• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne zaman tanıştırmalı

hayır ben şundan artık tamamen eminim
17 yaşında ki bir kız sizin gözünde resmen 06 yaş grubuyla
aynı denklikte..
yaptırım dan kastınız cinsellik ise bunu 18 yaşında bir erkek de
dayatabilir..
21 olunca tehlikede, 18 olunca değil mi yani?

Neyse sizi cidden anlamıyorum uzatmaya gerek yok.

18 hukuken bi sınır. ve evet psikolojik olarak da bi sınır. bana göre 19-25 yaş ilişkisi de anormal. ama ben bunu ancak zihin ve tecrübe açısından eşit olmamakla eleştirebilirim. ama 17 yaşında biri çocuktur, 21 yaşında biri değildir. bu yasa ile sabit. bunu korumamız gerek. bugun 16-21 olur yarın 17-30 olur. bunun önüne nasıl geçicez?

Demedin ama bunu söyleyen insanı beğendin. Bu da ben seni tasdikliyorum demek.
beğendin derken
şunları koyayım da şuraya,
bizimkileri beğenmeyip aklı başında bulduğu yorum bu, yani 21 yaşında bir erkek kendi yaşında temiz kız bulamadığı için 16 yaşındaki konu sahibiyle birlikte olmuş, gayet aklı başında bir yorummuş bu...
daha ne denir ki, beşikten alsın büyütsünler bari, biz de alkış tutalım.
ben sübyancılıkla alakası yok kısmına yorum yaptım konuyu saptırma

beynin bu düşünceyle dolu olduğu için biz buluşuyoruz bile farklı şehirlerdeyiz beni kötü yönde kullanmıyo sevdiği için evlenmek istiyo

beynim hangi düşüncelerle dolu ki? ben senin yazdıklarını alıntılıyorum, kendi yorumumu katmıyorum bile, çünkü bana kalsa senin şu an evliliğini değil eğitimini düşünmen lazım, yaşın benim yaşımdan çok kızımınkine yakın, böyle atarlanıyorsun ama, bir anne gözüyle bakıyorum.
kızım kalkıp 21 yaındakiler temiz olmadığı için erkekler 16 yaşındakilere yöneliyor yorumuna işte aklı başında bir yorum dese kahrımdan ölürüm. çünkü ben kızımı bir ömür temiz yaşayacak şekilde yetiştiriyorum, o kendini 16 yaşından sonra kirlenecekmiş gibi kategorize ederse tüm emeğim boşmuş demektir.

Canım bence sen aşktan sarhoş olmuşsun şuan. Sevdiğin insanla evlenme fikri çok güzel tabi o yaşlarda hele insanın karnında kelebekler ucuyor ama bı sakin ol heyecan yapmadan otur düşün evlenceksin tabiki ama sevgilin önce askerliğini yapsın bir isi fln olsun sende okumuyorsan bir yerde ise gir meslek sahibi ol para kazan insanlari hayatı biraz tanı ki evlenince sudan çıkmış balığa dönme belki askerde vazgeccek senden ne biliyorsun hayatını bir erkek üzerine kurma

beğendin derken

ben sübyancılıkla alakası yok kısmına yorum yaptım konuyu saptırma

yarı yaşımda saygısız bir kız çocuğu tarafından daha fazla azarlanmamak için konundan çıkıyorum. sana hayatında başarılar, neyse ki söz uçar yazı kalır, gün gelir döner okursun bu ablalar ne kadar haklıymış dersin de inşallah çok geç kalmış olmazsın o zaman.

Kadınlar hakkında yazdıkların o kadar iğrençki. Daha önce 3 konuda kadınlar hakkında saçma sapan şeyler yazdığın şeyler gördüm bu sefer yazmadan duramicam.

Oldu olcak yaşça temiz kız bulamadıklari için 13'lük kızı kendine sevgili yapsın. Zihniyete bak!
Ya Allah aşkına bana açıklayın neresi iğrenç?

16 ve üzeri her genç kız %90 olgunluğa erişmiştir, öyle konuşuyorsunuz ki 18 yaş altı kızlar hiç kimseyle çıkmıyor sanır okuyanlar. Bu ülkede evlenme yaşı 17, olağanüstü evlenme yaşı 16... Etrafıma bakıyorum, 18 yaşına kadar çoğu kız 3-4 erkek değiştirmiş oluyor. Biz de o yaşlarda olduk 16-17 yaşında ormanda, park tuvaletlerinde kimlerin ne yaptığına şahit olduk. Bunun miktarı azımsanamayacak sayıda. Kendinizi melekleştirmeyin, realist olun. Mental açıdan sorun yaşamıyorlarsa benim için yaşadıkları ilişki gayet normal. Zorla alıkoymuyorlar ya... Konuyu çarpıtmadan, gerçeğe uygun yorum yapın lütfen, düşüncelerinizi de benden esirgemeyin. Öyle yerinizde duramayacak yorumlar yapmıyorum...

beynim hangi düşüncelerle dolu ki? ben senin yazdıklarını alıntılıyorum, kendi yorumumu katmıyorum bile, çünkü bana kalsa senin şu an evliliğini değil eğitimini düşünmen lazım, yaşın benim yaşımdan çok kızımınkine yakın, böyle atarlanıyorsun ama, bir anne gözüyle bakıyorum.
kızım kalkıp 21 yaındakiler temiz olmadığı için erkekler 16 yaşındakilere yöneliyor yorumuna işte aklı başında bir yorum dese kahrımdan ölürüm. çünkü ben kızımı bir ömür temiz yaşayacak şekilde yetiştiriyorum, o kendini 16 yaşından sonra kirlenecekmiş gibi kategorize ederse tüm emeğim boşmuş demektir.
bak ben sübyancılıkla alakası yok kısmına hak verdim tamam mı önce bunda anlaşalım ayrıca anne gözüyle olaya baktığına inanmiyorum maalesef

Benim bir kuzenim var kız 5.sınıfa giderken yani 10 11 yaşlarında Türkçe öğretmeniyle çıkıyordu?! Öğretmen de 27 yaşında! Biz bunu duyduk şok olduk teyzeme dedik kızdık ama nerdeeee! Sonra tabi Allah bilir kıza neler yaptı şerefsiz, kız şu an 28 yaşında bekar ama öyle bir şey yaşadı ve teyzem bile bunu anormal görmedi.! Kızını o adamdan kurtarmadı, bununla övündü!
18 21 bana normal geldi.
Konu sahibi sana tavsiyem ailenle kimseyi tanıştırma şu an için. Önce bir kendinizi tanıyın, okulunu oku, derslerinde başarılı ol, elin ekmek tutsun sonra evlilik düşün. Evlilik kolay bir şey değil. Bir gün yarı yolda bırakılırsan kendine bakacak maddi gücün olsun. Eğer okursan kendinde o manevi gücü de bulursun.
Madem 21e kadar evlenmeyi düşünmüyorsun o zaman bekle, tanıştırma ailenle, birbirinizi iyi tanıyın.

18 yaşındaki erişkin bir bireyin kararları kendini ilgilendirir, ne zaman kimle evleneceğine karar verebilir, yasalara göre artık reşit çünkü ama bu topikte 15-16 yaşından büyük kızların kirli-temiz gibi sözlerle genellenerek yaftalanması bir kız annesi olarak beni üzdü.
Kızım birkaç ay sonra 22 yaşına giriyor, erkek arkadaşı olmadı bugüne kadar, saçı boya görmedi, kaşı alınmadı, büyüklerine saygılı, küçüklerine merhametli, bu durumda ben kızım pir-ü pak, aman ne hanım kız diye mi gezmeliyim?
Yapmayın ileride hepiniz evlat sahibi olacaksınız, çocukları kirli, temiz diye kategorize etmeyin.

Back