Ne zaman dogum yapicam bennn😩

Bugün burda bi yazi okudum sizi korkutmak istemem ama gitmemiş böyle gebe bir annemiz ve çocuk ölü doğmuş. Rica ediyorum doktora gitmeseniz bile en azından bir acile gidip ultrason ile baktirin mesai saatleri sonrasında. Kalp atimlarindan emin olun sonra yine eve dönersiniz. Bir de insirah suresini okuyun bolca...

Bende de yokfakat eşim çok endişeli ve baya korkuyor bebeğe zarar gelecek diye ben fazla hareket edemiyorum uykumda çok var gece gündüz uyusam genede uykum gelir yani eskiden yürümeyi çok severdim şimdi yürüyüş kesinlikle bana göre değil diyorum bi kaç adımda duruyorum sürekli tansiyonum da düşüyor ahhh bi dogursam da kurtulsam diyorum bazen

Yaa öylemi çok üzüldüm gerçekten ben bebeğimin hareketlerini takip ediyorum aslında çok hareketli maşallah bi sorunum yok oyuzden gitmedim dogrusu bir iki hafta dedim geçsin giderim diye ilk çocuğum erkekti o öldü bir düşük yaptım bide kimyasal gebelik geçirdim hepsinden sonra bu oldu çok şükür bunada bişey olursa ki allah korusun artık bende eşimde toparlanamayiz galiba allahım korusun kimseye o acıyı göstermesin çok zor kendimden biliyorum

Allah korusun canım o yüzden tedbir iyidir hareketlerini hissediyorsan hic sorun yok aynen bekleyebilirsin azalmalar yasadiysan bir acile git mesai disinda bakiversinler kalbinin sesine duyarsın rahatlarsın bird youtube da dinlendirici müzikler var onu dinle ve olumlama yap diger üyemizin soyledigi gibi gel annecim de düşün ve hayal et ❤

Az önce başka bir konuya yazdığım mesajı alıntılıyorum aşağıya sizin için. Doğum belirtilerinde gerileme varsa anne çok stresli olduğu için beyin hayati tehlike bulunduğu zannıyla doğumu daha güvenli bir zamana ertelemeye çalışıyor olabilir. Siz rahatlarsanız vucudunuz güvende olduğunuzdan emin olursa doğum guvenle başlar ve hızlı ilerler.

....
Merhaba. Doğum sırasında ne kadar az stresiniz olursa sancılar o kadar ağrısız olur ve doğum hızlı ilerler. Eger anne doğumda strese girerse beyin doğum için uygun ortam olmadığına karar verip doğumu daha sonra başlatmak üzere durdurabilir. Ya da içinde bulunduğuna karar verdiği tehlike durumuyla vücudun savaşması için kan akışını rahmin de bulunduğu vücudun merkezinde yavaşlatıp kaçmaya ve savaşmaya yarayan kol bacak baş gibi uçtaki organlarda hızlandırır. Bu durumda rahimde kasilamalar ertelenir, rahmin kanlanmasi yani oksijenlenmesi azalir. Hani diyor ya kadınlar doğumum başladı çok guzel giderken 5 cm açılmadan sonra dogum durdu ya da yavaşladı diye. Iste o kadınların dogumunu vücutları stres sebebiyle guvenli bir zamanda yeniden baslatmak uzere erteliyor sadece. Fakat kadin bir kere dogum için hastaneye yatırılmış bulundugundan doktor eve gonderme riskini alamayıp suni sanci vererek doğumu zorla devam ettiriyor.

Sizin stresinizi kontrol edebilmeye odaklanmaniz gerek kisaca. Bunun için nefes egzersizlerini öğrenin, derin ve uzun nefeslere odaklanın her sancı geldiğinde. Nefes alıp verirken ayni zamanda bebeğin narince acılan rahim ağzına doğru ilerleyip narince dogum kanalindan geçtiğini hayal edin her seferinde. Doğumu beklediğiniz odanın mümkün olduğunca loş ışıklı ve sessiz olması, yasemin, lavanta, nane gibi hos kokulu doğal yağların kullanılması, ruhunuza iyi gelen Kuran gibi ses kayıtlarının alçak seste çalınması, eşinizin hafif hafif sırtınıza yüzünüze dokunması ve ayağınıza elinize masaj yapması, mümkünse açıklık kontrolünün çok sık yapılmaması sizin için doğuma odaklanmayı kolaylaştırır ve stres düzeyinizi kontrol altında tutar. Ayrıca o an icinizden ne geliyorsa onu yapın, doktora ayıp olur, ebe bir şey der gibi kaygılarla kendinizi baskilamayin, kendinizi rahat bırakın hem fiziksel hem ruhsal manada.
...

Bunlar benim hypnobirthing mongan yöntemi adlı kitaptan öğrenip iki ay sonra kendi dogumumda da uygulayacağım bilgiler. Bence alın bu kitabı, iki üç günde okursunuz zaten, doguma olan inancınız cesaretiniz artar, inanılmaz güzel bir kitap.

Teşekür ediyorum çok saolun beklemedeyiz bakalım

Güzel yorum olmuş. Bende üçüncüde kendi sancımla gittim suluk hastane önünde patladı

Hamileyken beraber olmak zor olmuyor mu

Hamileyken beraber olmak zor olmuyor mu
Söylemesi çok ayıp en sonuncusunda resmen doğumu başlatsın diye eşimi kullandım. Ve inanılmaz keyifliydi. Görev gibi düşünürsen keyif alamıyorsun. Ben hiç zorlanmadım. Eğer kişide istek yoksa göbeği bahane ediyor. Ama o durumdan keyif almak gerekiyor. Zaten çocuk doğunca en az 2 ay yapamayacaksınız. Normal doğum yaptım ve dikişlerim hala ağrıyor bende birleşme için korku yaratıyor.

Doğumunuz oldu mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…