Ne zaman keyifli levele geçicez?

Genelde insanlar bebekliğini ozlersin diyordu. Ama ben ayni fikirde degilim. Tabii ki her donemin kendine ait zorluğu ve güzelliği var. Ama ben 1.5 yasindan sonraya kullanıyorum oyumu. Cunku1.5 yasında kendini tamamen ifade edebiliyordu, soyledigimi anlayıp cevap verebiliyordu. Bunlar onemli bence
Simdi 3 yasinda, benim arkadaşım artık. Birlikte gezmek, eglenmek, kurabiye yapmak herşey cok güzelleşti ve kolaylaştı

1 yaştan itibaren diyebilirim hadi olmadi 1.5 yaş 😍
2 yaş sendromu diye bisey var ama iki çocuğum da doğdukları andan 1.5 yaşlarına kadar öyle zordu ki 2 yaş sendromu devede kulak kaldı 😁

Arkadaşlar iyi akşamlar. 6 aylık bir bebeğim var. İlk aylar herkes gibi ben de zorlandım ama geçti şükür. Şimdi o kadar zorlanmasam da hala keyifli annelik kısmına geçemedim ne zaman olacak bu? Yani bebeğimle oynuyorum, gülmesini falan çok seviyorum öpüyorum kokluyorum ama şu keyifli levele hala geçemedik. Yoksa öyle bir level yok mu annelikte 😂

Mesela geçen hafta ek gıdaya başladık, çok hevesliydim eğlenceli olacağını düşünüyordum falan ama pek düşündüğüm gibi olmadı. Yerken bile sürekli mız mızlanıyor. Bütün günümüz "ııııı" sesini arka planda dinleyerek geçiyor. Ne bileyim uyutması, beslemesi hep mesele çok yoruluyorum. Emzirerek uyutuyorum uyuyana kadar sırt bel ağrılarım başlıyor, kendimi zor atıyorum kanepeye.

Ne zaman geçecek bu zorluk zamanları, anne kız eğlenmeye başlayacağız? Şu anda da ayına uygun aktiviteler yaptırıyorum ama genel olarak mızmız çok kısa süreli zevk alıyor sonra yine aynı.

En cok 1 yas donemini seviyorum.
2. yasda cok zor bir donem 😁

4 yaştan bildiriyorum daha yeni yeni makul davranmaya başladı oğlum. Bu vakte kadar hep her şeye ağlayan küsen öfkelenen dediğim dedik bir çocuk oldu. Doğduğundan beri genelde mızmızdı ama şimdilerde duruldu çok şükür. Darısı başınıza

Arkadaşlar iyi akşamlar. 6 aylık bir bebeğim var. İlk aylar herkes gibi ben de zorlandım ama geçti şükür. Şimdi o kadar zorlanmasam da hala keyifli annelik kısmına geçemedim ne zaman olacak bu? Yani bebeğimle oynuyorum, gülmesini falan çok seviyorum öpüyorum kokluyorum ama şu keyifli levele hala geçemedik. Yoksa öyle bir level yok mu annelikte 😂

Mesela geçen hafta ek gıdaya başladık, çok hevesliydim eğlenceli olacağını düşünüyordum falan ama pek düşündüğüm gibi olmadı. Yerken bile sürekli mız mızlanıyor. Bütün günümüz "ııııı" sesini arka planda dinleyerek geçiyor. Ne bileyim uyutması, beslemesi hep mesele çok yoruluyorum. Emzirerek uyutuyorum uyuyana kadar sırt bel ağrılarım başlıyor, kendimi zor atıyorum kanepeye.

Ne zaman geçecek bu zorluk zamanları, anne kız eğlenmeye başlayacağız? Şu anda da ayına uygun aktiviteler yaptırıyorum ama genel olarak mızmız çok kısa süreli zevk alıyor sonra yine aynı.
Kızım 21 aylık zevkli eğlenceli leveldeyim sohbet ediyoruz beraber el ele tutuşup geziyoruz oyuncak oynuyoruz şarkı söylüyoruz dans ediyoruz bu zamanlar harika

4 ve 3 yaştan bildiriyorum, hiç rahatladım.
Hala her şeyleri sorunlu, evde sürekli bir ağlama krizi.
Ama ‘annem’ deyip bir sarılıyor, koynuma giriyorlar ya, bitiyor işte...

Bence anneliğin en mucizevi anı o, sizi tanıyıp, hitap edip, gelip sevgi göstermesi.

İlk aylar emzir, gazını çıkart, altını değiştir, uyut çemberinde geçiyor. Tam bir kölelik, insanı mutlu eden cinsinden. Sonra seni tanıyor, yüzüne gülüyor daha çok uyanık kalıyor bu sefer oyalamak zorlaşıyor, koala gibi kucakta tüm evi dolaştır, ondan sıkıldı başka bir şey yap, yok o da olmadı derken yorgunluktan bunalıyorsun. Ben emeklemeye başlayıp kucağımdan inince rahat etmiştim, daha doğrusu oturabildiğinde yastıkla destekleyip oturtup oyuncakları verip oyalıyordum kendime de kısa molalar verebiliyordum bu sayede. Emeklerken Peşinde koşmak yorucuydu ama kendini oyalıyordu. Şimdi 2 yaşında sonsuz bir enerjiyle evin altını üstüne getiriyor, 2 aylık da kardeşi var başa döndük. Ama az kaldı keyifli zamanlar geliyor7,8 ay civarı ek gıda da sorun yaşamazsak mutlu günler yakındır 😊

Valla ben ilk 3 ayi atlattıktan sonra keyif almaya basladim. Hele ayaklaninca tam oldu.Simdi 2.5 yasinda kanka modundayiz.

Ama mesela anneme sorsan en tatli zamani ilk 1 yasiydi. 1 yasindan sonra cocuk sevmiyor.

İlk çocugumda o leveli bekledim ama her dönemin kendine göre sıkıntısı oldu oluyor maalesef. Yani her dönemin illa ki sıkıntısı oluyor. İkinci cocukta dedim sıkıntısını görmeyecem. İkinci daha zor bi bebek olmasına rağmen o leveli beklemeden tadını çıkardım. O zaman işte annelikten tat almaya başladım.

Bence keyifli halide zorluguda bitmiyor.
Mesela ilk dogdugu zamanlar kucagimda uyumasi saskin bakislari pofidik halleri bambaskaydi..
Birz buyudu gulmeler kahkahalar basladi
Biraz daha buyudu tepki vermeler basladi
1 yasindan sonra anlamaya basladi iletisim karşılıklı hale geldi cok keyifli oldu.. suan 17 aylik eminim surekli boyle yeni guncellemelerle keyifli anlari devam edecek amaaaa
Tabiki zorluklarda bitmiyor
Baslarda gazi cikti mi karni doydu mu derdi
Sonra emekledi mi yurudu mu kucak mi istiyor derdi
Sonra dustu mu bi yeri kurcaladi mi aman kendine zarar vermesin derdi
Oyun kurmaya calisma aman yemegini yesin 2 dk otursa bi uyusa bi derdi fln..
Yani cok tercubeli bir anne degilim ama zorluklarda keyfi de hic bitmiyor bence .

İlk aylar emzir, gazını çıkart, altını değiştir, uyut çemberinde geçiyor. Tam bir kölelik, insanı mutlu eden cinsinden. Sonra seni tanıyor, yüzüne gülüyor daha çok uyanık kalıyor bu sefer oyalamak zorlaşıyor, koala gibi kucakta tüm evi dolaştır, ondan sıkıldı başka bir şey yap, yok o da olmadı derken yorgunluktan bunalıyorsun. Ben emeklemeye başlayıp kucağımdan inince rahat etmiştim, daha doğrusu oturabildiğinde yastıkla destekleyip oturtup oyuncakları verip oyalıyordum kendime de kısa molalar verebiliyordum bu sayede. Emeklerken Peşinde koşmak yorucuydu ama kendini oyalıyordu. Şimdi 2 yaşında sonsuz bir enerjiyle evin altını üstüne getiriyor, 2 aylık da kardeşi var başa döndük. Ama az kaldı keyifli zamanlar geliyor7,8 ay civarı ek gıda da sorun yaşamazsak mutlu günler yakındır 😊
Ek gıdada sorun yaşıyoruz maalesef 😔

:nazar:Keyif almak sana bağlı. Ek gıdaya geçişte hevesleniyorsan, 6 aylık bebeğe aktivite yaptırıyorsan sana maaşallah her şeyin üstesinden gelirsin. 1 yaşta sana tepki vermeye başlar. 4olunca kendini kurtaracak.

Ben de oğlumda çok sorun yaşadım, hala da çok iştahsız. Ne kadar çok yemek döktüm, kendi kendimi paraladım ama nafile. Neyse ki kahvaltıyı güzel yapıyor, bir de meyve ve yoğurt. Sebzeymiş, etmiş yok yemiyor. Çok aç bırakıp yedirebiliyorum bazen ama çoğu zaman inat edip aç kalıyor yine de yemiyor. Ben de dayanamayıp yiyebileceği şeyler yapıyorum biliyorum yanlış ama içim elvermiyor. Kreşe başlarsa alışır diye Ümit ediyorum. İlk ek gıdaya geçişte nasıl hevesliydim hevesimi kursağımda bıraktı sıpa 😐

İlk bir sene sadece tadına bakacak. Miktara yemesine takılma.
Ben blw yaptım. 9 ay sadece avakado, buharda pişmiş sebze yedi. sonra yumurta sarısı ve pankekler, balık ve et verdim. Bazen yemedi, bazen yere attı,bazen bir lokma yedi. Pes etmedim devam ettim. 1 yaşından sonra ilgisini çekti. Ama hala doyacak kadar yemezdi. O dönem annemler çok kızardı bana. Çorba versek doyacak kendi yiyemiyor derlerdi. 2 yaşından sonra bizim gibi yemeğe başladı. 4 yaşında ve yemek seçmez. Ne versen yer hemen hemen. Ben bunu zorla ağzına tıkmamaya bağlıyorum. O zorla annenin aklındaki miktarı yedirmek, yemekten soğutuyor çocuğu.

Genelde insanlar bebekliğini ozlersin diyordu. Ama ben ayni fikirde degilim. Tabii ki her donemin kendine ait zorluğu ve güzelliği var. Ama ben 1.5 yasindan sonraya kullanıyorum oyumu. Cunku1.5 yasında kendini tamamen ifade edebiliyordu, soyledigimi anlayıp cevap verebiliyordu. Bunlar onemli bence
Simdi 3 yasinda, benim arkadaşım artık. Birlikte gezmek, eglenmek, kurabiye yapmak herşey cok güzelleşti ve kolaylaştı
Valla bana bebekliklerini özlüyorum diyen bayanın üniversiteye giden çocukları vardı. “Tamam işte sizin torun sevmenize az kalmış zaten” deyip gülmüştüm. Rahata erince özlersin tabi 😂

Valla bana bebekliklerini özlüyorum diyen bayanın üniversiteye giden çocukları vardı. “Tamam işte sizin torun sevmenize az kalmış zaten” deyip gülmüştüm. Rahata erince özlersin tabi 😂

Aynen banada surekli bebekliklerini ozlersin derler. 1 & 2 yasinda ogullarim var 3.ye hamileyim. Hic ozleyecegimi sanmiyorum 😁 bu gidisle her sene bir bebegim olacak zaten. Korundugum halde hamile kaldim😅

Back