Ne zaman cikacagim bu cenderenin icinden 😔

Oğlunuz ağlama ile sizi yönetiyor istediklerini yaptırıyor bizde geçen sene böyleydik kızım 3 yaşındaydı artık nasıl davranacağımı bilmiyordum sinirler tavan dı bende resmen ilaç kullandığım halde ağlama krizlerine gidiyordum son olarak bir psikologa gittik durumu anlattım yol gösterdi nasıl davranmamız gerektiğini ağlama krizlerinde ne yapmamız gerektiğini anlattı işe yaradı şimdi 4.5 yasında kreşe başladı daha sakin daha ılım mı eğer imkânınız varsa yardım alın

Az kalmış üzülmeyin çoğunu atlatmışsınız inanın zaman içinde rahatlayacaksınız sakinliginizi koruyun özellikle de küçük de kreşe başladığı zamanlar bugünler çok eskide kalmış olacak

Evde yedi gün boyunca bakara süresi aç. Yuksek sesle aç. Her gün. Toplam yedi gün olcak. Yedi gün sonra lütfen bana mesaj at. Bakara suresi yedi gün evde okunduğu veya dinlendiği zaman. Evdeki huzursuzluk sıkıntı nazar büyü kötü enerji ne varsa söküp götürür. Çok sıkıntıya girdiğim dönem denedim. Mucize gibi bize çare oldu.

Çocuk gelişimi mezunuymuş. Yav afedersiniz de çocukları köpek gibi eğitiyordu

Renklihatun Merhabalar ben de ergoterapist arayışındayım.Sizin yaşadığınız şehri bilmiyorum ama yine de sorayım dedim..Ankara'da "çok popüler olmayan" ama alanında da iyi bir ergoterapist arıyorum.Popilerite arttıkça fiyat yükselirken çocuğa ayrılan zamanın kalitesinde düşüş olabiliyor ne yazık ki

Merhabalar ben Antalya da yaşıyorum ve evet çok haklısınız rakamlar uçuk ve.populer olmak için özellikle de çocuklarla çalışırken reklam malzemesi yapılmaması ve müşteri değil de çocuk için ne yapabilirim onun bu sürecini nasıl çözümlerim diye düşünmesi gerekn bir ergoterapist şart çok haklısınız ben sorayim isterseniz hocama tavsiye edeceği birisi varsa muhakkak yazarım size

Hangi kitapları okudunuz bende araştırıyorum etkili ve yol gösterici ebeveynlik kitapları

Çok sevinirim

İsteklerini ağlayarak yaptırmaya alışmış. Okuduğum bir kitapta, ağladıktan sonra alacağınız bir oyuncağı en başta alın diyordu. Bu tür krize sebebiyet vermeden bir oyuncak mı istedi, göz hizasına gelerek nedenini açıklayarak alamayacağınızı söyleyin, dükkana girmeden sadece bakmak için giriyoruz almayacağız diye anlaşın. Bir şeye hayır derken nedenini de söyleyin, her şeye hayır demeyin makul isteklerini kabul edin. Banyo, tırnak kesme, yatma sorunu inanın şu devirde çoğu çocukta var. Benim oğlumda da vardı, yeni yeni geçiyor 9 yaşına geldi. Çocuğu olan kimle konuşsam aynı.
Banyo olayını hadi bir oyuncak al onunla banyo yap, tırnak ben kötü oldum babası acıtmıyormuş ona pasladım, yatma olayını da her gece başka masal anlatarak atlattık. Kafamdan kaç tane masal uydurdum bilmiyorum. Şimdi artık kendisi okuyor.

Çocuk gelişimi mezunuymuş. Yav afedersiniz de çocukları köpek gibi eğitiyordu
Ben izledigimde lisedeydim. Paspas metodunu falan uyeler yazinca hatirladim. Baska ise yarar tekniklerle aklimda kalmisti. Hakkinda dava acilmis, sonuclanmis, kendisi hala pedagog unvanını kullanıyor. Sahte psikologlar, pedagoglar, akademisyenler... daha neler göreceğiz kim bilir...

Benim oğlanda böyle çünkü ağlayarak elde edebileceğini öğrendi zamanında. Son zamanlarda istediğin kadar ağlayıp bağırabilirsin hayır diyorum başta inatla sürdürdü ağlamayı baktı ki ciddiyim ilerleme kaydettik biraz. Ağlayan çocuk çok zor gerçekten Allah yardım etsin. Saçlarım beyazladı. Benim kapasitem bir çocukmuş ikinciyi yapsam bakırköylük olacağımdan ontaraflara bulaşmıyorum :) bu arada oğlunuzu kreşe verirseniz davranışları değişir diye düşünüyorum

Ben her zaman tarzını kötü buldum. Paspas dln bildiğin köpek eğitir gibi çocuk eğittiler. Şu an düzgün anaokulları bile bu yöntemleri kullanmıyor. Çocuğa ceza vermekti.
5 yasindaysa 5 dk paspas molası
Ve 5 dkda çocuk hatasını anlıyor
Bana çok ters geliyordu,çocuklarım küçükte olsa denemezdim.
Başında bekliyorsun çocuğun,hmmm ben hataliyim diye bir idrak patlaması oluyor,bir de özür dilettiriliyor.
Acaba çocuk ne için özür diledi biliyor mu,sadece önceki paspaslar da öğrendi,başka türlü kurtulamayacağını:/

Ne yazacağımı bilemedim doğrusu.
Öncelikle şunu söyleyeyim,çocuklarımızı elbette travmasiz buyutmeliyiz.
Travmanın gerçek anlamı nedir,bence ruhta kalan yaradır
Katı kurallardan ne kastediliyor bilmiyorum da,genel kurallarda evet kural olmalı.
Ama cam kutu gibi çocuk içine sıkıştırılmamalı,çocuğun yapısına göre olusturulmali.
Pembis,çocuğunun atiklarinda boncuk arayan bir anne olmadim hiç bir zaman,"ben dogurdum,öyleyse kutsal"ci asla değilim,ama sertliğe acımasızlığa, gerçek yaşamda tanıyacak diye önce bende toslamamali.
Benim güvenli bölgemde yaşamı tanımalı.
Çocukluk,insanın ömür boyu en dar zamanlarinda siginacagi bir siginaktir,gülümseten bir çocukluk mu,dikenli bir fıçı mi,hangisi daha olumlu?

Odaya göndermek neden ceza oluyor hiç anlamiyorum ben:)
Cocuklar odasını sever,ergenler oradan cikmak istemez,hatta bence ergenlere odadan cikma cezası verilmeli

Böyle zor bir çocuğunuzun varken arada bu kadar az süre bırakarak bile isteye hamile kalmanız büyük cesaret gerçekten.

Bence de profesyonel yardım almalısınız. Her çocuğun huyu suyu farklı. Yaklaşımı da ona göre olmalı. Ben disiplinli bir anneyim etrafımdaki örneklere göre. düşünüyorum gece 2-3 kere ağlıyor diye süt ısıtıcam. Mümkün değil öyle bir şey yapmam.Hiçbir çocuk ağlamaktan çatlamaz. Varsın saatlerce ağlasın. Çocuklar çoğu zaman ağlamayı isteklerini yaptırmak için kullanıyorlar. Sizde durum epey bir abartılmış. Allah kolaylık versin, geciktirmeden uzmanı ile görüşün derim

Peki çocuğun saatlerce aglatilmasi normal mi?
Sorunu anlamaya çalışmak,aç mi,duygusal açlık mi,korkuyor mu,neden uyanıyor,anlamaya ve çözmeye çalışmak varken, saatlerce ağlayıp pes etmesi başarı değil bana gore...

Konu sahibi bence de yardım almalısınız.
Uzman eşinizle de konuşur ve sorumluluk almasını saglayabilir.
Ama şunu bilin,geçecek,tabii ne kadar erken geçerse o kadar iyi...

Annesi herhalde çocuğunun açlıktan ağlayıp ağlamadığını anlıyordur. Açlıktan ağlayan çocuğa yemek verirsin, susar. Korktuğu için ağlayan çocuğun yanında olursun, susar. Konu sahibinin çözmeye çalışmadığını mı düşünüyorsunuz? Ellerini yıka dendiğinde ağlayan bir çocuk var konuda. Ortada bir sebep olmadan ağlayan çocuk tamamen şımarıklıktan, ilgi çekmek için, istediği olsun diye vb sebeplerden ağlıyordur. Çocuğun uyandığında süt gelmiyor diye ağlamasının altında derin bir sebep olduğunu düşünmüyorum. Bu arada zaten başarı olduğunu iddia etmedim onu nerden çıkarttınız anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…