum.bana soylenecek soz kalmamıs.
hepnıze saygılar ve sevgıler

kendinizi biraz yüksek ve havalı görmenizden sevmiyorsunuz gibi geldi bana siz kendi agzınızla kadın ii diyosunuz demekki sorun sizde kendinize çeki düzen verin insanları asagıldıgınız için kınıyorum sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…