• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yaptığımı bilmiyorum ben cidden!

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Kendime çok kızgınım. Üzgünüm. Sanırım biraz sorunluyum.
Şu an oturduğumuz ev küçük olması dışında yapılı, güzel bir ev. Kirası da çok uygun 600 lira. Ama öyle bir eksisi var ki evin güzel olması bazen tüm anlamını yitiriyor. Yan bina ile çok bitişiğiz balkonlar dipdibe ve karşımda düşman başına bir abla var.Mutfak, yatak odası ve salonun pencereleri onların balkonlarına ve pencerelerine bakıyor o kadar saçma ki. Kadın geçen yıl çocuğumu sevip ona meyve attı düşünün o kadar yakın.
Bu kadının gözü devamlı evimde. Kahvaltı yapıyoruz gözü bizde, bir muhabbet ediyoruz kulağı bizde, evime gelen tüm misafirlerimin dikkatini çekti bu durum. Birkaç yere boş boş laf da vurdu bana kendinin evi iki katlıymış da ona rağmen tertemiz tutuyormuş. Ben pis bir insan değilim. Evet elim pratik değil, ağır hareket ederim çünkü alışkın değilim ama titizim ve küçük çocuğum var bazen ev dağılabiliyor. Gündüz gözü saten perde çekip oturmak zorunda kalıyorum.
Ayrıca ev sahibimiz biraz sorunlu. Bir kez bile geciktirmeden, günü şaşmadan kiramızı ödediğimiz halde her ay arayıp ''ödeyin ha geciktirmeyin ha diyerek tehditvari konuşur.

Kendi evimizde izlenmekten rahat olamamaktan bıktığımız için taşınmak istedik ve zorla bir ev bulduk.
Asıl olay burada başlıyor. Ev 3+1 ama odalar çok saçma sapan küçük. Duşakabin var, ev sahibi tanıdık çıktı iyi anlaştık uyumlu ılımlı bir adam. Ama birinci kat ve ben demir parmaklıklı evde hayatım boyunca hiç oturmadım. Görünce hep ruhum daralırdı hiç istemezdim birinci katta oturmayı. Hiç önemsememiştim çünkü öyle bir evde hiç yaşamadım kafama da dert olmadı. Ve bu kadar ciddi derecede olduğunu şimdi anlamaya başladım. Bunalıyorum nefesim daralıyor. İlk başta birinci kat, çocuğun düşme tehlikesinden dolayı vs iyi olur korunaklı dedim. Parmaklık sevmemem çocuğun güvenliğinden daha mı önemli, alışırım zaar dedim ve aniden gelişti herşey ev tutuldu eşyaları taşımaya başladık yavaş yavaş. Ama içine her girdiğimde daha da darlanıyorum akşam eve temizliğe gittik o kadar daraldım ki temizlik yapmadan geri geldim oturdum ağladım. Eşim de sordu ama anlatmadım çünkü benim hatam. Ne diyeceğim ki pişman oldum desem ne değişecek kontrat falan hepsi yapıldı. Aptalım ben cidden. Böyle de kararsız tutarsız olduğum sürece anca oturur ağlarım böyle. Çek bakalım hatanın bedelini diyorum kendi kendime. Yeni ev eski evimin karşısında. Artık parmaklıkların arkasından eski evime bakar bakar aptallığıma ağlarım. :kızgın::kızgın::mad:
Belki ciddi bir problem değil ama benim için büyük bir sorun haline geldi o demir parmaklıklar. İçimi dökmek istedim kusura bakmayın. Bu fobinin tıpta bir adı da yok galiba bulamadım. Benim gibi olan var mı merak ediyorum?

Kendinizi boşuna üzüyorsunuz, ev sahibi tanıdıksa vazgeçtik deyip kontratı iptal ettirme şansınız yok mu?

O kadını da sizi gözetlediği anda tersleyip biraz sert çıkışın, olsun bitsin. Böyle konularda yumuşak yüzlü olmanın hiçbir faydasını görmedim şimdiye kadar. Elin dengesiz manyağı için neden ev taşıyasınız?

Kapalı alan korkusu var klostrofobi.
Yani bilemiyorum ona çok benziyor ama bilemedim. Ben doktor değilim sonuçta.
Bu arada kontratı iptal etme şansınız yok mu? Ev sahibiyle ya da emlakçıyla falan konuşsanız, prosedürü bilmiyorum ama belki inisiyatif gösterebilirler.

Kendinizi boşuna üzüyorsunuz, ev sahibi tanıdıksa vazgeçtik deyip kontratı iptal ettirme şansınız yok mu?

O kadını da sizi gözetlediği anda tersleyip biraz sert çıkışın, olsun bitsin. Böyle konularda yumuşak yüzlü olmanın hiçbir faydasını görmedim şimdiye kadar. Elin dengesiz manyağı için neden ev taşıyasınız?
Eşimi tanıyorum şu vakitten sonra hayatta sözünden dönmez. ağlasam da kriz de geçirsem faydası olmayacak. Çünkü kendisi evi sevdi ve ev sahibi yakın tanıdığı çıktı mahçup olmak istemiyor. Üstelik şu an oturduğum ev de emlağa verildi bile. Şeytan diyor sök at ilanı. :kızgın:

Eşimi tanıyorum şu vakitten sonra hayatta sözünden dönmez. ağlasam da kriz de geçirsem faydası olmayacak. Çünkü kendisi evi sevdi ve ev sahibi yakın tanıdığı çıktı mahçup olmak istemiyor. Üstelik şu an oturduğum ev de emlağa verildi bile. Şeytan diyor sök at ilanı. :kızgın:
Sözünden dönmeyebilir ama sonuçta o evde akşama kadar oturacak olan da sizsiniz, insan mutlu hissetmediği bir evde zor yaşar, konuşmayı deneyin yine de . O kadın yüzünden taşınmak istediğinizi ama pişman olduğunuzu evi sevemediğinizi söyleyin , belki ikna olur.

Kapalı alan korkusu var klostrofobi.
Yani bilemiyorum ona çok benziyor ama bilemedim. Ben doktor değilim sonuçta.
Bu arada kontratı iptal etme şansınız yok mu? Ev sahibiyle ya da emlakçıyla falan konuşsanız, prosedürü bilmiyorum ama belki inisiyatif gösterebilirler.
Eşim biraz dediğim dedik hayatta kontratı iptal edelim demez dedirtmez. Haksız da değil son karar bana aitti fikrimi sordu sonuçta. İlk başta maaşın geç yatma ihtimali var diye iptal edecektik sonra maaş yattı ve benim onayımla ev sahibini arayıp tutuyoruz dedi eşim.
Akşam da annemlerle temizlemeye gittiğimizde ağlayarak dönünce annem eşime ''Yuuna'nın içine sinmedi ev'' dedi. Eşim de kızdı ''Hiç laf etmesin onun onayıyla tuttuk bitti.'' gibi bir şeyler dedi. Ve oturduğum ev de emlağa verildi bugün ilan asıldı. İmkansız bence dönüşü yok. :(
Klostrofobiyi biliyorum ama hiç kapalı alan korkusu yaşamamıştım beni tek sıkan boğan şey demir parmaklıklar. Hapiste gibi hissediyorum. Havasızmış gibi hissediyorum ama bir odaya kilitleseler rahatsız olmam. Asansörde kaldığım da oldu böyle tepkiler hiç vermedim. Ne acaba bu. Benim gibi olan ve bu durumla baş edebilen var mı merak ediyorum.

Sözünden dönmeyebilir ama sonuçta o evde akşama kadar oturacak olan da sizsiniz, insan mutlu hissetmediği bir evde zor yaşar, konuşmayı deneyin yine de . O kadın yüzünden taşınmak istediğinizi ama pişman olduğunuzu evi sevemediğinizi söyleyin , belki ikna olur.
Şu an oturduğum ev emlağa verildi ve bu evi geri tutmak için sanırım emlak parası vermemiz gerecek?

Eşim biraz dediğim dedik hayatta kontratı iptal edelim demez dedirtmez. Haksız da değil son karar bana aitti fikrimi sordu sonuçta. İlk başta maaşın geç yatma ihtimali var diye iptal edecektik sonra maaş yattı ve benim onayımla ev sahibini arayıp tutuyoruz dedi eşim.
Akşam da annemlerle temizlemeye gittiğimizde ağlayarak dönünce annem eşime ''Yuuna'nın içine sinmedi ev'' dedi. Eşim de kızdı ''Hiç laf etmesin onun onayıyla tuttuk bitti.'' gibi bir şeyler dedi. Ve oturduğum ev de emlağa verildi bugün ilan asıldı. İmkansız bence dönüşü yok. :KK43:
Klostrofobiyi biliyorum ama hiç kapalı alan korkusu yaşamamıştım beni tek sıkan boğan şey demir parmaklıklar. Hapiste gibi hissediyorum. Havasızmış gibi hissediyorum ama bir odaya kilitleseler rahatsız olmam. Asansörde kaldığım da oldu böyle tepkiler hiç vermedim. Ne acaba bu. Benim gibi olan ve bu durumla baş edebilen var mı merak ediyorum.
Yani ona benzer durum ama daha farklı Tabiki.
Siz daha çok evden ve evin havasından psikolojik olarak rahatsız olduğunuz için size boğulacakmışsınız gibi geliyor. Ha keşke eşiniz daha anlayışlı bir insan olsaymış zira bu küçük değil bayağı büyük bir proglem. Yani siz o evde mutsuz olduğunuzda o nasıl mutlu olacak ki. Üzüldüm durumunuza. İnşallah istediğiniz gibi olur herşey.

Kıra degılmı canım oyleyse eger hıc uzulmd gecıcı bısey ıcın. O evı güzelleştiren sensın. Daracık alanlara oyle dekorlar yapıyolar kı. Mesela youtubeda boyle room makeover vs vıdeoları var ızle bak ınsanın ıcı acılıyor kalkıp ev tasıyası ev doseyesı gelıyor. Hemde daracık odalara ne bıleyım kocaman cıcekler mınık agaclar koyuyolar saga sola, evı acık renk duzersın ne bıleyım acık renk halı acık renk mobılya en azından ev ferah gorunur. Parmaklıklı olması daha ıyı hem parmaklıktan ıcerısı okadr net gorunmez hemde gunduzler perde cekmek zofunda kalmazsın. Cocugun ıcınde guvenlı tabı. Hayırlı olsun aglamayı bırak evını guzellestırmeye bak🙏🥰

Şu an oturduğum ev emlağa verildi ve bu evi geri tutmak için sanırım emlak parası vermemiz gerecek?
Sonuçta bu ayın kirasını verdiniz, aynen devam edince emlakçı parası almazlar sanırım. Kira kayıpları olmayacak sonuçta, şuanki ev sahibinin emlakçıya vazgeçtik demesi lazım.Ev sahibiyle aranızdaki mevzu sonuçta. Eşinle konuşup halletmen lazım. Asıl sorun bence diğer evin kontratını iptal ettirmek. Yani onu iptal ettirmek daha zor gibi.

Yani ona benzer durum ama daha farklı Tabiki.
Siz daha çok evden ve evin havasından psikolojik olarak rahatsız olduğunuz için size boğulacakmışsınız gibi geliyor. Ha keşke eşiniz daha anlayışlı bir insan olsaymış zira bu küçük değil bayağı büyük bir proglem. Yani siz o evde mutsuz olduğunuzda o nasıl mutlu olacak ki. Üzüldüm durumunuza. İnşallah istediğiniz gibi olur herşey.

Eşimin de huyu işte her konuda birine bir söz verildiyse dönüşü yok o söz yerine getirilecek asla sözünden dönmez. Bu bazen iyi bazen de kötü oluyor. :( Ama hak da veriyorum ya sordu bana beğendin mi dedi geveledim ama o an ev bulmuşken eksileri göz ardı edeyim dedim. Şu an öyle bir ev en az 900 lira adam bize 750 saydı. Nakliye derdi de yok karşıda hemen. İyi düşünmeden atladım benim hatam.
Eski ev sahibinden ve komşudan o kadar sıkılmıştım ki ne olursa olsun dedim. :( Şimdi vazgeçsek bile zaten eski ev sahibi artık kabul etmez emlağa da verdi zaten. Sorunlu biri mafyayım diye ahkam kesiyor göz dağı veriyor. Çıkmamıza epey laf etti memnunduk sizden neden çıkıyorsunuz evin neyi eksik dedi. (Memnun olması doğal her ay sırf aramasın diye 2-3 gün erken yatırıyorduk kirayı) Resmen uygunsuz bir üslupla hesap sordu sinirlendiği belliydi çünkü bizim gibi kiracı bulamayacak. Kesin sinirinden geri oturtmak da istemez. Ve inanın o adamla tekrar yüzgöz olmak istemiyoruz tanısanız anlarsınız.
Kıra degılmı canım oyleyse eger hıc uzulmd gecıcı bısey ıcın. O evı güzelleştiren sensın. Daracık alanlara oyle dekorlar yapıyolar kı. Mesela youtubeda boyle room makeover vs vıdeoları var ızle bak ınsanın ıcı acılıyor kalkıp ev tasıyası ev doseyesı gelıyor. Hemde daracık odalara ne bıleyım kocaman cıcekler mınık agaclar koyuyolar saga sola, evı acık renk duzersın ne bıleyım acık renk halı acık renk mobılya en azından ev ferah gorunur. Parmaklıklı olması daha ıyı hem parmaklıktan ıcerısı okadr net gorunmez hemde gunduzler perde cekmek zofunda kalmazsın. Cocugun ıcınde guvenlı tabı. Hayırlı olsun aglamayı bırak evını guzellestırmeye bak🙏🥰

Bakalım ya başka çarem kalmadı. Evi boyayacağız yarın. Elimde sedefli boya ve efekt aparatı var birşeyler yapmayı düşünüyorum.

Neden geri eski evinizde ısrar ediyorsunuz? Orada rahatsizdiniz çıktınız geri dönmek ismek niye başka ev mi yok? Başka ev bakın. Bende asla demirli evde kalmam aynen sizin hissettiklerinizi hissederim .Eşiniz le tekrar konuşun belki ikna olur .Kontrat kaç senelik?

Eşimin de huyu işte her konuda birine bir söz verildiyse dönüşü yok o söz yerine getirilecek asla sözünden dönmez. Bu bazen iyi bazen de kötü oluyor. :KK43: Ama hak da veriyorum ya sordu bana beğendin mi dedi geveledim ama o an ev bulmuşken eksileri göz ardı edeyim dedim. Şu an öyle bir ev en az 900 lira adam bize 750 saydı. Nakliye derdi de yok karşıda hemen. İyi düşünmeden atladım benim hatam.
Eski ev sahibinden ve komşudan o kadar sıkılmıştım ki ne olursa olsun dedim. :KK43: Şimdi vazgeçsek bile zaten eski ev sahibi artık kabul etmez emlağa da verdi zaten. Sorunlu biri mafyayım diye ahkam kesiyor göz dağı veriyor. Çıkmamıza epey laf etti memnunduk sizden neden çıkıyorsunuz evin neyi eksik dedi. (Memnun olması doğal her ay sırf aramasın diye 2-3 gün erken yatırıyorduk kirayı) Resmen uygunsuz bir üslupla hesap sordu sinirlendiği belliydi çünkü bizim gibi kiracı bulamayacak. Kesin sinirinden geri oturtmak da istemez. Ve inanın o adamla tekrar yüzgöz olmak istemiyoruz tanısanız anlarsınız.

Bakalım ya başka çarem kalmadı. Evi boyayacağız yarın. Elimde sedefli boya ve efekt aparatı var birşeyler yapmayı düşünüyorum.
O tipte tanıdığım insanlar var sıkıntınızı anlatabiliyorum evet.
Ev sahibi evden daha önemli bence. Eğer şuanki evin sahibi iyiyse bence deneyin derim, kendinizi rahatlatmaya bakın. Annem anlatırdı, ilk evlendiklerinde oturdukları ev çok güzelmiş ama ev sahibi çok sinir bir adammış, aynı sizinki gibi. Onun yüzünden evden çıkmak zorunda kalmışlar, şimdiki evimize geçmişler. Yani o gün bugündür 10 yılı aşkındır bu evde oturuyoruz, ev sahibimiz melek gibi. Yani halden anlayan biriyse mutlaka şans verin. En azından her ay başı rahatsız edilip tehditvari cümlelere maruz kalmazsınız.

Neden geri eski evinizde ısrar ediyorsunuz? Orada rahatsizdiniz çıktınız geri dönmek ismek niye başka ev mi yok? Başka ev bakın. Bende asla demirli evde kalmam aynen sizin hissettiklerinizi hissederim .Eşiniz le tekrar konuşun belki ikna olur .Kontrat kaç senelik?
Çünkü cidden başka ev yok. Olanlar bizi çok aşıyor ve oturmamız gereken bölgede değil. Hem internetten bakıyorum mayıs ayından beri hem de sokak sokak geziyorum. Bu yeni evi evimin balkonundan gördüm dün ve ilan da dün sabah asılmış. gittiğimizde emlağa verilmek üzereydi emlakçı da oradaydı. Şansımıza sahibinden tuttuk. Kontratla ilgili detayları eşime sorma fırsatım olmadı daha ama herhalde 1 yıldır.

Sevimsiz komsumsuları parayı yatırın ha diyen tıynetsiz ev sahibini cekmektense, camı demirli perdelerini rahatca acabıldıgım evı yeğlerim kendi adıma.
Üstelik komşuyla ev sahibi çok yakınlarmış. Belki de talimat alıyordur kadın ev sahibinden. Haliyle cidden sadece perdelerim kapalıyken huzurluyum.
Hiç unutmuyorum bir gün eşimle balkonda çay içiyoruz gündüz. Tesadüfen gözüm karşı komşunun penceresine kaydı. Kadın tül perdenin arkasına sinmiş bizi dikizliyor gözlerini kısarak. Tül perdesi de patlıcan moru koyu renk. Başındaki yazma da beyaz olduğu için kabak gibi görünüyordu. Göremediğimi sandı zaar. Gözlerinin içine baktım ters ters. Yakalandığını farkedince ışık hızıyla kaçtı içeriye. Anlamıyorum cidden dizi mi çekiyoruz da bu kadar izliyor.

Çünkü cidden başka ev yok. Olanlar bizi çok aşıyor ve oturmamız gereken bölgede değil. Hem internetten bakıyorum mayıs ayından beri hem de sokak sokak geziyorum. Bu yeni evi evimin balkonundan gördüm dün ve ilan da dün sabah asılmış. gittiğimizde emlağa verilmek üzereydi emlakçı da oradaydı. Şansımıza sahibinden tuttuk. Kontratla ilgili detayları eşime sorma fırsatım olmadı daha ama herhalde 1 yıldır.
Anlıyorum sizi adınıza çok üzüldüm. Tek şansınız gerçekten eşinizi ikna etmek eski ev sahibiniz de sizden memunmuş hem iptal ederseniz kabul edecek gibi. Taşınma aşamasındasiniz galiba henüz vakit varken bi deneyin şansınızi. Eşinizin huyunu en iyi siz bilirsiniz bir zaafı varsa onu kullanın deneyin. Olmadi eve 1 sene katlanmak zorunda kalacaksınız maalesef ki üzgünüm. Belki seversiniz hani bazi evlerin huzuru oluyor belki huzurlu olacaksanız. Zaten perdeyi çekince demirler gözükmez cami perde kapalıyken açarsınız v.s daha ne desemki ailede anne baba sevdiği sözü geçen birisi yokmu bu adami ikna edecek bi onun yanında konuşsanız. Ama eski evde sürekli izleniyor olma hissi daha kötü bence demirlerden..

Bencebiraz oturun daha sonra cikarsiniz. Bir kac ay sonra alisamadm derseniz esiniz bir sey demez.

Anlıyorum sizi adınıza çok üzüldüm. Tek şansınız gerçekten eşinizi ikna etmek eski ev sahibiniz de sizden memunmuş hem iptal ederseniz kabul edecek gibi. Taşınma aşamasındasiniz galiba henüz vakit varken bi deneyin şansınızi. Eşinizin huyunu en iyi siz bilirsiniz bir zaafı varsa onu kullanın deneyin. Olmadi eve 1 sene katlanmak zorunda kalacaksınız maalesef ki üzgünüm. Belki seversiniz hani bazi evlerin huzuru oluyor belki huzurlu olacaksanız. Zaten perdeyi çekince demirler gözükmez cami perde kapalıyken açarsınız v.s daha ne desemki ailede anne baba sevdiği sözü geçen birisi yokmu bu adami ikna edecek bi onun yanında konuşsanız. Ama eski evde sürekli izleniyor olma hissi daha kötü bence demirlerden..
Evi güzelleştirmeye çalışarak aşmaya çalışacağım. Ev yeni bina ama biraz hor kullanılmış. Yani ısınamamamın bir sürü sebebi var ama parmaklık haricindekileri düzeltirsem belki ev bu kadar sıkıcı gelmez. Eski ev sahibi biraz değişik sorunlu bir adam. Yani bizden memnundu ama çıkmamıza da sinirlendi eşime ödemelerim vardı falan diye çene yapmış sanki bu bizi bağlar. Ters birisi ya pişman olduğumuzu farkederse süründürmek isteyecektir o yapıda biri. Hiç bulaşmamak yeni eve alışmaya çalışmak daha mantıklı gibi. :(

Evi güzelleştirmeye çalışarak aşmaya çalışacağım. Ev yeni bina ama biraz hor kullanılmış. Yani ısınamamamın bir sürü sebebi var ama parmaklık haricindekileri düzeltirsem belki ev bu kadar sıkıcı gelmez. Eski ev sahibi biraz değişik sorunlu bir adam. Yani bizden memnundu ama çıkmamıza da sinirlendi eşime ödemelerim vardı falan diye çene yapmış sanki bu bizi bağlar. Ters birisi ya pişman olduğumuzu farkederse süründürmek isteyecektir o yapıda biri. Hiç bulaşmamak yeni eve alışmaya çalışmak daha mantıklı gibi. :KK43:
Aynen canım bende evime taşındığımda sevmemiştim istemeyerek taşındım ama şuan evimdeki huzuru hiç bir şeye değişmem 13 sene oldu hala oturuyorum inşallah içinize siner. En hayırlısı oldu bence hem ev sahibinin stresinden hem o komşundan kurtuldun daha ne olsun sevin valla.cek perdenide oh mis şimdiden güle güle otur inşallah:)

Back
X