Ne zaman keyifli levele geçicez?

Aynen banada surekli bebekliklerini ozlersin derler. 1 & 2 yasinda ogullarim var 3.ye hamileyim. Hic ozleyecegimi sanmiyorum bu gidisle her sene bir bebegim olacak zaten. Korundugum halde hamile kaldim
En büyük korkum hamile kalmak şu an iki yöntem birden kullanıyoruz hala da korkuyorum siz altından kalkarsınız umarım anneniz falan vardır yanınızda yardımcı olacak. Üç senede üç bebek maşallah

Siten etmenize gerek yok ki:) isinizi siz zorlastiriyorsunuz gibi geldi. O başınızı agritan sesi dinletmeyin, bebeginiz yiyeceklere bakip somurtuyorsa yedirmeyin kendinizi neden mecbur hissediyorsunuz? Zamani gelince yer, zorlamayin. Yemesin anne sütü varken sizi emerken yemese bi eksiklik.olmaz ki. Belki o a yemek istemediginden somurtuyordur. Benim ilk çocuğum duzenli uyudu diger ikisi uykusuz kalmak üzere doğmuşlar sanki :) uykusu gelince uyuyor hele küçük gunduz uyumuyor omzumda kucakta iki büklüm şekerleme yapiyor. En büyük oğlum kurulu saat gibi uyur uyanirdi, aglamak nedir bilmezdi. O da digerleri benim.cocugum aynı sartlarda buyuyorlar huylari farkli.sirt üstü uyuyan cocuk bana iskence görüyormuş gibi geliyor cok rahatsiz bir pozisyon değil mi sizce de? Yontemlerinizi degistirin. Ise yaramazsa tekrar dönün eskiye. Bir yerde yanlislik var. Karnı tok alti kuru hasta olmayan bebek size yemek yapabilecek zamani tanir zaten

Her yaşın her ayın kendine göre hem zorlukları hemde güzellikleri oluyor. Evde iki ergenim bir bebeğim var. Üçününde ayrı derdi ayrı sıkıntısı oluyor. Kızım 17yasındA dert ortağım oglum 13 yasında evimizin küçük babası çöpümüzü döker ekmeğimizi alır. Minik oglumda 10aylık evimizin maskotuyani diyeceğim hepsinin bir derdi mutlaka oluyor. Ohh bitti diyemiyorsun ::) ama bebeğimde sanki bu ay sizin deyiminizle keyifli levele yavaştan geçtik:) :) :)

Benimkide blw reddetti hiç istemedi ben zorlamadım şartta değil bence doktorumuzda yemek yemeyi elbet öğrenir takılma demişti şimdi 1.5 yaşında kendisi yiyor bebeğe bırak derim akışında yaşayın
Zaten kendi yemeyince ben yedirmeyi denedim öyle hiç yemedi. Bir de ağladı üstüne ben yedirmeye çalışınca. Bıraktım geri üstüne döktü her şeyi yemedi

7 yas nasil peki o daha rahat mi artik?

Yanlış anlattım sanırım o ses bebeğin sesi, yani sürekli ıııı diye mızmızlanıyor, saatlerce.

Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum ki. Sütüm çok fazla, iştahla emiyor yani aç değil. Altı falan da temiz oluyor ama yemek yaparken bile mızmız sürekli ona bakmamı, onla oynamamı istiyor. Tamam ama bir yemek bile yapmiyim mi diyorum yoksa evi şey götürüyor afedersiniz, haftada bir temizliyorum yoksa belediyeden gelecekler :)

Sırt üstü rahatsız derken emerek uyutmayın mı diyorsunuz? Ben de istemiyorum ama gece uykusu falan iyi fazla uyanmıyor gece o yüzden cesaret edemiyorum bir şeyleri yanlış yapıp uykusunu bozarsam diye.

Kızım huysuzun,mızmızın önde gideniydi. Durup dururken sebepsiz ağlaması(canı ağlamak istiyormuş çünkü) ,uyumak istememesi ve yemek yememesi ile ünlüdür ailede hatta. Şu an 8 yaşında. Ben 5 yaşından sonra rahat ettim tam anlamıyla arkadaş gibi olduk.
Tabi anaokuluna başladığı dönemlerde fena değildi,kafa dinliyordum ama 5 yaş tamda bahsettiğiniz level benim açımdan zira her sendromu,her sorunu kanırta kanırta yaşattı sağolsun.
Oğlum 26.5 aylık,o da kızımın aksine,sakin efendi (nasıl olur demeyin oluyor,otururdu oturduğu yerde efendi efendi)bir bebekti beni yormadı,karnı tok altı temizse gülücükler saçardı ama şu an varya düz duvara tırmanıyor adam. Ablasının beline kadar upuzun uzanan saçlarını mı çekmiyor sinirlenince,yüzümü mü tırmalamıyor.Anlatmakla bitmez,o sakin bebek gitti bambaşka birşey geldi,tanıyamıyorum. Ha bunda evde oturmamızın payı büyük,sınırlı çıkarabiliyorum dışarı enerjisini atamıyor belkide bilemiyorum ama cidden zorluyor beni.
Çocuğun mizacına göre değişiyor aslında. Bakarsınız yürümeye başlayınca değişir ,konuşabilmek zaten hırçınlığı büyük oranda azaltıyor çocuklarda. Derdini anlatabilir hale gelince daha bir sakinleşiyorlar.
Öte yandan inanın 1 gün bile geri gelmiyor hayatta,bir anda büyüyorlar,her anın tadını çıkarmaya bakın. Bir bakmışsınız kocaman olmuşlar.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Simdi birbimizi daha iyi anladik. Emerek uyuyan bebek doyan bebektir. Kakasi altin sarisi hardal kivamindaysa yemek vermeyin doyan bebegi yemege alistirma cabasina girmeyin. Masallah sütünüz bolken kendinize iskence etmeyin. Fazla emip rahatsiz olmus olabilir bunu da hesaba katın. Zaten anne sütü alan cocuk kansiz da olmaz kabız da olmaz. Yemek isini bir kenara birakin derim. Yatakta sırt üstü uyutmayin yuzukoyun uyutmayi deneyin demek istedim. Ben ekstra rahat bir anneyim, evhamli bir annenin kızıyım. Annem cok.kizar sitem eder elestirir beni. Doktor yuzu gormeyiz cok şükür. Sizin kafanız rahat olsun bebeginiz de huzurlu olur.

Ben tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okumanızı öneririm. Eğer beceremezsem dediğiniz durum istikrar yani istikrarlı olursanız bebek çabuk kabulleniyo. Tabiki uyku eğitimi vermek bi tercihtir ben verdim hiç uyumayan bi bebekti sonra herşey güzelleşti. Şuan bir yaşında .

O da 1.sınıfa yeni başladı. Canlı dersi felan biraz zorluyor ama koyduk bir düzene. Bir çok anlamda yükü kalmadı ama çok fazla konuşmak istiyor bu da biraz yoruyor.
Benim de 1. Sınıf bir oğlum var. Cok fazla konusmak istiyor deyince kendimi gördüm sizde :) sarılalım mı ? Bizi biz anlarız:)

Evet bende hatayi orda yaptim. Ikinci bir yontem sart bende Calistigim gunler kayinvalidem veya annem bakiyor cocuklara sagolsunlar. Onlarinda yogun hayati var calisiyorlar. 2 sene daha idare edecegim sonra hersey daha kolay olacak diyerek teselli ediyorum kendimi

13 aylik oglum var...ilk zamanlar cok rahatmisiz. Geriye donunce anliyorum. Uyuyormus o zamanlar. Simdi felaket bir uyku duzeni var. Daha dogrusu yok. Uyumuyor, sadece meme istiyor butun gece agzinda kalsin istiyor. Bence memeyi birakip, butun gece uyumaya basladiginda baslayacak benim icin guzel zamanlar. Uyku cok onemli

Ben anladim. Hak da verdim. Benzerini yasadim cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…