Ne zaman güzel bir eve gitsem üzülüyorum..

bizim ailelerimiz hiç karışmadı düğünümüzüde evdeki eşyalarımıza kendimiz aldık. çok fazla borç ödedik ama ödedik. evimiz kiraydı güzelde değildi. yatak odası dolabımın arkası yemyeşil olmuş 1 sene dolmadan başka yere taşındık. oradada 1 sene oturduk sonra ev sahibine kızıp krediyle ev aldık 3 senedir onu ödüyoruz. herşeyden fedakarlık ediyoruz ama sahip olduklarımıza bakınca seviniyoruz. biraz sabır. maddi durumda iyi değilse zaten yetinmeyi bilmen gerekiyor.

Canım; ev konusunda ben de seninle aynı durumdayım.

Eşim yurtdışındaydı. Gelir gelmez evlendik. Bir süre türkiye'de kalıp yurtdışına çıkmayı planlıyorduk. O yüzden evimizi kurarken öyle özenip kurmadık. Hatta evimdeki eşyaların hiçbirini ben seçmedim. Eşimle, kayınvalidem seçti.

Evimde, salon hariç, tül yok. Güneşliklerim pazardan alınma. Halılarımın bir kısmı önceki kiracıdan kalma. Biz yıkadık öyle kullanıyoruz. Diğer kısmı da eşimin çeyizinden. Ama hepsi eski moda halı. Oturma grubumuz şimdiden dökülmeye başladı.

Yani kısacası, evim bir nev-i bekar evi görünümünü andırıyor. Fakat eve misafir gelip gitmediği için çok da takmıyorum. Hem yurtdışına çıkarken eşyaları elden çıkarmak sorun olurdu, hepsi yeni ve pahalı olsaydı.

Her şey ev ve eşya değil. Evi ve eşyaları şıkır şıkır olan çiftler var ama mutsuzlar. Adam kadını aldatıyor, dövüyor...

Siz mutlu olduktan sonra eşyalarınız uyumsuz olsun, boşver. Kenara az az para koymaya başlarsın. İleride senin de istediğin gibi bir evin olur. Ama evliliğin bozuldu mu telafisi yok. Patavatsız arkadaşlarını da takma canım.

Umarım sizin evinizde güzeldir.Ama belli bir süre sonra göz alışkanlığı olduğu için ister istemez size çok daha görünüyordur.Bende bir aydır evliyim ama evim önceki kadar güzel gelmiyor artık.Ben çok çabuk bıkıyorum galiba :))

Ben herkes gibi bosver, yok kesin evin guzeldir sana oyle geliyordur, kendinden kotuleri dusun vs vs demeyecegim. Bana gore bunlar zugurt tesellisidir. Eger esyalarinizi degistirmek istiyorsaniz bir ise girer calisir, parasiyla esya yenilersiniz. Baska yolu yok.

Son düzenleme:
Ama elde edene kadarda iyilerini yani calisip cabalyip öyle düsünülmeli yani sükür etmeli bence züyürt tesellisi ile alakasi yok:34:

Son düzenleme:
ben herkes gibi bosver, yok kesin evin guzeldir sana oyle geliyordur, kendinden kotuleri dusun vs vs demeyecegim. Bana gore bunlar zugurt tesellisidir. Eger esyalarinizi degistirmek istiyorsaniz bir ise girer calisir, parasiyla esya yenilersiniz. Baska yolu yok.

iyi de arkadaş çok iyi bir eve geçse de o evinde iyisi var.çok güzel bir apt dairesi aldı diyelim e triplex villalar var.bu sefer de ona mı özensin.benim evim de güzel ama dese züğürt tesellisi mi olacak.istemenin sonu yok ki güzelin de güzeli var.elindeki imkanın doğrultusunda en iyisini yaparsın sonra da verdiği için allaha şükredersin.maddi şeyleri istemenin de sonu yok.

Çalışmak çalışmak çalışmak başka da yolu yok.
Güzel bir ev için, güzel bir yaşam için, istediğin şeyde
aklının kalmaması için... Kısacası herşey için...

Ben henüz doğmamışken yani bundan 23yıl kadar önce annemler
3 odalı, ama 1 odasına rutubetten pislikten girilmeyen, harabe bir evde
oturuyorlarmış. "1 tek koltuğumuz vardı bir de halanın eski yatak odası
takımı vardı. o kadar özeniyordum ki her şeye. balkonlu güzel bir ev
görsem ya da bahçeli hemen iç çekiyordum" der hep. Babamın kırtasiye dükkanı
vardı amcamla ortak, amcam da bekardı bizde oturuyordu. Bir de babannem vardı.
Ben doğduktan sonra devretmişler kırtasiyeyi, bir tanecik makine alıp poşet üretmeye
başladılar. Ama ne gündüzü vardı babamın ne gecesi. Annem de halk eğitim kursuna
katılıp usta öğretici olup çalışmaya başladı.Bizden kısmadılar hiç bir zaman ama
kendilerinden hep kıstılar. Babamın koca kışı tek pantolonla geçirdiğini bilirm.
Önce işleri büyüttü yavaş yavaş,tek bir makine oldu sana toptancı dükkanı.
Sonra 2 katlı bir ev aldı. Üzerine 2 kat da sonradan yapıldı. İşyeri, depolar, arabalar alındı.
Yatırım amaçlı evler alındı satıldı. Çocuklar okutuldu, biri üniversiteye gönderildi, biri liseye.
Annem, kardeşim ameliyat olduğu için çalışmayı bıraktı şimdi, ben çalışıyorum yazları.
Arada ameliyatlar, okul vs zorluklar oldu mu oldu tabi, ama şimdi durumumuz çok şükür iyi.
Artık eskisi kadar çok çalışmasına gerek yok, hiç çalışmaz istemezse...

İsteyince, istediğin şey için çalışınca yapılamayacak şey yok.:71:

ben bişi anlamadım..

Biz topic sahibi arkadaşa destek olduğumuzu
Bizlerinde nasıl hayatlar yaşadığımızı kendimizden örnekler veripp canlı örnekler sunuyoruzz..
Düşüncelerini pozitifleştirip karamsar olmaması için çabalıyoruzz..

Bunun adı züğürt tesellisimi oluyor?

Sadece yazmış olmak için yazmak..

İnşallah canım Allah razı olsun..İnşallah sabredenlerden olmuşuzdur dediğin gibi...

Sağol canım bebeğimiz yolda inşallah teyzesi 10 gün kadar bi süremiz kaldı gelmesine..Allahım ona uzun sağlıklı ömür versin..

Afedersiniz ama bana mı yazdınız pek anlayamadım..Yani çocuk filan demişsiniz bana demişsinizdir diye düşündüm ama yazdıklarınız bana çok saçma geldi..Kusura bakmayın(!)Peygamber efendimiz bile evladını toprağa verirken gözyaşı döktüğünde sahabiler "Sende mi ya Resulallah(s.a.v.)diye sorduklarında "Kalp hüzünlenir göz yaşarır ama ağzımızdan Allahın hoşuna gitmeyecek sözler çıkmaz."diyerek bir babanın acısını dile getirmiş.Haşa peygamberimiz bilmiyor muydu bu yalan dünyanın bir gün bitip evladına kavuşacağını...Her annenin içi yanar evladını kaybettiğinde ama bu sizin zannettiğiniz gibi isyan ettiği anlamına gelmez...Veren Allah alan Allah..Sui-zan ederek asıl siz günaha girmiş oluyorsunuz.Eğer bana yazdıysanız-ki bana yazmamışsınızdır umarım-lütfen akıl vermeye çalışmadan önce biraz düşünün...

Evet teyzesi az kaldı inşallah haftaya geliyor yavrumuz..Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın...

pardon sizin konuları hiç okumadan sadece ilk sayfayı okudum. konu sahibinin boş yere kafasını meşgul ettiğini anlatmak istemiştik. evlat acısı yada hastalık tabiki zor... sizi üzdüysem kusura bakmayın

hiç tadilat görmemiş eski bir evde kiracı olarak oturan biri mutlaka güzel evlere özeniyordur
imkansız özenmemesi
örneğin eşiniz işinde süper ilerledi iyide bir para aldı primler maaş şunlar bunlar bir kaç ayda geldi dediki hayatım şehrin en güzel mahallesinde sıfır ev aldım taşınıyorz ne yaparsınız aaaa yok kalsın hayatım ben çok eski hiç tadilat görmemiş 30 yıllık evimi beğeniyorummu dersiniz
eşinizi çocuklarınızı seviorsanız heryerde onlarla mutlu olursun
yok güzel evde oturanların hepsi mutlumuşmu o düzgün bir aile kuramamışsa bunun güzel bir evde oturmakla ne ilgisi var
sıfır bir evde veya bir villada oturan hiçbirzaman eski bir evde oturanın psikolojisini anlamaz
o sıfır evde veya villada oturanlara madem mutluluk sadece ev değil diyorsun gel evleri değiştirelim desen gelir mi hayır ya da eşi gelse dese ki karıcım artık villada veya sıfır dairede oturmak istemiyorum bodrum kat 30 yıllık bir ev buldum mutfağı banyosu akıyor fayansları yok gel orda yaşayalım dese tamam kocacım hemen gidelim ben seninle heryerde mutluyum mu diyecek İMKANSIZZZZZ ancak filmlerde olur
ben istanbulun göbeğinde oturuyorum bu çok güzel ama oturduğumuz semte görede kiralar uçuk kaçık 30 yıllık tadilat görmemiş eski eve 700 tl kira veriyoruz sıfırları semtimizde 1250 tlden başlıor 2+1
ben eşimle çok mutluyum dünyanın en mutlu insanı olarak görüyorum kendimi ama ev konusunda üzülüyorum uzak yerlerde oturamıyoruz eşimin işi dolayısı ile burdada ancak bu kadarı ama sıfır bir evde oturmak herzaman içimdedir

Son düzenleme:
İnsan hep kendinde olmayana özenir, eviniz güzel olsa daha güzeline heves edersiniz.
Barakalarda gecekondularda oturanları düşün canım üzülme bunlara, haline şükret.
Benim düğünüm olmadı, gelinlik giyemedim o içimde kaldı. Çok çok güzel bir evim var, ama diyorum ki bi gelinliğim olsaydı da kırık dökük bir evde otursaydım

İnsan hep kendinde olmayana özenir, eviniz güzel olsa daha güzeline heves edersiniz.
Barakalarda gecekondularda oturanları düşün canım üzülme bunlara, haline şükret.
Benim düğünüm olmadı, gelinlik giyemedim o içimde kaldı. Çok çok güzel bir evim var, ama diyorum ki bi gelinliğim olsaydı da kırık dökük bir evde otursaydım

Arkadasim cok dogru insanoglu cogu zaman sükür etmesini bilmiyor,elindekinin kiymetini bilmiyor,ama daha beterleri var barakasi veya gecekondusu olmayanlar bile var...

bu arada senin adina üzüldüm canim,icinde kalmis Gelinlik giymemek ama yinede canim Allah mutlu etsin:70:

Arkadasim cok dogru insanoglu cogu zaman sükür etmesini bilmiyor,elindekinin kiymetini bilmiyor,ama daha beterleri var barakasi veya gecekondusu olmayanlar bile var...

bu arada senin adina üzüldüm canim,icinde kalmis Gelinlik giymemek ama yinede canim Allah mutlu etsin:70:

Allah herkesi mutlu etsin :71:
Evet haklısın, barakası bile evsiz barksız insanlar var malesef
Şükretmeyi bilmemek değil de bence sahip olduklarının farkına varamamak var insanlarda. :31:

facede dogru kulanmak gerekliii aslında iy bir iletişim ve sosyal bir araçç size gelince bulundugunuz şeylere şükredin belkide oda başkalrının hayalidirrrrr kalbinizi temiz tutun olurr ilerdee

cnm bak seninde gelinlik hasretin varmış çok güzel bir düğünün olsaydı sorunsuzca eskide bir evin olsaydı o zamanda keşke güzel bir evim olsaydı derdin herkes birşeyleri güzel olsun ister

sen başkasının olan bi hayata özenirken bi başkası da senin hayatına özeniyodur emin ol..
kendinden daha kötü hatta çok çok kötü durumda yaşayan insanlar var
elindekilere şükretmelisin.
ben her zaman nazar etme nolur çalış seninde olur sözünü benimserim.
böyle haset fikirler kendini başkasıyla kıyaslamalar çok yanlış
allah herkese versin onun fazla benim eksik çirkin geliyo bana
bu başkalarıyla yarış hali.

cnm bak seninde gelinlik hasretin varmış çok güzel bir düğünün olsaydı sorunsuzca eskide bir evin olsaydı o zamanda keşke güzel bir evim olsaydı derdin herkes birşeyleri güzel olsun ister

Ben de bunu söylüyorum işte
Herşeyimizin güzel olmasını istiyoruz
Gelinliğim olsaydı belki bu sefer bir üst model arabaya kafayı takardım veya başka bir şeye
İstek bitmiyor malesef :50:
bu yüzden böyle şeylere takılıp canımızı sıkmayalım bence :31:

Aslında bütün sorunlarımızın kökeni bu duygu bence.
Kişinin şartlarından,durumundan,hayatından memnuniyetsizliği.
Çok insani,çok doğal bir duygu ama bu tatminsizlik ve şikayetçi olma durumu,
malesef ki bizi daha ileriye götürüp mevcut durumumuzu değiştirmiyor.
Aksine ruh halimizi bozup,evimizde ki huzuru yok ediyor.
Demek istediğim şey salt şükürcülük de değil aslında.
Ama mevcut durumu değiştirmeye gücümüzün yetmediği anlarda,
başkalarının bizden fazla hayatlarını baz alarak,kendi hayatımızı daha da zora sokmamak gerekir.
Tam aksini düşünebilsek,yani bu kurguladığınız empatiyi sizden çok daha zor şartlarda yaşayan
insanların hayatlarında denesek?Şükredecek öyle çok şey buluruz ki...
Bir söz var ya''kimbilir belkide sizin şikayet ettiğiniz hayat başkalarının hayalidir''
Bunu son günlerde daha çok düşünür oldum.
Sanıyormusun ki bulunduğu hayattan herkes memnun,bir sen şikayetçisin.
Aksine hepimizin hayatında hayalini kurduğu,elde etmek için çabaladığı,edemeyince kabullendiği öyle çok zorluk var ki!
Hayat standardı,yaşam kalitesi ne olursa olsun,hepimiz birşeylerin hasretini çekiyoruz.
Ama sağlığımız yerinde olsun,evimizin huzuru bozulmasın gerisi teferruat inan.

Yaptigim yorumlardan sonraki yorumlara baktim da... herkes benim "zugurt tesellisi" lafima takmis. Evet efendim, zugurt tesellilerine gerek yok, hala ayni fikirdeyim.
Herseyin daha iyisi daha guzeli var elbette. Son model, harika evlerin daha da guzelleri de var. Ama bizim konumuz arkadasin mukemmel evi degil malesef, cunku ortada cok guzel, begenilerek oturulan bir ev yok. Konumuz iyinin daha iyisine ozenmek degil. Arkadasin huzurla oturamadigi evi huzurlu bir ev haline getirebilmek.
Kendinden kotusunu dusunursek bunun sonu gelmez. Boyle dusuncelerin insani ileriye degil, geriye cektigini dusunuyorum. Calismak kazanmak degil de, kotu durumdakilere bakip bosvermek... Tabii ki genel olarak sukretmek degil bahsettigim. Durum ne olursa olsun elimdekine sukrederim. Ama birseye ozendiysem de elde etmeye ugrasirim.
" Evimi sevmiyorum ama olsun, evi daha kotuleri var. Misal, ev parami odeyemiyorum, ama olsun evsiz kalanlardan iyidir," vs vs. bunun sonu gelmez. biraz gercekci olalim lutfen. Baskalarinin daha kotu kosullarindan konu sahibine ne yahu? O kendi huzursuzlugunu, kendi derdini dile getirmis. Benim ve bazi arkadaslarin yorumu da buna cozum olacak sekilde idi. Parasiz su hayatta birsey olmaz. Daha kotusu varmis falan filan, bunlar fasa fiso bana gore. O evlerini guzelce dizip doseyenler de bi sekilde para kazanip yapmislardir. Siz de calisin, yapin efendim. :68:

Aslında konu açana kızmaya gerek yok.Herkesin çoğu zaman aynı konularda olmasa bile kafaya taktığı şeyler.Bende evim için hep daha güzel şeyler almayı düşünüyordum.Sonra baktım ki aslında ben düzenli kullanamıyorum.yoksa herşey zaten tam var.En azından bana yetiyor.Fazlasına gerek yok.Kendine bir kağıt kalem al ve şükretmen gereken herşeyi yaz.Ozaman aslında o kadar çok şey ortaya çıkıyor ki.Ne kadar güzel şeylere sahibim diyorsun.

Hayatta bizi ezmek isteyen insanlar sürekli çıkıyor karşımıza.Eğer onlar bizi üzmekten çekinmiyorlarsa sizde çeinmeyin.Anında lafı yapıştırın.Siz değil o içine dert etsin.Hiç bir maddiyatın önemi yok.Elinde olanı çok güzel kullanmaya ve evinde değişik şeyler yapmaya çalış.İnternette çok güzel fikirler var.Sana yardımcı olabilir.Elindekine şükret daha fazlasını ancak ozman alabilirsin Allahtan.

....ALLAH DÜNYADA EŞYA VERMESİNDE AHİRETTE CENNETİ LAYIK GÖRSÜN İNŞALLAH....

Back
X