Ne zaman güzel bir eve gitsem üzülüyorum..

malesef biz insanlar şükürsüzüz..
Hep daha fazlasını istiyoruzz
Bu herşeyde böyle..
Canım sen yeni eşyada alsan yeni evde alsan ondanda sıkılırsın emin oL..
dublex Triplex istersin.. çünki bi zaman sonra gözün alışacak o eve o ev de sana güzel gelmicek..
Bu böledir doğamızda var..
Bende yeri geliyo şunuda istiyorum bunuda istiyorum diyorum..
Ama kendimi durdurmayı biliyorumm..
Ölümlü dünyaa
sana bi örnek vericem..

Yakın bi akrabamızz yazık aldı 2 sene önce..

Özene bezene dayadı döşedii
Bi kaç akrabamızı davet ettii (evini göstercek ya)
Kadın da tümör çıktı..
bu sene değil tatil yazlık gitmek hastanelerden çıkamıyor(rabbim şifasını versin)
Gözü hiç bişe görmüyorr anlıcan..
Bu dünya sınama dünyası rabbim sana o evi verir belkii bide dert verir
Bugünümüze şükürler olsun..

canım kendime göre inançlı bir insan olduğumu düşünüyorum ve şükretmesinide elbetteki biliyorum mesela şuanda nefes alabiliyorum bişeyler yazabiliyorum bilgisayar ekranını görebiliyorum...yani bunların hepsi birer şükür vesilesidir ben bu konuyu açtım tepkiler aldım anlayanlar katılanlar oldu herkes elbetteki düşüncesinde serbesttir sagı duyuyorum ama asla doyumsuz şükretmesini bilmeyen biri deilim hepimiz insanız ve bir nefsimiz var keşke ona hep hükmedebilsek ama bazen olmuyor işte nefis istiyor bu kimi zaman bir eşya kimi zaman bir ev kimi zaman küçücük bir biblo olabiliyor işte bende böyle bir zamanımda açtım konuyu yardım için fikir almak için ama şuda var aman ben böyle iyiyim daha güzel bir evim olursa Allah ya bana dert veririse demem öyle düşünmem asla çünkü herşeyin hayırlısını bilen O'dur.bu arada yakınınızada acil şifalar umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur

Çalışmak çalışmak çalışmak başka da yolu yok.
Güzel bir ev için, güzel bir yaşam için, istediğin şeyde
aklının kalmaması için... Kısacası herşey için...

Ben henüz doğmamışken yani bundan 23yıl kadar önce annemler
3 odalı, ama 1 odasına rutubetten pislikten girilmeyen, harabe bir evde
oturuyorlarmış. "1 tek koltuğumuz vardı bir de halanın eski yatak odası
takımı vardı. o kadar özeniyordum ki her şeye. balkonlu güzel bir ev
görsem ya da bahçeli hemen iç çekiyordum" der hep. Babamın kırtasiye dükkanı
vardı amcamla ortak, amcam da bekardı bizde oturuyordu. Bir de babannem vardı.
Ben doğduktan sonra devretmişler kırtasiyeyi, bir tanecik makine alıp poşet üretmeye
başladılar. Ama ne gündüzü vardı babamın ne gecesi. Annem de halk eğitim kursuna
katılıp usta öğretici olup çalışmaya başladı.Bizden kısmadılar hiç bir zaman ama
kendilerinden hep kıstılar. Babamın koca kışı tek pantolonla geçirdiğini bilirm.
Önce işleri büyüttü yavaş yavaş,tek bir makine oldu sana toptancı dükkanı.
Sonra 2 katlı bir ev aldı. Üzerine 2 kat da sonradan yapıldı. İşyeri, depolar, arabalar alındı.
Yatırım amaçlı evler alındı satıldı. Çocuklar okutuldu, biri üniversiteye gönderildi, biri liseye.
Annem, kardeşim ameliyat olduğu için çalışmayı bıraktı şimdi, ben çalışıyorum yazları.
Arada ameliyatlar, okul vs zorluklar oldu mu oldu tabi, ama şimdi durumumuz çok şükür iyi.
Artık eskisi kadar çok çalışmasına gerek yok, hiç çalışmaz istemezse...

İsteyince, istediğin şey için çalışınca yapılamayacak şey yok.:71:

evet canım elbette hepimizin ailesi fedakarlıkta bulunmuştur sizin negüzel işleriniz yolunda gitmiş Allah yürü ya kulum demiş umarımda hep böyle devam eder keşke bizde onlar gibi oabilsek ve keşke herkes bukadar şanslı olabilse

hiç tadilat görmemiş eski bir evde kiracı olarak oturan biri mutlaka güzel evlere özeniyordur
imkansız özenmemesi
örneğin eşiniz işinde süper ilerledi iyide bir para aldı primler maaş şunlar bunlar bir kaç ayda geldi dediki hayatım şehrin en güzel mahallesinde sıfır ev aldım taşınıyorz ne yaparsınız aaaa yok kalsın hayatım ben çok eski hiç tadilat görmemiş 30 yıllık evimi beğeniyorummu dersiniz
eşinizi çocuklarınızı seviorsanız heryerde onlarla mutlu olursun
yok güzel evde oturanların hepsi mutlumuşmu o düzgün bir aile kuramamışsa bunun güzel bir evde oturmakla ne ilgisi var
sıfır bir evde veya bir villada oturan hiçbirzaman eski bir evde oturanın psikolojisini anlamaz
o sıfır evde veya villada oturanlara madem mutluluk sadece ev değil diyorsun gel evleri değiştirelim desen gelir mi hayır ya da eşi gelse dese ki karıcım artık villada veya sıfır dairede oturmak istemiyorum bodrum kat 30 yıllık bir ev buldum mutfağı banyosu akıyor fayansları yok gel orda yaşayalım dese tamam kocacım hemen gidelim ben seninle heryerde mutluyum mu diyecek İMKANSIZZZZZ ancak filmlerde olur
ben istanbulun göbeğinde oturuyorum bu çok güzel ama oturduğumuz semte görede kiralar uçuk kaçık 30 yıllık tadilat görmemiş eski eve 700 tl kira veriyoruz sıfırları semtimizde 1250 tlden başlıor 2+1
ben eşimle çok mutluyum dünyanın en mutlu insanı olarak görüyorum kendimi ama ev konusunda üzülüyorum uzak yerlerde oturamıyoruz eşimin işi dolayısı ile burdada ancak bu kadarı ama sıfır bir evde oturmak herzaman içimdedir
canım benim ya ağzına sağlık ne güzel yazmışsın bazen yoruluyorum aynı şeyleri yinelemejten defalarca anlatım yine yine yargılanmaktan sen bana tercüman olmuşsun:71:

İnsan hep kendinde olmayana özenir, eviniz güzel olsa daha güzeline heves edersiniz.
Barakalarda gecekondularda oturanları düşün canım üzülme bunlara, haline şükret.
Benim düğünüm olmadı, gelinlik giyemedim o içimde kaldı. Çok çok güzel bir evim var, ama diyorum ki bi gelinliğim olsaydı da kırık dökük bir evde otursaydım

işte canım hepimizin içinde kalan bişeyler var ben gelinlik giydim ama hiç güzel içime sinen bir evim olmadı benimde bu içimde kalan

sen başkasının olan bi hayata özenirken bi başkası da senin hayatına özeniyodur emin ol..
kendinden daha kötü hatta çok çok kötü durumda yaşayan insanlar var
elindekilere şükretmelisin.
ben her zaman nazar etme nolur çalış seninde olur sözünü benimserim.
böyle haset fikirler kendini başkasıyla kıyaslamalar çok yanlış
allah herkese versin onun fazla benim eksik çirkin geliyo bana
bu başkalarıyla yarış hali.

ben sadece bizde olanın daha iyisini gördüğümüzde keşke bendedeolsa diye iç geçirmekten bahsettim konum buydu haset fikir bambaşka bişey bende yoksa ondada olmasın diye düşünseydim hasetlik olurdu.iyiki almış arkadaşım çokta güzel eşyaları keşke bende alabilsem benim düşündüğüm bu sadece

istemenın sınırı yoktur.
Kopruı altında sabahlayan bırı dort yanı cevrılı bır duvar olsun, yeter der.
Dort yanı cevrılı olan, esyalar ıster.
Esyaları olan, kucuk de olsa kendısıne aıt bır ev.
Kucuk bır evı olan, daha genıs ferah bır ev.
Ona da sahıp olan yazlık-kıslık.
Derken bu lıste boyle uzar gıder.

Oysa baslangıcta kanaat olsa.
Sukur olsa.
Hamd edılse.

Istense evet ama, mucıze beklenmese.
Calısılsa, azmedılse, belkıde uykular boluk borcuk olmayacak.

Ama en cok da bılınse kı, o evlerde yasayanların da baska baska sorunlarının oldugu.
O luksun huzur, mutluluk, saglık getırmedıgını.
Kımıne varlık verılerek ımtıhan edıldıgı, kımının ıse yoklukla ımtıhan edıldıgı.

Son düzenleme:
canım benim ya ağzına sağlık ne güzel yazmışsın bazen yoruluyorum aynı şeyleri yinelemejten defalarca anlatım yine yine yargılanmaktan sen bana tercüman olmuşsun:71:

canım en azından kendi adıma söyleyeyim ben seni yargılamıyorum ama her şeyde mutlu olunabilecek bulunur mesajımı görürsen çok kötü bir evde oturuyorum ama bahçemde kediler var bu yüzden bu evde de mutluyum ha tabi bir de geçen yıl tiroid kanseriydim ameliyat oldum bu zamanlar bir aylık ameliyatlıydım ve taşınmak için ev topluyordum ve radyoaktif iyot için gün sayıyordum bu sene sağlığım yerinde çok şükür ve KPSS atamam oldu artık işim var ve evimi ileride istediğim gibi değiştirebileceğim

senin de o evde seni mutlu eden yönleri vardır ne bileyim çok iyi bir komşun olabilir mesela orada olmasan hiç tanıyamayacağın ya da sabah camına kuşlar geliyordur ne bileyim vardır bişeyler koşullar değiene kadar kendini mutlu etmeyi bilmelisin

ayrıca insanların lafları bitmez en lüks villada da Cumhurbaşkanlığı konutunda da olsan seni kıskanan birileri illa ki bişiye kusur bulur demeye çalıştığımız o biraz şükredip biraz da koşulları değiştirmek için çalışmak lazım sadece

canım güzel bi evin olsada yine patavatsız bi arkadaşın evin çok rüküş ya da banal diyebilirdi. Sana bi hikaye : bir gün padişah fakir bi köylünün atını çok beğenmiş illa bu at benim olacak demiş dünyalarca para vermiş almış atı köylü atından ayrılmak istemiyor padişahtan önce saraya gitmiş padişahın akıl hocasına olanları anlatmış atımı istiyorum demiş adam biraz düşünmüş tamam atın sana geri dönecek demiş. Aradan zaman geçmiş padişah heyecanla gelmiş hocasına hocam bi at aldım görmelisin demiş ;Hoca atın sağına soluna bakmış bu at bana biraz topallıyor gibi geldi demiş Padişah dönmüş ata bakmış hiç farketmemiştim demiş Tez bu atı sahibine geri verin.Yani arkadaşım başkalarının sözleriyle değil Kendi imkanların çerçevesinde mutlu olmaya çalış. Reklamda dendiği gibi ağzı olan konuşur. mutlu kal

ahh jnm uzulme...şimdi sıkı tutun elınızı ilerde kım bılır onlardan daha ıı bı eve sahip olucaksınız,daha guzel eşyalarınız oluck...biraz sabret...inşallah ıstedıgın şeylere ulaşırsınn...bakma sen oyle gereksız ınsanlara kocanla mutlu olmaya bak uzulme...:69:

slm bizim üst kattada var senın durumunda bir komşu vay halinizeee bence sizin bu yaptıgınız kıskançlık benım hiç öyle huyum yok sevınırım bile başkasının iyi bişeyi olunca bence bi pisikologa gitmenizi tavsiye ederim

slm bizim üst kattada var senın durumunda bir komşu vay halinizeee bence sizin bu yaptıgınız kıskançlık benım hiç öyle huyum yok sevınırım bile başkasının iyi bişeyi olunca bence bi pisikologa gitmenizi tavsiye ederim

özenmek daha iyisini istemek ne zamandan beri kıskançlık oldu :52::52:
ilginçsiniz cidden her kadın evinin güzel olmasını ister gayet doğal:42:

Benimde böyle bir takıntım var ama benim eşime olan kızgınlığımdan oldu bu takıntı.Ben 13 yıllık evliyim,evliliğimin ilk yıllarında eşim yeni iş kurmuştu,babasının seçtiği ve benim hiç istemediğim bir eve kiraya çıktık,sonra aynı apartmanda babasının oturduğu eve oturduk ben yine hiç istemedim ve bu herzaman kavga sebebimiz oldu ve ben hastalık hastası oldum,psikolojim çok bozulmuştu çünki sebep ev değil sadece eşimin ve ailesinin istediğinin olmasıydı ama ben eve odaklanmıştım.zamanla eşimin işleri çok düzeldi bir iki üç ev aldı ama bana sormadı bile sadece yatırım için,hiçbiride benim oturabiliceğim yerler değildi.Ben ev istediğimde ne gerek var okadar para verip ev alıcksn,biraz daha kendimi düzelteyim alırım diye beni geçiştirdi,bende oturduğum evden daha doğrusu sülalesinin oturduğu,her tarafı kapalı emrivakiyle oturduğum evden çıkmak için çırpınıyordum ama ikna olmuyordu bende kiraya olsun çıkıyım ama çıkıyım dedim ve eski ama önü açık bir eve çıktık,2 senedir otryrm.eşim işlerini büyüttü artık güzel bir ev al diyorum yine almıyor eve okadar para veremezmiş,iş kurarmış o paraya..çıldırıyorum,yıllarım boşa gitti.benim sorunum eşim galiba,ben neyapayım artık bir akıl lütfen

canım eşya falan dünya malı boşver evi güzel yapan eşyası planı değil içindeki insanlar, huzur, mutluluktur. Başkalarının evini gördüğünde içinin buruk olması normal ama birde düşün ya o evin içinde huzurlu değillerse isterse heryer altınla kaplı olsun neye yarar.sen şükret ne evsizler var. üstelik fazla kira verene kadar birikiminizi yapın Allah büyüktür sizde ev sahibi olursunuz. Yani diyeceğim sen elindekinin kıymetini bildikten sonra şükrettikten sonra Rabbbim verir mükafatını.

Biraz önce bir konu açmıştım, sonra tesadüfen senin konunu gördüm. Kusura bakma eşya ev o kadar basit geldiki bana şuanki durumum itibariyle. Eşinle birlikte bir yuvan var gerisi boş. Açtığım konuyu oku, eşya gözüne basit görünsün. İçinde ukte kalması normal, ama inanki önemli değil. Eşinle birliktesin önemli olan bu.

özenmek daha iyisini istemek ne zamandan beri kıskançlık oldu :52::52:
ilginçsiniz cidden her kadın evinin güzel olmasını ister gayet doğal:42:

talihsizben'cim ben bu tür msj lara artık cvp vermeyeceğim sen benim yerime vermişsin çok saol:13: kskanç demiş arkadaş belliki ilk sayfayı okuyup kendince yorum yapmış, halbuki derdimin kıskançlık olmadığını bir arkadaşımız durumuma hasetlik dediğindede açıklamıştım, arkadaşımın eşya almasına sevindiğimide söylemiştim. kendisi kıskanç olmadığını söylemiş aman ne güzel ama insanları anlamadan dinlemeden böyle 'kıskanç'sıfatını yakıştırmakta'patavatsızlıktır' :20:burdaki arkadaşlar bana' evin hiç yeni gelin evi gibi deil' diyen arkadaşım için takma aldırma böyle patavatsız insanlara demişti onları dinliyorum ve işe bu arkadaşın mesajını takmamakla başlıyorum:19:

Şu hayatta o patavatsız olan arkaşından çok var, bazıları kendilerini tatmin etmek için eleştirmeyi kendilerine alışkanlık haline getiriyorlar. Evin dört dörtlük olsaydı da mutlaka eleştirecek bişeyleri oluyor bu tiplerin. Hayatımızda kötü giden şeyleri hep karşımızdakinden biliyoruz eşiniz işsiz kalmışsa ve maddi sıkıntı yaşadıysanız keşke sizde ona yardımcı olmak için iş baksaydınız. Eviniz ve eşyalarınız çok güzel olup evde huzur mutluluk yoksa hiç anlamı yok. O beğenmediğiniz evin içinde huzur ve mutluluk varsa gerisi boş. Zamanla herşeyiniz olur. Hayat birşeyleri çok isteyip sahip olmaya ulaşarak çok daha eğlenceli herşeyin olunca bir gayen bir amacın olmuyor.

ay bu patavatsız insanlar ayyy :47: ben de hem eşyaya hiç önem vermem hem de herşeyin en sadesini severim. evde kalabalıktan da hoşlanmam. evlenirken. sadece gerekli olan şeyleri aldım, evime gereksiz fazladan ne bi eşya ne mobilya soktum. hatta halıların bile bi kısmı eşimin eski bekar evindeki halıları onlar da kilim gibi (evimiz çok sıcak olduğu için halı almaya gerek görmedim) sonra benim patavatsız kuzenim gelip senin niye hiç eşyan yok, halı niye almadın gibi laflar etti. ama hiç umursamadım tabi ki. ben böyle seviyorum, sen kendi evine alırsın dedim.

aynen benimde öyle zaten kiracıyız o kadar eşyayı alıp eve doldurmanın ne anlamı var kiii konu sahibi arkadaşım üzülmen yersiz bende yeni evliymm ama evim işime çok yakın merkezi bi yerde ama eski olsunn böyle daha rahat :) boşverr mutlu huzurlu olmaya bakk :1:

Gün doğmadan neler doğar hiç üzülme...

Kimimiz hiç mücadele vermeden bazı şeylere sahip oluruz,

kimimiz ise hayat boyu mücadeleyle...

Kimisi ana baba parasıyla,kimisi koca parasıyla,kimiside alnının teriyle...

Bunları iyi düşün arkadaşım.Aklından çıkarma bu sözleri.

Senin yaşam standartından daha aşağıda olanlara bak şükrünü et,

senin standartından yukarıda olanlarada bak ve dile...

Olmayacak diye birşey yok,rabbim kullarını geri çevirmek istemez.

Onun bunun sözüylede hayatta hiçbir konuda hareket etme.

Psikolojin başka başka insanların tek bir sözüne bağlı olmasın.

Etrafımızda çokta iyi niyetli kimseler olmadığından dolayı,

her söyleneni dıkkate almamak gerekiyor...

Mucizelere inanır mısın? Ben inanıyorum.

Hayatta öyle şeyler yaşadım ki en dipteyken öyle yükseldim ki

şimdi o hor gözle bakan insanlar kendilerinden iğreniyor bana ve aileme İmreniyorlar.

Rabbim mükafatını verdi bizlere,dilerim sende tüm hayallerine tez zamanda kavuşursun.

En azından imkansız olan hayellerin yok buda sevındırıcı.

bnce mutluysan eşinle sorunun yoksa eşyaya değil evin içindeki huzura bakmalısın.sizin gene allaha şükredin başınızı sokcak eviniz var.kmseyi imremmenize gerek yok zmanla herşey olur yeterki siz eşinizle mutlu olmaya bakın eşylarınız çok güzel ama huzurunuz yok o zaman o eşyaların ne önmi varki bu bnm düşüncem tabiki

Back
X