• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Ne zaman yürüdü bebekleriniz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Karatasegemen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
154
66
48
38
Merhaba 15aylık oğlum var ne ayakta duruyor neemekliyoyurume çalışması da yok bebekleriniz en geç ne kadarlıktı yuruduğunde fizik tedavi alıyoruz ama yaşıtlarını gördükçe üzülüyorum doktor 3ysşaşnı bulabilir dedi Allah'ım evlatla imtihan etmesin okumaktan araştırma ktan psikolojim alt üst rabbim o şehit anneleri ne dayanma gücü versin ne zormuş evlat

35haftalık doğdu çokta erken değil aslında ama süreç sıkıntılıydı bilmiyorum çocuğu takip etmekten ne bebekliğini ne lohusalığımı hiç bir şeyi anlamadım yok güldüm ü göz teması yok al ver komutu yok yürüme çabası da olmayınca ben hepten mahvoldum

Benim bebeğim tam zamanında doğmasına rağmen 19 aylık yürümeye başladı. Sağlık problemi olmadıktan sonra sıkıntı etmeyin yürür vakti gelince

Her bebeğin gelişimi farklıdır. 23 aylık kızım var emeklemedi 10.ayına girdiğinde yürüyordu. Ama daha konuşamıyor mesela... Doktorunuza sorun kan değerleri nasıl b12 omega 3 gibi takviyeler alabilirsiniz faydası olur diye düşünüyorum.

Benim bebeğim tam zamanında doğmasına rağmen 19 aylık yürümeye başladı. Sağlık problemi olmadıktan sonra sıkıntı etmeyin yürür vakti gelince
Doktora götürmüşmüydünüz biz erken doğuma bağlı solunum sıkıntısı yaşadık o yüzden korkuyorum endişeleniyorum çok inşşş böle güzel haberleri görmek Herkrze nasip olur

35.hafta gibi bi nişana benzer birşey gelmişti.dogum ihtimaline karşı ciğer geliştirici vurdular.36+5 de doğdu.Bana göre 15 gün erken doğdu. Prematureye girer mı girmez mı sınırında mı bilmem 2430gr idi.oturmasi ayakta durması geç oldu.19 aylık yürüdü. Yürüteç de onu düzgün yürütmedi.suan konuşması da geç olacak gibi duruyor.bizim cumlecek anlattıklarımızı anlıyor ama aynı şekilde yada yakın bir şekilde karşılık veremiyor.kisacasi endişe etmeyin.yurume arkadaşı alın

Doktora götürmüşmüydünüz biz erken doğuma bağlı solunum sıkıntısı yaşadık o yüzden korkuyorum endişeleniyorum çok inşşş böle güzel haberleri görmek Herkrze nasip olur
yok götürmedim, benim bebeğim vaktinde doğdu ama doğum sırasında kanalda sıkıştı o yüzden solunum sıkıntısı yaşadı ve küveze girdi ilgisi var mıdır geç yürümesiyle bilmiyorum

35haftalık doğdu çokta erken değil aslında ama süreç sıkıntılıydı bilmiyorum çocuğu takip etmekten ne bebekliğini ne lohusalığımı hiç bir şeyi anlamadım yok güldüm ü göz teması yok al ver komutu yok yürüme çabası da olmayınca ben hepten mahvoldum
Cocuk nörologuna götürdünüz mü ? Sizi en doğru o yönlendirir içiniz de hayırlısı ile rahatlamıs olur

Merhaba 15aylık oğlum var ne ayakta duruyor neemekliyoyurume çalışması da yok bebekleriniz en geç ne kadarlıktı yuruduğunde fizik tedavi alıyoruz ama yaşıtlarını gördükçe üzülüyorum doktor 3ysşaşnı bulabilir dedi Allah'ım evlatla imtihan etmesin okumaktan araştırma ktan psikolojim alt üst rabbim o şehit anneleri ne dayanma gücü versin ne zormuş evlat
24 aylikken yürüdü. 40bhaftayi doldurmustu sezaryenle doğdu. Altini değiştirirken bacaklarını havaya kaldiriyor mu her ikisini birden?

Back