• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ne zaman muayene olmalı ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Siz hamileliğe hazırlanırken test yaptırmadınız mı? Kan testinde hormonlara da bakıyor elbette. Ve Kan değerlerinize de baktırıp eksik takviyeleri tamamlamanız lazımdı. Kadın doğum muayeneniz de yapılıyor tabi. Eşiniz için gerek yok. Bir yul boyunca devam ediyorsunuz eğer bu bir yılda olmaz ise o zaman gelin demişti doktorum. İlkten erkeğe yönelmiyolar zaten. Ama sizin folik asit, b12, demir. D vitamini gibi değerlerinize baktırmanız ve genel bir muayene olmanız lazımdı.
Benim doktorum tam tersi, sen bir tarlasin o tohum eger olmuyorsa önce tohuma bakarım sonra tarla demisti.

Reglinin 3. Günü Fsh - E2 - LH testlerine
Her hangi bir gün Prolaktin, Tsh ve Amh baktırabilirsin.
Prolaktin testinden 1-2 gün öncesi cinsel iliski ve gogusunu sıkacak ic camasirlarından goguse temastan kaçınmalısın.
Eger bu 3. Ayında da olmaz ise bunlara baktır bence.

Prolaktin testinden 1-2 gün öncesi cinsel iliski ve gogusunu sıkacak ic camasirlarından goguse temastan kaçınmalısın.
Hepsine aynı anda bakilmiyo mu

Çok sağol canım çok rahatlattin beni , ben de virüs yüzünden çok gitmek istemiyorum aslında. Umarm gerçekten gerek kalmaz 🙏 sen test vs kullanıyor muydun
Biz de 3. Ayımızda gittiğimiz doktor dalga geçer gibi 3 ay çok erken deyip teste gerek yok dedi ama biz ısrar edip yaptırmak istedk. İyi ki yaptırmışız eşimin sonucu çok kötü çıktı ve bu durumda normal yolla mümkün olmadığını söylediler.yoksa 1 yıl boşuna bekleyecektik. En azından tedavisi neyse onu yapıyoruz. Umarım bi sıkıntınız yoktur ikinizde de ama bence testlerinizi yaptırın erkenden müdehale edebilmek adına.

Merhabalar, sizlere bir sorum olacak. 13 aylık evliyiz. 3 aydır da korunmuyoruz. 2 aydır ovulasyon testi kullanıyorum ama malesef olmadı. Sizce bu regl döneminde gidip hormon testi vs yaptırsam mı ? Özelde ücretleri ne kadarbiliyor musunuz ?
Ben 29 yaşındaydım korunmayı bırakmadan çocuk istediğimiz zaman hemen gittim . Her şeyin normal olduğunu öğrendikten sonra korunmayı bıraktık.

Kızlar simdi bi klinikle görüstüm hormon testi yapiyolar reglimin 3.günü gitcem. Tam liste şeklinde nelere baktırmam gerek.Bana yazabilir misiniz gerekli olanları.

Kızlar simdi bi klinikle görüstüm hormon testi yapiyolar reglimin 3.günü gitcem. Tam liste şeklinde nelere baktırmam gerek.Bana yazabilir misiniz gerekli olanları.

Back
X