Ne yapsam ve ya ne desem sizce? (Sürekli arayan kaynana 😩) Lütfen fikrinizi bekliyorum 😌

Benim kv demde yatak odasına karışırdı. Neden çocuk yapmıyorsunuz, korunuyormusunuz, neyle korunuyorsunuz. Taşındığımız ay 2. Çocuğa hamile kaldım aradı çocuğu taşınmadan önce mi yoksa sonra mi hamile kaldığımı sordu.
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Merhaba

Normalde sadece okurum ama bu sefer ben bir konu açmaya karar verdim. Değerli görüşlerinize gerçekten ihtiyacım var 😊

Hemen konuya giriyorum:

Ben neredeyse 1 yıldır evliyim. Eşim polis memuru olduğu için onun görev yaptığı şehire geldim. Evliliğimiz iyi gidiyor çok şükür, AMA bir sorun yaşıyorum; o da kaynanamın sürekli eşimi araması. Maalesef kadın gün veya vakit bilmiyor. Bir bakıyorum gece 4 te arıyor bir bakıyorum sabahın 7sinde. Kendisinin uyku düzeni yok. Eşim neden gece 4 te arıyorsun diye sorduğunda ‘canım sıkılıyordu oğlum öylesine aradım’ cevabı alıyor. Her gün arıyor ve günde belki arama sayısı 5’i buluyor. Eşimle alışverişe gidiyoruz arıyor. Film izliyoruz arıyor. Yemek yiyoruz arıyor. Eşim açmayınca ısrarla(!) aramaya devam ediyor.

Kaynanam evlenmeden önce de aynı şekilde eşimi arıyordu. İlk başlarda sıkıntı yapmadım, ama sürekli günde 3-5 kere araması artık rahatsızlık veriyor (iyi mi kötü mü bilmiyorum). Her gün bir kaç defa aradığı için konu da kalmıyor ama yine de arıyor. Her şeyi bilmek istiyor. Eşim de anlatıyor. Bir kaç hafta önce artık burama kadar geldi diyip eşime her şeyi annesine anlatmamasını rica ettim. Şükür ki o zamandan beri çoğu şeyi anlatmıyor.

Kaynanam genel olarak iyi biri pek kaynanalıkta taslamaz, ama maalesef çok patavasız. Yatak odamıza kadar karışır. Küfürlü konuşur. Sürekli herşeyi bilmek ister. Eşim kesinlikle anneci biri değildir, yeri geldiği zaman annesine kızar. Hatta ailesinin bazı rahatsızlık verici davranışları eşime anlatınca bana her zaman hak verir. Her şey iyi de işte bu araması artık baydı ☹

Mesela bir örnek:

-Tam filme başlıyacağız arıyor. Eşimin sürekli ‘anne kapat sonra ararım seni şimdi film izlicez’ demesine rağmen sanki diyen eşim değilmiş gibi konuşmasına devam ediyor. Yani kapatmamakla ısrar ediyor. Halbuki o gün aramışlığı var.

Şimdi diyeceksiniz ki o zaman eşin telefonunu almasın. İnanın onu da yapıyor. Bilerek telefonu almıyor. Annesi sürekli aradığı için belki bir şey oldu diye meraktan açıyor. Artık o da biraz sıkılmış durumda galiba (bana söylemiyor ama anlıyorum). Eşim almayınca annesi 30 dk-1 saat arayla aramaya devam ediyor. Üstelik eşim polis ve işteyken çoğu zaman telefon kullanamıyor. Ama annesi bunu anlamakta zorluk çekiyor galiba. İzin günleri neredeyse yok. Haftasonu nedir bilmeyiz. Gecesi gündüzü yok. Boş vakitlerimizde sonunda artık film izleyebiliriz veya başka birşey yapabiliriz diyoruz; pat diye sürekli annesi arıyor.

NOT: kesinlikle annesinin eşimi araması beni rahatsız etmiyor. Sadece arama sıklığı rahatsızlık verici. Annesiyle konuşup konuşmaması kararı benim haddime değildir ve ne konuştukları da. Sadece bu konuda sizin görüşlerinize ihtiyacım var. İyi mi kötü mü düşünüyorum bilmiyorum. Yani ben kendi annemi de sürekli aramam. Annemin de öyle bir alışkanlığı yok.

Sizce eşime bundan rahatsızlık duyduğumu söylemeli miyim? Söylersem haddimi aşmış olur muyum? Yoksa abartıyor muyum?
Bunların huyu değişmez boşuna uğraşma, benim kv.de de çocuk doğurmak nasıl insanın burnundan getirilir onu çok güzel öğretti bana... Hergün mesaj atar minicik çocuğu sorar ne yapıyor diye ne yapıyor olabilir, 2 güne bir gelirdi aynı şehirdeyken, şu an başka şehirdeyiz bu defa da hergün standart mesajını atıp akşam görüntülü arıyor... Görgüsüzlük yemin ederim.

Psikiyatrik bir sorunu yâda cahil olduğundan sürekli ariyor olabilir tamam ama sizin yatak odanıza karışamaz.Yaptiginiz seyleri anlatmasi yatak odasina kadar karışması esinizin suçu.

Gecenin 4ü?
Gerçekten mi, yoksa hani uç bir örnek vereyim mi dediniz?

Gecenin 4 ünde acil değilse telefon açılmaz.
Bunu kayınvalideniz bir kere yaptıysa ikincisi olmamalıydı. Eşiniz yapacak onu da.
Yatak odasına karışmak falan bunlar olacak iş değil.

Evet gecenin 4 ünde aramıştı... 😅 eşim işinden dolayı çok yorgun olduğu için baya derin uyuyor. Ben uyanıyorum hep ama telefonu açmıyorum.
Onu yatakodama katılmaması için uyardım ama kadın maalesef anlamıyor. Gerçi sert bir dille uyarmam gerek galiba.

Sizi yalnız bırakmak istemiyor resmen gecesi gündüzü yok bu kadının usul adapta bilmiyor telefonlarınızı rahatsız etme moduna alın 😂

Ben nedense kayinvalidenizin bir hastaligi oldugunu dusundum , demans belirtileri var mi kadinda?
Bir insanin polis olan oglunu mesai saatinde aramasi ya da gece 4 de aramasi normal degil
Bir kontrol ettirin anneyi buyuk ihtimalle norolojik bir rahatsizlik baslangici var
Benim babam alzheimer, ben ilk defa aksam altida yemek yerken bana donup kizim bana neden sabah kahvaltisinda ciger yediriyorsun diye sordugunda anladim
İlk kaybolan sey zaman merfumu olmustu , anlattiklariniz bende nörolojik bir rahatsizligi oldugu izlenimi verdi
Belki aradigini unuttugu icin de çok sık ariyor olabilir

Hayır hiç bir belirti yok. Aradığını da hiç unutmuyor.
Kadın sadece evden çıkmaz hiç. Çıkmadığı için canı sıkılıyor galiba.. ama bence sürekli araması için geçerli bir sebep değil.

kayinvalideniz bana da hasta gibi geldi, en iyisi bu konuda bir uzmana danismaniz olacak.

Yok saglikli diyorsaniz,
esiniz annesini alip karsisina konusmali,
uyku saatlerinde telefonunu kapatacagini, merak etmemesini, dinlenmek icin buna ihtiyaci oldugunu soylemeli.

Sinema izlerken, yemek yerken de eger kapat denmesinden anlamiyor ise telefonu sessize alacak ve acmayacak.

Boyle boyle alisacak zorla da olsa.

Aynı benim kv demi anlatmışsın. Gecenin 2-3, sabah 5-6 hiç farketmiyordu. Biz birde yakın oturuyorduk o dönem, sürekli bir bahaneyle çağırırdı. Nefret etmiştim artık. Sabah 7 de işden gelir eşim 7:30-8:00 annesi arar, akşam 6 da gelir sofraya oturacak oluruz 6:30 gibi arar bir bahaneyle çağırır izinli günlerinde yine arar çağırır. Markete, sinemaya, gezmeye gitsek dönüşte illa gelin diye çağırırdı. Eşimde bıktı artık bu durumdan tayinini istedi başka şehre taşındıkta evli olduğumuzu nefes aldığımızı hissettik.

Sızın eşiniz bıkmış da kurtulmuşsunuz ☹️ Benimkisi dile getirse de icraate dökeceğine benzemiyor..ya da zaman gösterecek bilmiyorum.

kayinvalideniz bana da hasta gibi geldi, en iyisi bu konuda bir uzmana danismaniz olacak.

Yok saglikli diyorsaniz,
esiniz annesini alip karsisina konusmali,
uyku saatlerinde telefonunu kapatacagini, merak etmemesini, dinlenmek icin buna ihtiyaci oldugunu soylemeli.

Sinema izlerken, yemek yerken de eger kapat denmesinden anlamiyor ise telefonu sessize alacak ve acmayacak.

Boyle boyle alisacak zorla da olsa.

Kendisi sağlıklı ve hiç bir hastalığı yok. Hatta geçen kendine hastane de check up yaptırmış. Yani orada psikolojik rahatsızlıkları belli olur mu bilmiyorum konunun hakimi değilim.

Eşim işinden dolayı telefonunu sessize alamıyor her an göreve çağırabilirler diye. Hatta bazen gıcıklığına mı yapıyor bilmiyorum ama tekrar aradığında sürekli aynı sorular sorar. Çarşıya mı gittim ne aldığımı bilmek ister. Yemek mi yedik dışarıda ne yediğimizi bilmek ister.

Kaynana sizi takacak birine benzemiyor. Aramaya devam edecektir. Oglundan baska bir mesguliyeti olmasi lazim. Bekarsa evlenebilir,veya cocuk bakabilir

Kesinlikle sinir koymalisin ve esinde bitiyor esin rest çekmezse olmaz sen kadinla kotu olursan esinde anasinin doldurusuna gelecek birde kendini acindiracak ben yalnizim vs diye aradiginda ne yapiyorsan birak surat as ama uxatma 1 hafta yeter ona huzurum kalmadi mutlu degilim felan yap annen acil bisey olmadikca aksam aramasin de gunduz ariyorsa arasin baska turlu olmaz

Benim kv demde yatak odasına karışırdı. Neden çocuk yapmıyorsunuz, korunuyormusunuz, neyle korunuyorsunuz. Taşındığımız ay 2. Çocuğa hamile kaldım aradı çocuğu taşınmadan önce mi yoksa sonra mi hamile kaldığımı sordu.
Tam taşınma esnasında hamile kaldım deseydiniz. :KK70:

Hayır hiç bir belirti yok. Aradığını da hiç unutmuyor.
Kadın sadece evden çıkmaz hiç. Çıkmadığı için canı sıkılıyor galiba.. ama bence sürekli araması için geçerli bir sebep değil.
Bilemiyorum , yetiskin bir insanin sabah 4 de kimseyi aramamasi gerektigini bilmesi gerekiyor
Zeka sorunu var o zaman yani bana hic normal gelmedi

Benim de ileri için endişe taşıdığım bir durum bu :110: nişanlıyız şu an. Kayınvalidem sürekli arıyor nişanlımı Önce görüntülü, açmazsa sesli, açmazsa whatsaptan ses kaydı. Bundan olan çekincemi nişanlıma söyledim o da sen merak etme dedi. Bir ara çok kafama takıyordum şu an saldım konuyu tabi. Ama ileride umarım ben de böyle konular açmam

Merhaba

Normalde sadece okurum ama bu sefer ben bir konu açmaya karar verdim. Değerli görüşlerinize gerçekten ihtiyacım var 😊

Hemen konuya giriyorum:

Ben neredeyse 1 yıldır evliyim. Eşim polis memuru olduğu için onun görev yaptığı şehire geldim. Evliliğimiz iyi gidiyor çok şükür, AMA bir sorun yaşıyorum; o da kaynanamın sürekli eşimi araması. Maalesef kadın gün veya vakit bilmiyor. Bir bakıyorum gece 4 te arıyor bir bakıyorum sabahın 7sinde. Kendisinin uyku düzeni yok. Eşim neden gece 4 te arıyorsun diye sorduğunda ‘canım sıkılıyordu oğlum öylesine aradım’ cevabı alıyor. Her gün arıyor ve günde belki arama sayısı 5’i buluyor. Eşimle alışverişe gidiyoruz arıyor. Film izliyoruz arıyor. Yemek yiyoruz arıyor. Eşim açmayınca ısrarla(!) aramaya devam ediyor.

Kaynanam evlenmeden önce de aynı şekilde eşimi arıyordu. İlk başlarda sıkıntı yapmadım, ama sürekli günde 3-5 kere araması artık rahatsızlık veriyor (iyi mi kötü mü bilmiyorum). Her gün bir kaç defa aradığı için konu da kalmıyor ama yine de arıyor. Her şeyi bilmek istiyor. Eşim de anlatıyor. Bir kaç hafta önce artık burama kadar geldi diyip eşime her şeyi annesine anlatmamasını rica ettim. Şükür ki o zamandan beri çoğu şeyi anlatmıyor.

Kaynanam genel olarak iyi biri pek kaynanalıkta taslamaz, ama maalesef çok patavasız. Yatak odamıza kadar karışır. Küfürlü konuşur. Sürekli herşeyi bilmek ister. Eşim kesinlikle anneci biri değildir, yeri geldiği zaman annesine kızar. Hatta ailesinin bazı rahatsızlık verici davranışları eşime anlatınca bana her zaman hak verir. Her şey iyi de işte bu araması artık baydı ☹

Mesela bir örnek:

-Tam filme başlıyacağız arıyor. Eşimin sürekli ‘anne kapat sonra ararım seni şimdi film izlicez’ demesine rağmen sanki diyen eşim değilmiş gibi konuşmasına devam ediyor. Yani kapatmamakla ısrar ediyor. Halbuki o gün aramışlığı var.

Şimdi diyeceksiniz ki o zaman eşin telefonunu almasın. İnanın onu da yapıyor. Bilerek telefonu almıyor. Annesi sürekli aradığı için belki bir şey oldu diye meraktan açıyor. Artık o da biraz sıkılmış durumda galiba (bana söylemiyor ama anlıyorum). Eşim almayınca annesi 30 dk-1 saat arayla aramaya devam ediyor. Üstelik eşim polis ve işteyken çoğu zaman telefon kullanamıyor. Ama annesi bunu anlamakta zorluk çekiyor galiba. İzin günleri neredeyse yok. Haftasonu nedir bilmeyiz. Gecesi gündüzü yok. Boş vakitlerimizde sonunda artık film izleyebiliriz veya başka birşey yapabiliriz diyoruz; pat diye sürekli annesi arıyor.

NOT: kesinlikle annesinin eşimi araması beni rahatsız etmiyor. Sadece arama sıklığı rahatsızlık verici. Annesiyle konuşup konuşmaması kararı benim haddime değildir ve ne konuştukları da. Sadece bu konuda sizin görüşlerinize ihtiyacım var. İyi mi kötü mü düşünüyorum bilmiyorum. Yani ben kendi annemi de sürekli aramam. Annemin de öyle bir alışkanlığı yok.

Sizce eşime bundan rahatsızlık duyduğumu söylemeli miyim? Söylersem haddimi aşmış olur muyum? Yoksa abartıyor muyum?
Çok haklısınız bence bunu kayinvalidenizle konuşun. Mesgul oldugunuz konusmak istemediğiniz zamanlarda sessize alin. Bir kac saat sonra mesaj atin isim vardi gormemisim diye. Ayrica esimin annesiyle ne konustugunu öğrenmek istemek benim haddimedir. Bence siz de ogrenmek istemelisiniz.

X