Ne zaman güzel bir eve gitsem üzülüyorum..

canim benim, bende whitelady gibi düsünüyorum, yeterki mutlu olalim yuvamizda, isterse kümes olsun.
Ama suda var,meslegine baktim ev hanimisin, hayalindeki evde oturmak icin bir maas yetmez bu zamanda,o zaman seninde calisman lazimki o istedigin veya imrendigin seylerin seninde hayatinda olmasi icin.
Ama yinede arkadaslarin dedigi gibi uygun fiyata cok sirin seyler var, bir bak bakalim.

Evet ya ben bu kadınlar kulübünü çok beğeniyorum hatta çok seviyorum...ne zaman sıkışsam burası bana ışık oluyor...Bazen aşırı eleştirmeyi konu sahibi arkadaşları yerden yere vurmayı marifet sayanlar da yok değil ama genel olarak burada gerçekten hepimiz birbirimize destek olmak için çırpınıyoruz,hepimiz diğerinin derdiyle dertleniyoruz...Bu anlamda böyle bir siteyi açıp yönetenlere teşekkürü borç bilirim...İyi ki varsınız:16::16::16:

inan canım bazı arkadaşlar çok kırıcı kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez, ben herşeye rağman sabrımı ve kibarlığımı korumaya çalışıyorum onlara karşı, tartışmaya girmek deil çünkü amacım

benim gbi başka bu durumu yaşayan varmı diye düşünüyordum varmış eşimin annesi yok üvey annede babayı engellediğinden evlenirken hiçbir yardım etmediler eşiminde sadece bir arabası var 17 bin tllk onu sattı düğün yaptık ev tuttuk eşya aldık yetiştirmeye çalıştığımzdan herşeyin en uygun fiyatlısını evin en uygun fiyatlısını tutalım dedik o da istanbulda olduğumuzdan 700 tl kira ve ev gerçekten çok eski 30 yıllık ev hiç tadilat olmamış sadece pencere değiştrmişler mobilyam uygun fiyatlı ama güzel sadece tek sorunum ev bütün arkadşlarının evlerine gidiyoruz hepsinin mutfağı banyosu halıları perdeleri en lüxünden o evleri görüp kendi evimize geldiğimde her zaman hıçkıra hıçkıra ağlıorum saçma sapan bir bahane buluorum ağlamak içn evden dolayı olduğunu söyleyemiorum eşime
ve gerçekten psikolojim bozuluyor benm annemin evi bile sıfır Adan Zye kendi annemin evini bile kıskanır hale geldim çok kötü bir durum şu an maddi durumumz iyi eşim son 5 aydır 3500 tl maaş alıyor ama onunda yeni ev gbi bir takıntısı olmadığından beni anlamıyor ve uğraşamam ev taşımakla nesi var evin diyor ve çıldırıorum

canım benim işte birbirimizi en iyi biz anlarız Allah en iyilerini nasip etsin inşallah

cnm seni çok iyi anlıyorum. ben de ilk evlendiğimde(7 yıl önce) tam tarif ettiğin gibi bi evde oturdum. tam 6 yıl..1 yıl oldu kendi evimize taşındık. bende çalışıyorum,eşimin işleri de düzeldi.. hiç kimseden destek almadan krediyle ev aldık. eşimin maaşı baya iyileşti tabii ki öyle birikim yapabildik. ama aynı senin durumuna düştük ilk evlendiğimizde. eşimin ailesi saolsun düğün borçlarını bıraktılar, bende her ay takılarımı yemiştim. çok üzülüyodum. bılaşık makinasını bile kurdurmamıştım, mutfağı beğenmediğim için düşün artık.. ama allaha şükür allah bana bu günleri nasip etti. çok dua ettim kendi evim olsun diye..
evt insan bazen isyan edebiliyo ki çevren biraz elit takımsa.. benim ne yazıkki öyle ama hiç aşırya kaçmadım.. hep şükrettim,allah büyük dedim... şu an benim evim tam istediğim gibi eliyüzü düzgün.. ama o şaşalı evlerden değil. ama eşim tam destek bana 4 yıl kaldı krediye bnu satar daha iyisini alırız diyo... evt bunu başarabildiysek,ve tabii ki nasipse(en önemlisi) daha iyisinide alırız...
sende şu an senin bulunduğuneve bile muhtaç olanları düşün, sağlıklıysan huzurun yerindeyse ev mevzusunu kafana takma... bilmiyorumama çalışıyomusun, sende çalış ,eşine destek ol biraz birikim yapın..krediyle bir ev alabilirsiniz. ama yeter ki iste.. bence bndan sonra geceleri uykun NASIL EV ALABİLİRİZ,NASIL BİRİKİM YAPABİLİRİZ diye kaçarsa belki daha yapıcı olusun ve bi emelin olur.. çok dua et önümüz ramazan ,inan edilen hiç bir dua geri çevrilmez ramazanda.. sabaha karşı edilen bir dua hem sana huzur verir...kendini daha ii hissedersin...

canım şuan çalışamıyorum çocuğuma bakıcak kimse olmadığı için diğer sayfalarda yazmıştım okuyabilirsin ,off gerçekten çalışamıyor olmak çok kötü helebirde insanlar sana bunu sanki kendi tercihinmiş gibi suçlayarak söylemeleri dahada kötü oğlum biraz daha büyüyünce elbetteki düşünüyorum nasip bakalım ev almışsın ya güle güle otur inşallah darısı benim gibi evi olmayanların başına

canım şuan çalışamıyorum çocuğuma bakıcak kimse olmadığı için diğer sayfalarda yazmıştım okuyabilirsin ,off gerçekten çalışamıyor olmak çok kötü helebirde insanlar sana bunu sanki kendi tercihinmiş gibi suçlayarak söylemeleri dahada kötü oğlum biraz daha büyüyünce elbetteki düşünüyorum nasip bakalım ev almışsın ya güle güle otur inşallah darısı benim gibi evi olmayanların başına

Yazmıyayım dedim ama dayanamadım.
Arkadaşım burada sizi hiç kimse suçlamadı ki..
Ama kendinizle çelişiyorsunuz.
Çocuğum var,çalışamam benim tercihim değil de ne demek?
Çocuğunuz varsa özel sektörde iş bulmanız kolay değil,bunu bile bile doğum yapmadınız mı 5 sene önce?
Maddi durumunuz o zamanlar da kötüymüş,hatta eşinizin işsiz kaldığı dönemler,teyzenizin evinde yaşamanız gibi zorluklar yaşamışsınız.
O zaman bile çalışmak,eşinize yardımcı olmak,daha iyi bir ev ve hayat sahibi olmak yerine çocuk sahibi olmayı tercih eden siz değil misiniz?

Ben tam üc kere ev yeniledim hala istedigim gibi degil cunku beceremiyorum:
Yalniz sunu anladim ki 4 senedir esyadan cok daha önemli seyler varmis bu dunyada.

amin cnm saol daha güzelleri senin olsun...bende oğlum 3 yaşına gelince işe başladım. özel sektör çok zor bak hala işteyim. ama bişeyler içinçaba sarfetmek gerekiyor. benimde ailem uzakta eşiminde bakıcak kimsem yok diye kreşe verdim. kreşte masraflı ama eşimoğlumdan ödün vermem dedi. ben birisi baksın evde banada yardımcı olur dedim istemedi... evde bakılırsa uygun fiyatlı teyzeninde tanıdıklarından bi bakıcı bulursun. sabah gider akşam gelirsin. kafana bunları takmaya vaktin bile olmaz. hem kazandığın paradan yatırımbile yapabilirsin...işine karışmış diye düşünme ama bu benim sana ufak bi önerim. çünkü eve en ucuzundan bi yenilik bile yapmak istesen paraya bakar..

ben üni. mezunuyum ve okul bittiğinden beri çalışıyorum
eşimin kendine ait bir şirketi var
allaha şükür durumumuz türkiye standartlarına göre çok çok iyi

evlenirken ev aldık borcumuz var diye eşyadan kıstık o günlerde
içine ne aldık biliyormusun
sadece mutfak eşyası,yatak odası
salona da sadece koltuk takımı ve de tv ünitesi
saydığım şeylerin dışında hiçbişey almadık inanki
öyle çiçekti danteldi yeni gelin evi diye süslemelerde olmadı
boş odalara sadece perde taktık ki dışardan içi boş görünmesin diye

gelen arkadaşlar misafirler dalaga da geçti küçümseyende olduu
biz eşimle güle oynaya cevap verirdik
biz mutluyuzzz gerisi hikaye derdik

öyle evi vitrin gibi süsleyipte içinde birbirini yiyen çoooook aile gördüm ben
önemli olan evdeki huzurdur mutluluktur ve tabiki sağlıktır
bunlar varsa gerisini gerçekten dert etmemeye bak
saraylar içinde mutsuz olmaktansa kirada eşimle güle oynaya yaşamayı tercih ederim

ha bu arada şu face midir nedir orda gördüğün resimlere çok takılma bence
orda herkesi herşeyin en güzelini sergilemeye çalışıyor
inanki o fotoların arkasında çok daha farklı hayat var ben buna inanıyorum

sana sağlıklı huzurlu gönlünce dolu bir yaşam dilerim

Son düzenleme:
her insan herşeyin en güzeline sahip olmak ister ama o en güzelin en iyinin sonu gelmiyor ki canım:97:şimdi gözüne harika süper görünen eşyalar 5 yıl sonra aynı güzellikte görünmüyor gözümüze çünkü genelde biz insanlar doyumsuzuz.bu nedenle hiç kafana takma bunları herkes demiş zaten eşyadan önemlisi sağlık huzur eğer evinde bunlar varsa gerisi teferruat.insan elindekilerle yetinmeyi bilirse içini temiz tutarsa allah gönlündekileri kısmet eder zaten canım ama etmese bile sağlık huzur mutluluk herşeyden önemli unutma bunu:31:

Benimde eşyalarım eski oturduğum ev daha da eski. Evcimen bir tipim, bende isterim eşyalarım güzel olsun banyom mutfağım yeni olsun ama şartlar nasıl gerektiriyorsa öyle yaşıyoruz. Çok şükür öyle patavatsız birinin lafına denk gelmedim, güzel bir eve gidince hoşuma gider özenirim bende. Ben evimi beğenmediğimi söylerim sağolsun evime gelenler hiç öyle düşünmez.

Sonra düşünürüm eşya ev hepsi yavaş yavaş olur ama en önemlisi sağlık diyorum. Evsiz bir sürü insana bu ev saray gibi gelir diyorum. Öyle patavatsızlara da şöyle cevap ver; "İmkanlarımız dahilinde evimizi döşedik, eşim ve benim aşkım huzurum bu evi daha da güzelleştirecek saraya çevirecek önemli olan bu" bak bir daha laf edebilecek mi? ha beğenmeyen de gelmesin gelen sizin ahbaplığınız için gelsin mobilyalar için değil...

Son düzenleme:
başkalarında olana özenmeyin bence
sizde olupta başkasında olan şeyler için şükredin
mal mülk geçici şeyler bunlar
huzurunuz varsa her şey sizin demektir..

Yazmıyayım dedim ama dayanamadım.
Arkadaşım burada sizi hiç kimse suçlamadı ki..
Ama kendinizle çelişiyorsunuz.
Çocuğum var,çalışamam benim tercihim değil de ne demek?
Çocuğunuz varsa özel sektörde iş bulmanız kolay değil,bunu bile bile doğum yapmadınız mı 5 sene önce?
Maddi durumunuz o zamanlar da kötüymüş,hatta eşinizin işsiz kaldığı dönemler,teyzenizin evinde yaşamanız gibi zorluklar yaşamışsınız.
O zaman bile çalışmak,eşinize yardımcı olmak,daha iyi bir ev ve hayat sahibi olmak yerine çocuk sahibi olmayı tercih eden siz değil misiniz?

canım burdaki üyeler değildi kastettiğim normal yaşantımdaki bazı insanları kastettim, 5 sene önce evlendiğimdeöyle aman amn bi borcumuz yoktu ailelerimizin durumu kötü olduğu için herşeyin ucuzuna gittim, eşim büyük bir firmada çalışıyordu sigortalı maaşı çok yüksek deildi ama bize yetiyordu, şu an şahısa ait bir firma yaniheran çıkma olasılığı daha yüksek, daha sonra o büyük firmada maaşlı eleman olmaktan vazgeçip prim usulü kendi işi gibi çalışmaya başladı tüccarlık diyorlar, kamyon aldı sigorta iptal olu bağkur başladı bağkuru ödemedi biraz kendimi toparlayayım diye kamyonu ödüyorduk çünkü taksitle ,işte sonra hiç beklemediğimiz bir anda müdürü değişti anlaşamadı ve işten çıkartıldı. kamyonun borcu bitmemişti, bağkur vergi borcu var kredi kartıyla benzin alıyordu o kaldı işsiz dönemde kira borcu birikti bunları anlatıyorum çünkü çocuk yapmaya karar verdiğimizde şimdiden daha iyi durumda olduğumuzu anlatmak için şuanki kadar borçlu ve zor dudumda olsaydık elbetteki hemen düşünmezdim eşim işsiz kaldığında oğlum 2,5 yaşalrındaydı eşim işsizken çocuk yapmayı düşünmedim yani çocuğumuz zaten vardı ayrıca teyzemin evinde kalmadım kiracı olarak oturuyorum halada aynı evdeyim eşimin işsiz kaldığı zamanlarda çalıştımda kayınvalidemler gelip kaldılar bizde ama çok sıkıntılar oldu bunları hep yazdım diğer sayfalarda okuyabilirsin böylece kendimle çelişmediğimide görmüş olursun

iyi ki bu konuyu açmışsın canım yaa... biz bu ev konusu yüzünden eşimle çok tartışırız .11 yıllık evliyim .arkadaşlarımız eşimin ailesi çevremiz hep bizden maddi olarak iyi durumdalar. şu an oturduğum ev eşyalarım güzel ama bende de gelecek kaygısıyla hep evimiz olmadı ev alamadık takıntısı oldu,yıllar içinde .kendi kendime üzüle üzüle (ki eşim için ev oteldir sabah gidilir akşam gelinir beş yıldızlı da olsa olur pansiyon da:)hastalıklarımın üstüne hastalık ekledim.şimdi artık kafama takmamaya çalışıyorum.bizi yaradan herşeyi kararlamıştır diyorum.Rabbim şu mübarek günlerde gönlüne ve kalbine göre versin .ben mesajlarından çok yüce gönüllü olduğun hissiyatına kapıldım.umarım bir gün kalbinin ekmeğini yersin.

Son düzenleme:
iyi ki bu konuyu açmışsın canım yaa... biz bu ev konusu yüzünden eşimle çok tartışırız .11 yıllık evliyim .arkadaşlarımız eşimin ailesi çevremiz hep bizden maddi olarak iyi durumdalar. şu an oturduğum ev eşyalarım güzel ama bende de gelecek kaygısıyla hep evimiz olmadı ev alamadık takıntısı oldu,yıllar içinde .kendi kendime üzüle üzüle (ki eşim için ev oteldir sabah gidilir akşam gelinir beş yıldızlı da olsa olur pansiyon da:)hastalıklarımın üstüne hastalık ekledim.şimdi artık kafama takmamaya çalışıyorum.bizi yaradan herşeyi kararlamıştır diyorum.Rabbim şu mübarek günlerde gönlüne ve kalbine göre versin .ben mesajlarından çok yüce gönüllü olduğun hissiyatına kapıldım.umarım bir gün kalbinin ekmeğini yersin.

canım benim çok saol iyi dileklerin için inşallah bir an önce sağlığına kavuşursun.bende kendime ait küçükte olsa bir evim olsun çok isterdim gelecek neler gösterir bilinmez ama şuan için çok zor gözüküyor.

İnsanlar face'e ev eşyalarının resimlerini de mi koyuyor artık, pes, görgüsüzlüğün böylesi..
Hadi tatil fotolarını koymalara falan alıştık da, böylesini ilk kez duydum..

Arkadaşım imreniyorsan, özeniyorsan kim kınasın seni, haklısın tabi sen de.
Ama bazı şeylerin de sonu yok, iyinin daha iyisi hep var inan. O nedenle takılıp kalmamaya bak derim ben.
Benim kız da dubleks ev istiyor mesela, arkadaşlarından görüyor.
Ben de ona bizim görevlinin evini örnek gösteriyorum, bak onların kızı senin beğenmeyip değiştirdiğin yatağa ne kadar sevindi diyorum.
Şimdi sana 5 yaşındaki kızımı örnek vermiyorum, öyle anlama.
Ama sahiden iyinin, güzelin sonu yok.
Dilerim ki şartların iyileşir, ama o en güzel eşyalar bile doygunluk verir insana, gözün alışır en basitinden.
Evinde huzurluysan boşver gerisini.

canım inşallah seninde olur sana diyeceğim tek şey eğer bu ismi tanımıyorsan google dan arattır ve kendini onun yerine koy olurmu ????
Ceyla gölcüklü

canım inşallah seninde olur sana diyeceğim tek şey eğer bu ismi tanımıyorsan google dan arattır ve kendini onun yerine koy olurmu ????
Ceyla gölcüklü

şu yazdığın ismi ben duymuştum.bu sene öldü galiba.çok zenginlermiş.pankreas kanserinden hayatını kaybetmiş.kocasından da rekor tazminatla ayrılmış.işte genç yaşında vefat etti mal mülk her şey yalan genc ve güzel bi kadınmışş ama artık yok..

canım ben de bir şey ekleyeyim ben sağlık nedenleriyle çalışamıyorum bir yıldır eşimin işi de serbest meslek ve son zamanlarda çok kötü gidiyor işleri biz de en son geçen yıl eşimin eviine taşındık hem hiç alışkın olmadığım bir semt hem ev kotta ve bahçe katı ayrıca odalardan ikisinin penceresi yerden yüksek bodrum yani bir çeşit üstelik o evi eşimin ailesi yıllarca depo gibi kullanıp herap etmiş zar zor bir kısmını yaptırdık kapılar kaldı mesela salon kapım çivi izleri içinde camlar o kadar eski ki silsem de izleri çıkmıyor ve benim arkadaşlarımın evlerini durumlarını görsen en kötü durumda olanın evinde iki araba bir ev var hem de ne evler haa bir de cabası ev kayınvalidemle aynı partmanda hiç anlaşamadığım görümcemse yan apartmanda :(

ben de üzüldüm başta ama eşim öyle gözümün içine bakar ki ben onu o kadar çok seviyorum ki umrum değil en basiti annesine bağırdığımda eşim sen de insansın olur hayatım dedi ve ben görüşmek istemediğim için sen bilirsin diyor ama o arkadaşlarımdan biri bırak bağırmayı sadece kayınvalidesinin ettiği lafa cevap verdi diye kocası senden ve çocuğumdan geçerim ama ailemden geçmem özür dileyeceksin diye tutturdu üstelik de söylediği şey ne saygısızca ne bişi sadece cevap vermesi kabahati işte :((

bir de hani geçen gün arkadaşım evime laf etti dedin ya geçen bana da oldu eşim bu ara pazarları çalışmıyor evde çok sıkılıyorum ben diye biraz da iş yok zaten en azından dinleneyim diyor ama geçen pazar çalışmaya gitti arkadaşımla konuşuyordum ayy gene işe mi gitti sıkılmıyor musun bilmem ne ama onların bir çocuğu var ve arkadaşımın eşi her pazar öğleden sonra gider arkadaşlarıyla top oynar seninki de gene topta mı diyecektim de zor tuttum kendimi kırılmasın diye benimki en azından çalışıyor yahu

demem o ki insanların hangisinin hangi lafı niye ettiğini bir düşün çoğunluğu sizin başka bir şeyinizi kıskanıp en zayıf gördükleri yerinizden vurmaya çalışıyor bizim şu anki evimiz berbat ama benim arkadaşlarım siz halen ne kadar mutlu huzurlusunuz imreniyoruz diyorlar onların çifter çifter arabaları evleri var ama huzurları yok çünkü

ha bir de ben bu kötü evde de mutluyum çünkü bahçemiz var mesela ben hergün kedileri besliyorum onlarla konuşuyorum :)) kendini mutlu edecek bir şey illa ki bulursun canım şöyle bir düşün bakalım

malesef biz insanlar şükürsüzüz..
Hep daha fazlasını istiyoruzz
Bu herşeyde böyle..
Canım sen yeni eşyada alsan yeni evde alsan ondanda sıkılırsın emin oL..
dublex Triplex istersin.. çünki bi zaman sonra gözün alışacak o eve o ev de sana güzel gelmicek..
Bu böledir doğamızda var..
Bende yeri geliyo şunuda istiyorum bunuda istiyorum diyorum..
Ama kendimi durdurmayı biliyorumm..
Ölümlü dünyaa
sana bi örnek vericem..

Yakın bi akrabamızz yazık aldı 2 sene önce..

Özene bezene dayadı döşedii
Bi kaç akrabamızı davet ettii (evini göstercek ya)
Kadın da tümör çıktı..
bu sene değil tatil yazlık gitmek hastanelerden çıkamıyor(rabbim şifasını versin)
Gözü hiç bişe görmüyorr anlıcan..
Bu dünya sınama dünyası rabbim sana o evi verir belkii bide dert verir
Bugünümüze şükürler olsun..

canım ben de bir şey ekleyeyim ben sağlık nedenleriyle çalışamıyorum bir yıldır eşimin işi de serbest meslek ve son zamanlarda çok kötü gidiyor işleri biz de en son geçen yıl eşimin eviine taşındık hem hiç alışkın olmadığım bir semt hem ev kotta ve bahçe katı ayrıca odalardan ikisinin penceresi yerden yüksek bodrum yani bir çeşit üstelik o evi eşimin ailesi yıllarca depo gibi kullanıp herap etmiş zar zor bir kısmını yaptırdık kapılar kaldı mesela salon kapım çivi izleri içinde camlar o kadar eski ki silsem de izleri çıkmıyor ve benim arkadaşlarımın evlerini durumlarını görsen en kötü durumda olanın evinde iki araba bir ev var hem de ne evler haa bir de cabası ev kayınvalidemle aynı partmanda hiç anlaşamadığım görümcemse yan apartmanda :(

ben de üzüldüm başta ama eşim öyle gözümün içine bakar ki ben onu o kadar çok seviyorum ki umrum değil en basiti annesine bağırdığımda eşim sen de insansın olur hayatım dedi ve ben görüşmek istemediğim için sen bilirsin diyor ama o arkadaşlarımdan biri bırak bağırmayı sadece kayınvalidesinin ettiği lafa cevap verdi diye kocası senden ve çocuğumdan geçerim ama ailemden geçmem özür dileyeceksin diye tutturdu üstelik de söylediği şey ne saygısızca ne bişi sadece cevap vermesi kabahati işte :((

bir de hani geçen gün arkadaşım evime laf etti dedin ya geçen bana da oldu eşim bu ara pazarları çalışmıyor evde çok sıkılıyorum ben diye biraz da iş yok zaten en azından dinleneyim diyor ama geçen pazar çalışmaya gitti arkadaşımla konuşuyordum ayy gene işe mi gitti sıkılmıyor musun bilmem ne ama onların bir çocuğu var ve arkadaşımın eşi her pazar öğleden sonra gider arkadaşlarıyla top oynar seninki de gene topta mı diyecektim de zor tuttum kendimi kırılmasın diye benimki en azından çalışıyor yahu

demem o ki insanların hangisinin hangi lafı niye ettiğini bir düşün çoğunluğu sizin başka bir şeyinizi kıskanıp en zayıf gördükleri yerinizden vurmaya çalışıyor bizim şu anki evimiz berbat ama benim arkadaşlarım siz halen ne kadar mutlu huzurlusunuz imreniyoruz diyorlar onların çifter çifter arabaları evleri var ama huzurları yok çünkü

ha bir de ben bu kötü evde de mutluyum çünkü bahçemiz var mesela ben hergün kedileri besliyorum onlarla konuşuyorum :)) kendini mutlu edecek bir şey illa ki bulursun canım şöyle bir düşün bakalım

ayy ne güzel yaa kendinizi mutlu edicek yanlarını bulmuşsunuz..
önemli olan bu değil mi zaten
Parası olan gider en güzelini alır..
Ama olanı baştan var etmek ona sizden bişiler katmak uğraşmak emek sarf etmek çabalamak daha güzel değil mi
mutluluklarr :71:

Back
X