• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne zaman tanıştırmalı

Yaşadığımız devirde çok normalleşti bu işler, 18 yaşında üniversitenin kapısından giren çocuklar 30-35 lik adamlarla takılıyor, eskiye bakarsak büyüklerimizin hepsi çocuk gelin, bu tabi olmamalı, yanlıştır ama insanlara vaayy sübyancı diye saldırmakta bana yanlış geliyor, bu çirkin üsluplar, hitaplar, hatta kızı ülkeden kovmaya kalkmalar... Bunlar eleştiri değil, fikir telattisi değil , bunlar bu çocuğu sadece inatlaşmaya, yaptığı hatayı devam ettirmeye iter, bizler daha daha tecrubeli yaşlardayız, doğruya sevk etmek yerine ayrışmaya gidiyorsak bu işte bir hata var. Bu konuya yapılan yorumlarda bariz bir dışlama, ötekileştirilme gödrüğüm için yorum yazdım. Herkesin inancı, yaşam şekli kendinedir, bu ülkede hepimiz yaşıyoruz, bizden farklı diye onu kovmaya, eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur, ağırıma giden bu taraf oldu, yoksa tabi ki yanlış yaştalar
yanlış yaşta değiliz 5 yaş var 20 falan değil

ne alaka?
bu kız 17 yaşındayken, adam 30-35 miymişte sübyancı olmuş.

sizin hiç mi 16-17 yaşlarında sevgilileriniz olmadı..
hadi olmadı diyelim
birini begenmemişte olamazsınız..

Çok şaşırtıcı yaklaşımın.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Pedofili

şuradaki ilk cümle.

Pedofili ya da sübyancılık, yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları[1][2] veya ergenliğe yeni girmişleri[1] cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık

arkadaşlar mantık düz. neyini uzatıyosunuz.

şurda hepimiz kadınız. çoğunuz annesiniz veya anne olacaksınız. sizin 16 yaşındaki kızınız 21 yaşında bi erkekle sevgili olsa hmm okey mi diyeceksiniz?

yani adama sübyancı diyebilmek için illa 30 yaşında mı olması lazım? sizin sınırınız nedir? 16 yaşındakı kız çocuğu 29 yaşına kadar olan erkeklerle birlikte olabilir mi diyosunuz?

yanlış yaşta değiliz 5 yaş var 20 falan değil

İkinizde çok gençsiniz bu yüzden yanlış yaştasınız
Onca yazdığımdan bunu mu anladın =))
Çocuksun işte =)) ikiniz içinde evlilik yaşı değil henüz
O askerliğini yapsın, sen tahsiline devam et, meslekleriniz olsun, ayaklarınızın üzerine basın güzel kızım bunu anlatmaya çalışıyoruz

Yaşadığımız devirde çok normalleşti bu işler, 18 yaşında üniversitenin kapısından giren çocuklar 30-35 lik adamlarla takılıyor, eskiye bakarsak büyüklerimizin hepsi çocuk gelin, bu tabi olmamalı, yanlıştır ama insanlara vaayy sübyancı diye saldırmakta bana yanlış geliyor, bu çirkin üsluplar, hitaplar, hatta kızı ülkeden kovmaya kalkmalar... Bunlar eleştiri değil, fikir telattisi değil , bunlar bu çocuğu sadece inatlaşmaya, yaptığı hatayı devam ettirmeye iter, bizler daha daha tecrubeli yaşlardayız, doğruya sevk etmek yerine ayrışmaya gidiyorsak bu işte bir hata var. Bu konuya yapılan yorumlarda bariz bir dışlama, ötekileştirilme gödrüğüm için yorum yazdım. Herkesin inancı, yaşam şekli kendinedir, bu ülkede hepimiz yaşıyoruz, bizden farklı diye onu kovmaya, eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur, ağırıma giden bu taraf oldu, yoksa tabi ki yanlış yaştalar

Direk sübyancı demeyi de devamındaki inatlaşmayı da hoş karşılamıyorum. Ve kesinlikle iyiye doğruya yöneltmek yerine tam tersini yapmaya iteceğini düşünüyorum. O konuda haklısın.
Ama 18 yaşın ne de olsa bir sınır olduğunu düşünüyorum. O zaman bir derece daha yetişkin bir bireyle (30-35 gene bir anneyi üzecek rakam) olabilir. Ben ülkeden kovmak istemiyorum ama elimde bir sihirli değnek olsa bütün kadınları düzgünce kararlar alabilecekleri ve bir meslek sahibi oldukları yaşta evlenmeleri konusunda kullanırım. Çünkü evet aynı ülkede yaşıyoruz ve ülkeyi yaşanır kılan içindeki insanlar. Sen ben konu sahibi ve bizim yetiştireceğimiz çocuklar. Birbirimizi ne kadar bilinçlendirirsek, çocuklarımızı da aynı bilinçle yetiştirebiliriz. Evet benim teyzem de 15 yaşında evlenmiş ama onun torunları bunu aklının ucundan bile geçiremez. Neden? İnsanlar bilinçleniyor. Ama işte haklısın amaç bilinçlendirmek olmalı, tam tersi noktaya itmek değil.

Sübyancı degil yani bu kadar da sacmalamayın. 21 yas hala cocuk gibi sayilirsa bu adam da iliskiye baslarken o yastaymiş zaten.

Konu nasıl saptırılır icin mükemmel bir örnek olmuş.

Sen de babanla tanıştırma bence, sinirleri germeyin. Sevgilin gitsin askere gelsin tanışmasi daha dogru olur.

Neye burnumu sokup sokmayacağım seni ilgilendirmez.
Açık platforma bir konu açıyorsan herkes istediğini yazmakta özgürdür.
Çağırma kelimesini düzgün yazamayıp laborantlık okuyan birinden ders çalışma emri almama gerek yok zaten.
yorum da bulun benim hayatımı saygısızca eleştirmezsin yanlış yazmışım hızlı yazarken suç mu bu sorum da yanlış mı yazmışım arkadaşlar dinim doğrumu sevgilimle yaşlarımız yanlış mı diye sormadım.

şuradaki ilk cümle.

Pedofili ya da sübyancılık, yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları[1][2] veya ergenliğe yeni girmişleri[1] cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık

şurda hepimiz kadınız. çoğunuz annesiniz veya anne olacaksınız. sizin 16 yaşındaki kızınız 21 yaşında bi erkekle sevgili olsa hmm okey mi diyeceksiniz?

yani adama sübyancı diyebilmek için illa 30 yaşında mı olması lazım? sizin sınırınız nedir? 16 yaşındakı kız çocuğu 29 yaşına kadar olan erkeklerle birlikte olabilir mi diyosunuz?

aynısını size de aktarayım.

Yahu 40 yaşında sanki çocuk ne abarttınız ya. İlişkinin başında o bile çocukmuş daha.

şuradaki ilk cümle.

ben 17 yaşındayken 20 yaşında sevgilim oldu
bunu da gayet makul buluyorum.

İlişki başlamadan önce reşit olma zorunluluğunu
öne sürüyor olman tamamen senin uydurman..
Hukuk böyle bir şey söylemiyor..
Evlilikte reşitlik şarttır.
İlişki yaşanırken değil..

e tamam o zaman demek ki geç de evlensek ekonomik özgürlüğümüz de olsa bu tarz sorunlar yaşıyoruz diye erkenden evliliğe sıcak mı bakalım?
Hayır sıcak bakalım demiyorum. Sadece ısrarla bu kadar üstüne gitmeni anlayamadım.
Hayatı sorunlu geçecekse 26da evlense de geçecektir.

Erken evliliği kendi inançlarımdan dolayı destekliyorum ayrıca. Lakin her zaman değil elbette.
Her bir haltı yesin ama evliliğe gelince "küçük" diyemiyorum.
Bizim o çocuk dediklerimiz,elimize çocuk verir, o derece!

Bana göre sağa sola bulaşmadan adam gibi okusun,meslek sahibi olsun, makul yaşlara gelince de yuvasını kursun.

Bu kafadayım mesela,inancım bu yönde.
Şeriatla yönetilmeyen ülkemde yine de Allahın koyduğu kuralları gözetmek benim tercihim.

(Kimse üstüme çullanmasın, ben dinimi yaşıyorum. Memleketimin yönetim şekliyle bir alıp verrmediğim yok. Bunu da belirteyim de aman diyeyim)

şuradaki ilk cümle.

konu sahibi çocuk daha hadi ona anlatamıyoruz . ama aklı başında kadınlarımıza bile anlatamıyosak neden bu hallerde olduğumuz bellidir. benim 21 yaşında erkek kardeşim var 16 yaşında liseliyle çıktığını duysam delirirdim herhalde.

Daha tanışmak isteyen sevgilinin ayağına babanı götürtecek kadar cahilsin! Çünkü daha 18 yaşındasın. Okulun nedir, eğitimin nedir, işin gücün nedir, ne olmak istiyorsun? Daha bu yaşta evlenmeyi kim soktu senin aklına? Evlenince ne olacağını sanıyorsun?

Bir de demişsin ki hemen evlenip 5 çocuk doğurmayacağım herhalde! Daha 21 yaşında evlenen kızdan 5 çocuk da beklenir, herşey de beklenir canım, gerçekleri benden duy. Aileleriniz, çevreniz sizden hemen bebek isteyecek. Baskı yapacaklar. Madem doğurmayacaktın niye evlendin daha 21 yaşında derler. Dedikodu çıkarırlar. Koştura koştura evlendi zaten derler. Hizmet bekleyecekler, hürmet bekleyecekler. Temizliğin, yemeğin, çamaşırın, ütün, misafirin, çoluğun çocuğun. Bir evin hanımı olabilir misin? Nerede ne konuşulur biliyor musun? Ne alınır, ne satılır, kime ne hediye verilir, kime ne zaman gidilir/gidilmez haberin var mı? O sevgilinin işi gücü var mı? Hangi okulu bitirmiş? Nereliler, nasıl bir aile? Ohoooo. Evlen bakalım. Yaşıtların nelerle uğraşıyor, sen koca derdindesin. Çoluk çocuğun eline oyuncak oldu zaten evlilik.

Bol bol kibledim seni konu sahibi, once bunu belirteyim.
Sevgilini de babanla tanistirma, muhtemelen askere gidip geldikten sonra seni fazla buyumus bulup yeni bir 16 lik bulacak. Hani 16 yaşındakiler temiz, daha buyukler kirliymis ya, neden 21 yaşında kirli bir kadinla evlensin ki 16 lik tertemiz citir dururken...

ben 17 yaşındayken 20 yaşında sevgilim oldu
bunu da gayet makul buluyorum.

İlişki başlamadan önce reşit olma zorunluluğunu
öne sürüyor olman tamamen senin uydurman..
Hukuk böyle bir şey söylemiyor..
Evlilikte reşitlik şarttır.
İlişki yaşanırken değil..

benim 17 yaşındaki kızım 20 yaşındaki birinin yanında dolaşsa höst derim. neden? biri reşit biri dğil. bakın bu psikolojik bi sınırdır. 20 yaşındaki erkek de evet çocuk sayılabilecek yaştadır ama kesinlikle 17 yaşındaki bir kız çocuğu ile fiziken ve zihnen bir değildir.

evlilikte 18 yaş şart ilişkide değil demişsiniz. aralarında ne yaşanıyor biliyor muyuz? şu halde 21 yaşındaki erkek ile 16-17 yaşındaki kızın cinsel birlikteliği 'istismar' olarak değerlendiriliyor. yanlış mıyım? bnunu ben uydurmuyorum.

Hayır nereden biliyorsunuz bu insanların
ilişki dinamiğini..
Çocuk yatağa mı atmaya çalışmış..
Öyle bir şey varsa bende evet niyeti iyi değil uzak dur
amacı başka diyeyim..
Belki el ele bile tutuşmadılar
Belki iletişimleri sadece telefonda
birbirlerine şarkı dinletmekten ibaret...
Ne biliyorsunuz da yerden yere vurmuşsunuz.

21 yaşında birini neye dayanarak subyancı ilan ettiniz?

Kafalar 15000

Back