Ne yazık ki yine ben!...

Paylaşım için teşekkürler. Ben de çocuğumu güven sevgi saygı temeli üzerine kurulmuş bir yuvada büyütmek istiyorum ama öyle suçlu hissediyorum ki kendimi. İnanın ninnilerde bile annesi babası lafları geçiyor bir an gözlerim doluyor ne yapmam gerektiğini sorguluyorum. Boşanma sonrası kızına daha kötü bir psikoloji mi bırakır iyi mi olur va vs kafamda bir sürü soru işareti kafam karışık...

Çocuk olmasa boşanırdım bile diyemiyorum bir de... Çocuğumu babasız büyütmek istemiyorum ama o olmasaydı da boşanır mıydım gerçekten bunun cevabından bile emin değilim... Yani düzeliyor aslında diye kendimi mi avutuyorum ortada büyütmediğim sürece geçinilir mi bu adamla falan diye düşünmeden edemiyorum

İşte size suçlu hissettiren bazı şeyler var aslında olmadığınız halde. Neden suçsuz olduğunuzu düşünüyorum çünkü elinizden geleni yapıyorsunuz, ne kadar zorlandığınızın da farkındayım. Bir tarafınız kal derken bir tarafınız git diyor. Şema Terapi uygulayan bir psikologla birkaç seans görüşseniz çok daha sağlıklı bir karar vereceğinize inanıyorum.

Bugün araştırdım birkaç yer aradım aile terapistleri 1,5 saatine 200-300 arasında fiyat veriyor. Bireysel terapide 20 dakikası daha uygun yerler var. Eşim kabul etti beraber gitmeyi ya da ayrı ayrı farketmez. Aile terapistine mi yoksa bireysel terapiye mi gitmeli sizce?

Aile terapisine de gidebilirsiniz eşiniz istekliyse. Bazı terapistler bazı seanslarda ikinizi ayrı ayrı bireysel alıp bazılarında çift olarak alıyorlar; öyle olması daha iyi. Evlilik kurtulamayacak durumdaysa terapistiniz zaten size bunu söyler. Gideceğiniz terapistin eğitimlerini araştırarak gitmenizi tavsiye ederim, mümkünse uzman klinik psikolog olsun. Mezun olduğu üniversiteye falan bakın mutlaka.

Benim tek korkum eşim öyle çarpıtıyor ki konuları psikoloğu kandırabilir mi? Bir haklısın lafı çıkarsa ağzından psikoloğun, bunu cümle aleme karşı kullanır beni iyice haksız duruma düşürür. Ankara’da yaşıyorum. Sizin bildiğiniz var mı? Ben de araştırırken mezun olduğu üniversiteye, çalışmalarına yorumlara yaşına tecrübesine bakıyorum. Umarım tek seans ile çözülür her şey. Zira bu borçlarla zor olacak devamlı gitmek...

WhatsApp sizde bir tepki yolu olarak kullanılmaya başlamış.bunu yenmenin yolu sizin eşinizi bir daha kaldirmamak şartıyla engellemek.aile terapisine bı gitmeniz gerekiyor sağlıklı iletişim kuramiyorsunuz ha gelmek istemezse tek yol evi bir kaç aylığına terk etmek.sonra bosanmak istiyorsanız bosanirsiniz

Şu anda o da bende engelli kaldırmadık engelleri. Dahası benim nerede olduğumu sormak için annemi arıyor. Dün gece konuşulmasına rağmen bugün tavırlarında değişen birşey yok... Daha da kötü şeyler hatta üst üste bindiriyor. Benim de sabrım kalmadı! Ne olacaksa olsun noktasında geziniyorum...

İncila Gürol Işık var kendisi ODTÜ doktoralı, alanda epey deneyimli ve eğitimli. Çift aile terapisinde onu önerebilirim. ODTÜ'nün Ayna kliniği var, bireysel terapi veriyorlar ama çift aile terapisi yapan uzmanları da var arayıp fikir alabilirsiniz oradan da. Tek seansla hiçbir şey çözülmez bu arada, sihirli değnek dokunduracak halleri yok ki size. Fiziksel bir hastalıkta bile doktora tek sefer gitmiyorsunuz. Eşinizin psikologu kandırma olasılığı da mümkün değil.

Ben okumak isterim benim esim cok fazla bilgisayar oyunu oynuyor. Adam resmen beni unutuyor. Odaya girip kendimi hatırlatiyorum zorla fhdjdhrjdjd. Aşırı rahatsiz degilim ama merak ettim psikolojisini

Annemlerdeyim. Annesi aradı konuştuk. Hak veriyor ne desin, niye böyle oluyor birkaç gün kal annenlerde o zaman kafanı dinle dedi. Eşim desen annemle iletişim kuruyor ne yapmayı düşünüyor muşum o beni hep mutlu etmeye çalışmış ama ben saygısızlık yapmışım falan...

Ben olsam bosanirim. Neden ayrılmadığınızı anlamıyorum. Çocuk var diye düşünüyorsanız, onun da düşünmesi gerekiyor.Bu böyle ne kadar gidecek?

Yanlış hatırlamıyorsam hamileyken bile şiddete maruz kalmıştınız. Çocuğunuz böyle bir ortamda sağlıklı büyüyemez. Anlayışlı sevgi dolu bir baba yok karşınızda. Insanları değiştiremezsiniz

ne üzücü, eş korur kollar savunur açık kapatır bu aksine kendi pis çamurunu size bulaştırmakla meşgul.. düzeltmesi gerekirken daha çok yerle bir ediyor neyine güveneceksiniz ki neyine inanacaksınız size çok üzülüyorum dilerim rabbim sizi feraha kavuştursun.

Amin Allah razı olsun... Biliyor musunuz aynısını kısa zaman önce eşime demiştim. İnsanlar eşlerinin açığı varsa kapatır ama sen öyle olmadığı halde hep kötülüyorsun beni insanlara demiştim. Anneme babama bile mesele para yüzündenmiş gibi çarpıtıyor. Halbuki evlenmeden önce iki kez ona kredi çekip vermiş biriyim..

Bugün o iş yerindeyken eve gittim birkaç parça eşya aldım, kızımın hiçbir şeyi kalmamıştı. Baktım salonda yatan adam ben yokken yatak odamızda yatmış! Bir de salonda yatarken üzerine örttüğü battaniyesi katlı bir şekilde salondaki koltuğun üzerinde duruyordu. Evden çıkarken onu da yere atıp kapıyı çektim çıktım!...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…