• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman cikacagim bu cenderenin icinden 😔

Gecende de bir akademisyen tutuklandi. Acikogretim lisans mezunuymuş sanirim. Bunca yıl akademisyen olarak calismis sahte diplomayla. Ogrenciler mezun etmis. Yazik gercekten.
Sahte psikolog biliyor musunuz ? Çağla düvenci. Yıllarca tv programlarına dahi çıktı:) hiç bir şey yapılmadı. Ben sadece bravo diyorum. Okumaya falan gerek yok, ağzın laf yapsın yeter.

Sahte psikolog biliyor musunuz ? Çağla düvenci. Yıllarca tv programlarına dahi çıktı:) hiç bir şey yapılmadı. Ben sadece bravo diyorum. Okumaya falan gerek yok, ağzın laf yapsın yeter.
Evet adini verdigin kisiyi de biliyorum. Ustelik tek ayıbı da o degil. Sonradan gormeli bir suru hali var. Chanel bu herkes bilmez tarzinda, ustten ustten.

Oglunuz bugüne kadar isteklerini aglayarak çözdüğü icin buna devam ediyor olabilir. Super dadi diye bir program vardı. Musait oldugunuz zamanlarda onu izlemeye calisin. illa ki çocuklarınıza benzer davranış gösteren çocuklar bulursunuz. Pedagogun onerilerini not edin. Uygularsiniz, faydasi olacaktir.
Aynı cümleleri yazacaktım, bana da tecuman olmuşsun, teşekkürler

Evet adini verdigin kisiyi de biliyorum. Ustelik tek ayıbı da o degil. Sonradan gormeli bir suru hali var. Chanel bu herkes bilmez tarzinda, ustten ustten.
Haklı ama. Linklere de trendyol mila veriyor , kendisi en ala markayı alıyor :D
Helal diyorum. Takipçilerini bu kadar aşağılayan birini hala zengin ediyorlar. Onun zayıflama çayı da var. Fable onun. Oradan da çok güzel para kazanıyor. Kerizler sağ olsun.

Aslinda profesyonel destek alacak gucumuz var ama bu konuda esimle cok zit dusuncelere sahibiz. Kendisi bazi konulards hala ilkel fikirleri benimsiyor psikologa gidecek olursam mutlaka bei asagi cekecek yorumlar yapacaktir buda ayri bir gerginlige sebep olacak biliyorum. Bende ogluma cogu zaman oglum agladigin icin seni anlayamiyorum aglamadan derdini anlatki bir cozum bulalim diyorum ama o aglama krizi gecmeyene kadar susmuyor. Sonra sakinlesince konusuyoruz anlatiyorum ona dinliyor tasdikliyor ama sonra yine ayni donguye giriyoruz. Kendime pek vakit aayiramiyrum malesef. Yorgun dustgum icin bir cok seyden geri kaliyorum. Esimin destegi vasatin baya altinda zaten cocuklar herseyiyle bana alistiklari icin artik babalarinda durmuyorlar.

Eşine karşi gelemiyormusun? Yani çocuğun sağliği söz konusu. Çocuk düşüp, kafasini yaralasa "eşim acili istemiyor, gidemeyiz" dermiydin?

Cocuk dehbli olabilir, otizm spektrümunde olabilir, yanliş disiplin verilmiş, şimarikta olabilir. Bunu psikolog belirlemesi lazim. Cocuğun en önemli yillarindasiniz. Karakteri belirleyen. Eşini dinlemeden iyi bir psikologa git oğlun ile (önce yalniz görüş tabi psikolog ile)

Yok mahkemeye vermişler onu. Pedagog değil çocuk gelişim uzmanı :) ülkede sahte psikolog, sahte pedagog , sahte sağlıklı yaşam uzmanı dolu maalesef.
Çocuk gelişim uzmanı olması da iş görür.
Süper dadının yaptığı yöntem çok zararlı bir yöntemdir. Kendisi de pedagog değil bununla ilgili daha yeni ceza aldı.
Düşünce paspası dışında yanlış uygulamasına rastlamadım ben, bir yanlış uygulama (ki ben cezanın varlığına da taraftarım) diğerlerinin doğruluğunu değiştirmez

Eşine karşi gelemiyormusun? Yani çocuğun sağliği söz konusu. Çocuk düşüp, kafasini yaralasa "eşim acili istemiyor, gidemeyiz" dermiydin?

Cocuk dehbli olabilir, otizm spektrümunde olabilir, yanliş disiplin verilmiş, şimarikta olabilir. Bunu psilolog belirlemesi lazim. Cocuğun en önemli yillarindasiniz. Karakteri belirleyen. Eşini dinlemeden iyi bir psikologa git oğlun ile (önce yalniz görüş tabi psikolog ile)
Oglum icin gittik. Hem psikologa hemde psikiyatriste goturduk ayrica hem gelisim testi hemde zeka testi yaptirdik. Gelisimi ve zekasi cok iyi o konuda bir sıkıntısı yok. Bize soylenen bunun bir surec oldugu sabirli ve istikrarli olmamiz gerektigi. Mesajimda belirtmek istedigim sey kendim icin psikologa gitsem bunun sorun olacagi. Sorun olmasa bile gerginlige yol acacagi. Ama haklisiniz esimin bu konuda beni sindirmesine izin vermemem lazim.

Haklı ama. Linklere de trendyol mila veriyor , kendisi en ala markayı alıyor :KK70:
Helal diyorum. Takipçilerini bu kadar aşağılayan birini hala zengin ediyorlar. Onun zayıflama çayı da var. Fable onun. Oradan da çok güzel para kazanıyor. Kerizler sağ olsun.
Tam kerizler yuzunden evet. Baska hakaretleri de varmis. Bunlar hep şişman siniri diye. Çok üzücü bu hakaretleri duymak, gormek.

Her agladiginda istediği yapıldıysa bu tutumu normal yani. Benim oğlum yerlere yatsa,ağlamaktan çatlasa da yapmıyorum. Bizim bı süt biberonu olayı vardı,5 gün surdu ömrümden 5 sene gitti. Ama çözdük. Ağlarken onu duyamadigimi,sakinlesmesi için yalnız kalmasını,düşünmesini ve sakinleştikten sonra gelip derdini ağlamadan anlatmasını sağladım. Bagirmadim,kızmadım ama ilgilenmedim de. Tek bir cümle söyleyip sukunetinizi korumanız gerek. Böyle böyle alışacak,hepimizin ki alisti

Super dadi hakkinda haksizmisim. Devamindeki yorumlarda konustuk. Pedagog degilmis kendisi.
Dolandırıcılık yapmış, büyük ahlaksızlık ama orada işeyarayan etkili taktikler de vardı. Aklı olan insan olurla olmazı benim çocuğuma uymazı ayırabilir. Her şeyini kopyalamak zorunda değiliz. İşimize yarayanları alabiliriz.

Çocuğun duygusal sorunları diye bir kitap var mesela üniversitedeyken okumuştum ve ondan öğrendiklerimle iki çocuk büyüttüm, açıkçası kendimi oldukça başarılı da buluyorum. Ama sorunlu, baştan yanlış eğitilmiş bir çocuğu düzeltmek çok daha ağır ve katı kurallı gidilmesi gereken bir yol.

Ben biraz katı ve eski nesil kalabilirim ama tranvasız çocuk büyüteceğim görüşünü doğru bulmuyorum. Hayat o kadar yumuşak yüzlü değil, hata yaptığınızda basıyor tokadı. Sertliği acımasızlığı da tanımalı çocuk

Dolandırıcılık yapmış, büyük ahlaksızlık ama orada işeyarayan etkili taktikler de vardı. Aklı olan insan olurla olmazı benim çocuğuma uymazı ayırabilir. Her şeyini kopyalamak zorunda değiliz. İşimize yarayanları alabiliriz.

Çocuğun duygusal sorunları diye bir kitap var mesela üniversitedeyken okumuştum ve ondan öğrendiklerimle iki çocuk büyüttüm, açıkçası kendimi oldukça başarılı da buluyorum. Ama sorunlu, baştan yanlış eğitilmiş bir çocuğu düzeltmek çok daha ağır ve katı kurallı gidilmesi gereken bir yol.

Ben biraz katı ve eski nesil kalabilirim ama tranvasız çocuk büyüteceğim görüşünü doğru bulmuyorum. Hayat o kadar yumuşak yüzlü değil, hata yaptığınızda basıyor tokadı. Sertliği acımasızlığı da tanımalı çocuk
Kalıplaşmış kitap cümlelerinin hepsini uygulamaya kalksak işi gücü bırakmak lazım zaten. Bu ülkede kaç kişi sabahtan akşama cocugunun her anına eşlik edebiliyor. Ya aile büyükleri yada bakıcılara en olmadi kreslere bırakıyoruz,bir nevi onların insiyatifinde çocuğun gelişimi. Ben çocuğun tamamen otoritesiz büyümesine karşıyım o konuda ben de eski kafaliyim.🤷

Çocuk gelişim uzmanı olması da iş görür.

Düşünce paspası dışında yanlış uygulamasına rastlamadım ben, bir yanlış uygulama (ki ben cezanın varlığına da taraftarım) diğerlerinin doğruluğunu değiştirmez
Ceza eğitim metodu olarak eski yüzyıldan kalmadır. Kalmalıdır da. Çocukların en güvendikleri insanlarla arasına korku tohumları eker. Cezayla sadece sizden bir şeyleri saklamasına sebep olursunz.
İsterseniz thomas gordan ın kitabını okuyun.
Çocuklar ceza köşesinde ne kadar yanlış yaptım. Şundan yanlış yaptım demez. Ne kadar gaddar olduğunuzu düşünür. Çocuk cezayla yaptığı eylem üzerine düşünme hakkını kaybeder aslında.

Kalıplaşmış kitap cümlelerinin hepsini uygulamaya kalksak işi gücü bırakmak lazım zaten. Bu ülkede kaç kişi sabahtan akşama cocugunun her anına eşlik edebiliyor. Ya aile büyükleri yada bakıcılara en olmadi kreslere bırakıyoruz,bir nevi onların insiyatifinde çocuğun gelişimi. Ben çocuğun tamamen otoritesiz büyümesine karşıyım o konuda ben de eski kafaliyim.🤷
Cezasız teknikler otoritesiz değildir.
Bizim evin kuralları var ama bunlar ceza değil. Yemek saatinde yenir. Yemezse ceza almaz. Ama bir sonraki öğüne kadar yiyecek atıştırmaşık fln almaz. Bu farklı bir şey. Yada bana vurduğunda ceza almıyor. Sadece istemeden yaptığını bildiğimi söylüyorum. Bazen ben de öfkeleniyorum diyorum.
Oğlumun eski okulunda ceza köşesi vardı. Ki onlar buraya yaptığını düşünme alanı diyorlar ama adımdeğişince amacı değişmiyordu. Oğlum uykusundan uyanıp beni oraya koyacaklar anne oyuncak bile almana izin vermiyorlar sıkılma köşesi orası dedi. O oldu okuldan aldık. Ablam ilköğretim öğretmenidir yüz yıl öncesinin karanlıl metotlarına devam eden kuruma gönderme dedi. Cezasız senelerdir çocuk mezun ediyor. Hala velileri de öğrencileri de ayrı arar sorar. Sevgi ve şefkat daha çok eğitir

Cezasız teknikler otoritesiz değildir.
Bizim evin kuralları var ama bunlar ceza değil. Yemek saatinde yenir. Yemezse ceza almaz. Ama bir sonraki öğüne kadar yiyecek atıştırmaşık fln almaz. Bu farklı bir şey. Yada bana vurduğunda ceza almıyor. Sadece istemeden yaptığını bildiğimi söylüyorum. Bazen ben de öfkeleniyorum diyorum.
Oğlumun eski okulunda ceza köşesi vardı. Ki onlar buraya yaptığını düşünme alanı diyorlar ama adımdeğişince amacı değişmiyordu. Oğlum uykusundan uyanıp beni oraya koyacaklar anne oyuncak bile almana izin vermiyorlar sıkılma köşesi orası dedi. O oldu okuldan aldık. Ablam ilköğretim öğretmenidir yüz yıl öncesinin karanlıl metotlarına devam eden kuruma gönderme dedi. Cezasız senelerdir çocuk mezun ediyor. Hala velileri de öğrencileri de ayrı arar sorar. Sevgi ve şefkat daha çok eğitir
Ben cezayla ilgili birşey yazmadım ki zaten. Örnek veriyorum gezine gezine birşeyler yemeklerine izin vermiyorum,böyle alistiriyorum çocuklarımı. Gezerek birşey yenilmeyecegini biliyorlar,ama tutup da elinden alıp vay sen neden gezinerek yedin diyip elinden almıyorum. Tekrar oturtuyorum ve anlatıyorum evde olduğum zamanlar. Ben yokkende bakıcı aynı sekilde

Acikcasi ben de paspas metodunu falan unutmuşum. Uzun zaman oldu izleyeli.

Uyku egitimiyle hatirliyorum o kadini. Aglayarak istedigini yaptiran cocuklara olan tutumuyla hatirliyorum.

Yine yanlis olabilir ama cok ilgimi cekmisti uyku egitimi.

O gune kadar benim bildigim ayakta sallana sallana uyurdu bebekler.

Ben de küçüktüm, ilgimi cekmisti farkli bir yontemin mumkun olmasi.

Yine de herkes iyiyi kötüyü ayirt edemeyebilir. Bu sebeple sahip olmadigi bir unvani kullanmamali kimse.

Bir de naçizane hatirlatmak isterim, tranva degil travma.

Ben cezayla ilgili birşey yazmadım ki zaten. Örnek veriyorum gezine gezine birşeyler yemeklerine izin vermiyorum,böyle alistiriyorum çocuklarımı. Gezerek birşey yenilmeyecegini biliyorlar,ama tutup da elinden alıp vay sen neden gezinerek yedin diyip elinden almıyorum. Tekrar oturtuyorum ve anlatıyorum evde olduğum zamanlar. Ben yokkende bakıcı aynı sekilde
Tamam doğrusu bu zaten. Ama mola paspası da mesela bir cezadır. Odana git çıkma demek de cezadır. Ve çocuğa istediğim gibi olmazsan sana mesafe koyarım seni koşulsuz sevmeyebilirim demektir. Çocuklar cezayı sevginin kesilmesi olarak algılıyorlar ve bu çok kırıcı.

Tamam doğrusu bu zaten. Ama mola paspası da mesela bir cezadır. Odana git çıkma demek de cezadır. Ve çocuğa istediğim gibi olmazsan sana mesafe koyarım seni koşulsuz sevmeyebilirim demektir. Çocuklar cezayı sevginin kesilmesi olarak algılıyorlar ve bu çok kırıcı.
Paspasta sakinleştikten sonra sarılıyorlardi. Bu da çocukta, "sorun cikarirsam sevgiye ulasabilirim" algısı yaratir diye düşünüyorum.

Back