neden böyle....

Sanırım konuyu açan şahıs şoka girdi...:1shok: Hiç böyle bir tepki beklemiyordu.. Ne bekliyordu acaba? destekmi.. Rabbim herşeyin hayırlısını ver.. Sen büyüt okut binbir fadakarlıkla. Evlendir.. aldığın gelin sana böyle hisler beslesin..Ne büyük bir yıkım ya..kafamçokkarıştı

eşinizii yakıştırıyorsunuzda kendinize doktor diye o doktoru büyüten ve sizin eşiniz olabilmesine vesile olanı mı begenmiyorsuznuz...çooooooook abartmışsınız gerçekten...ne kaynanalar var ..sizin kaynanızın da kusuru bırakın soruları bu tarz merakları olsun... giyimi ve kuşamında utanmanızda bana göre çok yanlış ,her doktor annesinin sosyete hanımı gibi görünmesini beklemek yanlış...neden bu kadar problem haline getirdiniz ki,sizin sorununuz kayın valideniz diil ,sizin egolarınız bence ....

ayrıca toplumumuzda bu yanlış olsada vardır ve size yenileyim:
genelde dr.lara hemşireleri yakıştırmazlar ,ki özellikle anneleri ...yine dr.bir gelin adayı tercih ederler...hastane ortamında uzun yıllar görev yaptım ve bu olaylarla iç içeydim ve bu konu da yıkılan yuvalar ve atılan yüzükler hatta evlilikte aşağılanma problemleri ile depresyona girenleri çok net hatırlıyor ve biliyorum....aslında siz de iyi bilirsiniz..bunu hiç düşündünüz mü...yarın öbürgün eşinizde,sizi beğenmezse inanın çok üzülürsünüz..işte esas sorun orada başlar...
siz bence kayınvalidenizi öpünde başınızın üstüne koyun...
,

ağzına sağlık arkadaşım

bence saçmalamayı bırakın ve kendinize gelin... o beğenmediğiniz kadın eşinizin annesi... ve sizde onun oğluyla evlisiniz... herkesin bir yapısı vardır... bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsiniz... çok meraklı olabilir... siz de cevaplayın ağzınız aşınmaz ya.... siz de bir gün kaynana olacaksınız sizin gelininizde sizin hakkınızda böyle düşünse hoşunuza gider miydi acaba??????????????????????????

Acaba eşiniz annenizi beğenip yanına yakıştırabiliyor mu?
eee nede olsa DOKTOR değil mi?
Allah eşinize ve ailesine sabır versin:kahve:
Yeni anne olmanıza rağmen ne güzel düşüncelere sahipsiniz. kaydirigubbakcemile5

[QUOTE=fomara;5476233]hemen konuya girmek istiyorum...sırf yardımcı olun diye yeni nick aldım.... demiş ya kendisi...[/COLOR]

arkadaşlar bu insan aramızda dolaşıyor olmalı... çünkü yeni bir kullanıcı adı almış bu msj ı yazabilmek için... inanın kim olduğunu merak ettim... belki eski kullanıcı adıyla kendine bile yorum yazmıştır... kınadım kendisini hemde çoookkkkkkkkkkkkkkk

"Annesini gorunce, resmen yikildim"...Tovbe Tovbe...
Bu nasil bir dusunce, bu nasil bir insanlik duygusu
Allahim çok sasirdim yahu

Ne yani doktor olmus da normal insanlardan degiller mi acaba ?
Siz esinizi meslegine gore mi seçtiniz yoksa secdiginizden mi ?

Hayir yani madem esinizi sevdiniz, onu bu yasa getiren ananin elini opmelisiniz
Keske benimde kayinvalidem beni merak edip arasaydi hep,

Off offf...Iste olmuyor Allahim olmuyor...

Kilik kiyafet yuzunden bir anneden tiskinilir mi ya

Ayip !

sasırdım yazdıklarınaza.gercekten abartmışsınız.tamam kavınvalidenızle sorun olabilir ama kendime yakıştıramıyorum ne demek.eşinizin annesi.ne olursa olsun saygılı olun.kımseyi değiştiremıyız...şok oldum gercekten bu kadarda olamaz:1shok:

esınızın annesını kendınıze yakıstıramıyorsunuz oyle mıı
pardon ama sız kımsınız
sız kendınız ıcın cozum ıstemıssınız ama gordugunuz gıbı butun arkadaslar kaynananızı koruyor yaptıgınız hatta soyledıgınız sozler bu kadar terbıyesızce
ayy ınanmıyorum yaaa

demekki her gelin iyi değilmiş gamyoncuiremsu
Allah şaşırtmasın bizi

Kayınvalideniz için çok üzüldüm çokkk... :(:(
Belki yemedi yedirdi, giymedi giydirdi oğlunu DOKTOR etti, evlendirdi... Ama yanıma yakıştıramıyorum diyen birisiyle evlendi... Özür dilerim ama çok ağır yazmışsınız...
Zaten sizin yanınıza yakışması hiç ama hiç önemli değil, gerçekten bu düşündüklerinizi bilse kim bilir ne kadar üzülür...
Sizinde bir oğlunuz varmış, ilerde gelininizin sizin hakkınızda böyle düşünmeyeceği ne malum... Gün olur devran döner...
Hiç bir anne böyle bir şeyi hak etmez bence...

eşinizii yakıştırıyorsunuzda kendinize doktor diye o doktoru büyüten ve sizin eşiniz olabilmesine vesile olanı mı begenmiyorsuznuz...çooooooook abartmışsınız gerçekten...ne kaynanalar var ..sizin kaynanızın da kusuru bırakın soruları bu tarz merakları olsun... giyimi ve kuşamında utanmanızda bana göre çok yanlış ,her doktor annesinin sosyete hanımı gibi görünmesini beklemek yanlış...neden bu kadar problem haline getirdiniz ki,sizin sorununuz kayın valideniz diil ,sizin egolarınız bence ....

ayrıca toplumumuzda bu yanlış olsada vardır ve size yenileyim:
genelde dr.lara hemşireleri yakıştırmazlar ,ki özellikle anneleri ...yine dr.bir gelin adayı tercih ederler...hastane ortamında uzun yıllar görev yaptım ve bu olaylarla iç içeydim ve bu konu da yıkılan yuvalar ve atılan yüzükler hatta evlilikte aşağılanma problemleri ile depresyona girenleri çok net hatırlıyor ve biliyorum....aslında siz de iyi bilirsiniz..bunu hiç düşündünüz mü...yarın öbürgün eşinizde,sizi beğenmezse inanın çok üzülürsünüz..işte esas sorun orada başlar...
siz bence kayınvalidenizi öpünde başınızın üstüne koyun...
agzına saglık arkadasım ..

kım bilir o kadın oğlunu o mertebeye getirmek için ne kadar ugrastı didindi ne cabalar cekti bunu hiç düşündün mü
hiç ona sevgiyle yaklaşmayı denedin mi egolarını yıkıp
ya kayın validen bnm oğlum doktor deyıp senı beğenmeseydi bu daha mı hoşuna giderdi ?
sen oğlunu sevdiysen eger ;hiç bir sey yapmasada 9 ay karnında taşıdıgı için o anneye saygı duymalısın :1closedeyes:

Benim kaynanam cok bakimli,cok güzel,görgülü,giyimi vs tirnak bakimi falan yerinde,
Bir yere gittiginde o konusmasi varya sanirsiniz Docent falan yani..

Ama hayatim nekadar görgülü görkemlide olsa,adi üstünde o bir kaynana.
Ay cok kafiyeli oldukaydirigubbakcemile3..Yeri geliyor ben bile deliriyorum bazen.

Yani evin barkin ayri,birak arasin sorsun,ne cikar yani?
Sende uygun bir dille sevmedigin seyi anlatirsin olur biter..
Yarin öbürgün sende kaynana olucaksin,,eee ozaman görücez seni..
O aileden öyle görmüs öylede gidiyor,oglu Doktor diye kadini,da hemsire olarak aldin sanirlar ha..Bosver takma kafana..Allah baska dert vermesin...kaydirigubbakcemile5

Bu ikinci nick olayları çok arttı..

Yasak değil miydi 2.nick?

Bu arada kayınvalidenizin beğenmediğiniz giyim kuşamını değiştirebilirsiniz?

Ona uygun kıyafetler alın mesela, '' anne bunlar sana çok yakışır, bu tarz da giyebilirsin artık'' vs. gibi..
Hoşuna da gider kayınvalidenin..

Kim naptı, ne dedi..şeklindeki konuşmalarını da duymayın madem çok rahatsız oluyorsunuz ama anladığım kadarı ile sizin de söylediğiniz gibi aslında ''ilk gördüğünüz zaman rahatsız etmiş kayınvalideniz sizi, bu benim kayınvalidem olamaz demişsiniz ya'''..

Sanırım görüntü itibarı ile beğenmediniz ama yanlış bir düşünce bu..Dediğim gibi yardımcı olun, giyinmeyi bilmiyorsa size göre..

İnsanları görünüşleriyle değerlendirmek ve hor görmek hem günah hem de ayıptır.. dedikodu ,kötülük yapmıyorsa daha ne istiyorsunuz ki..eşiniz bu düşüncelerinizi farketmiyordur umarım.

Diyelim ki kayınvalideniz KK üyesi olsaydı ve şöyle bir konu açsaydı nasıl olurdu:

Oğlumu binbir zorluklarla okuttum ve doktor oldu ne hayaller kurarak evlendirdim ama gelinim hiç bizim aileye layık değil görgüsüzün teki toplum içinde nasıl davranılacağını bile bilmiyor oğlumun ağzından girdi burnundan çıktı onu kandırdı ve evlendi üstelik bize karşı da son derece saygısız bu gelini nasıl yola getirebilirim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
:delphin:

kizlar gercekten supersiniz.bana yazacak bisey kalmamis o yuzden bende sizi tebrik etmek icin yaziyorum.

bu arkadaş herhalde ona arka çıkacağımızı,"boşver canım bütün kaynanaların canı cehenneme" diyeceğimizi,"haklısın haklısın haklısın ne de olsa gelinsin " şeklinde teselli edeceğimizi zannediyor. asıl kayınvalişdesini teselli etmek lazım ki kadın üzülmesin. Allah kimseye de böyle gelin vermesin

onu bir an önce anneniz gibi görün, sevdiğiniz insanı yetiştiren insan o sonuçta, giyinmeyi de bilmesin, ne önemi var ki. hep aklımda demişsiniz ve bence takıntı haline getirmişsiniz kadıncağızı.

YAZIK...
ama ben kaynananda 20 sene sonraki seni görebiliyorum..
öyle bir olacaksınkii..
kaynananın şuanki oldugunu duruma sen düşeceksin.. gelinin seni istemiycek üzüleceksin. ağlıycaksın..
sen ondanda beter olacaksın...
kim bana kızarsa kızsın..
yazık sana acıyorum..
etme bulma dünyası.. eşin annesinin karnından doktor olarak dogmadı..
ne eziyetlerre çilelerle belkide büyütüldü okula gönderildi. Tıp okutmak kolaymı.. yemedi yedirdi belkide.
ve sen sevmeyebilirsin kimse kimseyi sevmek zorunda değil fakat sen okadını küçümsüyorsun yanına yakıştırmıyorsun..
20 sene sonra bunları yaşamazsan ben bu dünyayıo terkederim ya..
sakın bu lafımı unutma...

Back