Ne zaman keyifli levele geçicez?

Çocuklarını büyütmüş bir anne olarak diyebilirim ki (19 ve 13 yaşlarındalar)Her anları ger zorlukları bile keyif almayı bildikçe çok güzel..Bende hep zorlanırken of büyüselerde rahat etsem derdim..Şimdi o günlere dönmek için neler vermezdim.Bana geçmişe gidebilsen ne zamana gitmek istersin deseler anne olduğum ilk güne dönmek isterdim...Oflayüp puflayım dert edip cebbelleşirken her lafa kulak asarken o kıymetli anların tadını hep kaçırmışım.Bu günlerin birdaha gelmeyeceğini düşünün ve her anın tadını çıkarın. Çocuğunuz büyüdüğünde ona anlatacağınız anılar biriktirin..Annelik öyle güzel birşey ki her anı mucize..Siz sıkılıp daralınca bebeğiniz bunu hisseder mızmız olur..Neşeli olun hiçbirşeyi dert etmeyin..Siz mutlu oldukça bebeğiniz de mutlu bir çocuk olur..

Arkadaşlar iyi akşamlar. 6 aylık bir bebeğim var. İlk aylar herkes gibi ben de zorlandım ama geçti şükür. Şimdi o kadar zorlanmasam da hala keyifli annelik kısmına geçemedim ne zaman olacak bu? Yani bebeğimle oynuyorum, gülmesini falan çok seviyorum öpüyorum kokluyorum ama şu keyifli levele hala geçemedik. Yoksa öyle bir level yok mu annelikte 😂

Mesela geçen hafta ek gıdaya başladık, çok hevesliydim eğlenceli olacağını düşünüyordum falan ama pek düşündüğüm gibi olmadı. Yerken bile sürekli mız mızlanıyor. Bütün günümüz "ııııı" sesini arka planda dinleyerek geçiyor. Ne bileyim uyutması, beslemesi hep mesele çok yoruluyorum. Emzirerek uyutuyorum uyuyana kadar sırt bel ağrılarım başlıyor, kendimi zor atıyorum kanepeye.

Ne zaman geçecek bu zorluk zamanları, anne kız eğlenmeye başlayacağız? Şu anda da ayına uygun aktiviteler yaptırıyorum ama genel olarak mızmız çok kısa süreli zevk alıyor sonra yine aynı.
Yani ben 6. Ayda ek gidaya gecmedim mesela. Ikisinde de gec geçtim en erken 1 yaş. 3. De de erken başlamayı düşünmüyorum. Sütünüz varken emzirin 6 ayda ek gıda sart değil. 3 bucuktan önce yatamiyorum. Geçen her güne şükrediyorum. Iıı sesi dediginiz ne? Ses falan dinletmedim ben. Çocuğu gözlemlemek önemli. Sırt üstü hic yatırmadım hep yüzü koyun uyur benimkiler, sere serpe. Cok kalın da giydirmem. Her gören üşür bu üşür der,desinler.Her ağlayış farklı bir ihtiyaç icin. Ağladığında uykusu mu var karnimi ac gazi mi var bunu çözmelisiniz. Birini emzirirken diğerine yemek yedirirken en buyuyugune de yaz oğlum diye defalarca söylenirken keyif alıyorum. Siz neden keyif alamadınız anlamadim, gerçekten.

Biz şu an level 30 aydayız henüz öyle bir level görmedik. Sürekli New Challenge yaşıyoruz daha çok. Ama mesela dün akşam bana bir ödül geldi 9 saat aralıksız uyku itemi aldım 4 yıldır ilk defa 😁 Sanırsam üniversitesiye gittiklerinde keyifleneceğiz 🤭

Arkadaşlar iyi akşamlar. 6 aylık bir bebeğim var. İlk aylar herkes gibi ben de zorlandım ama geçti şükür. Şimdi o kadar zorlanmasam da hala keyifli annelik kısmına geçemedim ne zaman olacak bu? Yani bebeğimle oynuyorum, gülmesini falan çok seviyorum öpüyorum kokluyorum ama şu keyifli levele hala geçemedik. Yoksa öyle bir level yok mu annelikte 😂

Mesela geçen hafta ek gıdaya başladık, çok hevesliydim eğlenceli olacağını düşünüyordum falan ama pek düşündüğüm gibi olmadı. Yerken bile sürekli mız mızlanıyor. Bütün günümüz "ııııı" sesini arka planda dinleyerek geçiyor. Ne bileyim uyutması, beslemesi hep mesele çok yoruluyorum. Emzirerek uyutuyorum uyuyana kadar sırt bel ağrılarım başlıyor, kendimi zor atıyorum kanepeye.

Ne zaman geçecek bu zorluk zamanları, anne kız eğlenmeye başlayacağız? Şu anda da ayına uygun aktiviteler yaptırıyorum ama genel olarak mızmız çok kısa süreli zevk alıyor sonra yine aynı.
Ben doğduklarından beri keyifliyim.
Elbette zorlukları var ama keyifli

2 yaştan sonra az biraz miniminnacık ufacık rahatlıyorsunuz ve keyifli levele azıcık ufacık giriş yapıyorsunuz. :D ama bunlar hep minik yani beklentiyi yüksek tutmayın :D

10 yasinda kizim var oh diyorum 20 aylik oglum var nefes bile aldırmıyor hep ardındayım her an bi yaramazlık pesinde yani o kısım benim icin 10 yaşında ki kizim icin onun da ergenliğe kadar kisaca annelik de pek oh zamanı yok sanirim...

2 yaştan sonra az biraz miniminnacık ufacık rahatlıyorsunuz ve keyifli levele azıcık ufacık giriş yapıyorsunuz. :KK70: ama bunlar hep minik yani beklentiyi yüksek tutmayın :KK70:
Asıl tuzak burada bacım. 2 oluyor. Uykusu düzeldi,yemesi biraz oturdu,diş muhabbeti azaldı, kucaktan indi diye sevinirken BAAAAMMM sendrom 🤣 Ben onu giymem, onu yemem, oraya gitmeyelim ,ben yapacağım çığlık kıyamet. Gece yarısı kalkıp ağlama mesela neden pembe pijama giymemiş diye 🤭 Gecenin 3ünde çocuk uyusun diye evde temiz pembe pijama arama falan . Hele istekler konusunda yaratıcılık beni benden alıyor. Oyuncak zürafaya filin burnunu takacakmış hemde o takacakmış. Olmayınca 2 saat ağla.

Az biraz miniminnacık ufacık kısmına katılıyorum ama kimsenin umutlarıyla oynamayalım 😁

Full keyifli bir dönem yok bence, olamaz da.

Ancak ben bir yaşına yakın bariz fark görebilmiştim. 10 aylık yürümüştü, ondan sonra bence her şey daha kolay ve eğlenceli oldu. Şu an 22 aylık. İtiraz dönemi başladı artı son azılarla müthiş cinnet durumundayız. Her şeye yooo demeler, iştahsızlık vs...

Öncelikle emzirerek uyutma alışkanlığından kurtulun yoksa yakın zamanda level atlayıp daha eziyetli günlere geçiş yapabilirsiniz.
Ben 9. Aydan sonra daha bi çok sevdim yeniden icimet sokasim geliyo. Bence en keyifli anlar yürüdüğü zaman olur gibi şuan bir yaşında hala yuruyemiyo ve malum sürekli kucakta da olmuyo benim de belim çelik değil be yavrum diyorum. İlk rahatlamayı yurumeyle yasicak gibiyim sonra zaten 3 yaşından sonra. Artık her söylediğimi anladığı birlikte daha fazla ortamlara katılabileceği ve katıldığı ortamlara uyum sağlayabileceği dönem bence

Benim de kızım 9 aylık olacak valla mızmızlanmadığı güldüğü benimle oyun oynadığı her an keyifli :D ağlayınca dayanamıyorum kaçasım geliyor

Aynen banada surekli bebekliklerini ozlersin derler. 1 & 2 yasinda ogullarim var 3.ye hamileyim. Hic ozleyecegimi sanmiyorum 😁 bu gidisle her sene bir bebegim olacak zaten. Korundugum halde hamile kaldim😅
Maşallah olmaktan korktuğum yerdesiniz😂umarım yardım edecek anne kayınvalide vardır rabbim yardımcınız olsun

1 yastan bildiriyorum, gezmek oynamak cok eglenceli yemek yedirme ve uyutma haric 🤦🏻‍♀️

Benim duyduğum kadarıyla çocuk üniversiteye başlayıp başka bir şehirde yaşayıncaya kadar size rahat yok :D Ama bence hiç bitmiyor 😅 evden bu şekilde ayrıldığında arayıp para istiyor, siz bir ulaşamasanız endişelenip çıldırıyorsunuz. Evlenip çocuk sahibi olduğunda sil baştan torunla başlıyorsunuz :D

İlk bir sene sadece tadına bakacak. Miktara yemesine takılma.
Ben blw yaptım. 9 ay sadece avakado, buharda pişmiş sebze yedi. sonra yumurta sarısı ve pankekler, balık ve et verdim. Bazen yemedi, bazen yere attı,bazen bir lokma yedi. Pes etmedim devam ettim. 1 yaşından sonra ilgisini çekti. Ama hala doyacak kadar yemezdi. O dönem annemler çok kızardı bana. Çorba versek doyacak kendi yiyemiyor derlerdi. 2 yaşından sonra bizim gibi yemeğe başladı. 4 yaşında ve yemek seçmez. Ne versen yer hemen hemen. Ben bunu zorla ağzına tıkmamaya bağlıyorum. O zorla annenin aklındaki miktarı yedirmek, yemekten soğutuyor çocuğu.
Ben de blw yapmaya çalışıyorum ama sebzeleri hiç almıyor. Buharda pişirip eline verdim parmak sebze şeklinde yemedi. Çatalla ezip önüne koydum yine yemedi. Beklerim sorun değil ama o zamana kadar çok zayıflamaz mı? Zaten minyon bir bebek 😔

Keyiften kasıt iletişim kurmaksa 1 yaşına doğru epey keyifli oluyor sonrası daha keyifli amaaa bakım açısından soruyorsan büyüdükçe zorlaşıyor yalandan ümit veremeyeceğim :) yemek konusunda daha seçici olmalar, özgür olmak istemeler, yürümeye başlaması, istekleri. 😂 2.5 3 ten sonra rahatlanıyormuş anne biraz yıpranıyor ama en güzel şey evlat.

Valla bence 20 yaş ve sonrası falandır o anne kız keyifli vakit geçireceğiniz zaman😄Ben annemle öyleyim yani çünkü öncesi ergenlik, sınav stresleri falan yine keyif yok.

Ben de blw yapmaya çalışıyorum ama sebzeleri hiç almıyor. Buharda pişirip eline verdim parmak sebze şeklinde yemedi. Çatalla ezip önüne koydum yine yemedi. Beklerim sorun değil ama o zamana kadar çok zayıflamaz mı? Zaten minyon bir bebek 😔
Benimkide blw reddetti hiç istemedi ben zorlamadım şartta değil bence doktorumuzda yemek yemeyi elbet öğrenir takılma demişti şimdi 1.5 yaşında kendisi yiyor bebeğe bırak derim akışında yaşayın

Yani ben 6. Ayda ek gidaya gecmedim mesela. Ikisinde de gec geçtim en erken 1 yaş. 3. De de erken başlamayı düşünmüyorum. Sütünüz varken emzirin 6 ayda ek gıda sart değil. 3 bucuktan önce yatamiyorum. Geçen her güne şükrediyorum. Iıı sesi dediginiz ne? Ses falan dinletmedim ben. Çocuğu gözlemlemek önemli. Sırt üstü hic yatırmadım hep yüzü koyun uyur benimkiler, sere serpe. Cok kalın da giydirmem. Her gören üşür bu üşür der,desinler.Her ağlayış farklı bir ihtiyaç icin. Ağladığında uykusu mu var karnimi ac gazi mi var bunu çözmelisiniz. Birini emzirirken diğerine yemek yedirirken en buyuyugune de yaz oğlum diye defalarca söylenirken keyif alıyorum. Siz neden keyif alamadınız anlamadim, gerçekten.
Ben de bu şekilden nasıl keyif aldığınızı anlamadım bravo 😀

Keyif aldığım kısımlar güldüğü, oynadığımız zamanlar. Onun dışında uyutması, yedirmesi hep problem. Uyuturken saatlerce emzirmekten, kendini kucağımdan attığı için tutmaya çalışmaktan bel ve sırt ağrısı çekiyorum. Ayrıca bazen uyutmaya çalışırken saatlerce emiyor ve göğüs ucum mahvoluyor. Acı çekerken nasıl zevk alabilirim?

Ek gıdaya yeni geçtik yavaş yavaş alışacak biliyorum. Yememesi de hadi sorun değil ama durup dururken yiyeceklere bakıp somurtup saatlerce mızmızlanıyor, ağlıyor. Zaten gündüz uykusu çok az, hiçbir şey yapamıyorum yemeği bile annecim annecim diye diye yapıyorum ağlıyor diye. Bir duş almak bile mesele. Haliyle keyiften ziyade yorgunluk ve baş, vücut ağrısı ile geçiyor zaman.

Birlikte oyun oynarken falan gülüyor, eğleniyor ben de mutlu oluyorum o zaman. Ama görevler kısmına geçince çok zor. Son olarak bu şehirde kimsemiz yok, tekim. İki saat bırakıp bi kahve içmeye gidebilecek annem, kardeşim falan bile yok. Tek başına olmak çok zor.

Anlamışsınızdır umarım hak vermeseniz de.

Öncelikle emzirerek uyutma alışkanlığından kurtulun yoksa yakın zamanda level atlayıp daha eziyetli günlere geçiş yapabilirsiniz.
Ben 9. Aydan sonra daha bi çok sevdim yeniden icimet sokasim geliyo. Bence en keyifli anlar yürüdüğü zaman olur gibi şuan bir yaşında hala yuruyemiyo ve malum sürekli kucakta da olmuyo benim de belim çelik değil be yavrum diyorum. İlk rahatlamayı yurumeyle yasicak gibiyim sonra zaten 3 yaşından sonra. Artık her söylediğimi anladığı birlikte daha fazla ortamlara katılabileceği ve katıldığı ortamlara uyum sağlayabileceği dönem bence
Uyku eğitimi vermek istiyorum (kesinlikle ağlatmadan) aslında ama cesaret edemiyorum. Çünkü her ne kadar uykuya zor geçse de gece uykusu iyi, sık sık uyanmıyor çok şükür o açıdan çok şükrediyorum. Şimdi vermeye çalışıp beceremezsem düzenini bozarım, uykusu bozulur diye korkuyorum.

Back