• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden ben ya neden ?!!

Vallaha baskalarin beni sevip sevmediği artık umrumda değil. Eskiden bende kendime sorardım insanlar neden böyle, ama artık ilgilenmiyorum. Insanlara gerekenden fazla ilgi de göstermiyorum. Kafam rahat böyle. Mesela bir bakıyorsun iki kuzen beni Facebook ta listesinden çıkartmış. Halbuki yaptığım hiçbirsey yok. Millet kendi kendine kurup kuduruyor. Benlik birşey yok. Kimseye dönüp de "ahh neden böyle yapıyorsun" demem. Allah yukarda benim kimseye zarar verdiğim yok. Esimin ailesinin beni sevmesi için de özel yaptığım birşey yok. Açık sözlüyüm, ama saygılı bir şekilde. Biz diğer insanları hep takıp durursak rahat edemeyiz. Benim gibi yap. Hayatını en iyi şekilde yasa, ama sadece hak edene ilgi göster
Çok doğru elimden geldiğince arkadaş edinmeye çalısıyorum bende

İNŞALLAH bende bu seviyeye gelirim :)
Valla gelirsin. Sen kendini sev sen kendini seversen zaten arayısın sevgi olmuyor. Bir de annen seni toplumda bozarsa, karsılık ver. Cunku saygı sevgiden daha önemli. Annenizde olsa herkesin İcinde azarlama ezme hakları yok, varsa bir hatanız evde aranızda halledin.

Valla gelirsin. Sen kendini sev sen kendini seversen zaten arayısın sevgi olmuyor. Bir de annen seni toplumda bozarsa, karsılık ver. Cunku saygı sevgiden daha önemli. Annenizde olsa herkesin İcinde azarlama ezme hakları yok, varsa bir hatanız evde aranızda halledin.
Kesinlikle öyle teşekkür ederim

Sevgili hanımlar herkese merhaba
Bu dert mi bilemem ama ara gerçekten fazlasıyla aklımı kurcalayan bir konu oturup ağlamışlığım bile var hatta bu konu hakkında . Arkadaş çevresinde komşu çevresinde çok şükür ki sevilen sıcak kanlı bulunan bir insanım ama gelin görün ki akraba çevresinde tam tersi diğer kuzenler kimseyi aramazlar sormazlar ama hep el üstündeler sevilir sayılırlar ama ben it muamelesi görüyorum desem yeridir kendim gibi oldum olmadı tabiri caizse yalakaları oldum olmadı tüm bunlara karşı haliylr sinirlenip kötü oldum o hiç olmadı eş ailesini geçiyorum zaten onlar iki saat görüp beni sevmediklerine ikna olmuş insanlar yani uzun oldu ama sonuç olarak herkesi bayram seyran anneler günü vs arıyorum güler yüzlü davranıyorum ama en ufak bir lafımda ya bana küsüyorlar ya kavga ediyorlar annemde de aynı problem bizim iyi olmamızı asla istemiyorlar biz anca onların işine koşalım ama biz iyi günlerimizde de kötü günlerimizde de hep tek başımızaydık biraz iç dökme gibi oldu ama yine de tavsiyelere açığım ve ihtiyacım var sizce nasıl bir yol izlemeliyim nasıl davranmalıyım sizlerde yaşıyor musunuz bu tarz durumlar herkese şimdiden teşekkür ederim

Aslında yalnız değilsiniz. Bu toplumda çok yaşanan bir durum. Öncelikle;

1- İnsanlar sürekli onlara evet diye, her dediklerini yapanlara karşı önem vermezler. Nasılsa alınmaz, nasılsa yine ses çıkarmaz diyerek davranırlar. Bir gün hoşlarına gitmeyen bir şey yaptığınızda da sizden kötüsü olmaz.

2- Daha önceki yorumda da bahsedildiği gibi eğer onların önünde aileniz tarafından önemsenmemişseniz onlarda sizi önemsemezler. Mesela siz çocuğunuzu sürekli başkalarının önünde azarlarsanız onlarda yeri geldimi sizin çocuğunuzu azarlamaktan çekinmezler. Ancak, siz çocuğunuzu el üstünde tutsanız, sizin çocuğunuza bir kelime demeye bile çekinirler çünkü sizin tepki göstereceğinizi bilirler...

Sonuç olarak; biraz argo ama bizim ülkede ''Deveyi diken, insanı ...... yaranır '' derler ya. Vallahi gerçek :)

Fazla kafaya takmıyor musunuz? Yani bu kadar üstlerine düşmek neden? Bence umursamayın. İnsanlar ‘nasıl olsa bu bizi seviyor’ diye düşündükleri insanlara istedikleri gibi davranabileceğini sanıyor. Uzak durun, ağır durun en azından saygı duysunlar.

Bu dert mi bilemem ama ara gerçekten fazlasıyla aklımı kurcalayan bir konu oturup ağlamışlığım bile var hatta bu konu hakkında . Arkadaş çevresinde komşu çevresinde çok şükür ki sevilen sıcak kanlı bulunan bir insanım ama gelin görün ki akraba çevresinde tam tersi diğer kuzenler kimseyi aramazlar sormazlar ama hep el üstündeler sevilir sayılırlar ama ben it muamelesi görüyorum desem yeridir kendim gibi oldum olmadı tabiri caizse yalakaları oldum olmadı tüm bunlara karşı haliylr sinirlenip kötü oldum o hiç olmadı eş ailesini geçiyorum zaten onlar iki saat görüp beni sevmediklerine ikna olmuş insanlar yani uzun oldu ama sonuç olarak herkesi bayram seyran anneler günü vs arıyorum güler yüzlü davranıyorum ama en ufak bir lafımda ya bana küsüyorlar ya kavga ediyorlar annemde de aynı problem bizim iyi olmamızı asla istemiyorlar biz anca onların işine koşalım ama biz iyi günlerimizde de kötü günlerimizde de hep tek başımızaydık biraz iç dökme gibi oldu ama yine de tavsiyelere açığım ve ihtiyacım var sizce nasıl bir yol izlemeliyim nasıl davranmalıyım sizlerde yaşıyor musunuz bu tarz durumlar herkese şimdiden teşekkür ederim
Bosverin, cok güleryuzlu olmayın, alttan almayın, kendinizi agırdan satın biraz. Simdilerde iyilik yapan degilde, suratsızlık moda. Deneyın görün😉

Haklısınız benimde ara ara aklıma geliyor hatta anneme de çok söyledim ne bileyim kızım cahillik diyor ama artık olan oldu zaten
aynı durumu bende yaşıyorum yaşımız gereği olgunlaştık artık insanların içinde bağırılıp çağırma yaşını geçtik
Evet bende de aynı durum var şuanda hiç biriyle görüşmüyorum
Neden biliyor musun ? Bana saygı duymayan insanlara bende saygı duymuyorum ..
İletişimi kestim bana saygı duyan beni dinleyen insanlarla beraber olmaya çalışıyorum ..
aynı ortam içinde cenazede yada bayramda bulunuyorsanız bile selam verip çekilmek en iyisi
bu durum böyle olunca neden böyle oldun diye soracaklar ?
Valla ben en kötü ben oldum hep onların içinde ama bir türlü yaranamadım .. Gereksiz yere çabalamaya gerek yok

Aslında yalnız değilsiniz. Bu toplumda çok yaşanan bir durum. Öncelikle;

1- İnsanlar sürekli onlara evet diye, her dediklerini yapanlara karşı önem vermezler. Nasılsa alınmaz, nasılsa yine ses çıkarmaz diyerek davranırlar. Bir gün hoşlarına gitmeyen bir şey yaptığınızda da sizden kötüsü olmaz.

2- Daha önceki yorumda da bahsedildiği gibi eğer onların önünde aileniz tarafından önemsenmemişseniz onlarda sizi önemsemezler. Mesela siz çocuğunuzu sürekli başkalarının önünde azarlarsanız onlarda yeri geldimi sizin çocuğunuzu azarlamaktan çekinmezler. Ancak, siz çocuğunuzu el üstünde tutsanız, sizin çocuğunuza bir kelime demeye bile çekinirler çünkü sizin tepki göstereceğinizi bilirler...

Sonuç olarak; biraz argo ama bizim ülkede ''Deveyi diken, insanı ...... yaranır '' derler ya. Vallahi gerçek :)
Son lafınız çok doğru cidden :) uzak dursakta gözleri bizim ailenin üzerinde babamın bize aldıklarını bize verdiği değeri evimi aldıklarımı hep laf söz ediyorlar Allah herkesin gönlüne göre versin demekten başka elden bi şey gelmiyor hatta bi tanesi evleneceğimi duyduğunda benimle küsmüştü şaka gibi değil mi evleniyorum diye aileden dışlandım kimse bir tek yardımda bulunmadı insanın aklına ister istemez kıskançlık ettikleri düşüyor

aynı durumu bende yaşıyorum yaşımız gereği olgunlaştık artık insanların içinde bağırılıp çağırma yaşını geçtik
Evet bende de aynı durum var şuanda hiç biriyle görüşmüyorum
Neden biliyor musun ? Bana saygı duymayan insanlara bende saygı duymuyorum ..
İletişimi kestim bana saygı duyan beni dinleyen insanlarla beraber olmaya çalışıyorum ..
aynı ortam içinde cenazede yada bayramda bulunuyorsanız bile selam verip çekilmek en iyisi
bu durum böyle olunca neden böyle oldun diye soracaklar ?
Valla ben en kötü ben oldum hep onların içinde ama bir türlü yaranamadım .. Gereksiz yere çabalamaya gerek yok
Evet bu durumu diğerlerinin çocuklarında gördüm iyi niyetli bi uyarıda bulunsan bile hatta yapım gereği espriyi takılmayı severim cocuklarına o şekilde yaklaştığımda kavga ediyorşar

Evet bu durumu diğerlerinin çocuklarında gördüm iyi niyetli bi uyarıda bulunsan bile hatta yapım gereği espriyi takılmayı severim cocuklarına o şekilde yaklaştığımda kavga ediyorşar
peki siz şuanda ne yapmayı düşünüyorsunuz bu toplumda çoğu zaman mevcut olan bir durum
maalesef hep ezilen taraf oluyoruz hep düşünceli taraf biz oluyoruz
bunlar arkadaşlarım dahi olunca arkadaşlarımdan uzak kalıyorum

Fazla kafaya takmıyor musunuz? Yani bu kadar üstlerine düşmek neden? Bence umursamayın. İnsanlar ‘nasıl olsa bu bizi seviyor’ diye düşündükleri insanlara istedikleri gibi davranabileceğini sanıyor. Uzak durun, ağır durun en azından saygı duysunlar.
Ya aslında şu sosyal medya olmasa insanın aklına gelmezde işte hep beraber geziyorşar kutlamalar doğum günleri yani annemle ben niye yokuz ister istemez herkes bizi geçimsiz olarak görüyor i

peki siz şuanda ne yapmayı düşünüyorsunuz bu toplumda çoğu zaman mevcut olan bir durum
maalesef hep ezilen taraf oluyoruz hep düşünceli taraf biz oluyoruz
bunlar arkadaşlarım dahi olunca arkadaşlarımdan uzak kalıyorum
Ben şahsen arama durumlarını azaltmayı düşünüyorum hatta bi kandil geçti aramadım kümseyi aynu ortamda olunca görüşmeye karar verdim

Ya aslında şu sosyal medya olmasa insanın aklına gelmezde işte hep beraber geziyorşar kutlamalar doğum günleri yani annemle ben niye yokuz ister istemez herkes bizi geçimsiz olarak görüyor i
Bazen kötü görünmek de iyidir. Yalandan çağırıp yüzünüze bakmasalar daha mı iyi? Önemli olan evliyseniz kendi çekirdek aileniz ve anne-babanız, kardeşleriniz. Valla geri kalan hiç kimseyi takmayın.

Ben şahsen arama durumlarını azaltmayı düşünüyorum hatta bi kandil geçti aramadım kümseyi aynu ortamda olunca görüşmeye karar verdim
bende bu akraba ve arkadaşlık durumunda genelde şunu yapıyorum sosyal medyadan takip ediliyor ya bunlar
takipten çıkartıyorum engellemeden yapılabiliyor
Bir çok arkadaşımı ve akrabamı bu şekilde yapıp takipten çıkardım
artık o kadar çok şey paylaşmıyorum hesaplarımda gereksiz olanları da kapatıyorum

O zaman demek ki siz de diğerleri gibi olacaksınız.Bununla ilgili bir atasözümüz var ama yazarsam banlanirim.Sevgiyle kalın...

aynı ben ne yazıkki
kime iyilik yaptıysam karşılıgında terbiyesizlik le karşılaştım ,
yakın arkadas dedğimle dogumunda ayagına çorabını giydirip elimle ısıttım , ama yok sebepsiz küstü neye küstüğünü alındıgını bile bilmiyoumr ,

ablamla küssem darılsam ablamdan önce annem bana tavır alır , neden nasıl küsersin ablanla diye ,
bunun kesinilkke bir şans olduguna kannat getirdim ,

ben artık herkesi allaha ahavale ediyorum ,

aynı ben ne yazıkki
kime iyilik yaptıysam karşılıgında terbiyesizlik le karşılaştım ,
yakın arkadas dedğimle dogumunda ayagına çorabını giydirip elimle ısıttım , ama yok sebepsiz küstü neye küstüğünü alındıgını bile bilmiyoumr ,

ablamla küssem darılsam ablamdan önce annem bana tavır alır , neden nasıl küsersin ablanla diye ,
bunun kesinilkke bir şans olduguna kannat getirdim ,

ben artık herkesi allaha ahavale ediyorum ,
Aynen valla şans bazen diyorum acaba tipim mi gıcık :)

Back