Bayanlar merhaba benim bi derdim var.. Ben 27 yaşımdayım sevgilim 30. Bir yıldır birlikteyiz. Birbirimizi çok seviyoruz. Şöyle bi durum var erkek arkadaşım daha önce evlenip boşanmış 9 yıllık evliliğin ardından 7 yaşında bir oğlu var. Ben bunları bilerek ve kabul ederek başladım bu ilişkiye. Ben hiçbir şeyi gizlemeyi dürüstçe anlattı ben buyum diye. Bende samimiyetine inandım güvendim. Çocuk annesiyle birlikte yaşıyor. Senin canın benimde canımdır dedim kabul ettim. Biz evlenmek istiyoruz. Ailemle geldi tanıştı. Herşey çok güzeldi yolunda gidiyordu birkaç ay öncesine kadar. Aileme birlikteliğimi ilk anlattığımda karşı çıkmışlardı yoğun ısrarlarımla tanışmayı kabul ettiler. Geldi ailemin elini öptü saygı gösterdi tanıştı VS. Babam çok beğendi hatta efendi güleryüzlü konuşkan olursunuz siz kızım dedi. Bu arada biz aynı işyerinde çalışıyorduk onunla. Her neyse çok uzattım özür diliyorum. İkinci defa bize yemeğe geldiğinde konu açıldı annenle tanışalım diye bu arada bize geldiğinde babası vefat etmişti 3ay kadar önce. Çevreden annesinin çok hanım hanımcık bir bayan olduğunu duymuştum. Babası vefat ettiği için annesinin yas tuttuğunu öğrendim bir yıl geçmeden dışarı çıkmazmış yüzü gülmezmiş ben bunu anlayışla karşıladım ve saygı duydum. Kadıncağız ın kaç yıllık eşi kolay değil ki. Sevgilimede söyledim annenin üstüne gitme tanıştırmak için sen babanı o da kaç yıllık hayat arkadaşını kaybetti kolay değil diye ve ben onun annesiyle tanışmadım. Babama bahsettim bundan baba kadın yasta diye o da anlayış gösterdi hatta babamla aramızda konuştuk ilk biz gidelim hem baş sağlığı dileriz hem moral olur gibilerine. Babam kabul etti. Sevgilime bahsettiğim annesiyle konuşmuş anne kabul etmedi bunu ben o insanlara güleryüz gösteremem ayıp olur onlara demiş buna da tamam dedik anlayış gösterdik. Olay bundan sonra patladı. Benim annem çok despottur. Herşey kontrolünde olsun herkes özellikle ben onun dediğini yapayım. Annem bu olaydan sonra sürekli başımın etini yemeye başladı bu çocuk seni ne zaman istemeye gelicek yüzük ne zaman takınca bak annesi seni istemiyor. Bu çocuk seni oyalıyor. Şunu düşünüyorum bizim onunla çevremiz tanıdık onun akrabaları bizim komşularımız. Anneme dedim ki anne bak sen kendince haklısın tamam benim kötü olmamı istemezsin ama acele et iyelik acıları taze. Ses etmedi tabi yapıcağından geri kalmadı. Bir gün biz işyerinde çalışırken ablamla birlikte dükkana geldiler. Herkesin ortasında annem bağırmaya başladı ağza alınmayacak laflar. Rahmetli babası gençken çok içermiş sonradan namaza başlamış. Bizi ilgilendirmez bu sonuçta kendi hayatı. Tanışmaya geldiğinde samimiyetinden anlatmıştı bunu. Ve annem dükkanda herkesin ortasında baban da ayyaşmış. Sende çapulcusun bizim çapulcularla işimiz olmaz diye söylendi durdu. Ablam bi yandan konuştu. Annemin ağzını kapatmaya çalıştıkça yok susturamadım. Ağlıyarak orayı terk ettim onları bıraktım orda annem daha bi çok hakaret etmiş. Sevgilim ağzını açıp hiç karşılık vermemiş. Orda çalışanlar annemi sakinleştirip bi şekilde eve göndermişler. O gün bende eve geç saatte döndüm telefonu kapadım saatlerce yürüdüm. Eve döndüğümde annem bana ben oraya seni rezil etmek için gelmedim. Ama o adam senin arkanda durmadı Elif i seviyorum diyemedi VS dedi. Bu arada biz sevgilimle 15 gün boyunca görüşmedik çünkü ben ona rezil olmuştum haketmediği bi sürü hakaret işitti annemden. Biz bi şekilde tekrar bir araya geldik. Konu evliliğe geldiğinde sevgilim bana başının üstünde yerim olduğunu ama annemle asla yüzyüze gelmek istemediğini ve annesini beni istemeye getiremeyeceğini söyledi. Bişey diyemedim çünkü haklıydı ölmüş babasına ve kendisine hakaret edilmişti. Şimdi bana söyler misiniz arkadaşlar ben ne yapmalıyım. Tamam annem sözde beni korumak adına çok büyük bi hata yaptı.ama ben ne ailemden vazgeçebilirim ne sevdiğimden. Düşünüyorum sevgilim beni gelip sadece Babamdan istese olur mu tek başına çünkü unutulcak bişey değil bu yaşanan ve ben ona baskı yapamam gelip annemin elini öpüceksin diye. Ve Bana söylermisiniz lütfen sevgilimin evlenmeye niyeti olmasa ailemle tanışmaya gelirmiydi?