• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yardan vazgeçebiliyorum ne serden :((

Sen seviyor musun? hayat senin hayatın değil mi? baban adamı beğenmis mi ? Annen tanışmaya kabul etmiş mi? Bunların cevabı EVET . Annenin yaptığı kabul edilir şey değil ve sırf elalem neder diye çocuklu kocaya vardı demesinler diye son kozlarını oynamış .İyi düşün aşk sevgi her zaman bulunmaz.

İyi de başsağlığına gelen insanlara zaten gülünmez. Geliş amacı farklı çünküz. Bence olay farklı, ya ailesine sizi aslında hiç anlatmadı ya da anlattı ama annesi istemiyor. İki türlü de olmaz. Bir de anneniz o kadar şey söylemiş kalkıp da bir şey dememiş, bu da normal değil. Biri bana öyle şeyler dese ben de susmam.
Anneniz zaten saçma sapan bir şey yapmış ama bazen bazı kötü olaylarda göremediğimiz hayırlar olabilir. Dikkate alın ve bu süreci iyi değerlendirin.

İlk tanışmasının böyle olmasını istememiş olabilir. Bazı kültürlerde yas mühimdir o sebeple bize tuhaf gelse de benzer bi duruma ben de şahit olmuştum.

Tamam yas tutulur ama ailesiyle tanışmaya gelmeden 3 ay kadar önce vefat etmiş babası, nerdeyse gideceklerin de 3 ayı geçmiş oluyor bence kabul etmemesin de başka sebep var. Aileyi kabul etmese bile gelini olacak insanı kabul edebilir di :/

Ya kusura bakma ama bu işin pek oluru yok gibi görünüyor.
Annenin söyledikleri yenilir yutulur gibi değil. Öte yandan kayınvalidenin durumu muamma.
İnsan ne kadar üzülürse üzülsün, bir merhaba deyip gülümseyebilir. Bana inandırıcı gelmedi, orada da pürüz var galiba.
Evet var malesef ben bunu sevgilime söyleyemesemde hala eski eşinle barışmasını istediğini düşünüyorum. Çünkü daha ilk başlarda konuştuğumuzda evliliğinin daha önce bitireceğini ama annesi çok ayılıp bayılmış hastayım numaralarını falan araya girmiş kadın hep. Yani anlıyacağın aklı hala eski gelinde :((

İyi de başsağlığına gelen insanlara zaten gülünmez. Geliş amacı farklı çünküz. Bence olay farklı, ya ailesine sizi aslında hiç anlatmadı ya da anlattı ama annesi istemiyor. İki türlü de olmaz. Bir de anneniz o kadar şey söylemiş kalkıp da bir şey dememiş, bu da normal değil. Biri bana öyle şeyler dese ben de susmam.
Anneniz zaten saçma sapan bir şey yapmış ama bazen bazı kötü olaylarda göremediğimiz hayırlar olabilir. Dikkate alın ve bu süreci iyi değerlendirin.
neticede allahin bir bildigi vardir ama gercekten annen kizmakta cok hakli

Evet var malesef ben bunu sevgilime söyleyemesemde hala eski eşinle barışmasını istediğini düşünüyorum. Çünkü daha ilk başlarda konuştuğumuzda evliliğinin daha önce bitireceğini ama annesi çok ayılıp bayılmış hastayım numaralarını falan araya girmiş kadın hep. Yani anlıyacağın aklı hala eski gelinde :KK43:(

Eyvah eyvah, başkasına gelin demem diyor demek. İşin zor, hayırlısı neyse o olsun.

Anneniz haklı siz bı adamla mutlu olamazsınız çünkü anneniz bu işi bozmaya and içmiş resmen bunu halletseniz en kısa sürede yeni bir problem türetecek.

Bayanlar merhaba benim bi derdim var.. Ben 27 yaşımdayım sevgilim 30. Bir yıldır birlikteyiz. Birbirimizi çok seviyoruz. Şöyle bi durum var erkek arkadaşım daha önce evlenip boşanmış 9 yıllık evliliğin ardından 7 yaşında bir oğlu var. Ben bunları bilerek ve kabul ederek başladım bu ilişkiye. Ben hiçbir şeyi gizlemeyi dürüstçe anlattı ben buyum diye. Bende samimiyetine inandım güvendim. Çocuk annesiyle birlikte yaşıyor. Senin canın benimde canımdır dedim kabul ettim. Biz evlenmek istiyoruz. Ailemle geldi tanıştı. Herşey çok güzeldi yolunda gidiyordu birkaç ay öncesine kadar. Aileme birlikteliğimi ilk anlattığımda karşı çıkmışlardı yoğun ısrarlarımla tanışmayı kabul ettiler. Geldi ailemin elini öptü saygı gösterdi tanıştı VS. Babam çok beğendi hatta efendi güleryüzlü konuşkan olursunuz siz kızım dedi. Bu arada biz aynı işyerinde çalışıyorduk onunla. Her neyse çok uzattım özür diliyorum. İkinci defa bize yemeğe geldiğinde konu açıldı annenle tanışalım diye bu arada bize geldiğinde babası vefat etmişti 3ay kadar önce. Çevreden annesinin çok hanım hanımcık bir bayan olduğunu duymuştum. Babası vefat ettiği için annesinin yas tuttuğunu öğrendim bir yıl geçmeden dışarı çıkmazmış yüzü gülmezmiş ben bunu anlayışla karşıladım ve saygı duydum. Kadıncağız ın kaç yıllık eşi kolay değil ki. Sevgilimede söyledim annenin üstüne gitme tanıştırmak için sen babanı o da kaç yıllık hayat arkadaşını kaybetti kolay değil diye ve ben onun annesiyle tanışmadım. Babama bahsettim bundan baba kadın yasta diye o da anlayış gösterdi hatta babamla aramızda konuştuk ilk biz gidelim hem baş sağlığı dileriz hem moral olur gibilerine. Babam kabul etti. Sevgilime bahsettiğim annesiyle konuşmuş anne kabul etmedi bunu ben o insanlara güleryüz gösteremem ayıp olur onlara demiş buna da tamam dedik anlayış gösterdik. Olay bundan sonra patladı. Benim annem çok despottur. Herşey kontrolünde olsun herkes özellikle ben onun dediğini yapayım. Annem bu olaydan sonra sürekli başımın etini yemeye başladı bu çocuk seni ne zaman istemeye gelicek yüzük ne zaman takınca bak annesi seni istemiyor. Bu çocuk seni oyalıyor. Şunu düşünüyorum bizim onunla çevremiz tanıdık onun akrabaları bizim komşularımız. Anneme dedim ki anne bak sen kendince haklısın tamam benim kötü olmamı istemezsin ama acele et iyelik acıları taze. Ses etmedi tabi yapıcağından geri kalmadı. Bir gün biz işyerinde çalışırken ablamla birlikte dükkana geldiler. Herkesin ortasında annem bağırmaya başladı ağza alınmayacak laflar. Rahmetli babası gençken çok içermiş sonradan namaza başlamış. Bizi ilgilendirmez bu sonuçta kendi hayatı. Tanışmaya geldiğinde samimiyetinden anlatmıştı bunu. Ve annem dükkanda herkesin ortasında baban da ayyaşmış. Sende çapulcusun bizim çapulcularla işimiz olmaz diye söylendi durdu. Ablam bi yandan konuştu. Annemin ağzını kapatmaya çalıştıkça yok susturamadım. Ağlıyarak orayı terk ettim onları bıraktım orda annem daha bi çok hakaret etmiş. Sevgilim ağzını açıp hiç karşılık vermemiş. Orda çalışanlar annemi sakinleştirip bi şekilde eve göndermişler. O gün bende eve geç saatte döndüm telefonu kapadım saatlerce yürüdüm. Eve döndüğümde annem bana ben oraya seni rezil etmek için gelmedim. Ama o adam senin arkanda durmadı Elif i seviyorum diyemedi VS dedi. Bu arada biz sevgilimle 15 gün boyunca görüşmedik çünkü ben ona rezil olmuştum haketmediği bi sürü hakaret işitti annemden. Biz bi şekilde tekrar bir araya geldik. Konu evliliğe geldiğinde sevgilim bana başının üstünde yerim olduğunu ama annemle asla yüzyüze gelmek istemediğini ve annesini beni istemeye getiremeyeceğini söyledi. Bişey diyemedim çünkü haklıydı ölmüş babasına ve kendisine hakaret edilmişti. Şimdi bana söyler misiniz arkadaşlar ben ne yapmalıyım. Tamam annem sözde beni korumak adına çok büyük bi hata yaptı.ama ben ne ailemden vazgeçebilirim ne sevdiğimden. Düşünüyorum sevgilim beni gelip sadece Babamdan istese olur mu tek başına çünkü unutulcak bişey değil bu yaşanan ve ben ona baskı yapamam gelip annemin elini öpüceksin diye. Ve Bana söylermisiniz lütfen sevgilimin evlenmeye niyeti olmasa ailemle tanışmaya gelirmiydi?
Bu sizi korumak değil ki,anneniz resmen iş bozulsun diye uğraşmış sevgiliniz çok haklı hadi kendisine edilen hakareti bir nebze olsada unutabilir ama ölmüş babasına yapılan hakareti asla unutmaz ki ben de olsam unuttam,annesinin eve kabul etmeme olayını bir nebze olsun anlıyabiliyorum eğer şimdi tanışma olursa devamı olarak nişan-düğün olayları gelir diye istememiştir kadın ki çok haklıda tanışma konusunda çünkü acısı var,bir söz var ateş düştüğü yeri yakar demişler,sevgilinizin yerinde ben olsam ilişkiyi bitirmiştim.

sevgilinin annesinde gercekten bi tuhaflik var. sonucta onu babam ayagina cagirmamis... bassaglina kabul etmemekte cok ayip. sevgilin herseye demek bahane bulup yag gibi su yüzüne cikiyor. annenin öyle yapmasida isine gelmistir.

ama cok istiyorsan baban annene illaki ayar cekebilir.

sunu unutma ilerde her kavganiza bu olay hep sana döner yüzüne carpilir...

sevgilin annesi her ne kadar yasta olsa bile hadi böre alip annemin yanina gidip kafasini dagiltalim diye bilirdi. o neymis öyle miy miy miy...

Annene rica et bir daha seni korumasın tatlım.İnsan ilişkilerine zarar vermek,hakaret etmek,bir koruma yöntemi değildir.Koskoca kadın.Çok çirkin olmuş.

Sevgilinin annesi de yas olayını sanki bahane olarak kullanıyor gibi geldi bana.Yanılıyor olabilirim tabi.Yabancı olduğum bir kültür olabilir.Başsağlığına gitmenizi bile kabul etmemiş ki kimse illa bize gülümsesin diye beklemezdi.Gerçi ilk karşılaşma için kız tarafının gitmesi uygun olurmuydu onu da bilemedim.

Bu ilişki yürüsede sağlıksız yürür.Belli ki annen nefes gibi yakınında olacak sürekli.Sevgilinin affetme olasılığı zaten düşük.Bilemiyorum.Üzülmeni de istemiyorum ama pek hoş durmuyor burdan bakınca.

Sevgilinin annesi de seni istemiyor gibi geldi bana... Başsağlığını bile kabul etmemiş.. bu çok saçma birşey... kesinlikle istemiyor gibi.nedense sevgilinde evlenmek için seni oyalıyor ? Yok annem istemeye gelemez vs diye.... ortada büyük bi yalan war

Hayat senin hayatın eğer kv ile oturmayacaksan bas nikahı evlen kurtulun bu saçma sapan durumdan.
Haa yok mutlaka nişan düğün dernek dersen anneler her iki anne içinde söylüyorum ortalığı fena karıştırmaya devam ederler.
Biri taziye ziyaretine kabul etmez! Diğeri iş yeri basıp ayyaş felan der...rezillik yani.
Kendine ve sevgiline güveniyorsan eğer babana detaylı bir araştırma yaptır sevgilin hakkında.Annesi hakkında.Belkide kadın seni hiç istemiyor vs.Bunları uzaktan bilgi toplama yöntemi ile öğren.Ve asla sevgiline söyleme bu gbt araştırmanı.
El eline aynasıdır.Belki senin bilmediğin durumlar vardır vs.herşeyi öğren ölç tart.
Ona göre bir yol çizgi.
Ya nikah ya da by bye.

İşin zor...Allah kolaylık versin.

Anneme konuştum defalarca Nuh diyor peygamber demiyor bana sürekli duygu sömürüsü yapıyor mutlu olamazsın sen onla diye kafayı yicem artık
O zaman biraz zaman vereceksiniz. Zaten onların acısı da çok taze. Bu zaman zarfında sizde erkek arkadaşınızın annesiyle görüşün. Güzel bir çiçek yaptırın, gidin yanına. Güzel güzel konuşun. Kendinizi tanıtın. Kadın sizi anlasın, dinlesin. Annenizin yaptığı şeyden haberi varsa konuşun, annenizin adına özür dileyin. Sizin niyetinizi anlasın. Eğer haberi yoksa konuya hiç girmezsiniz zaten.

Evlilik mevzusunu da hiç açmayın. Ne zaman olacağı konusunu yani. Ama erkek arkadaşınızla düşündüğünüz gelecekten bahsedin. Kadın sizi anlasın bu çok önemli. Tabi önce bir durulsun şu zamanlar..

O arada annenizle de güzel güzel gidip gelip konuşursunuz. Anlamıyor diye bir şey yok, anlar elbet. Benim ailem de hiç anlamamıştı. Eğer sabredersen ve güçlü durursanız bu bir geçiş dönemi olur.
Ama kilit nokta aksi değilde, samimi yaklaşmak. Annenin iyi zamanlarını kolla, arada git öp. Hemen değil ama. Sen benim annemsin de, ben seni anlıyorum anne de. Sana olan sevgimi değiştirmez de. Ama bazen üzüntünü görsün, hislerini saklama. Sonunda da seni anlamasını sağlarsın. Ne kadar istediğini gösterirsin bunu. Olur olur, ama sabır lazım

Sonra erkek arkadaşınında alttan alması, sünger çekmesi gerekecek. Başka türlü olmuyor bu işler. Eğer seni istiyorsa. .kimse erkek arkadaşına çok sev, eline eteğine yapış demiyor. Ama bir el öpmekse, nasılsınız demekse, bunu annene yapmak zorunda. Bazen politik davranmak lazım.

Annesi istemeye gelmezse olmaz o iş. Zaman koyun dediğim gibi ama gelineceği zaman annesi de olsun.

Annenizin tepkisi karsisinda,sevgilinizin"ben Elif'i seviyorum"dememesini bir yana bırakıp annenize saygısızlık yapmamasına gercekten bravoo diyorum.....
Helal olsun..

Annenin yaptığına baban ne diyor ben bunu merak ettim.
Babam annemin ne olduğunun farkında. Söylediği şuydu. Kızım unutulcak bişey değil bu birbirinize zaman verin olay biraz unutulsun. Yazın abim evlenicektm sonra sizi de evlendirilen ben diyordu. Ama ne olduysa annem onu da doldurmuş çok tuhaf şimdi babamda istemediğini söylüyor. Ama yine de senin hayatın kızım ben yanındayım nasıl mutlu olucaksan diyor. Çok tuhaf anlam veremiyorum

Back